Дата: П`ятниця, 20/04/2012, 20:53 | Сообщение # 256
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Talochka, я страшенно люблю київський торт але страшно не люблю з ним бавитися,хоча знаю що результат того вартий.У тебе настільки торт на фото прибавливий,що на кухню хочеться вже бігти і пекти.У любому випадку твій рецепт мені сподобався і якщо колись лінь мене обійде стороною,то торт київський саме по твоєму рецепті я поставила у чергу першим.Гарно тобі дякую!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Дата: П`ятниця, 20/04/2012, 22:42 | Сообщение # 257
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Коржі: 8 білків (великих яєць) 50 г цукру 1 пакетик ванільного цукру або 1 ч.л. екстракту ванілі 2 ст.л. борошна або крохмалю (я використовувала крохмаль) 1 склянка горіхів (кеш’ю або лісових – я брала і тих, і тих), підсмажити в духовці (зняти коричневу шкірочку з лісових) і крупно порізати 185 г цукру
Торт мегачудовий!!!!!!Наталочка,глянь ,будь-ласка, на рецепт , бо там два рази іде мова про цукор.То певно якась помилка?І скільки ж насправді повинно бути? І ще , якщо робити три коржі, як в твоєму випадку,то чи не осядуть ті білки збиті(в мисці) , поки буде пектися перша партія безе? я трохи нерозумна!
Сообщение отредактировал Роксолана - П`ятниця, 20/04/2012, 22:51
Зорянко, Ірусю, похвали від таких майстринь тортів та пляцків, як ви, для мене - дійсно нагорода. Насправді з ним не так вже й багато мороки. Головне - збити білки, а там вони собі сушаться в духовці.
Роксолана, дякую за комплімент і за запитання. З цукром помилки нема. Просто 50 г цукру додаються і далі збиваються з білками, а решта 185 г додаються до крохмалю з горіхами. І вже потім все разом змішується. Щодо білків, то я особисто пекла 2 коржі одночасно, а 3-ій надумала спекти на другий день. Але відповідь на твоє запитання є у мене в рецепті:
Quote (Talochka)
Можна пекти одночасно два коржі на різних полицях духової шафи. Якщо такої можливості немає - то кожен корж окремо, але використовуючи півпорції білків і збиваючи масу безпосередньо перед випіканням, щоб маса не стояла.
Тобто якщо випікатимеш не одразу, то білки розділи на 2 чи 3 частини в залежності від кількості коржів і збивай безпосередньо перед випіканням. І дякую за питання - це підтвердження, що мої рецепти вас дійсно цікавлять. "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дата: Понеділок, 23/04/2012, 13:18 | Сообщение # 259
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
ПИРІГ З М’ЯСОМ
Автор:alenkii, форум сайту www.good-cook.ru. Я трохи змінила начинку і пишу свій варіант.
ТІСТО ПЕРШЕ 1 яйце 100 г маргарину 1,5 склянки борошна 0,5 ч. ложечки розпушувача 2 стол. ложки води
Маргарин покришити і змішати з борошном і розпушувачем. З’єднати з яйцем і водою. Замісити круте тісто.
Поставити тісто в холодильник на годину.
НАЧИНКА 400 г м’ясного фаршу 0,5 кг цибулі 1 морквина 1 стол. ложка курячого бульйонного порошку сіль суміш перців
Моркву потерти на тертці. Цибулю дрібно порізати і підсмажити на олії. Додати моркву, підсмажити, після чого забрати зі сковорідки.
У тій же сковороді підсмажити м’ясний фарш, помішуючи, щоб не було грудочок. Додати в фарш курячий порошок. Посолити і поперчити свіжезмеленою сумішшю перців.
Змішати фарш з підсмаженими морквою та цибулею. Додати улюблених спецій.
Дістати з холодильника перше тісто.
У форму діаметром 26 см викласти тісто, розтягуючи і приминаючи його руками. Зробити бортики. На тісто викласти начинку.
ТІСТО ДРУГЕ 2 яйця 200 г майонезу 1/3 склянки борошна 1/5 ч. ложечки розпушувача сіль суміш перців
У мисці змішати яйця з майонезом. Додати борошно і розпушувач. Посолити і поперчити. Тісто по консистенції повинно бути, як на оладки.
Другим тістом ложкою залити начинку.
Поставити тісто в нагріту до 170 градусів духовку і випікати пиріг до готовності, до золотисто-коричневого кольору.
Смачного! "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 23/04/2012, 17:30
Дата: Понеділок, 23/04/2012, 18:22 | Сообщение # 260
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Talochka, Наталю,у нас такий схожий по рецепту пиріг печуть на Яворівщині.А у моєї коліжанки,то ні одне свято не обходиться без такого пирога.Його подають до борщу,до бульону і навіть просто зі сметаною.Ось тільки є різниця в начинці,бо у них присутня товчена картопля.Неймовірно смачне поєднання різних коржів та ситної начинки,робить цей пиріг ну дуже..еееееее!!!!! смачним!!!!! ДЯКУЮ НАТАЛОЧКО за смакоту!!!!!!
Дата: Понеділок, 23/04/2012, 19:00 | Сообщение # 262
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
ir71, Я теж печу таки пиріг десь колись прочитала рецепт у журналі ,називається він Маркіз,але я його роблю не з фаршем а з мясом різаним соломкою мені так більш до вподоби і ще пробувала експерементувати з рибою,я десь виставляла рецепт,напевно у відповідній темі про вироби з тіста,щось не пом"ятаю. Але фото таке апетитне,що зараз би вкусила Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Дата: Вівторок, 24/04/2012, 13:30 | Сообщение # 264
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
ir71, Леся, Ксюша, оксанка, дякую вам! То певна річ, що рецепт ні новизною, ні оригінальністю не вирізняється. Але тим не менше смачний, тому й вирішила поділитися. Ірусь, з товченою картоплею в начинці, впевнена, буде ще смачніше.
До речі, пригадала, що колись пекла подібний пиріг на звичайному сметанному тісті, додаючи в начинку картоплю кубиками. При цьому і картопля, і фарш, і цибуля - сирі - вони там всередині пирога, як в горщику тушкуються, і виходить дуже соковито і смачно. Ось знайшла старе фото:
Ксюша, твого "Маркіза" знайшла (тут). Дякую, що нагадала. У тебе там начинка ще багатша: і свинина, і куряче філе, і печериці. А рибну начинку в пирогах я теж дуже люблю. "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 24/04/2012, 13:31
Дата: Вівторок, 24/04/2012, 14:43 | Сообщение # 266
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ira,
Я тобі в "Несолодкій випічці" ще шматочок підкинула!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Селера – продукт специфічний у тому сенсі, що її за звичай або дуже люблять, або, що називається, на дух не переносять. Я не можу сказати, що я – великий фанат цього овоча, тому що стебла селери взагаі ніколи не використовувала у своїх стравах, а от корінь у вареному вигляді мені досить подобається. До того ж селера дуже корисна: у ній міститься магній, фосфор, вітамини B6, С. Тому із задоволенням пропоную вам рецепт супу-пюре з кореня селери.
Вершковий суп-пюре з кореня селери
на 3-4 порції 1 корінь селери, середнього розміру (близько 10 см в діаметрі) 1 цибулина (можна взяти білу частину цибулі-порею) 3 картоплини середнього розміру 2 невеликих морквини 2 зубчики часнику приблизно 3-4 чашки води (овочевого чи курячого бульйону) 1/3 чашки вершків 1 ст.ложка вершкового масла або олії для обсмажування сіль, перець за смаком, 1 лавровий лист
1. Цибулю порізати, часник подрібнити і все разом обсмажити до світло-золотистого кольору в каструлі с товстим дном. 2. Корінь селери і моркву очистити і порізати на кубики середнього розміру. Картоплю очистити, порізати кубиками. Додати селеру, картоплю і моркву до цибулі і часнику, можна все разом трохи ще обсмажити, а можна відразу залити гарячою водою чи бульйоном. Рідини налити приблизно стільки, щоб вона лише покривала овочі. Посолити, коли закипить, додати лавровий лист. Зробити меншим вогонь і дати овочам зваритися. Хвилин 25. 3. Якщо використовуєте кухонний комбайн, то треба охолодити, якщо блендер, то можна перелити суп відразу (я збиваю прямо в каструлі погружним блендером). Все ретельно змішати, масса повинна бути дуже однорідною. Перелити назад в каструлю, де готувався суп, і поставити на вогонь. (Я цей пункт пропускаю.) Влити вершки, розігріти, додати перець. Зверху можна посипати зеленою цибулею, сухими травами або прикрасити петрушкою. Дуже смачний і дуже ніжний суп. Смачного!
За фото прошу вибачення, бо зробленe на другий день, тому суп виглядає густішим, ніж одразу після приготування (і тому його так мало ). "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дякую, Оксанко! Пригощайся! "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 25/04/2012, 17:26
Можливо ви чули про хліб Пумпернікель. Він родом з Німеччни, печеться з житнього борошна, з додаванням какао та кави. (Уявіть собі «Бородинський» хліб, але з легким кавово-шоколадним присмаком) Так ось, ці вафлі за смаком нагадують цей хліб. Мені вони ду-у-уже сподобались, і я їх відразу віднесла до розряду «пекти обов’язково, але не часто, бо зупинитися важко, аж поки не з’їсиш усі».
Житні вафлі
З даної порції інгредієнтів у мене вийшло 6 квадратних вафель.
Змішати інгредієнти першої групи. В каструльці розтопити вершкове масло, додати патоку, какао і каву, змішати до однорідності і влити в першу суміш. Добре розмішати. Розігріти вафельницю, змастити олією гарячі поверхні і випікати вафлі. Остудити їх на решітці. Вони виходять з хрусткою скоринкою зовні і м’які всередині. Скоринка подібна на хлібну. Через певний час вафлі відсирівають і стають м’якими. При бажанні їх можна спекти до напівготовності і заморозити, а потім розігріти в тостері.
Я їла ці вафлі з голубим сиром, поливши абрикосовим сиропом. Але їх можна їсти з чим завгодно: і з солоним, і з солодким, і просто самі. Сподіваюсь, і в вас вони не розчарують, якщо спробуєте. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Субота, 28/04/2012, 11:28