В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 27 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
TalochkaДата: Вівторок, 30/10/2012, 18:51 | Сообщение # 391
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Через жахливе фото навіть не хотіла цей рецепт виставляти, але вчора обмовилась Олі-Poetka (якщо ще актуально). До того ж пиріг таки дійсно смачний. podmigivaniya-118

Пряний яблучний перевернутий пиріг



Верх
4 ст.л. масла, плюс додатково для змащування форми
1/2 чашки темного коричневого цукру
Дрібка солі
4-5 яблук,очищених
, порізаних на пластинки (клинки) товщиною півсантиметра

Тісто
113 г масла, кімнатної температури
1/2 чашки цукру
1 велике яйце
1/3 чашки темної патоки
1/3 чашки меду
1 чашки кефіру
285 г борошна
1 ч.л. харчової соди
1/2 ч.л. солі
1 ч.л. меленого імбиру
1 ч.л. кориці

Злегка збиті вершки


Готуємо верх пирога: Розігрійте духовку до 165°С. Змажте форму для торта d 25 см (нероз’ємну). Розтопіть масло у невеличкій каструльці. Додайте коричневий цукор, і нехай покипить на невеликому вогні 4 хв. При цьому помішуйте і в кінці додайте сіль. Зніміть з вогню і вилийте у форму для випікання. Викладіть поверх карамелі по кругу скибочки яблук, заповнивши все дно форми. (Яблук не шкодуйте, викладайте внапуск, заповнюючи усі прогалини між скибочками.)

Готуємо тісто: За допомогою міксера збийте масло і цукор, спочатку на невеликій швидкості. Далі збільшіть швидкість і збивайте до кремоподібного, пухкого стану.
У середнього розміру ємності збийте разом яйце, патоку, мед і кефір. В іншій ємності просійте борошно, соду, імбир і корицю. По черзі додавайте до збитого масла суміші з борошном і патокою, при цьому додаючи наступну порцію тільки після того, як добре вмішали попередню.
Вилийте тісто у форму для а випікання поверх яблук. Випікайте як мінімум 45-50 хвилин, або поки дерев’яна скіпка не буде виходити з пирога сухою і чистою. Залиште холонути на решітці протягом 10-15 хвилин, а тоді переверніть на тарілку (старайтеся взяти трохи більше блюдо чи просто глибше посередині, ніж по краях, бо можливо, якщо вся карамель не вбереться тістом, то щоб вона не витекла за краї тарілки).

Рекомендовано подавати теплим із збитими вершками, але скажу вам, ще смачніше теплий пиріг з морозивом.

Дівчатонька, дуже рекомендую! Пряний імбирний смак самого кекса + карамельні яблука + ароматом кориці – все разом це дає фантастичний результат. А ще й якщо додати кульку морозива, яке почне танути на теплому шматочку кекса… мммм….коментарі зайві!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
PocяДата: Вівторок, 30/10/2012, 19:39 | Сообщение # 392
Pocя
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
Talochka, Вже переписала,дякую!!! obyatiya-87 Ащо взяти замість патоки slezi-33 ?

 
TalochkaДата: Вівторок, 30/10/2012, 23:15 | Сообщение # 393
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Pocя, якщо маєш коричневий цукор, то можна і в тісто замість білого взяти коричневий цукор і ним же замінити патоку, тобто разом взяти десь 3/4 склянки коричневого цукру. Якщо ж коричневого цукру немає, то замість патоки і меду взяти лише один мед (десь 1/2 склянки). Правда, смак тоді буде більш нагадувати коврижку, але з ароматом імбиру та кориці, думаю, все одно повинно бути смачно.

Леся писала, що патоку можна замовити на Однокласниках, але, правда, в даний момент нібито немає.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 30/10/2012, 23:15
 
TalochkaДата: Понеділок, 12/11/2012, 22:49 | Сообщение # 394
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Лобіані

Лобіані – це грузинські паляниці з начинкою з квасолі.
Відварену квасолю достатньо доповнити зеленню кінзи, часником, обсмаженим до шкварок солоним салом чи бочком або ж просто добрим вершковим маслом – і це вже смачно само по собі. А уявіть, як чудово виходить, якщо цю квасолю потовкти в пюре і начинити нею смачні дріжджові палянички! Саме так і готується ця страва з красивою назвою "лобіані".



Тісто:
• вода – 250 мл
• молоко – 250 мл
• сухі дріжджі - 1 пакетик (11гр)
• цукор - ½ ст.л.
• сіль - ½ ч.л.
• борошно – прибл. 3 склянки
• олія – 2 ст.л
.
Начинка:
• квасоля – 400 гр
• часник - 3 зубчики
• зелень кінзи - 1 пучок
• солоне сало або бочок - 50-70 гр
• вершкове масло для змащування паляниць
• сіль


Квасолю замочити в холодній воді на 8-10 годин (можна лишити на ніч).
Воду поміняти і відварити квасолю до м’якості протягом 1,5-2 годин. Промити холодною водою і очистити квасолини від шкірочки.
С допомогою м’ясорубки чи блендера перетворити квасолю в пюре.
Додати в пюре обсмажене до шкварок сало, рублену зелень кінзи і часник. Посолити.

Для тіста в глибокій мисці змішати теплу воду і молоко, додати цукор, сіль, дріжджі, всипати близько 1 склянки борошна, щоб вийшло тісто консистенції, як на оладки.
Відставити тісто вбік, щоб воно збільшилось в об’ємі.
Додати в тісто олію і решту борошна. Вимісити тісто - воно повинне стати еластичним, але не повинне бути надто крутим. При необхідності підсипати ще борошна. Залишити в теплому місці, щоб тісто ще раз піднялось.

Розділити тісто на 6 рівних частин.
Кожну кульку тіста розкачати в круглий млинчик розміром в блюдце, при цьому важливо залишити товстою середину палянички і більш тонкими зробити краї (це потрібно, щоб при заліплюванні країв не утворився надто товстий шар тіста).
В середину палянички покласти начинку. Кількість начинки повинна бути приблизно такою ж, якою була початково кулька тіста.
Заліпити краї тіста над начинкою у вигляді мішечка.
Перевернути мішечок і розкачати в паляничку товщиною не більше сантиметра.
Смажити палянички на сухій сковороді на середньому вогні спочатку з одного боку, а потім акуратно перевернути і смажити з іншого. Паляничку зняти з вогню і щедро змазати вершковим маслом (можна маслом змазувати обсмажену сторону прямо на сковороді, поки паляничка смажиться з іншого боку).
По мірі приготування складати лобіані в стопку, так вони будуть промаслюватись одна від одної і залишатися теплими.

Смачного!



* Джерело: форум www.cook-talk.com, автор milena.

Мої коментарі: Лобіані в цілому нам досить сподобались. Але я трохи напартачила з начинкою. Сама квасоля була у мене молода, відповідно її не треба було довго замочувати, та й зварилась досить швидко. Я добросовісно очистила її від шкірочки – благо квасолини були дуже крупні, а взагалі, особливо зі старою звичайною квасолею, думаю, це робити не обов’язково – надто морочно, тим паче, що квасоля все одно перетирається потім в блендері. Зате я якось упустила пункт про додавання сала чи масла, тому моя начинка уже в самих лобіані вийшла трохи сухуватою. jesti-64 Замість кінзи додавала петрушку.
Дуже сподобалось тісто, а також сам принцип обсмажування на сухій сковороді (А ще якби ви бачили, як у мене спритно виходило підкидати їх на сковороді, щоб перевернути. – скромно сказала я ) Дріжджі я брала свіжі.
Якщо ви пам’ятаєте, я колись давала рецепт осетинських пирогів. Так от там принцип заліплювання і формування палянички такий самий. Але мушу ще тренуватися, щоб тісто було тоненьким, і в той же час, щоб не рвалося.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ir71Дата: Вівторок, 13/11/2012, 12:14 | Сообщение # 395
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Лобіані

Quote (Talochka)
Але я трохи напартачила з начинкою

у тебе навіть таке буває???Не вірю!
Фото таке апетитне,що якби ти не наголосила про начинку,ніхто б і не догадався.Я теж роблю таке тісто і обжарюю на сухій пательні,але у мене це інша страва,бо начинка бринза зі зеленю.Хоча принцип схожий.При наявності вільного часу спробую з квасолею,бо у мене всі її люблять.Дякую Наталю за свіжу ідею!!!! obyatiya-87


 
ЛесяДата: Вівторок, 13/11/2012, 13:14 | Сообщение # 396
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Talochka, Сам зовнішній вигляд лобіані мані нагадав моє дитинство у бабусі.Вона нам готувала такі паланички.Це зовсім на твоя страви, то прості паланички печені на кухні(у нас так називають сільську нібито плиту.але в середину кидали дрова а зверху вже ставили кастрюлі).А от твоє має бути досить смачнезне.Дякую Наталю за рецептик. da-38

 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 13/11/2012, 13:28 | Сообщение # 397
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (Леся)
Вона нам готувала такі паланички.

і в нас такі готували, просто на бляті на кухні...правда вони були без фасольки але це смак дитинства!
Наталю дякую що своїм фото відправила нас туди коли ми були ще малі та босі....


 
TalochkaДата: Середа, 14/11/2012, 00:42 | Сообщение # 398
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Quote (ir71)
у тебе навіть таке буває???Не вірю!

Ірусю, ти, як завжди, мене ідеалізуєш!
Quote (ir71)
якби ти не наголосила про начинку,ніхто б і не догадався.

Я дуже ціную наш форум за те, що рецепти, якими діляться дівчата, - надійні і особисто ними перевірені. Тому я теж відчуваю відповідальність за свої рецепти і, якщо результат мені не дуже подобається, то такий рецепт я не ставлю. Але з рецептом лобіані вирішила, що він таки вартий вашої уваги, і, якщо начинку робити, як написано, то страва повинна сподобатись.
А з бринзою і зеленню можливо навіть і ще смачніше. Так що тобі теж спасибі за ідею!

Леся, Зоряна9810, Дівчатонька, мені дкже приємно, що рецепт викликав такі теплі спогади!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
IraДата: Середа, 14/11/2012, 00:50 | Сообщение # 399
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, які твої "Лобіані"апетитні da-38 da-38 da-38 я вже захотіла їх попробувати podmigivaniya-118 podmigivaniya-118

 
TalochkaДата: Середа, 14/11/2012, 14:21 | Сообщение # 400
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дякую, Іринко! Пригощайся! podmigivaniya-118

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
оксанкаДата: Середа, 14/11/2012, 17:54 | Сообщение # 401
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Лобіані

ну як таке умудрилася пропустити??? dumy-10 сама собі дивуюся! Наталочко я вже казала, треба мені якийсь словник назв страв завести, чи що? Ти супер!!!!!!!! і рецептики кльові такі цікаві!!!! da-38 da-38 da-38 da-38 da-38


 
TalochkaДата: Четвер, 15/11/2012, 00:03 | Сообщение # 402
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
оксанка, Ні, сонце, ти - один з найуважніших моїх читачів і жодного мого рецепта без приємного коментаря не лишаєш! І рецепт ти не пропустила (вони ж в мене не втікають ), просто, як дівчата в чаті написали, щось ти запрацювалася.
Дякую тобі!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Субота, 24/11/2012, 03:45 | Сообщение # 403
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Морквяно-кокосове печиво
Це печиво відноситься до розряду «дуже просто, але дуже смачно»! Рецепт цей я давно скопіювала на уже не існуючому сайті Графоман (автор Кисуля). І тривалий час я не пекла його, бо все-таки була переконана, що надто простим воно буде на смак. Але тут на очі мені потрапив лоточок з натертою морквою в моїй морозильній камері, і, щоб кудись її використати, я вирішила таки спекти це печиво.І що я можу сказати?! Так, воно просте, але разом з тим легеньке, ніжне і дійсно смачне. Зовні хрумке, а всредині м’яке і розсипчасте. Хоча ви й самі знаєте, що ступінь хрумкості і розсипчастості можна самому варіювати. Я, наприклад, більше люблю хрумке, тому викладала тісто меншими порціями, щоб вони розпливалися, і таким чином печиво наскрізь пропікалося і було хрумкіше.




Продукти:
дрібно натерта сира морква - 1 склянка
маргарин - 180 г
цукор - 160 г
яйце - 1 шт.
ванільний цукор - 1 ч.л
борошно - 2 склянки
розпушувач - 2 ч.л
сіль - 0,5 ч.л.
кокосова стружка - 0,5 склянки


Приготування:
Міксером збити розм’якшений маргарин, цукор, яйце і морквяне пюре. (Можна, до речі, робити і з вареною морквою, хоча я робила з сирою.) Борошно змішати з розпушувачем і кокосовою стружкою, додати до масляної суміші і замісити тісто.
Бляшку застелити папером для випікання.
Тісто викладати чайною ложкою дуже маленькими купками.
Випікати при 180 С, приблизно 15 хв.



Звичайно печиво найсмачніше, коли воно свіже і лише вистигло. Але на наступний день, так як я хотіла, щоб воно знову було хрумким, я на кілька хвилин поставила його в духовку, і воно знову стало, як свіже. Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Понеділок, 17/12/2012, 01:32 | Сообщение # 404
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Грентемське печиво

Дівчатонька, випробувала черговий рецепт імбирного печива. Рецепт знову з історією. У 1740-х роках Уільям Егглстоун, пекар з невеликого містечка Грентем, яке знаходиться в англійському графстві Лінкольншир, прославився тим, що пік справжні бруски – пласкі тверді печива. Вони пропонувались мандрівникам у далеку подорож по Східній Англії. Існує легенда, за якою пекар одного разу приготував тісто з неправильних інгредієнтів, і таким чином на світ з’явилось Грентемське імбирне печиво, яке до цих пір є місцевим спеціалітетом.



Нам потрібно:
• 100 г вершкового масла
• 250 г дрібнокристалічного цукру
• 1 яйце
• 250 г борошна
• 1 ч.л. розпушувача
• 1 ч.л. меленого імбиру


Розм’якшене вершкове масло збити з цукром в пишний крем.
Ввести яйце, продовжуючи збивати до однорідності.
Ввести просіяне з розпушувачем та імбирем борошно і перемішати дерев’яною лопаткою до отримання м’якого тіста.
Бляшку застелити пергаментним папером. Сформувати з тіста 20 кульок і розкласти на достатній відстані одна від іншої, так як під час випічки печиво розтечеться. Випікати в попередньо розігрітій до 150 градусів духовці 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Лишити на бляшці на 5 хвилин, а потім обережно перекласти на решітку до повного вистигання.



Мої коментарі або як я познущалась над рецептом:
Це печиво я пекла ще 2 тижні тому. «А чому це важливо?» – спитаєте ви. А тому що якраз перед тим я пекла торт «Естерхазі» (в темі тортів я розповідала), і у мене лишився масляний заварний крем. І тут мені прийшло в голову «прилаштувати» його в печиво. Так як в кремі був уже і цукор, і жовтки, то я додала лише борошно з ропушувачем та імбиром і ще все-таки всипала трохи цукру. Коротше кажучи, вирішила ризикнути. Масляний крем, якби не використала, все одно б викинула, тому, якби і нічого не вийшло, то втрату півтори склянки борошна я б пережила. Але вийшло зовсім навіть непогано. Так що тепер повторю цей рецепт, тільки уже без «знущань», щоб було, як у Грентемі. podmigivaniya-118




PS. Вас може здивувати мій осінній фон для печива. Так, зараз уже всі фотографують на фоні новорічних прикрас, але у мене були засушені кленові листочки (у листопадову пору я ледь не щодня охапками їх приношу до дому), і чомусь захотілося додати моєму Грентемському печиву осіннього настрою. Хоче є ще, так би мовити, і літній «декор»:


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 17/12/2012, 01:34
 
оксанкаДата: Понеділок, 17/12/2012, 02:21 | Сообщение # 405
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Грентемське печиво

Чудові фото, чудове розяснення, чудовий рецептик!!! Все чудове і ти Наталочко-ЧУДО!!! da-38 da-38 da-38 da-38 da-38 obyatiya-87


 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Авторські сторінки » Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024