Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 02/08/2013, 09:28 | Сообщение # 541 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| natali0310,
Саша, Все правильно - ти зовсім не помилилася!
оксанка дуже рада тебе бачити, Оксанчику!
Ксюша, я знаю, що ти любиш різну несолодку випічку. Цитата (Ксюша) Завтра ж спробую приготувати,але чи у мене таке ивйде то не знаю. Ксюша, звичайно вийде - в тебе-то, щоб не вийшло! Як я писала в рецепті, подавати його можна і теплим , і холодним. І мені, якщо чесно, начинки такого плану смачніші холодними, але от картопляні чіпси, з яких робляться стінки тарту, звичайно кращі гарячими, поки вони ще хрумкі.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 02/08/2013, 09:33 | Сообщение # 542 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, дякую зараз буду йти на базар за шпинатом
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 02/08/2013, 11:54 | Сообщение # 543 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ще один рецепт несолодкої випічки (Ксюша, :privit: )
Кіш з тунцем і цибулею-пореєм Кіш (фр. quiche) — це страва французької кухні, яка представляє собою відкритий пиріг з основою з пісочного тіста (правда, не завжди) і начинкою з яєць, вершків і сиру. В залежності від бажання начинки можуть варіюватися від легких овочевих, фруктових, рибних або із суміші зелені до ситних м’ясних чи грибних. У свідомості багатьох пиріг міцно закріпився за французькою кухнею, однак його рецепт французи перейняли від німців Лотарингії. Там пиріг готували з залишків харчів (м’яса, овочів) і тіста, що лишалося при замісі хліба. З хлібного тіста ліпили основу, котру заповнювали начинкою і заливкою з яєць і молока. Французи ж додали у заливку ще сир. Основу пирога стали готувати з пісочного чи листкового тіста, від чого пиріг тільки виграв. Кіш подають на стіл гарячим або холодним, з зеленим салатом і вином.
ТІСТО - 250 г борошна - 150 г масла - 1 ст. л. посіченого кропу - 125 мл молокa - 1 ч. л. цукру (факультативно) - 1 ч. л. солі (факультативино)
НАЧИНКА - 400 г консервованого тунця - 400 г цибулі-порею (або 4 цибулини в головках) - 2 ст. л. посіченого кропу - 0,5 ч. л. чорного перцю - 4 яйця - 125 мл молока - 125 мл вершків - 100 г твердого сиру
- Просіяти борошно в комбайн, додати кріп, цукор і сіль - Порізати масло на невеликі шматочки і, включивши комбайн, поступово додавати його до борошна - Потім, не виключаючи комбайна, додати молоко - Готове тісто скачати в кулю, накрити плівкою і покласти в холодильник на 20 хвилин.
- Порізати цибулю-порей кільцями - Розігріти масло (навпіл з олією) і підсмажити цибулю на невеликому вогні (під кришкою) протягом 5-7 хвилин до м’якості. - Посолити, поперечити, додати спеції за смаком - Змазати маслом форму (26 см) - Розкачати тісто в круг і викласти в форму, покривши дно і стінки - Покрити тісто папером для випікання, насипати рис чи квасолю і запекти в духовці при 200°С протягом 15 хвилин - Злити олію (чи воду, якщо у вас тунець у власному соку) з тунця, трохи розкришити виделкою - На дно пирога викласти половину цибулі-порею, зверху додати тунець і покрити рештою цибулі - Збити яйця з вершками і молоком, посолити, поперчити і залити цією сумішшю пиріг - Посипати зверху тертим сиром - Випікати при 190-200°C с протягом 30 хвилин.
Cмачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 02/08/2013, 12:36 | Сообщение # 544 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka,не дразни я лиш почала готувати пиріг з трибулькою а тут знову моє
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
оксанка | Дата: П`ятниця, 02/08/2013, 19:01 | Сообщение # 545 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Кіш з тунцем і цибулею-пореєм дякую за черговий чудовий рецептик!!!ну а про фото...то окрема розмова!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 03/08/2013, 02:22 | Сообщение # 546 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цитата (Ксюша) ...я лиш почала готувати пиріг з трибулькою а тут знову моє От якраз доїсте кіш, то буде тобі чим далі зайнятися! оксанка,
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ira | Дата: Понеділок, 05/08/2013, 14:30 | Сообщение # 547 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, величезне тобі СПАСИБІ!!!!!!!!!!!! за такі чудові рецепти!!!!!! Щоб ми без тебе робили,хто б нас балував такими смаколиками?
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 13/08/2013, 01:09 | Сообщение # 548 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira, та у нас тут майже кожен рецепт - смаколик! А мені велика радість ділитися з вами своїми. Тобі спасибі за такий відгук! :obyatiya-87:
Я зараз у відпустці і далеко від свого комп'ютера, але... я ж повернусь!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 13/08/2013, 01:34 |
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 01/09/2013, 20:10 | Сообщение # 549 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, щось задовга відпустка в Тебе заскучили ми за твоїми смаколиками і чудовими фотками
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 12/09/2013, 13:38 | Сообщение # 550 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цитата (оксанка) щось задовга відпустка в Тебе Оксанчику, присоромила мене. Відпуска-то була недовгою і вже давно закінчилася. Просто на роботі після відпустки ніяк не можу розгребтися. А через 2 дні знову їду у відрядження на 2 тижні. Цитата (оксанка) заскучили ми за твоїми смаколиками і чудовими фотками У мене є чим новим з вами поділитися, тільки ЧА-А-АСУ зовсім нема. Дівчатонька, зрозумійте, будь-ласка. і не ображайтеся! Обіцяю, що, як повернуся, то порадую вас новими рецептами.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 12/09/2013, 13:48 | Сообщение # 551 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Ура Талочка повернулася!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Привіт!!!
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Четвер, 12/09/2013, 16:58 | Сообщение # 552 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| Talochka, привіт! з нетерпінням будемо чекати нових смакойликів!
|
|
| |
Леся | Дата: Четвер, 12/09/2013, 20:02 | Сообщение # 553 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) У мене є чим новим з вами поділитися, тільки ЧА-А-АСУ зовсім нема. Дівчатонька, зрозумійте, будь-ласка. і не ображайтеся! Обіцяю, що, як повернуся, то порадую вас новими рецептами. Взагалі то ми звикли що ти часто у відїздах,тому будемо тебе чекати завжди,лиш би ти нікуди від нас не втекла.
|
|
| |
Ira | Дата: Четвер, 12/09/2013, 20:11 | Сообщение # 554 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Дівчатонька, зрозумійте, будь-ласка. і не ображайтеся! Та ми розуміємо і неображаємося ну і як можна ображатися коли ти нас знову будеш тішити новими шедеврами у своєму виконанні.
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 21/11/2013, 14:18 | Сообщение # 555 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, я знову з вами! Будь-ласка, не сваріть мене і не питайте, де так довго пропадала. Такий уже у мене стиль життя, що іноді я «випадаю» і не маю можливості бувати там, де б хотіла, і постійно спілкуватися з тими, кого люблю і поважаю. А одним із таких віртуальних, любимих мною місць є ваш форум… Але повертаюсь я сюди завжди з радістю і вірою, що мене тут знову приймуть. Ото ж, сподіваюсь, що хоч певний час зможу побути з вами. Щоб знову насолоджуватись тим розмaїттям смачних страв, які ви готуєте, і рецептами яких ділитесь, а також, як завжди, буду старатися публікувати свої «експерименти». І, як уже певною мірою традиційно, після тривалої відсутності перший рецепт, який я ставлю, - це рецепт хліба.
Цей японський хліб має надзвичайний м’якуш, який досягається завдяки "секретному інгредієнту" – tangzhong. Насправді tangzhong – цесвого роду"клейстер" з варених 1 частиниборошната 5 частин води. Цей хліб можнаробитиізрізноманітними начинками – солодкими і несолодкими. Я зробила дві булки без начинки, а дві – зчервоним песто. Коротше кажучи, рекомендую!
Хліб у японському стилі
На одну булку хліба (з 4 частин):
tangzhong: 25 гборошна 125 мл води
тісто: 350г борошна 1 ст.л. цукру 1 ч. л. солі 1 яйце 125 мл молока tangzhong 5 грам дріжджів сухих 30 г вершкового масла розтопити
начинка: на ваш смак, у меня готове песто (червоне)
Спосіб приготування tangzhong: Змішати борошноз водою до однорідного стануіварити на маленькомувогні, помішуючи, поки маса не загусне. Накрити масу плівкою, щоб вона дотикалась до поверхні і остудити кілька годин в холодильнику, в ідеалі ніч. Перед вживанням дістативхолодильнику і потримати при кімнатній температурі. (Зберігати можна два-три дні.)
Спосіб приготування хліба*: У молоці розчинити сіль, цукор і дріжджі. Додати частину борошна, перемішати. Далі ввести розтоплене масло і нашуклейковину– tangzhong. Яйце змішати і теж додати в тісто, залишивши частину для змащування хліба.(Я додала ціле і потім не змазувала.) Додати решту борошна і замісити тісто. Лишити на кілька годин.
* Я замісила тістов хлібопічці.
Тісто викласти на присипану борошном поверхню, обім’яти і розділити на чотири рівні частини. Кожну частину тіста розкачати в довгий "язик", посипати начинкою і згорнути рулетом. Викладати по черзі в форму (для кекса цеглиною) швом донизу. Змазати верх яйцем і залишити на 30-40 хв піднятися. Випікати при 180–190°С30 - 40 хв.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 21/11/2013, 14:23 |
|
| |
|