В гості до Ірини
 Десерти - Сторінка 17 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Десерти
ir71Дата: Субота, 15/03/2014, 12:04 | Сообщение # 241
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
пастила



Желатин - 25 г
Холодна вода - 240 мл
Цукор- пісок - 425 г
Патока / сироп (смак за вибором)
Сіль - 1 / 4 чайної ложки
Яйце (білок) - 2 шт
Ванілін - 1 столова ложка
Цукрова пудра - 40 г
Крохмаль - 25 г

Приготування:

Залийте желатин холодною водою ( 1 / 2 склянки) і залиште на 5 хвилин , щоб вода вбралася.
Поставте на вогонь каструлю з цукром , сиропом , сіллю і другою половиною склянки води.Помешівая , тримайте на вогні близько 7 мінут.Как тільки цукор розплавився , вимикайте вогонь і додайте желатін.Не перемішуйте . Желатин повинен розплавитися .
Попередньо збивши білки , влийте туди повністю розчинився цукрово- желатинову рідина , продовжуючи збивати на великій скорості.Когда білки з желатином гарненько піднялися , додайте ванілін і продовжуйте збивати до максимально густий масси.Перелейте готову масу на попередньо змащений Масом і застелений пергаментом протівень.Распределіте по всій поверхні. Залиште на мінімум 3 години або на ніч. Не перекривайте та не ставте в холодільнік.Смешайте крохмаль з цукровою пудрою. Посипте пастилу з обох сторін (для цього обсипте санчала в деку , а потім переверніть і виконайте теж саме ) Формами для печива і гострим ножем розріжте готову пастилу .
Прикрепления: 8735834.jpg (34.0 Kb)


 
muroslava07Дата: Неділя, 16/03/2014, 02:51 | Сообщение # 242
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
ir71, хочу, хочу, хочу....... Тільки питання: патока-де її взяти?
 
ir71Дата: Неділя, 16/03/2014, 10:57 | Сообщение # 243
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Цитата muroslava07 ()
патока-де її взяти?

В інтернет магазинах є і зовсім недорого
ось тут є і ось тут


 
muroslava07Дата: Неділя, 16/03/2014, 13:52 | Сообщение # 244
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
дякую. будемо замовляти, а може в місті найду. dymae
 
лізаДата: Середа, 24/09/2014, 13:31 | Сообщение # 245
ліза
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
Всім привіт!  Минулих вихідних я готувала дуже смачнийдесерт. Рецепт не мій, а чудової господині Мuroslava07 із dreamfood.ua. Переписувати його не буду,подаю в оригіналі:  Желе " Смакмого дитинства"

пачка желатину - 15 г

1) 0,6 л молока, 3ст.л. какао,1ст. цукру- закип"ятити. Додати 1 желатину. Розмішати до повного
розчинення. Залити у форми.

2) 0,5 л сметани, 1ст. цукрузбити до розчинення цукру. 100мл води закип"ятити, додати пачку желатину і
розмішати до розчинення. Коли охолоне перемішати із сметаною. Залити поверх коричневого.

3) 0,6 л вишневого соку, 1 ст.цукру - довести до кипіння. Додати 1 пач. желатину і помішати до розчинення. як
остигне залити поверх білого. Прикрасити вишнями.

P.S. Желе надзвичайно смачне, ніжне, вишукане. Я давала менше цукру, десь 0, 5 ст., і
заливала його у велику форму для кекса. Все-таки раджу готувати його порційно,
у гарних керманках, бо потім мені було важко видобути його із тої форми:)))



Сообщение отредактировал ліза - Середа, 24/09/2014, 13:35
 
ir71Дата: Середа, 24/09/2014, 15:23 | Сообщение # 246
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Цитата ліза ()
Переписувати його не буду,подаю в оригіналі:

Лізо, у нас на сайті не принято копіювати рецепти зі сусідніх сайтів-це по перше.
По друге-Мирослава є користувачем нашого сайту також і думаю що сама вирішить чи цей рецепт має тут бути,якщо це її рецепт.
Лізо,хочу щоб ти знала, я не придираюся до тебе але рецепти з Дф я не дозволяю сюди переписувати.Можна лише по них робити і писати свій рецепт ,своє фото.


 
лізаДата: Середа, 24/09/2014, 18:10 | Сообщение # 247
ліза
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
ir71, дякую, візьму до уваги. Просто своїх фірмових хороших рецептів я поки що не маю, тому і не маю що викладати. Вчусь і пробую готувати  по рецептах, які викладають інші хороші господині. Цей десерт, який я виклада, я дійсно готувала по рецепту Мирослави, нічого не міняла ( окрім кількості цукру). Фото я звичайно виставила своє. Вказала чітко автора і подала оригінал рецепту, щоб я потім не вийшла такою собі злодюжкою, яка присвоїла собі чужий рецепт. То як поступати в такому випадку, підкажуть, будь ласка? Просто не викладати нічого? Чи писати рецепт ( точніше переписати його тільки своїми словами) і вказувати автора / або ж не вказувати? Щось я заплуталася. Буду рада за підказку, як вийти із даної ситуації.
 
ir71Дата: Четвер, 25/09/2014, 10:44 | Сообщение # 248
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Лізо,ми тут всі готуємо по чужих рецептах,але ж коли готуєш то щось від себе додаєш?( ну я точно так роблю).Можна писати чужі рецепти і можна автора писати ( але фото своє)але ж ти просто скопіювала з Дф,чи я помиляюся? Я прошу дівчат писати своїми словами.

 
лізаДата: Четвер, 25/09/2014, 13:34 | Сообщение # 249
ліза
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
ir71, щиро дякую за чітке розяснення. Так, я скопіювала тільки рецепт sorom ,  фото і коментарі звичайно мої . Від тепер все тільки своїми словами.  da-38
 
muroslava07Дата: Субота, 04/10/2014, 00:20 | Сообщение # 250
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
ліза, Я дякую за таку похвалу, але насправді я дилетант проти таких гуру як "тутошних" господиньок-пекарів-кондитерів.
Цитата ir71 ()
По друге-Мирослава є користувачем нашого сайту також і думаю що сама вирішить чи цей рецепт має тут бути,якщо це її рецепт. Лізо,хочу щоб ти знала, я не придираюся до тебе але рецепти з Дф я не дозволяю сюди переписувати.Можна лише по них робити і писати свій рецепт ,своє фото.

Ага, я вже дістала тапком, тепер нічого не копіюю. podmigivaniya-118 П.С. А желе дійсно смачне. da-38
 
лізаДата: Середа, 26/11/2014, 18:33 | Сообщение # 251
ліза
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
Дівчата просили рецептик мого "Апельсинового настрою"  emocii-160 Нажаль, трохи із запізненням, каюся sorom

Біле суфле:

сметана 15% - 0,5 л.
молоко - 150 мл.
апельсини - 2 шт.
желатин ("Мрія") - 2 ч.л.
цукор до смаку

Молоко нагріваємо, додаємо цукор, цедру двох апельсинів,доводимо до кипіння. Відставляємо, даємо трохи остигнути, додаємо желатин, мішаємо до його розчинення. Окремо збиваємо сметану з пудрою, через ситечко вводимо молочно-желатинову суміш.
Акуратно вимішуємо,  розливаємо по керманках і в холодильник. Мені вистачило тієї маси на 4 керманочки ( як на фото)
Сметану можна замінити вершками, хоч мені більше із сметаною смакує.

Апельсинове желе:

350 мл рідини ( сік двох апельсинів + решту вода)
2 ч.л. желатину з верхом
цукор також до смаку

Апельсиновий сік з водою нагріваєм, додаємо желатин, розпускаємо його. Проціджуємо через ситечко і розливаємо поверх вже застившої суфлейної маси.

Прикрасити можна часточками апельсина, це по бажанню.

Гарно, смачно + не дорого da-38



Сообщение отредактировал ліза - Середа, 26/11/2014, 18:35
 
ir71Дата: Середа, 26/11/2014, 19:37 | Сообщение # 252
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Цитата ліза ()
Гарно, смачно + не дорого

згідна..виглядає дуже АПЕПТИТНО!!!!!


 
IraДата: Середа, 26/11/2014, 20:51 | Сообщение # 253
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
ліза, дякую за рецептик,смачно виглчдає!

 
_uliana_88Дата: Середа, 26/11/2014, 23:23 | Сообщение # 254
_uliana_88
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
ліза, дякую за рецепт дуже гарно і апетитно виглядає da-38
 
ХристікДата: Середа, 26/11/2014, 23:47 | Сообщение # 255
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 25
Статус: Offline
буду пробувати зробити такий десертик 023
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024