Десерти
| |
ir71 | Дата: Субота, 15/03/2014, 12:04 | Сообщение # 241 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| пастила
Желатин - 25 г Холодна вода - 240 мл Цукор- пісок - 425 г Патока / сироп (смак за вибором) Сіль - 1 / 4 чайної ложки Яйце (білок) - 2 шт Ванілін - 1 столова ложка Цукрова пудра - 40 г Крохмаль - 25 г
Приготування:
Залийте желатин холодною водою ( 1 / 2 склянки) і залиште на 5 хвилин , щоб вода вбралася. Поставте на вогонь каструлю з цукром , сиропом , сіллю і другою половиною склянки води.Помешівая , тримайте на вогні близько 7 мінут.Как тільки цукор розплавився , вимикайте вогонь і додайте желатін.Не перемішуйте . Желатин повинен розплавитися . Попередньо збивши білки , влийте туди повністю розчинився цукрово- желатинову рідина , продовжуючи збивати на великій скорості.Когда білки з желатином гарненько піднялися , додайте ванілін і продовжуйте збивати до максимально густий масси.Перелейте готову масу на попередньо змащений Масом і застелений пергаментом протівень.Распределіте по всій поверхні. Залиште на мінімум 3 години або на ніч. Не перекривайте та не ставте в холодільнік.Смешайте крохмаль з цукровою пудрою. Посипте пастилу з обох сторін (для цього обсипте санчала в деку , а потім переверніть і виконайте теж саме ) Формами для печива і гострим ножем розріжте готову пастилу .
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Неділя, 16/03/2014, 02:51 | Сообщение # 242 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| ir71, хочу, хочу, хочу....... Тільки питання: патока-де її взяти?
|
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 16/03/2014, 10:57 | Сообщение # 243 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Цитата muroslava07 ( ) патока-де її взяти? В інтернет магазинах є і зовсім недорого ось тут є і ось тут
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Неділя, 16/03/2014, 13:52 | Сообщение # 244 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| дякую. будемо замовляти, а може в місті найду.
|
|
| |
ліза | Дата: Середа, 24/09/2014, 13:31 | Сообщение # 245 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| Всім привіт! Минулих вихідних я готувала дуже смачнийдесерт. Рецепт не мій, а чудової господині Мuroslava07 із dreamfood.ua. Переписувати його не буду,подаю в оригіналі: Желе " Смакмого дитинства"
пачка желатину - 15 г
1) 0,6 л молока, 3ст.л. какао,1ст. цукру- закип"ятити. Додати 1 желатину. Розмішати до повного розчинення. Залити у форми.
2) 0,5 л сметани, 1ст. цукрузбити до розчинення цукру. 100мл води закип"ятити, додати пачку желатину і розмішати до розчинення. Коли охолоне перемішати із сметаною. Залити поверх коричневого.
3) 0,6 л вишневого соку, 1 ст.цукру - довести до кипіння. Додати 1 пач. желатину і помішати до розчинення. як остигне залити поверх білого. Прикрасити вишнями.
P.S. Желе надзвичайно смачне, ніжне, вишукане. Я давала менше цукру, десь 0, 5 ст., і заливала його у велику форму для кекса. Все-таки раджу готувати його порційно, у гарних керманках, бо потім мені було важко видобути його із тої форми:)))
Сообщение отредактировал ліза - Середа, 24/09/2014, 13:35 |
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 24/09/2014, 15:23 | Сообщение # 246 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Цитата ліза ( ) Переписувати його не буду,подаю в оригіналі: Лізо, у нас на сайті не принято копіювати рецепти зі сусідніх сайтів-це по перше. По друге-Мирослава є користувачем нашого сайту також і думаю що сама вирішить чи цей рецепт має тут бути,якщо це її рецепт. Лізо,хочу щоб ти знала, я не придираюся до тебе але рецепти з Дф я не дозволяю сюди переписувати.Можна лише по них робити і писати свій рецепт ,своє фото.
|
|
| |
ліза | Дата: Середа, 24/09/2014, 18:10 | Сообщение # 247 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| ir71, дякую, візьму до уваги. Просто своїх фірмових хороших рецептів я поки що не маю, тому і не маю що викладати. Вчусь і пробую готувати по рецептах, які викладають інші хороші господині. Цей десерт, який я виклада, я дійсно готувала по рецепту Мирослави, нічого не міняла ( окрім кількості цукру). Фото я звичайно виставила своє. Вказала чітко автора і подала оригінал рецепту, щоб я потім не вийшла такою собі злодюжкою, яка присвоїла собі чужий рецепт. То як поступати в такому випадку, підкажуть, будь ласка? Просто не викладати нічого? Чи писати рецепт ( точніше переписати його тільки своїми словами) і вказувати автора / або ж не вказувати? Щось я заплуталася. Буду рада за підказку, як вийти із даної ситуації.
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 25/09/2014, 10:44 | Сообщение # 248 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Лізо,ми тут всі готуємо по чужих рецептах,але ж коли готуєш то щось від себе додаєш?( ну я точно так роблю).Можна писати чужі рецепти і можна автора писати ( але фото своє)але ж ти просто скопіювала з Дф,чи я помиляюся? Я прошу дівчат писати своїми словами.
|
|
| |
ліза | Дата: Четвер, 25/09/2014, 13:34 | Сообщение # 249 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| ir71, щиро дякую за чітке розяснення. Так, я скопіювала тільки рецепт , фото і коментарі звичайно мої . Від тепер все тільки своїми словами.
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Субота, 04/10/2014, 00:20 | Сообщение # 250 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| ліза, Я дякую за таку похвалу, але насправді я дилетант проти таких гуру як "тутошних" господиньок-пекарів-кондитерів.Цитата ir71 ( ) По друге-Мирослава є користувачем нашого сайту також і думаю що сама вирішить чи цей рецепт має тут бути,якщо це її рецепт. Лізо,хочу щоб ти знала, я не придираюся до тебе але рецепти з Дф я не дозволяю сюди переписувати.Можна лише по них робити і писати свій рецепт ,своє фото. Ага, я вже дістала тапком, тепер нічого не копіюю. П.С. А желе дійсно смачне.
|
|
| |
ліза | Дата: Середа, 26/11/2014, 18:33 | Сообщение # 251 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| Дівчата просили рецептик мого "Апельсинового настрою" Нажаль, трохи із запізненням, каюся
Біле суфле:
сметана 15% - 0,5 л. молоко - 150 мл. апельсини - 2 шт. желатин ("Мрія") - 2 ч.л. цукор до смаку
Молоко нагріваємо, додаємо цукор, цедру двох апельсинів,доводимо до кипіння. Відставляємо, даємо трохи остигнути, додаємо желатин, мішаємо до його розчинення. Окремо збиваємо сметану з пудрою, через ситечко вводимо молочно-желатинову суміш. Акуратно вимішуємо, розливаємо по керманках і в холодильник. Мені вистачило тієї маси на 4 керманочки ( як на фото) Сметану можна замінити вершками, хоч мені більше із сметаною смакує.
Апельсинове желе:
350 мл рідини ( сік двох апельсинів + решту вода) 2 ч.л. желатину з верхом цукор також до смаку
Апельсиновий сік з водою нагріваєм, додаємо желатин, розпускаємо його. Проціджуємо через ситечко і розливаємо поверх вже застившої суфлейної маси.
Прикрасити можна часточками апельсина, це по бажанню.
Гарно, смачно + не дорого
Сообщение отредактировал ліза - Середа, 26/11/2014, 18:35 |
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 26/11/2014, 19:37 | Сообщение # 252 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Цитата ліза ( ) Гарно, смачно + не дорого згідна..виглядає дуже АПЕПТИТНО!!!!!
|
|
| |
Ira | Дата: Середа, 26/11/2014, 20:51 | Сообщение # 253 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| ліза, дякую за рецептик,смачно виглчдає!
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Середа, 26/11/2014, 23:23 | Сообщение # 254 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| ліза, дякую за рецепт дуже гарно і апетитно виглядає
|
|
| |
Христік | Дата: Середа, 26/11/2014, 23:47 | Сообщение # 255 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 25
Статус: Offline
| буду пробувати зробити такий десертик
|
|
| |
|