В гості до Ірини
 Консервування - Сторінка 21 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Консервування
natali0310Дата: Понеділок, 15/07/2013, 19:29 | Сообщение # 301
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 47
Статус: Offline
Дівчатка, може хто має гарний рецепт тертих яблук до пляцків? Вродив "білий налив", нападало купа яблук  незнаю що робити, на повидло не годиться. zdivuvannja

Сообщение отредактировал natali0310 - Понеділок, 15/07/2013, 19:30
 
КсюшаДата: Вівторок, 27/08/2013, 21:02 | Сообщение # 302
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
natali0310, я не маю.
А я сьогодні робила помідорки фаршировані часником,щось подібне до помідор під снігом

рецепт розрахований на 10літрових банок,помідори сливки
4літри води
200гр солі
400гр цукру
0.5літри оцту
Зварити маринад.
У помідорах де плодоніжка вирізати невеличку дирку і туди ложечкою накладати подріблений часник з кропом,вставляти горошинку перцю і гвоздики,але перець і гвоздику не у кожен помідор.Ще крім того я давала духмяний перець в банку і гілочку зелені.Залити маринадом і стерелізувати 5-7хви
Прикрепления: 7213862.jpg (61.7 Kb)


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями

Сообщение отредактировал Ксюша - Вівторок, 27/08/2013, 21:03
 
anilahДата: Вівторок, 27/08/2013, 22:35 | Сообщение # 303
anilah
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 30
Статус: Offline
Кожний рік я закручую по 40 банок тертих яблук на пляцки и пиріжки, так як не кожний рік родяться яблука. Мій рецепт, провірений роками,дуже простий. Потерти яблука, витиснути руками сік і дати його випити дітям. Потім яблуками наповнити 700г.банки не повністю до верху, закрутити і стерилізувати 7хв.

Я Галина!
 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 03/09/2013, 13:51 | Сообщение # 304
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Дівчата в цьому році крутила отакі сливи, може хтось і знає такий рецепт, а комусь мже в пригоді колись стане.

МАРИНОВАНІ СЛИВИ:
продукти
слива
Для маринаду:
Вода - 2л
Цукор - 400г
Оцет 9% - 150мл
перець запашний - 10 горошин
Гвоздика - 10 шт.
Кориця - 0,5 чайної ложки
Як приготувати мариновані сливи :
Маринують зазвичай сливу - угорку у якої добре відходить кісточка.
Сливи сортують , обривають плодоніжки і миють у проточній воді. Маринувати можна сливу з кісточкою і без кісточки. Це справа смаку. Вирішили маринувати без кісточки - на цьому етапі розрізаємо кожну сливу з одного боку і звільняємо від кісточки . Щоб сливи під час стерилізації не зварилися , бланшируємо їх в гарячій воді при температурі 85 градусів 2-3 хвилини (можна в металевому друшляку частинами) . Відразу охолоджуємо сливи проточною водою.
Готові сливи розкладаємо в чисті банки.
Готуємо марінадную заливку: на 2л води - 400г цукру , 150мл 9% оцту , по 10шт . перцю запашного , гвоздики , 0,5 чайної ложки кориці або паличку.
Воду кип'ятимо з цукром і прянощами протягом 5 хвилин , потім додаємо оцет. Проціджуємо маринад. Решта прянощі рівномірно розподіляємо по банках.
Готовим гарячим маринадом заливаємо банки зі сливою , накриваємо кришками і стерилізуємо півлітрові банки - 10 хвилин , літрові - 15 , трилітрові - 25 хвилин.
Після стерилізації гарячі банки відразу закатуємо


 
Olena87Дата: Четвер, 05/09/2013, 13:47 | Сообщение # 305
Olena87
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
А я робила лечо по рецепту свекрухи, ну дуууууже смачнюще!!! не знаю, може вже такий рецепт є...

"Лечо"
2кг помідорів перемолоти на м"ясорубці
1кг цибулі порізати соломкою
Варити разом 40хв.
Додати 1,5кг перцю болгарського порізаного смужкою і варити 15хв.
потім додаємо 200г олії і 100г цукру, солі за смаком (в мене приблизно 5ч.л.
таких великих)
8шт. гвоздики і варимо 25хв.
За 3хв. до кінця варки додати 3-4ст.л. оцету.
(всього варити 40хв.+40хв.)
Стерилізувати 10-15 хв.


Прикрепления: 0142650.jpg (66.5 Kb)


Сообщение отредактировал Olena87 - Четвер, 05/09/2013, 13:53
 
КсюшаДата: Субота, 05/10/2013, 13:44 | Сообщение # 306
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
А я вчора закривала аджику по абхазьки
1кг перцю пекучого
0.5кг горіхів
0.5кг часнику.
То все почистити і має бути чищеної ваги так ,перець я зернятка не вибирала ,для більшої гостроти..То все перкрутити в блендері чи мясорубці.
додати 100-150грам солі
100грам коріандру
40 грам Хмелі сунелі
1ст.л. цукру
3ст л. кетчупу Чумак ( дала баночку 250грам)
Все перекрутити додати всі спеції і розкласти у стерелізовані банки і закатати..Так, як я набирала в бутилки від кетчупу Папрічі ,то я давала до бутилки кипячену воду і добре збовтувала.,сама аджики густа,ножем можна намазувати.Підходить для натирання мяса перед запіканням,для готування різних соусів,а хто любить гостреньке то можна і до ковбаски чи чогось іншого.дуже смачна і гостра приправка.


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями

Сообщение отредактировал Ксюша - Субота, 05/10/2013, 13:46
 
Оленка14Дата: Субота, 05/10/2013, 22:32 | Сообщение # 307
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
Пробуйте новий рецепт "кілька в томаті" Смак і запах точно такий як в кільки! Добре для тих хто має студентів.
2кг помідор-через мясорубку
0,5кгцибулі-через мясорубку
1кг моркви на грубій тертці
0,5кг солодкого перцю - соломкою---все це варимо 40хвилин, тоді добавляємо: 
2кг мойви- почистити та порізати на2-3 частини.
0,250олію,0,150гр цукру, 1,5стол.ложки солі ,  1 банка томатного соусу. 
варимо 1,5 год. В кінці добавляємо 5стол. ложок оцту, кипятимо ще 5 хвилин. Розкладаємо в банки і стерилізуємо 10-15 хвилин. Вихід 11 півлітрових банок
 
_uliana_88Дата: Неділя, 06/10/2013, 16:25 | Сообщение # 308
_uliana_88
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
я теж хочу поділитися з вами рецептиком, дуже мені подобається
баклажани в аджиці.
4кг баклажанів порізати кружельцями на 1см. посолити поставити під прес щоб відійшла гірч, на 2 год. злити сік, потім їх обжарити на олії до пів готовності.
аджика
10середніх помідорів
10червоних болгарських перців
3гострих перців чілі
2головки часнику
все це перемолоти на м"ясорубці додати 1скл.олії + 1скл.цукру + 100грам оцту, сіль. всю суміш довести до кипіння додати баклажани, тушити  20хв. викласти в банки стерилізувати 15хв.


Сообщение отредактировал _uliana_88 - Неділя, 06/10/2013, 16:26
 
LILEJAДата: Четвер, 10/10/2013, 17:36 | Сообщение # 309
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
Скільки нових рецептів. Молодці господиньки!

 
muroslava07Дата: Понеділок, 16/06/2014, 18:37 | Сообщение # 310
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Хочу поділитись рецептом варення. Може нікого не здивую, але я його спробувала і закохалась. готовила цих вихідних.
Полуничне варення з ревенем і м"ятою

750г полуниць
250г ревеню
1кг цукру
30 листочків м"яти
Полуниці помити і пом"яти в пюре. Ревінь миєм, чистим і ріжемо дрібними скибочками до полуниці. Засипаєм цукром, перемішуємо і залишаєм на 2год. Потім ставимо варити, допоки не загусне. Вкінці додати м"яту. готове варення розлити в стерелізовані банки і закупорити. Під час охолодження струшувати, щоб не злипались фрукти.
 
Оленка14Дата: Неділя, 17/08/2014, 15:20 | Сообщение # 311
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
Як на мене новий рецепт-Борщова заправа з молодої фасолі.
4стак фасолі молодої- відварити (вийде5)
2 великі цибулини-покришити дрібно
1кг солодкого перцю- покришити дрібно
0.5кг моркви на грубій тертці
2кг помідор через мясорубку
1стак. олію,цукру, 0.150гр оцту,2стол.ложки солі.
Все перемішати і тушити 40хвилин. розкласти в банки і стерилізувати 10хв.Вихід 8 півлітрових банок
Можна і до борщу і так смачна.
 
КсюшаДата: Понеділок, 18/08/2014, 20:23 | Сообщение # 312
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Оленка14, дякую за рецепт,бо я вже таку квасольку закривала кілька років назад але рецепт в якомусь журналі читала і десь загубила,а вона дуже смачнюща

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
КсюшаДата: П`ятниця, 12/09/2014, 00:50 | Сообщение # 313
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Так як сезон закруток ще не закінчився,то рішила вам принести рецепти   того що закручувала в послідній час.
Соус Ткемалі.
3кг слив
6пекучих перчиків
300грам часнику.
Все змолоти ,додати 3ст.ложки солі, але без верху,200грам цукру,3ст. л томатної пасти.Кипятити 15хвилин і тоді набрати в банки і стерелізувати 20хвилин.
 
Повидло з яблук зі смаком барбарису.
3кг яблук 
1кг цукру 
0.5кг цукорків барбарис
Яблука почистити і порізати тонкими пластинками,додати цукор і барбарис  варити до готовності.Набрати в банки і простерелізувати,я так робила,може і не треба.Дуже смачне ,рекомендую.
Додам від себе дуже не прижарювати бо виходить дуже густе,потрібно до золотистого кольору яблук.


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
Зоряна9810Дата: П`ятниця, 12/09/2014, 11:52 | Сообщение # 314
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Цитата Ксюша ()
Дуже смачне ,рекомендую.
моя мама таке робила з цукерками...


 
лізаДата: Субота, 27/09/2014, 13:52 | Сообщение # 315
ліза
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
Консервована фасолька на зиму

якраз сезон фасолі, тому пропоную Вам наш сімейний рецепт:))

1 кг фасолі
по 800 гр моркви та цибулі
1,5 кг помідорів
250 гр томатного соусу ( ТМ "Чумак")
250 мл. олії
сіль, чорний перець та гострий червоний перець до смаку

Фасолю відварити до готовності, перед тим замочивши її на декілька годин. Моркву натерти на великому терку,  цибулю нарізати півкільцями, засипати їх у велику кастрюлю, влити олії і тушити допоки овочі не стануть м`які. Добавити великим кубиком або дольками порізані помідори. Хто не любить, коли в салаті попадається шкірка від помідорів, то можна їх просто від неї почистити (перед тим занурити їх на пару хв у окріп) , а тоді добавляти до тушених овочів. Також тушкувати хв. 10, потім влити томатний соус і через хв. 5 добавити готову фасолю, суди ж всі спеції до Вашого смаку. Тушкувати це все ще приблизно 15 хв.
Після цього розкласти в стерилізовані півлітрові банки, накрити серилізованими кришками. Я ще простерилізувала їх 15 хв., закатати. Вийшло в мене 7 півлітрових банок.

Фасолька смачна як окрема страва, її можна також додавати до супів і чанахів:)))



Сообщение отредактировал ліза - Середа, 01/10/2014, 16:24
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024