Консервування
| |
natali0310 | Дата: Понеділок, 15/07/2013, 19:29 | Сообщение # 301 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 47
Статус: Offline
| Дівчатка, може хто має гарний рецепт тертих яблук до пляцків? Вродив "білий налив", нападало купа яблук незнаю що робити, на повидло не годиться.
Сообщение отредактировал natali0310 - Понеділок, 15/07/2013, 19:30 |
|
| |
Ксюша | Дата: Вівторок, 27/08/2013, 21:02 | Сообщение # 302 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| natali0310, я не маю. А я сьогодні робила помідорки фаршировані часником,щось подібне до помідор під снігом рецепт розрахований на 10літрових банок,помідори сливки 4літри води 200гр солі 400гр цукру 0.5літри оцту Зварити маринад. У помідорах де плодоніжка вирізати невеличку дирку і туди ложечкою накладати подріблений часник з кропом,вставляти горошинку перцю і гвоздики,але перець і гвоздику не у кожен помідор.Ще крім того я давала духмяний перець в банку і гілочку зелені.Залити маринадом і стерелізувати 5-7хви
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - Вівторок, 27/08/2013, 21:03 |
|
| |
anilah | Дата: Вівторок, 27/08/2013, 22:35 | Сообщение # 303 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 30
Статус: Offline
| Кожний рік я закручую по 40 банок тертих яблук на пляцки и пиріжки, так як не кожний рік родяться яблука. Мій рецепт, провірений роками,дуже простий. Потерти яблука, витиснути руками сік і дати його випити дітям. Потім яблуками наповнити 700г.банки не повністю до верху, закрутити і стерилізувати 7хв.
Я Галина!
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 03/09/2013, 13:51 | Сообщение # 304 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Дівчата в цьому році крутила отакі сливи, може хтось і знає такий рецепт, а комусь мже в пригоді колись стане.
МАРИНОВАНІ СЛИВИ: продукти слива Для маринаду: Вода - 2л Цукор - 400г Оцет 9% - 150мл перець запашний - 10 горошин Гвоздика - 10 шт. Кориця - 0,5 чайної ложки Як приготувати мариновані сливи : Маринують зазвичай сливу - угорку у якої добре відходить кісточка. Сливи сортують , обривають плодоніжки і миють у проточній воді. Маринувати можна сливу з кісточкою і без кісточки. Це справа смаку. Вирішили маринувати без кісточки - на цьому етапі розрізаємо кожну сливу з одного боку і звільняємо від кісточки . Щоб сливи під час стерилізації не зварилися , бланшируємо їх в гарячій воді при температурі 85 градусів 2-3 хвилини (можна в металевому друшляку частинами) . Відразу охолоджуємо сливи проточною водою. Готові сливи розкладаємо в чисті банки. Готуємо марінадную заливку: на 2л води - 400г цукру , 150мл 9% оцту , по 10шт . перцю запашного , гвоздики , 0,5 чайної ложки кориці або паличку. Воду кип'ятимо з цукром і прянощами протягом 5 хвилин , потім додаємо оцет. Проціджуємо маринад. Решта прянощі рівномірно розподіляємо по банках. Готовим гарячим маринадом заливаємо банки зі сливою , накриваємо кришками і стерилізуємо півлітрові банки - 10 хвилин , літрові - 15 , трилітрові - 25 хвилин. Після стерилізації гарячі банки відразу закатуємо
|
|
| |
Olena87 | Дата: Четвер, 05/09/2013, 13:47 | Сообщение # 305 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
| А я робила лечо по рецепту свекрухи, ну дуууууже смачнюще!!! не знаю, може вже такий рецепт є... "Лечо" 2кг помідорів перемолоти на м"ясорубці 1кг цибулі порізати соломкою Варити разом 40хв. Додати 1,5кг перцю болгарського порізаного смужкою і варити 15хв. потім додаємо 200г олії і 100г цукру, солі за смаком (в мене приблизно 5ч.л. таких великих) 8шт. гвоздики і варимо 25хв. За 3хв. до кінця варки додати 3-4ст.л. оцету. (всього варити 40хв.+40хв.) Стерилізувати 10-15 хв.
Сообщение отредактировал Olena87 - Четвер, 05/09/2013, 13:53 |
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 05/10/2013, 13:44 | Сообщение # 306 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| А я вчора закривала аджику по абхазьки 1кг перцю пекучого 0.5кг горіхів 0.5кг часнику. То все почистити і має бути чищеної ваги так ,перець я зернятка не вибирала ,для більшої гостроти..То все перкрутити в блендері чи мясорубці. додати 100-150грам солі 100грам коріандру 40 грам Хмелі сунелі 1ст.л. цукру 3ст л. кетчупу Чумак ( дала баночку 250грам) Все перекрутити додати всі спеції і розкласти у стерелізовані банки і закатати..Так, як я набирала в бутилки від кетчупу Папрічі ,то я давала до бутилки кипячену воду і добре збовтувала.,сама аджики густа,ножем можна намазувати.Підходить для натирання мяса перед запіканням,для готування різних соусів,а хто любить гостреньке то можна і до ковбаски чи чогось іншого.дуже смачна і гостра приправка.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - Субота, 05/10/2013, 13:46 |
|
| |
Оленка14 | Дата: Субота, 05/10/2013, 22:32 | Сообщение # 307 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
| Пробуйте новий рецепт "кілька в томаті" Смак і запах точно такий як в кільки! Добре для тих хто має студентів. 2кг помідор-через мясорубку 0,5кгцибулі-через мясорубку 1кг моркви на грубій тертці 0,5кг солодкого перцю - соломкою---все це варимо 40хвилин, тоді добавляємо: 2кг мойви- почистити та порізати на2-3 частини. 0,250олію,0,150гр цукру, 1,5стол.ложки солі , 1 банка томатного соусу. варимо 1,5 год. В кінці добавляємо 5стол. ложок оцту, кипятимо ще 5 хвилин. Розкладаємо в банки і стерилізуємо 10-15 хвилин. Вихід 11 півлітрових банок
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Неділя, 06/10/2013, 16:25 | Сообщение # 308 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| я теж хочу поділитися з вами рецептиком, дуже мені подобається баклажани в аджиці. 4кг баклажанів порізати кружельцями на 1см. посолити поставити під прес щоб відійшла гірч, на 2 год. злити сік, потім їх обжарити на олії до пів готовності. аджика 10середніх помідорів 10червоних болгарських перців 3гострих перців чілі 2головки часнику все це перемолоти на м"ясорубці додати 1скл.олії + 1скл.цукру + 100грам оцту, сіль. всю суміш довести до кипіння додати баклажани, тушити 20хв. викласти в банки стерилізувати 15хв.
Сообщение отредактировал _uliana_88 - Неділя, 06/10/2013, 16:26 |
|
| |
LILEJA | Дата: Четвер, 10/10/2013, 17:36 | Сообщение # 309 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Скільки нових рецептів. Молодці господиньки!
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Понеділок, 16/06/2014, 18:37 | Сообщение # 310 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| Хочу поділитись рецептом варення. Може нікого не здивую, але я його спробувала і закохалась. готовила цих вихідних. Полуничне варення з ревенем і м"ятою
750г полуниць 250г ревеню 1кг цукру 30 листочків м"яти Полуниці помити і пом"яти в пюре. Ревінь миєм, чистим і ріжемо дрібними скибочками до полуниці. Засипаєм цукром, перемішуємо і залишаєм на 2год. Потім ставимо варити, допоки не загусне. Вкінці додати м"яту. готове варення розлити в стерелізовані банки і закупорити. Під час охолодження струшувати, щоб не злипались фрукти.
|
|
| |
Оленка14 | Дата: Неділя, 17/08/2014, 15:20 | Сообщение # 311 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
| Як на мене новий рецепт-Борщова заправа з молодої фасолі. 4стак фасолі молодої- відварити (вийде5) 2 великі цибулини-покришити дрібно 1кг солодкого перцю- покришити дрібно 0.5кг моркви на грубій тертці 2кг помідор через мясорубку 1стак. олію,цукру, 0.150гр оцту,2стол.ложки солі. Все перемішати і тушити 40хвилин. розкласти в банки і стерилізувати 10хв.Вихід 8 півлітрових банок Можна і до борщу і так смачна.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 18/08/2014, 20:23 | Сообщение # 312 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Оленка14, дякую за рецепт,бо я вже таку квасольку закривала кілька років назад але рецепт в якомусь журналі читала і десь загубила,а вона дуже смачнюща
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 12/09/2014, 00:50 | Сообщение # 313 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Так як сезон закруток ще не закінчився,то рішила вам принести рецепти того що закручувала в послідній час. Соус Ткемалі. 3кг слив 6пекучих перчиків 300грам часнику. Все змолоти ,додати 3ст.ложки солі, але без верху,200грам цукру,3ст. л томатної пасти.Кипятити 15хвилин і тоді набрати в банки і стерелізувати 20хвилин. Повидло з яблук зі смаком барбарису. 3кг яблук 1кг цукру 0.5кг цукорків барбарис Яблука почистити і порізати тонкими пластинками,додати цукор і барбарис варити до готовності.Набрати в банки і простерелізувати,я так робила,може і не треба.Дуже смачне ,рекомендую. Додам від себе дуже не прижарювати бо виходить дуже густе,потрібно до золотистого кольору яблук.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: П`ятниця, 12/09/2014, 11:52 | Сообщение # 314 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата Ксюша ( ) Дуже смачне ,рекомендую. моя мама таке робила з цукерками...
|
|
| |
ліза | Дата: Субота, 27/09/2014, 13:52 | Сообщение # 315 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
| Консервована фасолька на зиму
якраз сезон фасолі, тому пропоную Вам наш сімейний рецепт:))
1 кг фасолі по 800 гр моркви та цибулі 1,5 кг помідорів 250 гр томатного соусу ( ТМ "Чумак") 250 мл. олії сіль, чорний перець та гострий червоний перець до смаку
Фасолю відварити до готовності, перед тим замочивши її на декілька годин. Моркву натерти на великому терку, цибулю нарізати півкільцями, засипати їх у велику кастрюлю, влити олії і тушити допоки овочі не стануть м`які. Добавити великим кубиком або дольками порізані помідори. Хто не любить, коли в салаті попадається шкірка від помідорів, то можна їх просто від неї почистити (перед тим занурити їх на пару хв у окріп) , а тоді добавляти до тушених овочів. Також тушкувати хв. 10, потім влити томатний соус і через хв. 5 добавити готову фасолю, суди ж всі спеції до Вашого смаку. Тушкувати це все ще приблизно 15 хв. Після цього розкласти в стерилізовані півлітрові банки, накрити серилізованими кришками. Я ще простерилізувала їх 15 хв., закатати. Вийшло в мене 7 півлітрових банок.
Фасолька смачна як окрема страва, її можна також додавати до супів і чанахів:)))
Сообщение отредактировал ліза - Середа, 01/10/2014, 16:24 |
|
| |
|