В гості до Ірини
 Цікава інформація. - Сторінка 9 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Сторінка 9 з 9«12789
Модератор форуму: Зоряна9810 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Цікава інформація.
ХристікДата: Середа, 23/04/2014, 02:23 | Сообщение # 121
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 25
Статус: Offline
privetstvie-197 Як тут багато інформації для починаючих господинь:) zdivuvannja
 
TalochkaДата: Вівторок, 03/06/2014, 12:07 | Сообщение # 122
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
У себе в темі я поділилася рецептом, в якому використовувала тахіну. Так як цей продукт не типовий для нашої кухні, то вирішала тут коротенько написати, що ж це за така паста.

Тахіна – ценатуральний продукт, який отримують з відбірного насіння кунжуту, яке в процесі
приготування очищається, підсушується і перемелюється до отримання однорідної
маси, що нагадує крем. Корінь слова «тахін» має тюркське походження і означає
«кунжутна паста».
Тахіну відносять
до корисних і поживних продуктів, вона є джерелом рослинних протеїнів високої
біологічної цінності, котрі дарують сили і молодість організму.
У грецькій
традиційній кухні тахіну використовують для приготування тортів, пиріжків з нею
(тахінопіт) та інших кондитерських виробів. Паста тахіна також широко поширена
в кухні арабських країн та Близького Сходу: її додають у традиційні арабські
страви хумус і фалафель, соуси для салатів, м’ясні страви та різноманітні
східні солодощі.
Тахіна зберігає
усі корисні властивості кунжутного насіння. Вона багата протеїнами, вітамінами
В і Е, амінокислотами, залізом, фосфором та міддю, котрі необхідні для
людського організму.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
оксанкаДата: Вівторок, 03/06/2014, 17:07 | Сообщение # 123
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Бджілка-трудівниця
Сообщений: 5841
Статус: Offline
Talochka, чудова  інформація

 
IraДата: П`ятниця, 06/06/2014, 12:26 | Сообщение # 124
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, дякую що ділишся з нами не тільки цікавою випічкою а ще й неменш цікавою інформацією!!!!

 
TalochkaДата: П`ятниця, 06/06/2014, 16:55 | Сообщение # 125
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Iraоксанка, завжди рада! poceluy-267

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
НатамусяДата: Четвер, 27/11/2014, 12:43 | Сообщение # 126
Натамуся
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
Ідеї та поради
Від нітратів і пестицидів можна частково позбутися: для цього овочі та фрукти потрібно правильно вимити і очистити.

КАПУСТА. Велика частина нітратів міститься у верхніх капустяному листі і качані, тому їх потрібно викинути.

КАРТОПЛЯ. У картоплі нітрати збираються під шкіркою і в серцевині бульби, тому після того як картопля закипіла, воду необхідно злити.

КАБАЧКИ, огірки, баклажани. Огірки за кольором повинні бути ніжно - трав'яного кольору, якщо вони темно зеленню це говорить про те, що їх перегодували нітратами. Перші кабачки і баклажани потрібно очищати від шкірки. Зріжте область плодоніжки - це саме отруйна місце.

ЗЕЛЕНЬ, САЛАТ,ПЕТРУШКА,КРІП. Найбільше хімії скупчується в прожилках, черешках - не потрібно це їсти. Зелень завжди стрімкіше вбирає нітрати і перед тим як додавати її в блюда, вимочіть протягом години у воді.

ПОМІДОРИ. Чим товщі шкірка помідора, тим більше він містить хімії. Не купуйте помідори оранжево - червоні як би недозрілі. Біла м'якоть і товсті прожилки на срезе- це сигнал великого вмісту хімії. А якщо вам все - таки попалися неякісні томати, потримайте їх у прохолодній воді близько 1 години.

ВИНОГРАД. Щоб виноград зберігався довго його обробляють фунгіцидами. Щоб позбутися від цієї речовини, виноград досить добре вимити.

КАВУНИ. Не купуйте кавуни, розрізані навпіл і загорнуті в пленку- це хороша основа для розмноження бактерій і мікробів. Якщо кавун має товсті жовтуватого відтінку прожилки, значить його удобрювали. Можна провести невеликий тест: покладіть м'якоть на одну хвилину в склянку з водою, якщо вода змінила колір - значить кавун підгодовували, якщо вона просто помутніла - ягода чиста.

ГРУШІ ТА ЯБЛУКА. Купуючи фрукти, візьміть їх в руки, якщо відчуєте що плоди слизькі і липкі, значить вони оброблені дифенілом для того щоб вони не псувалися і довго зберігалися. У Євросоюзі, США, дифеніл заборонений через його сильних канцерогенних і алергенних властивостей. Оброблені дифенілом фрукти потрібно очистити від шкірки.

Буряк, морква, РЕДИСКА. Величезна кількість нітратів міститься у верхівках і кінчиках коренеплодів, обрізайте їх перед вживанням. Не купуйте буряк із закрученими хвостиками. У моркви обрізайте 1 см хвостика, позеленіли частину потрібно обрізати повністю, в ній міститься велика кількість хімікатів.

Щоб звести до мінімуму кількість вживаної хімії, потрібно вибирати овочі та фрукти вирощені на просторах СНД. Вони у багато разів "чистіше" імпортних. У нас не в таких кількостях використовують мінеральні добрива, з тієї простої причини що у наших виробників немає грошей, щоб закуповувати добрива в таких кількостях як, наприклад, закуповують міндобрива в Америці, Голландії, Нідерландах, Туреччині. Та й гранично допустимі норми концентрації нітратів в Америці і у нас суттєво відрізняється, наприклад, буряк 3600 мг / кг, а у нас буряк забракують вже при 1400мг / кг.




Сообщение отредактировал Натамуся - Четвер, 27/11/2014, 12:44
 
КсюшаДата: Четвер, 27/11/2014, 19:52 | Сообщение # 127
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Бджілка-трудівниця
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Натамуся, скільки цікавої інформації дякую

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
IraДата: Четвер, 27/11/2014, 22:20 | Сообщение # 128
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Натамуся, оо як ти активно взялася до роботи....молодець,дякую за цікаву інфу poceluy-267

 
НатамусяДата: П`ятниця, 28/11/2014, 21:46 | Сообщение # 129
Натамуся
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
Цитата
Натамуся, оо як ти активно взялася до роботи....молодець,дякую за цікаву інфу
Та я так трошки .... Щось цікавеньке надибаю та й думаю з вами поділюсь,хоча зараз в соц.мережах купа того всього, але може хто не читав, та й тут знадобиться...


 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Сторінка 9 з 9«12789
Пошук:


Copyright MyCorp © 2016