В гості до Ірини
 Цікава інформація. - Сторінка 8 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 8 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Цікава інформація.
ir71Дата: Понеділок, 20/05/2013, 14:39 | Сообщение # 106
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Сухофрукти

Папайя (цукати) зміцнює весь організм в цілому, активізує білковий обмін і підвищує сексуальну активність.

Фінік (сушений) підвищує нашу працездатність, а також, маючи додаткові корисні речовини, може бути використаний як болезаспокійливий засіб при застуді і головного болю. Маючи велику кількість вітамінів (В5, Е, Н) також зміцнює нашу імунну систему і допомагає нам «пережити» зиму активним і життєрадісним.

Груша (сушена) має сприятливий вплив на наш кишечник, виводячи з організму токсини і важкі метали.

Курага (урюк / сушений абрикос) є незамінним джерелом калію; сприятливо впливає на серце і є прекрасним засобом для профілактики онкозахворювань.

Інжир має також масою корисних якостей - він нормалізує діяльність щитовидної залози, сприяє виведенню з організму паразитів, а в нетрадиційній медицині використовується, як засіб від бронхіту.
Він активно протидіє розвитку ракових клітин, збагачує шкіру вітамінами і мікроелементами.

Чорнослив - прекрасний засіб для підтримки здорового шлунково-кишкового тракту (позбавляє від закрепів і нормалізує травлення), а також для всіх, хто страждає від гіпертонії, має проблеми з серцем, нирками, печінкою. Добре допомагає при ревматизмі і, завдяки вітаміну А, сприяє поліпшенню зору.

Ізюм теж є хорошим антидепресантом і допомагає при захворюваннях щитовидної залози.

Сушена вишня нейтралізує дію вільних радикалів, а тому омолаживающе впливає на шкіру.


 
КсюшаДата: Понеділок, 20/05/2013, 19:46 | Сообщение # 107
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
ir71, дякую за класну інформацію

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
оксанкаДата: Неділя, 26/05/2013, 19:14 | Сообщение # 108
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Настає літня пора багато хто з нас готує різні охлоджуючі супи і ось знайшла пару порад:

1. Окрошка буде смачнішою, якщо квас заправити розтертими вареними жовтками, сіллю, цукром, гірчицею і сметаною.
2. Готуючи окрошку, хлібний квас можна замінити кислим молоком або кислим молоком, розбавивши їх наполовину холодною водою, підкисленою лимонною кислотою.
3. Окрошку готують тільки з холодних продуктів.
4. Шпинат і щавель для супу варять, а потім протирають.
5. Холодні супи готують не тільки на хлібному квасі, але і на буряковому відварі, кисляку, кислому молоці.
6. У холодний літній борщок кладуть молодий буряк разом з бадиллям, картопля, огірки, редиска, яйця, зелень, листя салату.
7. У хлібний суп додають тільки добре висушені сухарі з добре пропеченого житнього хліба (буханець свіжого чорного хліба наріжте тонкими скибочками і висушіть на слабкому вогні в духовці).
8. Для приготування солодких супів частину ягід і фруктів подрібнюють, що залишилися ягоди кладуть у суп цілком, а фрукти нарізують скибочками.


 
оксанкаДата: Неділя, 26/05/2013, 19:14 | Сообщение # 109
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
9. У супи на фруктових відварах варто додати лимонну або апельсинову цедру, корицю, гвоздику і ін прянощі.
10. Під фруктові супи кладуть вершки або сметану. До них також можна подати відварний рис, макаронні вироби, вареники з ягодами, рисовий і манний пудинги.
11. Солонавий суп не розбавляйте водою, краще опустити в нього марлевий мішечок з крупою, відвареної без солі, і прокип'ятити. Можна покласти в столову ложку шматочок цукру-рафінаду і опустити в суп. Коли цукор почне танути, вийміть ложку. Це можна повторити кілька разів, міняючи цукор.
12. Додавайте сіль тільки в киплячу воду: підсолена вода довше закипає.
13. Не слід залишати лавровий лист в готовому супі.
14. Товчений часник додайте в суп у самому кінці варіння.
15. Перед тим як зняти суп з вогню, влийте в нього трохи свіжого соку моркви, помідорів, капусти - це поліпшить його смак і збагатить суп вітамінами.


 
КсюшаДата: Неділя, 26/05/2013, 19:17 | Сообщение # 110
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
оксанка, А про Бограч нічого не знайшла? podmigivaniya-118

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
оксанкаДата: Неділя, 26/05/2013, 19:18 | Сообщение # 111
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Так як в мене дуже полюбляють м’ясні страви, я неодноразово знаходила і виставляла поради щодо м’яса, але нова інформація

Скільки ж чудових страв існує з м'яса! І яловичина, і баранина, і курятина — все це складова смачного блюда, яке хороша господиня приготувала для домочадців. І часом здається, що ми так добре знаємо цей продукт... але існує чимало моментів, які зроблять м'ясо більш придатним, смачним і корисним. Це невеликі, але часом важливі "хитрощі". Ось про таких кулінарних хитрощі і піде мова.

# На повітрі розморожування м'яса набагато краще розморожування у воді.
# Якщо ставите мету зберегти шматок м'яса до наступних вихідних, то в жодному разі не мийте його.
# Гранатовий сік або лимонна кислота допоможуть м'яса гаситися, і томат пюре також вам на допомогу.

# Що буде, якщо змастити м'ясо гірчицею за годину до смаження? Воно стане м'якше!
# Яєчний білок в котлетах робить їх сухими.
# Трохи сирої картоплі і цибулі, а також порцію підсмаженої цибульки додавши в котлетний фарш ми добиваємося дуже соковитих і смачних котлет.
# Кожну сторону котлет обсмажуйте спочатку при сильному вогні (по 30 сек), а потім на помірному. Це сприяє утворенню скоринки і сік з м'яса не випливає.
# Якщо ви хочете домогтися швидкої варіння старої курки, то на півгодини помістіть її холодну воду.


 
оксанкаДата: Неділя, 26/05/2013, 19:20 | Сообщение # 112
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Для починаючих госпординьок, раджу скористатися даною інфрмацією

Всі компоненти перших страв потрібно закладати в суворій відповідності з технологією, щоб жоден продуктів не перетравився.
Солять перші страви, тоді, коли всі належні в каструлю продукти зварилися. Саме тоді вони здатні увібрати сіль рівномірно. Якщо посоліть рано - суп буде довше варитися, і навпаки посоліть із запізненням - рідина стане солонуватою, а продукти в ньому позбавленими смаку.
При приготуванні перших страв треба дивитися, щоб вони не перекипіла. Обов'язково потрібно часто пробувати, виправляти своєчасно допущені недоліки, слідкувати, як змінюється смак відвару і за його консистенцією.
Першому страви треба постояти скраю на плиті 11-15 хвилин, як кажуть воно має «дозріти». За цей час сіль і прянощі зможуть рівномірно проникнути в усі складові, страву придбає рівномірність.
Смак супу прямо залежним від якості бульйону. Для якісного приготування супу треба взяти багато кісток, але якщо їх ретельно не подрібнити, то бульйон вийде водянистим. Щоб максимально отримати поживні речовини, всі кістки потрібно 2-3 рази промити бажано в проточній холодній воді, потім подрібнити і залити теж холодною водою.
Щоб отримати бульйон гарної якості, потрібно строго дотримувати пропорції основного продукту і води: 1.25кг води на 1кг кісток. Перед початком приготування, обов'язково треба знати, яку кількість бульйону потрібно буде для приготування страви, щоб потім не доливати в нього води, оскільки навіть невелика порція води, яку додали в бульйон, погіршити його якість.
Тривала теплова обробка лаврового листа і перцю, знижує їх ароматичні властивості, тому ці спеції потрібно додавати незадовго до повної готовності страви.
Коли ви готуєте розсольник, то картоплю кладіть раніше огірків, оскільки він у кислому середовищі буде твердим.
У перші страви з овочів не треба сипати багато прянощів: зникне аромат свіжих овочів. Коли йде теплова обробка овочів, і вони стикаються з повітрям, це призводить, до значного руйнування вітаміну С. Ось чому треба щоб суп заповнював каструлю максимально доверху. Овочі повинні повністю бути покритими бульйоном або водою; варити їх треба при слабкому кипінні; суп потрібно розмішувати обережно, щоб овочі не виймалися з рідини.




Сообщение отредактировал оксанка - Неділя, 26/05/2013, 19:21
 
оксанкаДата: Неділя, 26/05/2013, 19:32 | Сообщение # 113
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline


 
КсюшаДата: Неділя, 26/05/2013, 19:51 | Сообщение # 114
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Ото нарила кучу потрібної інформації,але бачу наші початківці тільки в тему рецептів пляцків і тортів заглядають ,а на інші теми їм начхати.

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
LILEJAДата: Неділя, 26/05/2013, 20:22 | Сообщение # 115
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
оксанка, дякую за корисну інформацію.  poceluy-267

 
ЛесяДата: Неділя, 26/05/2013, 20:58 | Сообщение # 116
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
яке все корисне для нас!Дякую Оксаночко.Я чищу гранат трошки по іншому.

 
natali0310Дата: Середа, 17/07/2013, 15:03 | Сообщение # 117
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 47
Статус: Offline
Рецепт "Емульсіядля змащування форм" :Борошно пшеничне - 200 гМасло рослинне - 200 гЖир (внутрішній, топлений) - 200 гЗбити всюмасу протягом 7-10 хвилин до однорідного стану .Викласти в банку з кришкою, зберігати вхолодильнику, емульсія застигає, але не сильно. 
Зберігається дуже довго, вистачає на тривалий період часу! 
Хліб з форм просто вискакує, ніяких проблем!
 
ncДата: Неділя, 03/11/2013, 00:48 | Сообщение # 118
nc
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 138
Статус: Offline
$IMAGE1$От побачила в неті такі фото ніколи такого не робила,але тепер буду чикати нагоди,щоб спробувати
$IMAGE1$
Прикрепления: 8257394.jpg (82.2 Kb)


Сообщение отредактировал nc - Неділя, 03/11/2013, 00:48
 
kcюшkaДата: Понеділок, 07/04/2014, 18:05 | Сообщение # 119
kcюшka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1415
Статус: Offline
Досить цікаво...
$IMAGE1$
Прикрепления: 7981966.jpg (69.2 Kb)


 
ТаньчикДата: Понеділок, 07/04/2014, 20:54 | Сообщение # 120
Таньчик
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 802
Статус: Offline
kcюшka, я теж інколи наьткаюсь на таку інформаціію тільки впровадити їх в житя ніяк не виходить

[br] Цветы и букеты анимации бесплатно
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
  • Сторінка 8 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024