В гості до Ірини
 Цікава інформація. - Сторінка 6 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Цікава інформація.
Зоряна9810Дата: Четвер, 14/02/2013, 18:08 | Сообщение # 76
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
САЛАТ ФРІЗЕ

Популярність всіх салатів сімейства ендівія зростає з року в рік. На хвилі цієї популярності зростає й інтерес до одного з найкрасивіших салатів - Фрізе. Найбільш близькими родичами Фрізе є Цикорій білий, Цикорій бельгійський і Цикорій кучерявий. Салат Фрізе - різновид кучерявого ендівія, який довгий час вважався «гидким каченям» серед салатів-родичів. Його болотно-зелені, незграбно кучеряве і грубі листя викликали у французів (головних «салатних» гурманів) такий же апетит, як і губка для миття посуду. Так і з'явився на світ покращений варіант кучерявого цикорію - Фрізе. Салат цей не може рости без людського втручання - саме штучно створені умови роблять листя Фрізе вибіленими біля основи. Така технологія отримала назву «бланшування». Сенс її в тому, що на певному етапі росту рослину позбавляють сонячно світла - припиняється вироблення хлорофілу а так само речовин, які надають надмірно гіркий відтінок смаку.
Застосування та властивості
Смак у Фрізе трохи гіркуватий. Як і всі салати, він малокалорійний. При покупці салату слід звернути увагу на те, щоб листя не були млявими, такий салат втратив вітаміни і корисні властивості. Фризі поєднують з іншими салатів, а так само з м'ясними закусками. Перед вживанням його треба промити кілька разів в холодній воді
Прикрепления: 6172151.jpg (37.9 Kb)


 
Зоряна9810Дата: Четвер, 14/02/2013, 18:19 | Сообщение # 77
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Що таке сир з цвіллю і з чим його їдять?
Швидше за все, більшість читачів чули про те, що сир з цвіллю є делікатесом. Багато хто, напевно, пробував деякі сорти такого сиру. Так, досить смачно, але нічого надприродного. Що ж в нім такого, в цьому сирі? Виявляється, справжній сир з цвіллю виробляється тільки у Франції - так, в багатьох країнах теж роблять щось подібне, але найкращі сири роблять саме в цій країні. До речі, про сир з цвіллю навіть складена легенда.
Ця легенда свідчить, що одного разу молодий хлопець, пастух, тільки сів перекусити хлібом і сиром на схилі гори Комбалу (поряд з селом Рокфор), як повз нього пройшла красуня. Пастух, недовго думаючи, кинувся до неї з наміром познайомитися, але тої і слід простив (я думаю, непоголений мужик біжить вслід посеред дня на схилі гори - будь-яка дівчина втекла б). Так ось, коли пастух повернувся до тієї ж печери декілька місяців опісля, то побачив, що залишений ним сир покрився цвіллю, а спробувавши його, виявив, що цей сир змінив свої смакові властивості, ставши зовсім іншим. Ось так і з'явився сир рокфор, найвідоміший, мабуть, сир з цвіллю.

Звичайно ж, це просто легенда, але сири з цвіллю мають дуже багату історію. Якщо побачите сир "рокфор" десь у нас, а місце виробництва - не провінція Руерг, Франція, то це не "рокфор, а просто його копія, причому не кращої якості. Справжній сир сорту рокфор може вироблятися тільки в печерах провінції Руерг. Місця в цих печерах не дуже багато, і тому цей сир коштує у декілька разів дорожче за аналоги (причому зовсім не обов'язково, що аналоги менш смачні, чим сам рокфор).

До речі, цвіль, яка використовується у виробництві такого сиру, не шкодить здоров'ю, це говорять по незнанню. Цвіль Penicillium roqueforti (так, є співзвуччя з Пеніциліном, правда?) є одним з найважливіших чинників, які роблять смак сирів з цвіллю таким оригінальним.

Окрім рокфору, є ще декілька відомих сортів сира з цвіллю: горгонзола, стілтон та інші.
Горгонзола  дуже відомий сорт сиру з цвіллю, батьківщиною якого вважається не Франція, а Італія (область П'ємонт і Ломбардія). Смаки рокфору і горгонзоли значно відрізняються, оскільки італійці використовують для виробництва цього сиру овече молоко. Крім того, відрізняється і вид цвілі - замість Penicillium roqueforti використовується Penicillium glaucum плюс два види бактерій Lactobacillus bulgaricus і Streptococcus thermophilus. Під час дозрівання сиру, в масу вставляються металеві стрижні, які застосовуються для забезпечення кращої вентиляції. Час визрівання такого сиру - приблизно чотири місяці. До речі, відомо, що горгонзола старша за рокфор мінімум на 200 років.
Сир стілтон, наступний в нашому списку, родом з Англії, якщо точніше, то з графств Дербішир, Лестешир і Ноттінгемпшир. Цей сир виробляють виключно з пастеризованого коров'ячого молока, витримуючи не менше 9 тижнів. Цей сир відрізняється від інших сортів тим, що в загальній масі сиру є багато ніби ходів, виконаних цвіллю. Щоб стати стілтоном, цей сир повинен відповідати цілому ряду вимог. Стілтон - набагато молодший за рокфор і горгонзолу, і з'явився він в 18 столітті.
До речі, сир данаблу, так взагалі з'явився тільки в двадцятому столітті, замінивши собою дуже дорогий рокфор. У горгонзоли теж є копія, і називається вона баварія блу.

Загалом, з історією сирів з цвіллю ми трохи ознайомилися (звичайно ж, видів сиру з цвіллю значно більше, чим вказано вище, просто я привів найбільш відомі сорти), давайте тепер подивимося, з чим же їдять такий сир.

Оскільки сир з цвіллю володіє дуже різким смаком, то і подаватися повинен з "міцними" винами. Перш, ніж подати такий сир до столу, необхідно його витримати до кімнатної температури, а подавати краще всього разом з прісними хлібцями, фруктами, крекерами. До речі кажучи, сир з цвіллю дуже смачний як елемент салату, його можна додавати в соус для спагеті, або навіть в піцу. Звичайно ж, рокфор навряд чи зможе послужити для цієї мети, дуже вже він елітний, проте новітні сорти сиру з цвіллю цілком придатні для подібного використання.

Що ж, залишилося тільки побажати смачного!
Прикрепления: 5614443.gif (26.6 Kb)


 
TalochkaДата: Середа, 20/02/2013, 12:48 | Сообщение # 78
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Зоряно, дякую за цікаву інформацію про сири з цвіллю. Я, зізнаюся, люблю ці сири. Мій улюблений варіант - це, як я називаю, моє "гламурне" тістечко: маленький крекер або навіть може бути скибочка чорного солодового хліба, на нього шматочок сиру з пліснявою, а наверх трохи мого домашнього абрикосового варення (з цілих абрикосів у коньячному сиропі, а всередині кожної ягоди - мигдалина). da-38
Але, окрім того, такий сир дійсно дуже смачно додавати в салати, а буквально на Св.Валентина я готувала тістечка з листкового тіста з начинкою із гарбуза і данаблу.
А стілтон я взагалі везла з самої Англії. podmigivaniya-118


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
LILEJAДата: Середа, 20/02/2013, 12:54 | Сообщение # 79
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
Зоряна9810, дякую за інформацію. Завжди оглядаю в магазині, але наважитися спробувати так і не можу. Не подобається мені його вигляд і все...  sorom А от моя сестра любить такий сир.

 
TalochkaДата: Середа, 20/02/2013, 13:03 | Сообщение # 80
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Булгур

Останнім часом у нашому раціоні з’явилося багато смачних «прибульців» з кухонь інших народів, що дозволяє нам приємно. А головне – корисно, урізноманітнити наше меню.
Серед таких продуктів - булгур, крупа з пшениці твердих сортів, розповсюджена на Близькому Сході, у Середземномор’ї та Закавказзі.
Традиційний рецепт приготування булгуру (йому вже близько 400 років)- неочищені зерна пшениці обробляють парою, а потім подрібнюють до потрібного калібру. Крупинки можуть бути розміром майже з рисове зерно, а дрібний булгур за консистенцією нагадує кукурудзянк крупу.
Для прихильників дієт і здорового харчування булгур може стати дійсно корисною знахідкою. По-перше, він практично не містить вуглеводів і одночасно дуже багатий на нутрієнти – біологічно активні речовини, необхідні людському організму. Булгур насичує, одночасно не перевантажуючи шлунок.
Різниця в «калібрі» зерен дає простір для кулінарної творчості і різноманітних імпровізацій. Булгур можна варити, поєднувати з найрізноманітнішими продуктами, використовувати для фарширування і як гарнір. У багатьох рецептах цією крупою, що має приємний горіховий присмак, можна замінити рис – наприклад, в плові.
Але головним хітом в булгур-меню можна сміливо назвати табуле – салат на основі крупи. Головна перевага табуле в тому, що для його приготування булгур не повинен піддаватися термічній обробці. Крупу замочують у теплій воді і дають набухнути. А потім туди додають рублену зелень – як можна більше, можна використовувати петрушку, кінзу, базилік, зелену цибулю, дрібно порізані помідори і огірки. Заправляють табуле лимонним соком і олією – найкраще нерафінованою оливковою.
джерело


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 20/02/2013, 13:04
 
IraДата: Середа, 20/02/2013, 14:05 | Сообщение # 81
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Дівчата!!!! Яка корисна і цікава інформація da-38 Дякую!!!!!!!!!!!!!

 
Зоряна9810Дата: Середа, 20/02/2013, 15:09 | Сообщение # 82
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Цитата (Talochka)
Булгур
цікава назва. дякую Наталю за інфу.


 
оксанкаДата: Середа, 20/02/2013, 15:14 | Сообщение # 83
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, дякую podmigivaniya-118 буду  знати,  бо  про  таке  і  не чула sorom

 
TalochkaДата: Середа, 20/02/2013, 18:29 | Сообщение # 84
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
оксанкаЗоряна9810Ira, на здоров'я!
Це я перед тим, як писати рецепт, вирішила, що доречно буде у цій темі трошки більше розповісти, що то за крупа така - булгур.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
_uliana_88Дата: Неділя, 24/02/2013, 02:42 | Сообщение # 85
_uliana_88
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
10 фактів про горіхи
1. Фундук. Фундук був відомий ще в стародавні часи. Наші предки робили з нього амулети від нечистої сили і природних катаклізмів. Цей вид горіхів містить велику кількість вітамінів А і Е. Покращує діяльність головного мозку. Найкраще вживати в сирому вигляді.
2. Кешью У рецептах індійської і азіатської кухні часто присутні горіхи кеш'ю. Їх використовують для приготування перших і других страв, закусок, соусів, десертів. Мають властивість зміцнювати імунітет, покращувати серцеву діяльність і навіть заспокоювати зубний біль. Всього двадцять горішків кешью в день і ваш організм отримає добову норму заліза. Перед вживанням горіхи необхідно обсмажити, так як в сирому вигляді вони несмачні.
3. Фісташки.  Фісташки часто називають «усміхненими горішками». Але, незважаючи на їх низькокалорійними і багатий мінералами і вітамінами склад, захоплюватися особливо ними не варто. Добова норма для дорослої людини всього п'ятнадцять горішків. Допоможуть при лікуванні хвороб травного тракту, дихальних шляхів, недокрів'ї та жовтяниці, при токсикозі у вагітних, підвищують репродуктивну здатність чоловіків.
4. Мигдаль. Людям схильним до захворювань серця лікарі настійно рекомендують з'їдати не менше 60 грам мигдалю в тиждень. Мигдаль багатий фосфором, калієм і залізом. Часто використовується в приготування десертів. В Іспанії вважається елітним горіхом. При покупці варто звернути увагу на великі горішки без пошкоджень.
5. Волоський горіх. На Кавказі волоський горіх шанується як священне дерево. Там можна зустріти дерева віком більше чотирьох століть. Плоди містять велику кількість незамінних амінокислот, дубильних речовин і цінних мінералів. Допоможуть при фізичному виснаженні, недокрів'ї, хворобах нервової системи, серця і шлунка. Регулярне застосування захистить чоловіків від статевого безсилля.
6. Кедрові горішки. Про корисні властивості кедрових горішків писав ще середньовічний лікар і вчений Авіценна. Сучасна наука лише підтвердила висновки вченого. Горішки відрізняються великим вмістом вітамінів, макро-і мікроелементів при малому вмісті клітковини. Особливо корисні дітям і літнім. Людям схильним ожиріння варто обмежити споживання кедрових горіхів.
7. Бразильський горіх. Найсмачнішим горіхом по праву вважається бразильський горіх. Його використовують як закуску, при приготуванні салатів і десертів. Всього два горіха в день і ваш організм отримає добову норму селену. Брак якого веде до передчасного старіння. Крім цього горіхи подарують вам заряд бадьорості та енергії, красиву, чисту шкіру і зменшать ризик серцевих і онкологічних захворювань.
8. Кокос. Найбільші горіхи на Землі - кокосові. Вага одного горіха може досягати чотирьох кілограм. Крім прекрасного смаку та аромату, горіхи містять велику кількість вітамінів групи В, макро-і мікроелементів. Благотворно впливають на імунітет, зір, травну систему, роботу щитовидної залози. Кокосове молочко має омолоджуючий ефект.
9. Арахіс. Земляний горіх - арахіс. У світі налічується близько 70 видів. Горіхи є прекрасним антиоксидантом. Покращують зір, слух і пам'ять. Використовується не тільки як харчовий продукт, але і як сировину в хімічній промисловості при виготовленні пластмаси, синтетичних ниток і клею.
10. Каштани. Улюблені ласощі багатьох французів та італійців - каштани. У Франції навіть є свято-день Каштана. У цей день по всій країні витає ароматний запах смажених каштанів, який йде від жаровень, встановлених прямо на вулицях. У всіх кафешках можна замовити смачні страви з додаванням каштанів. Це можуть бути супи, суфле, салати, випічка та смачні десерти. Але в їжу придатні не всі види, а тільки плоди каштана посівного. Містять велику кількість клітковини, вітамінів С і В. Дієтологи настійно радять вегетаріанцям включати каштани в свій раціон.


Сообщение отредактировал _uliana_88 - Неділя, 24/02/2013, 02:47
 
_uliana_88Дата: Неділя, 24/02/2013, 02:45 | Сообщение # 86
_uliana_88
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
ТОП-6 продуктів корисних для серця:
1). Оливки
Оливки багаті вітаміном Е і мононенасичені жирні кислоти. Саме оливки допоможуть знизити тиск і показники холестерину. Висока концентрація фенольних сполук допоможе запобігти утворенню тромбів і захистить від стресу.
2). Овес
Овес має унікальні властивості, так як в ньому містяться вітаміни, клітковина, марганець, селен, магній, бета-глюкан, які знижують холестерин.
3). Помідори
Помідори містять багато вітаміну А і С, антиоксиданту лікопіну. Ці речовини дуже корисні для серця.
4). Чорниця
Чорниця корисна тим, що в ній присутні антиоксидант антоціан, клітковина, вітамін С, які запобігають закупорюванню судин. За словами лікарів, ефект від споживання чорниці можна порівняти з впливом деяких лікарських препаратів.
5). Мигдаль
Мигдаль містить рослинні жири, які знижують «поганий» холестерин і покращують стан судин, мононенасичені жири, вітамін Е, магній, калій, білок і клітковину.
6). Риба
Жирна риба, наприклад тунець, макрель і сьомга, знімає запалення і не дає утворюватися тромбам за рахунок вмісту кислоти омега-3. Ненасичені жирні кислоти, які також містяться в рибі, допоможуть знизити рівень холестерину.
 
КсюшаДата: Середа, 10/04/2013, 13:57 | Сообщение # 87
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
ДЕСЕРТИ _ІСТОРІЯ І СУЧАСНІСТЬ
А ось історія виникнення ще одного знаменитого десерту панна кота чіткого силуету не має, зате має "говорячу" назву. Дослівний переклад
"панна кота" - "варені вершки". Готують його з вершків та желатину, а в
якості добавок використовують шматочки фруктів, ягоди, карамельний або
фруктово-ягідний соус. Цей десерт по праву вважається класичними
ласощами П'ємонту.

Італійське диво - панна кота

Зі стародавньої французської "десерт" (від дієслова desservir)
перекладається як "прибирати зі столу", і сьогодні незмінно асоціюється з
чимось солоденьким і смачненьким.
Адже спочатку французи так називали все, що подавалося після основної
страви. Сир, фрукти, горіхи, ягоди, соки - такими були перші невигадливі
десерти. Вперше цей термін почали вживати ще в XVI столітті, проте, широке
поширення він отримав в XIX столітті, коли звичай закінчувати трапезу
десертом став повсюдним. Справа в тому, що до XIX століття цукор був
рідкісним і дорогим задоволенням, і природно, що страви, до складу яких
він входив, були прерогативою багатих людей. Сьогодні у світі існує просто неймовірна кількість десертів. В
ресторанах їм відводять окрему "десертну карту", а кулінари зі світовим
ім'ям створюють нові шедеври. Багато країн пишаються авторством
знаменитих на весь світ десертів.


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями

Сообщение отредактировал Ксюша - Середа, 10/04/2013, 23:07
 
КсюшаДата: Середа, 10/04/2013, 13:59 | Сообщение # 88
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
З Франції з любов'ю Круасан (croissant), еклер (éclair), профітролі (profiterole), безе (baiser) - ці назви сьогодні відомі кожному гурману. Тим не менш "солодким символом Франції" до цього дня є круасан. Втім, справжній французький символ має далеко не французьке коріння. У
Франції ця булочка у формі півмісяця (у перекладі з французької
croissant і означає "півмісяць") з'явилася в 20-х роках XX століття. Самі французи не кривлять душею і називають круасани "віденської
випічкою". Швидше легенда походження круасана - красива вигадка якогось
романтичного гурмана, але і вона має право на існування. За старою легендою король Фердинанд I був великим ласуном, а тому
відкрив у Відні кондитерську, куди запросив працювати кращих іспанських і
голландських кулінарів. У 1683 році, коли османське військо взяло в облогу Відень, але обложені
не здали місто. Воїни захищали місто, а жителі прагнули їм допомогти в
міру своїх можливостей. Пекарі вимушені були працювати ночами, щоб
нагодувати солдатів. Легенда говорить про те, що саме булочники почули,
як вночі турки готують атаку на місто. Кулінари попередили захисників
міста і відбили атаку, після чого турки покинули Відень. Легенда свідчить, що на честь перемоги над Османською імперією
віденські пекарі спекли ароматні булки з листкового тіста у формі
півмісяця, який прикрашав турецькі прапори. Що ж, вельми оригінальний
спосіб відзначити перемогу і вписати її в історію за допомогою
кулінарії. Існує й інша версія. Нібито при відступі турки в поспіху кинули під
стінами Відня кілька мішків із зернами кави. Один винахідливий
віденський кондитер знайшов ці мішки, і вирішив подавати у своєму
закладі свіжу випічку у формі мусульманського півмісяця з ароматною
кавою по-східному. На згадку про відступ окупантів. До Франції круасан приїхав в 1770 році з Марією-Антуанеттою
Австрійською. Тут його "прийняли як свого", полюбили і з тих пір не
розлучаються. Пекти круасани у Франції почали в 1839 році в кафе на вулиці Рішельє,
де австрієць Август Занг відкрив віденську булочну. Успіх його справи
був неймовірний і вже в 1850 році круасан стали називати французької
булкою. Але як же вийшло, що віденський рогалик став одним із символів Франції?
Справа в тому, що в кінці 19 століття паризькі пекарі як би заново
винайшли круасан. Замість звичайного тіста вони стали використовувати
листкове дріжджове тісто з маслом, що змінило круасан майже до
невпізнання. Виходить, віденський і французький круасани - це все-таки
два різні вироби, адже з Відня походила тільки форма вироба, а рецепт
сучасного круасана все ж належить французам. Виходить, що французи цілком можуть претендувати на те, що круасан став
смачним символом Франції. За багато років французи виробили свої
звички, пов'язані з віденською випічкою. Вони їдять круасани тільки на
сніданок, заїдаючи ними каву або гарячий шоколад. Французи дуже прискіпливо ​​відносяться до випічки круасанів.
Французький кулінар Крістоф Фельдер стверджує, що існує 50 параметрів,
які необхідно дотримати для випічки гарного круасана. Тут і найвища
якість борошна та вершкового масла, час витримки тіста на повітрі,
спосіб промазування тіста маслом, температура печі, час випікання і
багато інших вимог. Французи у своєму гастрономічному пантеоні ставлять круасан поряд з багетом і знаменитим сиром камамбер.


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
КсюшаДата: Середа, 10/04/2013, 14:00 | Сообщение # 89
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Точний "вік" першого в світі торта невідомий. Принаймні, ніхто в
точності не береться стверджувати, коли ж вперше було приготовлено це
блюдо. Однак більшість істориків схильна вважати, що йому близько 2000
років і з'явилося воно в Італії. Хоча деякі стверджують, що місце
народження торта - Греція, адже на території саме цієї держави були
знайдені перші пиріжки із зерен, перетертих і зварених. Є ще одна
версія, яка виходить з того, що приготувати перший торт могли тільки на
Сході. До цих пір історики не прийшли до єдиної думки. В даний час існує відразу
кілька тортів, які по праву вважаються надбанням тієї чи іншої нації. У
французів це звичайно "Наполеон"! Вважається, що рецепт "Наполеона" з'явився десь наприкінці XVII
століття. Люблять цей десерт в Італії і Франції. Мам його називають
"1000 шарів", у Великобританії відомий під назвою "Ванільна скибочка", а
в США та у нас називають "Наполеон". У царськиій Росії появу цього
торта пов'язують з 1912 роком - до річниці перемоги країни над
Наполеоном був винайдений цілий ряд нових ласощів, серед яких були торти
"Наполеон". А ось над походженням крем-брюле досі ламають голови кулінарні фахівці. У XIX столітті словосполучення crème brûlée (дослівно
"обпалені вершки") вперше з'явилося у Франції. Але сам десерт існував
задовго до того, як отримав свою гламурне назву. І ймовірно ще раніше крем-брюле був вперше приготований в XVII столітті
в Трініті Коледжі (Кембридж, Великобританія). Там десерт називався
"burnt cream" (пригорілі вершки), "Cambridge burnt cream" або "Trinity
cream".


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
КсюшаДата: Середа, 10/04/2013, 14:01 | Сообщение # 90
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Дуже багато з нас хоч раз пробували приголомшливий десерт під назвою "Еклер". Багатьом його пекла мама в дитинстві, або смачні тістечка купувалися в
кулінарному магазині. І той, хто хоч раз його надкусив, вже став
справжнім фанатом еклерів. Це довгасте тістечко невеликого розміру з ніжним кремом, повітряне і
дуже смачне. В справжніх еклерах в якості начинки використовується
тільки заварний крем. Крем усередині тістечка, а зверху еклери поливають
глазур'ю або шоколадом. Існують і різновиди цього тістечка, такі, як "Шу" і "Профітролі". У
"Шу" крем теж розташовується усередині, верхівка зрізана і покладена на
крем. "Профітролі" - це булочки всього 2-3 см в діаметрі, усередині яких
поміщають солодку начинку або крем. Назва "Еклер" у цього повітряного тістечка з'явилася тому, що французькою
слово "еклер" перекладається, як блискавка. Тістечко настільки швидко
готувати, що французи і назвали його блискавкою. До того ж, для
приготування цього надзвичайного тістечка не потрібно великої кількості
інгредієнтів, та й приготувати його зовсім недорого. Винахідником цієї страви став кухар Марі-Антуан Карем з Франції, який
жив в кінці 18 - початку 19 століття. Він був справжнім кулінарним
чаклуном, тому заслужив звання "Кухар королів і король кухарів". Саме
він порадував ласунів усього світу цим чудовим тістечком, яке поєднує в
собі чудовий смак і швидке приготування. Цікаво, що найбільша популярність у тістечка була в 19 столітті, а в
літературі "Еклер" вперше згадали як рецепта в кулінарній книзі «Boston
Cooking School Cook Book» в 1884 році. Кілька свіжих збитих білків з цукром і повітряна вуаль безе потрясає виглядом і смаком. У цього десерту, який ще називають меренги,
як у будь-якої іншої страви, є свої секрети, історія походження,
класика жанру, креатив і традиції. Безе (baiser) в перекладі з французької означає "поцілунок". Багато інших
романтичних імен носить цей ніжний десерт - "іспанський вітер",
"французькі меренги", "безе любові". За однією з версій вперше збив білки з цукром і запік їх в печі
кондитер Гаспаріні в Швейцарії, в містечку Майрінген. За назвою цього
міста і назвали ласощі, що тануть у роті, меренгами. Знавці вважають, що меренгу винайшов швейцарський кулінар Гаспаріні,
який творив у маленькому містечку Мейрінген (зараз Східна Німеччина). Інші стверджують, що меренги пішли від польського слова "marzynka", а
їх винахід приписують кухареві короля Станіслава Лещинського I, який
став потім герцогом Лотарингським. Таким чином, король, видавши свою дочку Марію заміж за французького Людовика, повідомив рецепт безе французам. Марія-Антуанетта, яка стала королевою Франції, дуже любила безе і сама
готувала його в палаці Тріанон. Кажуть, що вона власноруч пекла і
меренгові торти - вашаріни. До 19 століття безе робили в печі, надаючи йому форму ложкою.


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024