В гості до Ірини
 Цікава інформація. - Сторінка 2 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 2 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
  • 9
  • »
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Цікава інформація.
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 18/05/2010, 19:06 | Сообщение # 16
Группа: Видалені





Чорний перець

Чорний перець (основну частину споживаного у світі чорного перцю вирощують в Індії) — класична пряність, яка є плодами деревоподібної ліани. Батьківщиною рослини вважається південно-західне узбережжя Індії, що раніше мало назву Маліхабар. Там його називають «малабарською ягодою» (На світовому ринку кращими сортами чорного перцю вважають малабарський і телешери.).

Як сільськогосподарську культуру чорний перець вирощують й в Індонезії, Сінгапурі, Камбоджі, Лаосі, В'єтнамі, Таїланді, у Південній Америці.

Чорний перець містить піперін (4,5—7,5%), піперидин, ефірне масло, крохмаль, білок, вітаміни. Він має здатність знищувати бактерії, шкідливі речовини в організмі, збуджувати апетит, поліпшувати травлення.
Смакові якості. Застосування

Як пряність використають сушені цілі плоди чорного перцю, а також мелені, особливо в пряних сумішах. Чорний перець входить до складу «сухих парфумів». У домашньому консервуванні його використають при солінні, мочінні, заготівлі м'ясних консервів. На обідній стіл прийнято ставити не тільки сільничку, але й перечницю.

Перець чудово підходить до м'ясних, рибних, овочевих й інших блюд. Його кладуть у супи, соуси, овочі, салати. Приправляють холодні закуски: салати, ікру, мариновану, заливну, фаршировану рибу, холодець, сири й т.д. З ним роблять ковбаси, паштети, фарші, копченості. Додають у борошняні й круп'яні вироби, а в деяких країнах і у випічку (У Росії чорний перець був першою «заморською» пряністю. Тут його теж включали в рецепти знаменитих пряників). На Сході перцем приправляють чай. Присмачують збитень, деякі коктейлі.

Прикрепления: 4129515.jpg (16.5 Kb)
 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 18/05/2010, 19:09 | Сообщение # 17
Группа: Видалені





Білий перець

Білий перець — класична пряність, він є плодом тієї ж ботанічної рослини, що й чорний перець. Довгі роки цього факту не знали.

Білий перець вирощують в основному в тих же країнах, що й чорний: в Індії, Індонезії (о. Суматра) (Індонезія — основний постачальник білого перцю на світовий ринок.), Таїланді, Лаосі, Камбоджі, на Мадагаскарі, у Південній Америці й Західній Африці.
Смакові якості. Застосування

Білий перець одержують із зрілих плодів перцевої ліани. Знімають їх у період, коли вони почервоніли, але ще не відвалилися від грона. Плоди не відразу висушують, а спочатку замочують у воді, щоб звільнити від навколо плідника, а потім розкладають на просушку під сонячні промені на 8—10 днів. Іноді сушіння проводять без попередньої обробки, тоді вона займає більше часу. Готовий білий перець представляє собою горошини білуватого кольору, всередині (при роздавлюванні) — жовтуватого.

Аромат білого перцю більш тонкий, але досить сильний, смак менш пекучий, чим у чорного.

Білий перець використають як пряність так як чорний перець, крім солодких блюд і напоїв. Прийнято вважати, що із блюдами з відвареного м'яса і тіста пряність проявляє свої смакові якості найкраще. Перець можна використовувати в цілому вигляді (горошком), а також мелений.

Норми закладки пряності на одну порцію невеликі, не перевищують 1 гр.

Прикрепления: 8636313.jpg (14.9 Kb)
 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 18/05/2010, 19:11 | Сообщение # 18
Группа: Видалені





Кмин

Кмин – однорічна рослина із сімейства зонтичних, Батьківщиною котрого вважають середземномор’я, Єгипет, Аравію, Середню Азію. В дикому вигляді проростає в Туркменії. Культивується на Україні та Закавказзі. В природі росте кущами, на галявинах, вздовж обочин доріг.

Має інші назви: тімон, пряний тмин, римський тмин, єгипетський тмин, тминовий тмин, волошинський тмин.
Хімічний склад. Лікувальний склад

Кмин за хімічним складом нагадує тмин звичайний, містить карвон, лимонен, линалоол і інші компоненти. Його споживають в народній медицині при метеоризмах, хворобах шлунку, малокрів’ї.
Смакові якості

В якості пряності використовують молоде листя кмину для приготування салатів, холодних закусок, супів. В основному насіння даної рослини входить до складу пряної суміші, яку використовують для ароматизації при копченні ковбас. В країнах Закавказзя його добавляють в сиркові маси і сири. Застосовується для ароматизації м’ясних страв із свинини, баранини, а також овочевих страв із картоплі, капусти. Також використовують в хлібобулочній промисловості і при випіканні кондитерських виробів в домашніх умовах. Додають його в квас, домашнє пиво.

Прикрепления: 5728654.jpg (8.9 Kb)
 
ir71Дата: Вівторок, 18/05/2010, 19:40 | Сообщение # 19
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Таня,дякую тобі за цінну і цікаву інформацію.Напрвду потрібні речі нам написала.

 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 18/05/2010, 19:44 | Сообщение # 20
Группа: Видалені





Страви, які підвищують імунітет

Основу рецептів страв, які допоможуть зберегти імунну систему активною і здоровою, становлять продукти, багаті імунно-стимулюючими і попереджувальними рак харчовими речовинами, такими, як вітаміни С і Е, мікроелемент цинк і селен. Крім того, в них міститься мало речовин, які можуть ослабити імунну систему або сприяти розвитку раку (цукор і жир).

Сніданки для підтримки здорового імунітету:
мюслі на основі вівса з низьким вмістом цукру, зі збираним або соєвим молоком, прикрашені фруктами;
свіжі фрукти;
фруктовий крем із ківі, бананів, нежирного йогурту;
компот із сухофруктів з додаванням свіжих цитрусових;
свіжий або приготовлений в грилі грейпфрут, за бажанням посиланий корицею;
вівсяна каша на збираному молоці зі свіжими або сушеними фруктами;
цільна пшениця з додаванням свіжих або сушених фруктів, зі збираним або соєвим молоком;
свіже приготований сік із апельсинів, йогурт зі шматочками фруктів.

Обіди для підтримки здорового імунітету:
фарширований перець з не шліфованим рисом;
бутерброд з салатом із авокадо на цільнозерновому хлібі;
суп із свіжих овочів із цільнозерновим хлібом або житніми крекерами;
сік із авокадо з м'якіттю зі свіжими овочами, нарізаними соломкою;
салат із пророслої пшениці, посипаний обжареним насінням кунжута, соняшника або дині;
котлета із овочів з цільнозерновим хлібом і зерновим салатом, збризнутим оливковою олією і лимонним соком;
картопля в мундирі з салатом із нашинкованої капусти із нежирною заправкою;
паштет із сардин, тунця або лосося з цільнозерновим хлібом або хрусткими хлібцями і зеленим салатом;
приготований в грилі перець з кабачками, неочищеною оливковою олією і не шліфованим рисом.
На десерт вживати свіжі фрукти.

Вечеря для підтримки здорового імунітету:
біла риба, наприклад, камбала, в соусі із крессалату, з паровими овочами і запеченою або відварною картоплею;
смаженина із морепродуктів і овочів з яєчними макаронами;
приготовані в грилі макрель або оселедець з яблучним соусом, відварною картоплею і паровими овочами;
лосось, запечений з лимоном і кропом, з паровими овочами або салатом;
фаршировані баклажани, гриби або кабачки з цільнозерновим хлібом і салатом;
макарони із непросіяної муки з соусом із шпинату, кедрових горішків, неочищеної оливкової олії і часнику;
овочеве або рибне різотто, приготоване із не шліфованого рису;
овочевий гуляш з печеною картоплею і салатом;
запіканка із квасолі з паровими овочами.
Завершити вечерю слід фруктовим десертом.

Прикрепления: 2664161.jpg (52.1 Kb)
 
Яринка-1Дата: Вівторок, 18/05/2010, 19:53 | Сообщение # 21
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Таню,таку потрібну інформацію дала
 
нeмаєтакоїДата: Середа, 19/05/2010, 17:17 | Сообщение # 22
Группа: Видалені





Про властивості каш та їх користь для здоров'я

Геркулесова каша
Повністю перероблена, із неї краще робити кисіль. Продукт доволі калорійний, має легкий «збуджуючий» ефект. Він має «обволікаючі» властивості. Краще вживати при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, передусім при гастриті і виразці шлунку.

Манна каша
Єдина крупа, яка перетравлюється у нижньому відділі кишечнику і лише там всмоктується у його стінки. Вона наповнює організм силою, є гарним засобом для лікування всіх хвороб шлунку.
Вона також має корисні властивості. Містить залізо і калій, що сприяє кровотворенню. У той же час виводить кальцій з організму.

Пшоняна каша
Наповнює організм енергією, а також виводить зайві мінеральні солі з організму. Пшоно найбільш багате вітаміном А, який має здатність утримувати вологу в шкіряних прошарках і регенерувати клітини.

Пшоно - Джерело вітаміну РР, солей магнію та мікроелементів. Пшоняна каша з гарбузом особливо корисна людям з надвагою. Адже пшоно зовсім не перетворюється в жир, а навпаки, "зв’язуючи” жирові відкладення, виводить їх з організму. Ця каша показана гіпертонікам. Але важко перетравлюється шлунком з пониженою та нульовою кислотністю. Викликає печію.
Коли купуєте пшоно, бажано звернути увагу на його колір. Він повинен бути жовтий, а якщо біло-жовтий – це означає, що воно старе. Його рекомендують їсти людям, у яких є схильність до ожиріння, оскільки воно не відкладається в жир, а навпаки бере жир з організму і виводить його. Пшоняна каша допомагає нормалізувати кров’яний тиск. Але важко перетравлюється шлунком у людей з нульовою і пониженою кислотністю.

Гречана каша
Корисна при атеросклерозі, гіпертонії та при хворобах судин, так як має властивість розріджувати кров. Вона багата залізом і кальцієм. Але часто вживати її не рекомендується, оскільки вона збільшує кількість чорної жовчі, слизу і газів в організмі.
Недарма кажуть, що гречана каша сама себе хвалить. Вона поліпшує кровотворення. Містить багато пектину, що сприяє травленню, й лецитину, необхідного печінці та підшлунковій залозі. Хороший засіб для втамування нічного голоду – легко засвоюється, мінімум калорій.

Кукурудзяна каша
Відома у Молдавії і Румунії як мамалига. У кукурудзяній каші дуже багато мікроелементів, кремнію, який позитивно впливає на стан зубів. Кукурудза – малокалорійна каша, яка здатна виводити жир з організму. Лікарі радять її вживати при серцево-судинних захворюваннях.
Кукурудзяна каша також виводить жирові відкладення з організму. Крім того, постачає йому різні мікроелементи, зокрема кремній, що позитивно впливає на зуби. Ця каша має протиалергічну дію – показана при всіх алергічних захворюваннях.

 
нeмаєтакоїДата: Середа, 19/05/2010, 17:17 | Сообщение # 23
Группа: Видалені





Рисова каша
Особливий сорт злакових культур, багатий на мікроелементи, протеїни. Дуже легко засвоюється організмом і вважається найбільш низькокалорійним продуктом.
Найкраще вживати дикий, коричневий, нешліфований. Серед інших - вибирайте довгий, середньоазіатський. Промивайте його під струменем води доти, поки вода не буде зовсім чистою.

Соєва каша
Найбільше багата протеїнами. У ній є природні гормони, які цінні для жіночого організму, особливо при клімаксі. Перед приготуванням її бажано замочити на 2-3 години.

Пшенична каша
До її складу входять срібло, цинк, стронцій і цирконій, а також віта- мін В. Вона наповнює організм енергією. Дуже корисні зерна пророслої пшениці, які відтворюють верхній шар шкіри.
Пшениця добре очищає кишківник, допомагає при закрепах. Постачає організм енергією. Тарілка цієї каші на сніданок додасть вам сили на весь день. До складу пшениці входять такі важливі мікроелементи, як срібло, цинк, залізо тощо. Найкорисніші, звичайно, паростки пророслої пшениці.

Перлова каша
Допомагає нормалізувати обмін речовин, багата мікроелементами, вітаміном В. Чудово допомагає при алергічній реакції організму.

Вівсянка
Містить багато цінного рослинного білка та жиру, фосфору, заліза та магнію. Завдяки останньому мікроелементу її можна назвати засобом для підтримання душевної рівноваги, нормалізації тиску крові та зміцнення кісток. Та найголовніше, вівсяна каша "вимітає” з організму токсини і домішки важких металів. Причому незалежно від того, як була зварена – з маслом, цукром чи без цих додатків. Разом з тим треба знати, що постійне вживання вівсянки знижує гемоглобін крові.

Цікаво
Корисні каші, зварені з трьох-чотирьох видів круп з додаванням зелені. Такі каші містять багато незамінних амінокислот, вітаміни груп В, F і D, мікроелементи: калій, магній, фтор, марганець тощо.
Дієтолог радить їсти каші вранці, щоб отримати заряд бадьорості на весь день.
Кажуть, кашу маслом не зіпсуєш. Разом з тим будь-яка каша чудово поєднується з молоком, вершками, нежирним домашнім сиром, бринзою, олією, грибами, квашеною капустою, зеленню, прянощами й горіхами, крім арахісу.
Додатком до каші може бути курага, родзинки, інжир, топінамбур, сухофрукти, яблука, мед, помідори, баклажани, оливки. При цьому вона не втрачає своїх абсорбційних властивостей.

 
нeмаєтакоїДата: Середа, 19/05/2010, 17:21 | Сообщение # 24
Группа: Видалені





Секрети трав'яних чаїв

Чай - це великий напій всіх часів і народів. Коли в його склад входять не тільки чайні листи, але і ягоди, трави, квіти, плоди дерев, чай перейменовується в «тизан».

Чорна смородина
Смородина має особливий, ні з чим не зрівняний запах. Він трішечки терпкий, різкий і дуже насичений. Плоди чорної смородини багаті бурштиновою й лимонною кислотою, а також мікроелементами й вітаміном С. Чай, заварений на листах і плодах, корисний печінці й ниркам, а також допомагає пережити застуду.

Ромашка

Список захворювань, при яких рекомендується пити ромашковий чай, величезний. Серед них проблеми зі шлунком, спазми в кишечнику, підвищена кислотність, безсоння, нервозність. Мабуть, основна властивість ромашки - протизапальна.

Троянда

Пелюстки троянди містять каротин, вітаміни групи В, вітаміни К та С. Рожевий чай освіжає. Насолоджуючись цим божественним напоєм, ви допомагаєте організму впоратися із бронхітом, фарингітом, застудою, неврозами й стресами. Якщо у вас на дачі є троянди, зірвіть свіжу, не перецвівшу квітку вранці, коли повітря особливо чисте, а на пелюстках поблискує роса. Не промиваючи листки, висушіть їх і заваріть з них чай.

Лимонник

У післяопераційний період і при депресіях рекомендуються чай з лимоннику. Він корисний для підтримки чоловічих сил і при гіпертонії. Листи, пагони й самі ягоди надають чаю лимонний аромат, тому смак напою не особливо специфічний, адже багато хто з нас часто додають часточку лимона в чорний чай.

Бергамот

Чай з бергамота допомагає зняти нервову напругу та втому. Він дуже ніжний на смак і крім заспокійливої дії робить ще й омолоджує, тонізує шкіру, звужує пори й сприяє зникненню пігментних плям.

М'ята

Крім того, що надає бадьорість всьому організму, м'ятний чай знижує артеріальний тиск. Він стимулює роботу серцевого м'яза, знижує головний біль, поліпшує кровообіг. М'ятний чай, випитий увечері, допомагає розслабитися й швидко заснути, оскільки прекрасно знімає напругу.

Коли зважитеся зайти в аптеку або чайну крамницю й придбати трав'яний збір або тизан, поміркуйте, чи немає у вас алергії. Якщо переконалися, що все в порядку, пийте його без цукру або підсолоджуйте тільки медом. Дуже важливо спостерігати за собою, якщо погіршується самопочуття - цілком можливо, що на це вплинув чай, адже він є сильним засобом, до прийому якого потрібно ставитися акуратно. Краще «недопити», аніж «перепити».

 
orestaДата: Середа, 19/05/2010, 18:23 | Сообщение # 25
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Таня,і де то наш котик стільки корисної інформації надибав?Ну слів бракує,ну ти й молодчинка.Дякую!

ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
нeмаєтакоїДата: Середа, 19/05/2010, 19:11 | Сообщение # 26
Группа: Видалені





Яж на початку казала : в інеті. biggrin
 
нeмаєтакоїДата: Четвер, 20/05/2010, 11:44 | Сообщение # 27
Группа: Видалені





Домашній йогурт

Йогурт - дуже корисний кисломолочний продукт, його люблять дорослі і діти., Протипоказань до застовування цей продукт не має, а іноді його використовують як лікарський та косметичний засіб.
Щоб одержати літр йогурту, потрібно скип'ятити один літр молока й, остудувши його приблизно до 40 градусів, додати дві столові ложки йогуртової закваски або натральний йогурт. Загорніть каструлю у шось тепле (наприклад, коц) і залишіть на 12 годин. Краще це робити увечері, а вранці просто додати цукру і ретельно перемішати. Або поставте у духовку на 4-5 годин, потім остудіть бнз різких перепадів температури. Для перемішування краще скористатися міксером. Після цього поставте масу у холодильник і довечора йогурт готовий до вживання.
Закваска. Можна використати спеціальні закваски, такі як Нарине, Ацидолфілін, Йогурт і багато інших. ЇХ продають сухими, наприклад а аптеці. Однієї порції закваски вистачає на 1 літр молока. Головне - порошок потрібно добре розвести й час виготовлення йогурту (або іншого кисломолочного продутку) збільшити.
Якщо вам не вдалося відщукати закваску - не розчаровуйтесь, купіть баночку натурального йогурту, в якому якнайменше добавок і якнайбільше бактерій.
Молоко. Молоко слід брати стерилізоване. Сире молоко з ринку, коров'яче або козяче, обов'зково потрібно кип'ятити.
Час готування. Залежть від того, який йогурт ви хочете одержати: густий, жирний чи питний легкий. Залежить від молока: чим жирність більша, тим і йогур густіший. А також від обраної закваски: якщо суха, час готування може бути до 15 годин. А якщо магазинний йогурт - то від 7 до 10 годин.
Маленький секрет. Для того, щоб наступного разу не витрачатися на закваску, відлийте в маленьку баночку невелику кількість продукту, що вийшов перед додаванням цукру. При наступному готуванні йогурту використайте цю субстанцію замість закваски. Майте на увазі, що закваску більше тижня зберігати не можна.
Застосування. Сам по собі приготовлений натуральний йогурт - кислий, на смак дуже схожий на сметану. Можна покласти в кожну баночку по ложці сиропу, наприклад, шипшини. Можна покласти йогурті замість сметани в борщ, і в овочевий чи фруктовий салат. Це десерт, якщо додати чайну ложечку варення, меду, горіхів, висівок, ягід, фруктів. Тушкують у йогурті м'ясо, роблять йогуртове желе.

Прикрепления: 2255736.jpeg (2.1 Kb)
 
нeмаєтакоїДата: Понеділок, 31/05/2010, 22:48 | Сообщение # 28
Группа: Видалені





Молода капуста: що, як, навіщо

Здавалося б: усе просто. Але ... У молодої капусти і смак інший, і текстура. Та й смак від зрілої відрізняється. Так як же з нею поводитися?
Для початку, обов'язково солимо, розминаємо і зливаємо сік.

Якщо гіркота залишилася, значить, закип’ячуємо воду, солимо її та бланшируємо капусту буквально 2-3 хвилини.

Голубці і борщ з таким продуктом краще не готувати. Почекай, поки качан стане білим і пружним. А ось салат - інша річ. Сміливо шаткуй - і корисна, дієтична страва готова.

До речі, таку капусту можна класти в овочевий суп - якщо з кількістю не перестаратися.

Але врахуй: якщо листя капусти має інтенсивний зелений колір, - скоріше за все, при її вирощуванні використовували нітрати. Тому в цьому випадку, як і з іншими молодими овочами, краще бути обережною.

Яйця: зберігаємо, збиваємо, готуємо..


Цей продукт ми використовуємо не просто часто - дуже часто. Скористайся нашими порадами, щоб при цьому не виникало проблем.

Щоб яйця не розтріскувалися під час варіння, попередньо воду підсолюють.

Суміші, у яких використані сирі яйця, тільки білки або жовтки, не можна сильно розігрівати або кип'ятити. У більшості випадків яйця додають наприкінці варіння, знявши посуд з вогню.

Яйця можна тримати в холодильнику не більше двох тижнів. Але якщо їх загорнути в папір і раз на тиждень повертати на інший бік, то строк зберігання значно збільшиться.

Для визначення свіжості яйця налий у півлітрову банку воду й додай одну столову ложку солі. Свіже яйце опуститься на дно, несвіже залишиться на поверхні.

Щоб відокремити білок, а жовток залишити цілим, яйце розбивають і виливають у паперову лійку з отвором у загостреному кінці. Білок поступово витече, а жовток залишиться в лійці.

Якщо тобі потрібний лише білок, а жовток ти хочеш зберегти на кілька днів, проткни яйце товстою голкою із двох протилежних боків: білок витече, а жовток залишиться в шкарлупі.

Найменша крапля жовтка ускладнює збивання білків, тому обережно відокремлюй білки від жовтків. Навіть незначні сліди жиру на посуді також перешкоджають взбиванию білків.

Щоб збиті білки не набули сіруватого відтінку, використовують тільки емальований або керамічний посуд.

Прикрепления: 8369359.jpg (13.9 Kb) · 8543637.jpg (11.5 Kb) · 0145875.jpg (7.8 Kb)
 
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 15/06/2010, 20:27 | Сообщение # 29
Группа: Видалені





Їжте полуницю - підвищуйте імунітет

- По вмісту вітаміну С полуниця поступається тільки чорній смородині. У п`яти ягодах середньої величини вітаміну С стільки ж, скільки в одному крупному апельсині. А фолієвої кислоти в полуниці більше, ніж в малині і винограді, - розповідає лікар Марина Тимошенко. - Якщо щодня їсти ці ягоди, зміцнюються імунна система і стінки судин. Полуниця має могутню протизапальну і протимікробну дію. Тому при хворому шлунку її прописують як ліки.

Зоряна ягода

Багато голлівудських зірок періодично дотримуються полуничної дієти. Три дні протягом місяця вони харчуються тільки цією смачною ягодою. Вживати її можна без обмежень, якщо вам не заважає алергія.

Полуниця - сильний алерген. Схильним до алергії потрібно зменшити її споживання або запивати її будь-яким кисломолочним продуктом.

Полуниця також протипоказана при підвищеному виділенні шлункового соку, тривалих шлункових і печінкових коликах і апендициті. Маленьким дітям і вагітним жінкам полуницю і напої з її листя треба вживати з особливою обережністю..

Антимікробні властивості полуниці використовуються для лікування запальних захворювань носоглотки і усувають неприємний запах з рота..

Полуниця пригнічує розвиток вірусу грипу. Отже, ласуючи солодкими ягодами в літню спеку, ви забезпечуєте собі здоров`я в зимову холоднечу.

Наявність в її складі йоду компенсує його недолік в нашій повсякденній їжі і питній воді.

Полуниця має цукрознижуючу дію. Тому її включають в харчування хворих цукровим діабетом. І смачно, і корисно.

Прийом натщесерце 4-6 столових ложок свіжого полуничного соку допомагає при жовчнокам`яній хворобі. При захворюваннях нирок і сечових шляхів рекомендується весь сезон вживати ягоди полуниці. Краще їсти щодня не меншого 400 грамів. При всіх ниркових недугах слід пити відвар з коріння полуниці.

Полуниця є природним сечогінним засобом і заспокійливо діє на печінку. Тому при ревматизмі і захворюваннях печінки рекомендується застосовувати полуничну дієту. Протягом тижня потрібно щодня з`їдати по 1,5 кілограма ягід. Заразом позбавитеся і від накопичених за зиму зайвих кілограмів. Саліцилова кислота, яка міститься в ягідці, допомагає і при болях в суглобах. Полуниця дозволяє заповнити дефіцит заліза при недокрів`ї. Це, крім усього іншого, і випробуваний народний засіб при лікуванні екземи, діатезу, шкірного висипу, невеликих ранок.

Просто нанесіть кашку з полуниці на хворе місце. Ягоди полуниці і відвар з її листя нормалізують обмін речовин і тиск, позбавляють від безсоння. Полуниця - відмінний профілактичний засіб від таких хвороб, як атеросклероз і гіпертонія.

Полуничні маски

Маски з полуниці добре підсушують і заліковують вугровий висип, звужують пори.

Перед полуничною маскою чисту шкіру обличчя змастіть соком цієї ягоди. Потім на 15-20 хвилин накладіть вату з кашкою з полуниці. Знявши шматочки вати, поплещіть ними по обличчю, як би забиваючи сік в шкіру. Змийте маску теплою водою або ватним тампоном, змоченим в прохолодному молоці. Краще всього така маска діє на суху і потріскану шкіру, додаючи їй еластичності.

Ароматний сік свіжої полуниці - най кращий лосьйон! Це чудодійний засіб для видалення пігментних плям і веснянок. Але для досягнення бажаного результату необхідно мало не щодня "маскуватися" протягом трьох тижнів.

Якщо шкіра суха, зневоднена, з пігментними плямами, спочатку протріть її оливковою або кукурудзяною олією. Соняшникова іноді підсилює пігментацію. Зробіть гарячий вологий компрес. Прикладіть його на 5-7 хвилин до обличчя. Потім нанесіть на 10-15 хвилин на обличчя маску з полуниці. Цю маску краще змити настоєм квітів липи - 2 столових ложки на 1 літр води.

Добре додавати розім`яту полуницю в маски з сиру, меду, лимона, в креми - разом з ложкою меду. Отже, не упустите свій шанс покращати - полуничний сезон у розпалі.

Прикрепления: 0315489.jpg (48.3 Kb)
 
оксанкаДата: Вівторок, 15/06/2010, 21:18 | Сообщение # 30
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Таню!!! Ну просто молодець,що видала таку цікаву інформацію про полуницю. І головне актуально,адже як раз сезон.
Велике дякую!!!




Сообщение отредактировал оксанка - Вівторок, 15/06/2010, 21:18
 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
  • Сторінка 2 з 9
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 8
  • 9
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024