В гості до Ірини
 Цікава інформація. - Сторінка 5 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Цікава інформація.
Зоряна9810Дата: Середа, 18/01/2012, 11:13 | Сообщение # 61
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (оксанка)
на Паску нових мештів понакупляємо

ой незнаю чи ми мешти будемо купляти..... dry dry


 
kcюшkaДата: Середа, 18/01/2012, 12:18 | Сообщение # 62
kcюшka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1415
Статус: Offline
Quote (ir71)
Як розтягнути взуття?

А я знаю ще один варіант, якщо взуття затісне треба набрати в кульочок води, поставити те всередину в туфлі і тоді кладемо це в морозілку на сутку, вода в кульочку замерзає і таким чином "розгонить" взуття.


 
ir71Дата: Середа, 18/01/2012, 13:37 | Сообщение # 63
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (kcюшka)
тоді кладемо це в морозілку на сутку

Наскільки я знаю взуття як перемерзне то довго вже служити не буде


 
kcюшkaДата: Середа, 18/01/2012, 15:58 | Сообщение # 64
kcюшka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1415
Статус: Offline
Quote (ir71)
Наскільки я знаю взуття як перемерзне то довго вже служити не буде

Сперечатися не буду, але у нас це вже випробуваний метод........ мій тато майже кожні туфлі спочатку кладе до морозилки і нічого...:)




Сообщение отредактировал kcюшka - Середа, 18/01/2012, 15:59
 
ir71Дата: Середа, 18/01/2012, 16:24 | Сообщение # 65
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (kcюшka)
але у нас це вже випробуваний метод

Я теж не спорю,бо незнаю як вони там у морозилці себе поводять,але у нас на складі коли без опалення взуття стоїть а морози великі,то або щось відклеюється,або шкіра тріскає.


 
НаталіяДата: Вівторок, 24/01/2012, 00:56 | Сообщение # 66
Наталія
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 428
Статус: Offline
Quote (kcюшka)
треба набрати в кульочок води, поставити те всередину в туфлі і тоді кладемо це в морозілку на сутку

Я колись робила подібне але без кулька: налила просто воду в капці і поставила в морозилку(взуття було "Прогресовське")мешти розтягнулися супер і ніц їм не було, правда робили колись не до теперішнього взуття




Сообщение отредактировал Наталія - Вівторок, 24/01/2012, 00:58
 
TalochkaДата: Четвер, 10/05/2012, 17:27 | Сообщение # 67
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Так як в темі «А що у нас сьогодні на столі?» ми торкнулися теми сочевиці, то вирішила поділитися тут певною інформацією про цей вид бобових. Я думаю, що про сочевицю правильно написала Ю.Висоцька: «Я розумію, для багатьох сочевиця, як гречка для італійців. Але ми-то знаємо, італійці гречку не розуміють лише тому, що готувати не вміють, повірте, те ж саме і з сочевицею. Якщо вона правильно приготовлена, пальчики оближеш!»

Сочевиця

Сочевиця – найбільш легендарна рослина з родини бобових. У Старому Заповіті сочевиця згадується неодноразово, однак найбільш відома історія, мабуть, про сочевичну юшку, на котру Ісав проміняв своє першородство. І по сьогодні сочевицею засівають поля в Європі, Азії і Північній Африці.

Із сочевиці, як і раніше, варять юшку, готують гарніри (нерідко змішуючи з іншими злаками, наприклад, з рисом – у них збігається час варки), з сочевичного борошна печуть хліб, його додають в крекери, печиво і навіть шоколадні цукерки. У такої популярності є свої причини: в сочевиці багато заліза і важливих вітамінів, а значний відсоток сочевичного зерна складає рослинний білок, котрий дуже легко засвоюється. До того ж сочевиця, як правило, швидко розварюється і не потребує замочування.

В Індії сочевицю і пюре з неї називають дал. Найбільш популярний – урад дал, з черної сочевиці. В залежності від кольору і розміру зерна виділяють декілька сортів сочевиці: коричнева, червона, пюї, «білуга», урад дал. Крупні сорти – до п’яти міліметрів в діаметрі – називають «тарілковими».

Користь для здоров’я
У зерні сочевиці міститься 26% білка, і тому вона є важливою частиною дієти багатьох регіонів світу, особливо Південної Азії, де велика частина населення - вегетаріанці.

Сочевиця багата магнієм і солями фолієвої кислоти, чим корисна для серця, також вона багата залізом, вітамінами групи В і калієм, який необхідний для кардіо-судинної системи.

Приготування
Сочевиця не потребує тривалого часу на приготування (особливо дрібні сорти, такі як червона сочевиця). З неї часто готують поживний суп в Європі, Північній і Південній Америці. Її часто змішують з рисом, який готується приблизно такий же час. В Індії сочевицю тушкують з овочами до консистенції гуляша, приправляють пряними спеціями.

При приготуванні сочевиці в першу чергу переберіть її. Потім її потрібно промити в друшляку з невеликими отворами, поки вода не буде текти чистою. Кількість води чи бульйону залежить від способу приготування та інших інгредієнтів страви (наприклад, перловка або рис потребують багато води).

Зелена сочевиця



Це недозріла коричнева сочевиця. Замочувати перед варкою її не треба, вариться вона досить швидко, головне – не переварити (що, зрештою, теж не страшно). Якщо додати до зеленої сочевиці овочі і зелень - моркву, картоплю, цибулю, часник, петрушку, - вийде смачний суп.

Коричнева сочевиця



Коричнева сочевиця - найпоширеніша. В Європі і Північній Америці з неї прийнято готувати густі супи с овочами і ароматними травами. Вариться коричнева сочевиця дещо довше, ніж зелена (30-40 хвилин), і перед приготуванням її бажано замочити – краще на ніч.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Четвер, 10/05/2012, 17:27 | Сообщение # 68
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Червона (руда) сочевиця



Червона сочевиця - найбільш «швидкісний» біб, готується всього за 10-15 хвилин. Якщо злегка недоварити, прикрасить практично будь-який холодний салат. А якщо прогледіти, вийде відмінний гарнір, золотистого кольору каша - при варці яскравий червоний колір сочевиці згасає.

Пюї (зелена французька сочевиця)



Пюї – цей сорт сочевиці названий в честь одного французького містечка, де її вивели. Зерна у неї чорно-зелені, з різким смаком и пряним ароматом, до того же практично не розварюються, лишаються пружними, тому найкраще класти сочевицю Пюї в салати.

Сочевиця «Білуга» - чорна сочевиця



«Білуга» – найменша з усіх сочевичних сортів. Готові зерна цієї сочевиці дійсно нагадують ікру білуги – круглі, чорні, блискучі. Замочувати «білугу» не треба, вариться вона доволі швидко – всього 20 хвилин.

Жовта сочевиця

Жовта сочевиця - це насправді ретельно відлущена сіро-зелена сочевиця. Сочевиця без оболонки готується значно швидше.

У мене була ось така:



Матеріал взято з сайту http://hlebopechka.ru/


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 10/05/2012, 17:28
 
Зоряна9810Дата: Четвер, 30/08/2012, 14:19 | Сообщение # 69
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Кухня: Середземноморська
КАПЕРСИ (продукти харчування: прянощі)



Каперси - нерозпущеною бутони колючого чагарнику каперсник (Capparis spinosa). Каперси володіють кисло-солоним, злегка гострим і терпкуватим смаком. Їх використовують для приготування соусів, у тому числі майонезу. Плоди темно-зеленого кольору в солоному вигляді подають до холодних закусок. Мариновані каперси добре поєднуються з холодною яловичиною, рибою та птицею. Їх додають в салати як зі свіжих овочів, наприклад, помідорів, так і в зимові салати з оселедцем, м'ясом. Бутерброди з сиром любителі гострих страв посипають каперсами, розтертими з сіллю і чорним перцем. Добре поєднуються каперси з анчоусами.

Каперси рідко використовуються в кулінарії цілком, їх розтирають з сіллю або травами або дрібно нарізають, щоб їх сильний солоний смак рівномірно розподілився по всьому страви. Для збереження специфічного смаку і аромату каперси додаються в кінці приготування страви. У невеликих кількостях каперси можна додавати в борщі і солянки. У цьому випадку сіль не потрібно. Перед вживанням каперси рекомендується промити або вимочити у воді, щоб прибрати зайву сіль. Мариновані каперси слід зберігати в маринаді, виймаючи їх безпосередньо перед використанням. У цьому випадку вони можуть зберігатися в холодильнику до 9 місяців. Засолені сухі каперси можна зберігати при кімнатній температурі півроку. Каперси поєднуються з багатьма продуктами: з оливковою і вершковим маслом, з майонезом, з бараниною, яловичиною, з куркою, з морепродуктами, з солоною і копченою рибою, анчоусами, з солоними огірками, з цибулею, з макаронами, з оливками, з помідорами, солодким перцем, з селерою, з моцарелою, фетою і бринзою, з яйцями, з естрагоном, петрушкою, кропом.
Прикрепления: 4807887.jpg (53.4 Kb)




Сообщение отредактировал Зоряна9810 - Четвер, 30/08/2012, 14:20
 
оксанкаДата: Вівторок, 27/11/2012, 14:17 | Сообщение # 70
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Шоколадна історія

Сьогодні нікого не здивуєш шоколадним батончиком, але довгий час шоколад вважався продуктом, доступним лише вишуканій і заможній публіці.

Від напою до плитки

Історія цього продукту почалася десь у 600 році до н.е. на берегах Мексиканської затоки. На думку дослідників, саме в цей час стародавні майя і ацтеки стали культивувати какао-дерево і готувати з його плодів напій чоколатль, який додає сил та енергії. На смак він дуже відрізнявся від звичного гарячого шоколаду, оскільки складався з розмолотих какао-бобів, пекучого перцю чилі та меду, тому був дуже гірким. Напій вважали їжею богів, унаслідок чого плоди какао-дерева стали використовувати як гроші -- за сотню бобів можна було купити раба.

У Старому Світі про шоколад дізналися лише через 2000 років. Спочатку Колумб отримав у дар від індійців какао-боби, а через декілька років інший іспанський конкістадор, Ернан Кортес, підніс їх в дар королю Карлу V. У супровідному листі мовилося, що одна чашка шоколадного напою допомагає боротися із втомою і додає сил. Але іспанцям він не сподобався. Та й з чого б? Гіркий і незвичний на смак. Тому кухарі вирішили вдосконалити творіння ацтеків: замінили чилі на корицю і мускатний горіх, замість меду щедро додали цукру і подали шоколад гарячим. Оле! Напій виявився для двору.

Тільки у другій половині XVII століття шоколад стали додавати у випічку - тістечка та рулети. Це відкрило нову віху в історії продукту - тепер його можна було не тільки пити, але й їсти. А ось перші предки шоколадних плиток з'явилися тільки в XIX столітті. З цієї миті почався розквіт компаній, що виробляють кондитерські вироби з цього продукту.

Шоколадні шедеври

Сьогодні шоколад є постійним інгредієнтом в кулінарії - з цього продукту готують цукерки, покривають ним торти, будують замки і скульптури і навіть зображують з його допомогою... президентів. Так, недавно на «Шоколадному салоні» в Парижі російські кондитери представили роботу художника Віталія Пономарьова, яка була зроблена за стародавньою китайською технологією і була не що інше, як портрет Володимира Путіна. На виготовлення «солодкого» президента у майстра пішло 8 годин. Шоколадку розміром 34х48 см оцінили в 700 доларів, але це вже не їжа, а мистецтво.

Краще весняне рішення

У травні весна дарує ласунам першу фруктову спокусу - з'являється полуниця. Найкращий спосіб урізноманітити десертне меню - сумістити ягоди, фрукти і шоколад у шоколадному фондю. Ніщо так не об'єднує компанію, як фондюшниця і шпажки.

Шоколад для цього краще вибирати гіркий, але не пористий, з великим вмістом какао (мінімум -- 75%). Він добре розтоплюється, рівномірно покриває плоди і досить швидко застигає. Важлива деталь: фрукти для фондю повинні бути сухими, щоб в розтоплений шоколад не потрпляли вода або сік. І, звичайно ж, в нього можна додати (це вже залежить від смаку) коньяк, лікери, різні спеції. Незабутня вечірка гарантована.


 
оксанкаДата: Вівторок, 27/11/2012, 14:19 | Сообщение # 71
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Десять найважливіших продуктів для здоров'я людини

Журнал Forbes склав рейтинг десяти найнеобхідніших для здоров'я та довголіття людини продуктів:

Вишні
Чорниці
Ківі
М'ясо худоби, вирощеної на натуральних кормах
Лосось
Насіння льону
Молочна сироватка
Капуста
Кокосові горіхи
Чорний шоколад


Петрушка - це не тільки приправа



Петрушка - одна з найвідоміших трав на Заході, висаджується в садах та квіткових горщиках. Яскраве зелене листя з трохи різким присмаком, головним чином, використовується в якості приправи або прикраси різноманітних салатів та тушкованих страв.

Розрізняють два види петрушки - з гладкими листями, або європейский різновид, та кучеряву. Перший вид - більш ароматний, другий - більш красивий.

Петрушка, або Petroselinum crispum, родом з Східного Середземномор'я. В Стародавній Греції та Стародавньому Римі споконвічно використовувалася як лікарська рослина. Петрушка є антисептиком, а також, як припускається, має протиракові властивості.

З XVI сторіччя розведення петрушки бере свій початок в Італії в ролі корисної рослини, а пізніше вона розповсюдилася в Англію, Германію та інші країни Європи, а також, цілком імовірно, в Америку. Її зрощують по всьому світу, але завжди - в доволі маленьких садах або городах. Зараз її цілий рік можна знайти в будь-якому універсамі.

Петрушку вирощують через її листя: проростити сім'я досить важко.

У порівнянні з іншими овочами, петрушка більш багата на вітамін А, а також містить вітаміни К і С. Перед поданням петрушку ополіскують, але не змочують, оскільки це може привести до втрати вітаміну С.


 
КсюшаДата: Вівторок, 27/11/2012, 16:05 | Сообщение # 72
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
оксанка, ото багато цінної інформації,але бачу не всі ще прочитали,...дякую Оксанка цікаво прочитати про історію продукту який їмо obyatiya-87 obyatiya-87 obyatiya-87

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
IraДата: Вівторок, 27/11/2012, 19:28 | Сообщение # 73
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
оксанка, Сяня дякую за таку цікаву інформацію obyatiya-87 obyatiya-87 obyatiya-87

 
Зоряна9810Дата: Четвер, 29/11/2012, 12:39 | Сообщение # 74
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Прикрепления: 0164918.jpg (91.8 Kb)


 
НатамусяДата: Четвер, 29/11/2012, 23:13 | Сообщение # 75
Натамуся
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
Дякуємо Оксаночко за те що поділилась цікавою інформацію.

 
Кулінарний форум » Напиши свій рецепт » Кулінарні хитрості » Цікава інформація. (Цікава інформація про їжу, інградієнти та компоненти страв.)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024