В гості до Ірини
 Треба знати і вміти - Сторінка 4 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Кулінарний форум » Я-Жінка » Наше здоров"я » Треба знати і вміти (Корисні поради)
Треба знати і вміти
ir71Дата: Неділя, 27/02/2011, 09:34 | Сообщение # 46
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Antalia)
Прогнати ангіну за ... 4 години!

Мене теж таке дуже зацікавило!Дякую,Аню!


 
ir71Дата: Вівторок, 15/03/2011, 10:04 | Сообщение # 47
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
М'ята
Факт: У давні часи вважалося, що м'ята стимулює розумову роботу, зміцнює пам'ять. М'ятною водою навіть обприскували аудиторії, філософи й жерці не гребували прикрашати голову вінками з квітучих рослин. Легкий, освіжаючий аромат однаково подобався і єгипетським фараонам, і древнім жителям Назарету. М'яту подрібнювали і додавали до меду, щоб приємно освіжити дихання після тривалої трапези.
Від чого лікують?

• Кашель
• Запалення гортані
• Головний біль
• Застій жовчі
• Нудота
• Печія
• Запах з рота
• Простудні жар
• Порушене кровообіг

Леді-порада: Маски з перцевої м'яти швидко допоможуть у будь-яких умовах освіжити жирну, шкіру, що в'яне. Для того щоб приготувати корисний настій, необхідно заварити листя м'яти кип'ятком. Отриманий відвар настояти хвилин 25, потім ретельно процідити. Змочити ватяні диски, тримати на обличчі максимум 15 хвилин. Маски з м'ятного настою краще робити курсом (10-12 процедур на місяць). Олія м'яти у складі косметичних продуктів охолоджує і освіжає шкіру.

Ментол
Факт: Ментол найчастіше виділяють шляхом складних хімічних процедур з м'ятного ефірного масла. У підсумку виходять прозорі, безбарвні кристали. У Європі про ментолу в кристалах дізналися наприкінці XVIII століття. Він прибув першим класом з Японії. Свіжий запах і здатність швидко знімати головний біль створили препарату хорошу репутацію. Але з-за високої ціни і малої доступності в народі вважалося, що ментол - засіб чудодійний і допомагає практично від усіх хвороб.

Від чого лікують?

• Лупа
• Целюліт
• Опіки після засмаги
• Застуда
• Ревматизм
• Сверблячка
• Алергічний дерматит
• Мігрень
Леді-порада: У складі косметичних засобів ментол тонізує, покращує мікроциркуляцію шкіри. Якщо пощастить, то зможете придбати натуральний, кристалічний ментол в аптеці або в спеціальному магазині для миловаріння. Перед додаванням у форму, кристалик ментолу спочатку треба буде розчинити в невеликій кількості будь-якої олії, яке ви вирішите додати в мило. Кількість ментолу вибирайте за власним смаком. Цілий кристал (вагою в кілька грамів) додасть милу не тільки яскраво виражений м'ятний запах, але і буде сильно холодити шкіру.

Меліса
Факт: Існує декілька легенд про те, звідки у цієї лікарської трави таке поетичну назву. Якщо вірити найкрасивішою з історій, то ім'ям Мелісса звали одну з дочок критського царя Меліссея. Вона була не тільки казково красивою, але і доброї - навчила простих людей добувати мед. Боги розгнівався на марнотратну щедрість Мелісси і в покарання перетворили дівчину на бджолу. Правдивість легенди - справа сотих. Але меліса і зараз є одним із самих популярних медоносів, саме цей трав'янистий багаторічник так люблять бджоли.

Від чого лікують?

• Дерматит
• Безсоння
• Запалення ясен
• Герпес
• гнійничкові висипання
• Лупа
• Головний біль
• Набряки після травм
• Передменструальний синдром
Леді-порада: З листя меліси отримують ефірну олію, яка володіє свіжим, сильним ароматом лимона. Воно має яскраво вираженою бактерицидною властивістю і заспокоює шкіру. Компресами з листя меліси в народній медицині лікують шкірні запалення. Для того щоб зняти почервоніння і набряк, висушене листя заливають окропом. Потім їх треба добре розім'яти і потримати хвилин десять на водяній бані. З теплих листя вже можна робити лікувальні компреси.


 
ir71Дата: Вівторок, 15/03/2011, 10:05 | Сообщение # 48
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Хто такий вітамін?

Чому цих препаратів так багато? Кому і навіщо вони потрібні? І який з вітамінів віддати перевагу, хто з них головний? Непідготовленому покупцеві не дивно розгубитися в такому різноманітті.

Безумовно, сьогодні вже немає такої людини, яка б не чула, що вітаміни корисні. Але чомусь прийнято вважати, що їх мають приймати тільки діти і вагітні жінки. Думаю, Ви самі іноді нехтували радою лікаря попити вітамінки, спочатку не сприймаючи їх всерйоз ... Принаймні, думка, що вони навряд чи допоможуть вилікуватися від будь-якого недуги, Вам знайоме.

Так хто ж такий пан Вітамін, і як його сприймати? Наскільки він корисний для організму, і який саме для нього необхідний? Спробуємо розібратися в цьому ріг достатку вітамінного різноманіття.

На сьогоднішній день відомо понад 30 вітамінів і подібних їм сполук. Деякі утворюються в самому організмі, інші ж повинні поступати в нього ззовні. Але кожен з них «хороший» по-своєму.

До речі, знову є привід для національної гордості. Вперше вітаміни відкрив російський вчений Н.І. Лунін у 1880 р. Вже тоді він довів, що для нормальної роботи організму людини окрім води, білків, жирів, вуглеводів і мінеральних солей необхідні ще й якісь додаткові чинники, що містяться в їжі. Це потім вже інший учений К. Функ назвав їх вітамінами, тобто «амінами життя».

Вітаміни не є джерелом енергії або «цеглинками» для побудови клітин і тканин. Вони начальники, керівні та контролюючі ці та інші найважливіші процеси організму. Тому при нестачі вітамінів (гіповітамінозі і авітамінозах) виникає реальна загроза для життя людини. Цей стан розвивається при наступних ситуаціях:

• «неправильне» харчування, коли щодня людина не вживає в їжу свіжі овочі і фрукти;

• зловживання «рафінованими» продуктами харчування (цукор-рафінад, очищений рис, кондитерські вироби з борошна вищого гатунку, рафіновані рослинні олії);

• харчування консервованими або довгостроково хранившимися продуктами;

• вегетаріанство;

• інтенсивний ріст дитини, вагітність, годування грудьми, заняття спортом, велика фізична або розумове навантаження, професійні шкідливості, жорсткий клімат та інші умови, коли організму потрібно більше вітамінів, ніж звичайно;

• захворювання шлунка, підшлункової залози, печінки, кишечника, коли порушується надходження (всмоктування) вітамінів з їжі;

• глисти;

• отруєння, гнійні захворювання, опіки, захворювання щитовидної залози, період після операцій;

• застосування деяких ліків, які знижують утворення деяких вітамінів в організмі людини (наприклад, антибіотики).

Але й зловживати вітамінами теж не варто. Рідко, але все ж трапляються випадки їх надлишку (гіпервітаміноз), які також можуть призводити до розвитку різних захворювань.

12 братів вітамінів

У сімействі Вітамінів є два «клану»: водорозчинні та жиророзчинні. Такий поділ існує не тільки по тому, що одні з них розчиняються у воді, а інші ні, але також і тому, що водорозчинні не можуть накопичуватися в організмі про запас, а жиророзчинні (розчиняючись в жирах організму) можуть.


 
ir71Дата: Вівторок, 15/03/2011, 10:06 | Сообщение # 49
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Водорозчинні вітаміни

Першим був відкритий вітамін В1 і названий тіаміном . Тіамін - це водорозчинний вітамін, тобто, організм не може зберігати його в необхідних кількостях. У той же час при недостатньому надходженні цього вітаміну з харчовими продуктами може спостерігатися наступна картина:

• страждає нервова система аж до розвитку дуже важких станів (паралічів і парезів);

• погіршується робота серця і судин;

• знижується апетит, порушуються функції шлунка та кишечнику;

• з'являється нестача енергії для роботи різних клітин організму;

• виникають набряки;

Щоб цього не сталося, людина повинна включати в свій щоденний раціон горох, боби, м'ясні продукти, дріжджі, хліб з борошна грубого помелу.

Другий з водорозчинних вітамінів - Рибофлавін (В2) . Його недолік зупиняє ріст у дітей, порушує зір, викликає анемію, а також поява тріщин на губах і кутах рота. Міститься рибофлавін у молоці, хлібі, м'ясі, жовтку яєць, в нирках та печінці тварин і птахів. Чудовий цей вітамін ще й тим, що він все-таки в невеликій кількості утворюється в самому організмі в результаті роботи деяких мікроорганізмів кишечника.

У ітамін РР - Ніацин - так само, як і вітамін В2, може синтезуватися в самому організмі, якщо харчуватися м'ясом, печінкою і т.д. У рослинних продуктах його міститься вкрай мало. Разом з тим, гіповітаміноз по цьому вітаміну загрожує появою хвороб шкіри (дерматози), шлунка і кишечника. У важких випадках його нестача призводить до порушення інтелекту і психічних захворювань.

Піридоксин , або вітамін В6 , по-іншому називають антідерматітним, тобто перешкоджає ураження шкіри. Він необхідний також для повноцінної роботи серця, нервової системи. Піридоксин забезпечує нормальний склад крові, що важливо для запобігання розвитку різних захворювань як в молодому, так і в більш зрілому віці. Якщо людина виключає з їжі м'ясо, молоко, рибу, бобові, хліб, моркву, капусту, то це може призвести до нестачі цього вітаміну, що у важких випадках може виражатися в появі судом. Вітамін В6 утворюється в кишечнику людини, але в дуже маленькій кількості.

Вітамін Н - Біотин - запобігає появі специфічного захворювання залоз шкіри - себореї. Крім того, біотин забезпечує нормальний рівень обміну речовин в організмі. Вперше він був виявлений в яєчному жовтку. Також він надходить у кров людини з таких продуктів, як печінка, горох, гриби, соя, кольорова капуста. Але головним його постачальником в організм людини є мікроорганізми кишечника.

Крім вище названих вітамінів, до водорозчинних відносять Фолацин - або віатмін НД , що є «родичем» фолієвої кислоти. При їх гіповітамінозі можуть виникнути такі стани і захворювання, особливо небажані у вагітних:

• порушення синтезу ДНК клітин і білків («будівельного матеріалу» всіх тканин), що в кінцевому підсумку призводить до виникнення різних каліцтв і відхилень у розвитку у плода, провокує викидні і несприятливо позначається на роботі головного мозку;

• анемія, що означає недостатнє надходження кисню до всіх тканин і органів, в тому числі до серця, головного мозку, нирках як самої жінки, так і плоду, що не може не відбитися на їх здоров'я в цілому.

Ще раз підкреслю, що цей вітамін, як і всі вище перераховані, не накопичується в організмі «про запас» і повинен постійно поповнюватися з продуктів рослинного походження, таких як салат, капуста, помідори, шпинат, суниця. Також він міститься в печінці, м'ясі, яєчному жовтку. Потреба у подібному вітаміні у майбутніх мам у два рази вище, ніж поза вагітністю.

Вітамін В12 - кобаламін - результат роботи населяють кишечник мікроорганізмів. Тому його недолік в основному з'являється при захворюваннях шлунка і кишечника, в тому числі при дисбактеріозах. Цей вітамін один з найбільш важливих вітамінів-«борців» з анемією. Крім того, він «дружний» з фолієвою кислотою і, як вона, бере участь у формуванні ДНК клітин і білків. Також вітамін В12 забезпечує нормальну роботу нервової системи.

Вітамін С , або всім відома Аскорбінова кислота, яку так люблять діти, називаючи її «аскорбінкою» або просто «вітамінкой». Вона потрібна організму, наприклад, для того, щоб були міцними стінки судин, щоб не крові ясен і не випадали зуби, щоб не було анемії і проблем з гормонами. При її недоліку у людини з'являються слабість, апатія, швидко розвивається втома, знижується апетит, кровоточать ясна навіть при чищенні зубів, знижуються захисні сили організму, що перешкоджають простудних захворювань.

Міститься вітамін С в продуктах як тваринного, так і рослинного походження, але в організмі людини сам не синтезується. Багаті аскорбіновою кислотою агрус, смородина, цитрусові, яблука, капуста, яловичина і інші продукти.


 
ir71Дата: Вівторок, 15/03/2011, 10:06 | Сообщение # 50
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Жиророзчинні вітаміни

«Вітамін-з-морквини», Ретинол або вітамін А , як відомо, міститься в каротині. Але навіть якщо Ви будете посилено харчуватися морквою, це аж ніяк не означає, що весь вітамін А перейде в організм. Для його всмоктування необхідно є морквину зі сметанкою або з яким-небудь ще багатим жирами продуктом.

Дефіцит ретинолу в організмі людини раніше всього починає проявлятися в тому, що людина, добре бачить при достатньому освітленні, перестає розрізняти обриси предметів у темряві або навіть у сутінках. У народі це часто називають «курячою сліпотою».

Крім сприятливого впливу на зір, цей вітамін регулює розвиток і ріст клітин у плода і вже народженої дитини. Необхідний для відмінного стану шкіри, а також кісткової і хрящової тканин. Ретинол забезпечує нормальний процес утворення чоловічих статевих клітин.

При нестачі вітаміну А шкіра стає надмірно сухою, іноді сходить пластами; також розвивається сухість очей, а у важких випадках виражені порушення їх будови і функції.

Джерелом ретинолу, крім відомої морквини, є печінка риб і тварин, жовток яєць, вершкове масло, сметана, молоко, помідори, буряк, салат і інші продукти.

Вітамін Д - Кальциферол - теж може похвалитися своєю популярністю. Діяльність цього вітаміну тісно пов'язана з кальцієм, які складають основу кісткової тканини і необхідним для роботи серця і нервової системи.

Особливо добре з вітаміном Д знайомі молоді матері, які додають його в раціон свого малюка по 1-2 краплі і точно знають, що робиться це для профілактики рахіту, тобто нормального розвитку кісткової тканини малюка. Крім дітей, в ньому з тієї ж причини потребують вагітні та жінки в більш зрілому віці (в період клімактеричних змін відбувається зміна рівня гормонів, що може згубно позначитися на кістковій тканині).

Недолік цього вітаміну може виражатися в «крихкості» кісток, що часто призводить до виникнення переломів. Але для того, щоб кальциферол заробив, необхідний певний час перебувати на сонці.

Багаті на вітамін Д печінка тварин і особливо риб, а також вершкове масло, молоко, дріжджі і рослинні масла.

Токоферол , або вітамін Е , є необхідним елементом нормальної будови клітин. Тому він відомий ще й як «вітамін краси». Це природний «антиоксидант», тобто вітамін Е перешкоджає пошкодженню клітин і розвитку багатьох захворювань, у тому числі пухлинних.

Він, як і інші жиророзчинні вітаміни, може накопичуватися організмом в жировій тканині, печінці та м'язах «про запас». Гіповітаміноз Е в людини практично не зустрічається, хіба що у недоношених дітей, у яких це небезпечно внаслідок розвитку анемії.

Вітамін Е чинить сприятливий вплив на ріст і розмноження статевих клітин як чоловіків, так і жінок. Тому його використовують при лікуванні безпліддя, загрозу переривання вагітності та інших подібних станах.

Особливо багаті токоферолом рослинні масла і пророщена пшениця.

Вітамін До , що має ще й загадкова назва нафтохінон , забезпечує нормальне згортання крові. При його недоліку може виникнути підвищена кровоточивість всіх тканин, що виражається в появі тривалих безперервних кровотечі з носа, з матки і т.д.

Дефіцит вітаміну До звичайно не пов'язаний з недоліком його надходження з їжею, так як він синтезується у великій кількості в самому організмі завдяки роботі нормальної флори кишечника.

Насправді, вітамінів набагато більше, і діють вони набагато складніше, ніж тут було представлено. Робота одного часто залежить від роботи або присутності іншого. Але те, що ця сама робота життєво важлива для людини - очевидно. Ось чому особливе значення набуває здоровий шлунок і кишечник, населений «хорошою» флорою. Ось чому страшний всім відомий дисбактеріоз.

А так як більшість вітамінів можуть надходити тільки з їжею, дуже важливо правильно і повноцінно харчуватися або ж заповнювати недолік тих чи інших продуктів хімічно створеними вітамінами, які можна придбати в будь-якій аптеці.


 
ir71Дата: Вівторок, 15/03/2011, 10:07 | Сообщение # 51
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Кожному віку свій вітамін

Жіночий організм по-різному функціонує в 20, 30 і в 50 років, і потреба у вітамінах у нас змінюється в залежності від віку. Іноді ми, підкоряючись потребам організму, інтуїтивно змінюємо свій раціон. Але набагато частіше, зайняті домашніми і робочими справами, продовжуємо харчуватися як завжди. Тому радимо вам звернути увагу на наші рекомендації.

Звідки брати - з капусти або капсули

У світі існує два напрямки дієтології. Представники традиційної гілки вважають, що всі необхідні нам вітаміни треба одержувати з натуральної їжі - з овочів і фруктів, м'яса, молока й риби, а вітамінні таблетки гарні тільки при вираженому гіповітамінозі (нестачі вітаміну) або як ліки при різних хворобах.

Прихильники більш авангардного напряму рекомендують постійно приймати комплекси полівітамінів і мінералів у таблетках і капсулах, щоб уникнути навіть тіні можливого вітамінного дефіциту. З їхньої точки зору, наше повітря забруднене промисловими викидами, харчування містить пестициди, діоксин та інші плоди цивілізації, у зв'язку у чому наша потреба у вітамінах різко зросла. А того, що ми з'їдаємо з їжею, нам явно не вистачає.

Більша ж частина лікарів дотримується проміжної позиції: основна кількість вітамінів повинно поступати в організм з їжею, але не зашкодять і регулярні курси вітамінотерапії. Що вибрати вам? Слідувати власному здоровому глузду.

20-30 років

Життя жінки бурхливо змінюється - вона залишає батьківську сім'ю, виходить заміж або починає жити одна, народжує дітей або самостверджується на роботі. Це період стресів і змін. Їй потрібно багато енергії плюс висока психологічна стійкість плюс потужний гормональний фон для вагітності і пологів.

Які вітаміни особливо потрібні

1. Вітамін Е. Відповідає за вироблення необхідних для зачаття гормонів і збільшує силу сексуального потягу.
Джерела: оливкова і соняшникову олію, авокадо.
Важливо: вітамін Е в чистому вигляді продається в аптеках, приймається тільки після консультації з сімейним лікарем, у зазначених фахівцем дозах.

2. Фолієва кислота. Необхідна для плодючості і правильного розвитку нервової системи плоду.
Джерела: все темно-зелені овочі, брокколі, шпинат, соєві боби, висівки, цілісно-зерновий хліб і дріжджі.
Важливо: особливо багато її потрібно в період планування вагітності і зачаття.

3. Вітамін С. Створює потужну енергетичну базу і допомагає успішно протистояти всім стресам (він потрібен для синтезу гормонів кори надниркових залоз - норадреналіну та адреналіну, що відповідають за наш благополучний вихід зі стресу).
Джерела: всі кислі овочі та фрукти, особливо ківі, лайм, квашена капуста, а також петрушка і кріп.
Важливо: самостійно проходимо два місячних курсу вітаміну С, у лютому і листопаді - по 0,25 г на день.

4. Вітамін В12. Підвищує працездатність, зміцнює імунітет і допомагає справлятися з усіма навантаженнями. Він бере участь у синтезі гемоглобіну, без якого кисень не надходить у клітини.
Джерела: м'ясо, риба, теляча і свиняча печінка. Слід врахувати, що для засвоєння вітаміну В12 необхідний вітамін С.
Важливо: ідеальне поєднання для обіду - м'ясне блюдо з овочевим салатом, присмаченим лимонним соком.

Додай до вітамінів

Мінерал цинк - від нього шкіра робиться чистою, без прищиків, волосся густим. Заодно і плодючість підвищується, і віруси менше дошкуляють. Багато цинку в морепродуктах, в пісному м'ясі. Але цілком прийнятно приймати його тритижневими курсами у вигляді харчових добавок, три-чотири рази на рік, причому два рази - неодмінно ранньої весни і пізньої осені.


 
ir71Дата: Вівторок, 15/03/2011, 10:07 | Сообщение # 52
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
З0-40 років

Діти підросли і вирушили до школи, мама займається кар'єрою. Це самий емоційно стабільний період у житті жінки. На жаль, саме в цьому віці у нас починають з'являтися вікові зморшки і перші ознаки старіння шкіри.

Які вітаміни особливо потрібні

1. Вітамін А. Він сприяє збереженню молодості.
Джерела: натуральний вітамін А міститься в продуктах тваринного походження - у вершковому маслі, в телячої і курячої печінки, в жирних сортах риби, в яєчному жовтку. Провітамін А (каротин) - сировина, з якого вітамін буде синтезуватися у нашої печінки, ми отримуємо з моркви, червоного солодкого перцю і всіх червоно-оранжевих овочів і фруктів. Засвоюються каротини тільки разом з жиром, тому в склянку соку треба капнути пару крапель олії, а всі овочеві салати заправляти сметаною або сумішшю лимонного соку з рослинним маслом.
Важливо: приймати вітамін А в капсулах в чистому вигляді можна тільки за рекомендацією лікаря, так як він накопичується в організмі і призводить до м'язових судом, головного болю і набряків. Небажано купувати містять чистий вітамін А полівітаміни, краще вибирати комплекси з каротинами. Отруїтися вітаміном А, що знаходяться в їжі, не можна.

2. Вітаміни групи В. Вони відповідають за швидкість руху нервових імпульсів по нейронах, а значить - і за швидкість нашої реакції, і за кмітливість, і за здатність концентруватися і запам'ятати інформацію.
Джерела: цільнозерновий хліб, пророслі зерна, різні види горіхів, солодкий зелений перець, шпинат.
Важливо: в аптеках продається комплекс вітамінів групи В, який приймають за погодженням із сімейним лікарем, тому що він є ліками і його можна «передозувати».

Додай до вітамінів

Мінерал магній. Він заспокоює нервову систему, підвищує стійкість до стресів, допомагає без тяганини переносити як правило рясні в цьому віці місячні і пом'якшує прояви передменструального синдрому. Багато магнію в бананах - вони до того популярні в якості засобу профілактики передменструального синдрому, що практично перетворилися в його символ. Можна періодично, Десятиденний курс, приймати таблетки з магнієм і калієм (продаються без рецепту).


 
ir71Дата: Вівторок, 15/03/2011, 10:08 | Сообщение # 53
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
40-50 років

Езотерики вважають даний вік періодом духовного осяяння жінки. Її біологічне обіг - народження дітей - виконано, вона піднімається над своєю фізіологією, і в ній відкриваються досі їй самій невідомі здібності і таланти. Вона переживає гормональну перебудову організму, від чого настрій і самопочуття в неї змінюються.

Які вітаміни особливо потрібні

1. Вітаміни А, С, D і Е. У цьому віці на перше місце виходить їх антиканцерогенну дію і здатність перешкоджати відкладенню холестерину в судинах.
Джерела: оливкова і соняшникова олія, горіхи, яєчні жовтки. Велика кількість вітаміну В утворюється під впливом ультрафіолету - треба перебувати на сонці хоч би півгодини в день, а в зимовий час двічі на місяць відвідувати солярій (орієнтир - легкий загар).
Важливо: раніше дієтологи радили є багато жирної риби (лососина, тунець, оселедець), в якій містяться не тільки вітаміни А, D і Е, а й украй корисні, що очищають кров від поганого холестерину омега-три-жирні кислоти. Тепер вони не рекомендують нею захоплюватися: багато жирні сорти риби накопичують отрута діоксин.

2. Фолієва кислота - вона благотворно впливає на гормональний фон і допомагає уникнути клімактеричних тягот.
Джерела: буряк, теляча печінка, петрушка, салат рукола.
Важливо: особливо рекомендуються продукти з сої - у них окрім фолієвої кислоти багато фітоестрогенів, що пом'якшують прояви клімаксу.

Додай до вітамінів

Мінерал селен - він захищає клітини від ракового переродження. Його приймають місячними курсами три рази на рік. Капсули з селеном продаються в аптеках без рецепта.


 
ir71Дата: Вівторок, 15/03/2011, 10:09 | Сообщение # 54
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Вітамін С містять свіжі фрукти і ягоди:
- Ківі;
- Цитрусові;
- Чорна смородина;
- Яблука;
- Виноград.

Вітамін А містять: - яловича печінка;
- Яєчний жовток;
- Морква;
- Червоний перець;
- Помідори;
- Курага;
- Молоко;
- Сир;
- Сметана;
- Сир.

Вітаміни А і С мають важливе значення в синтезі колагену, який називають "білком молодості".


 
ir71Дата: Вівторок, 15/03/2011, 10:11 | Сообщение # 55
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Здорова імунна система

кщо часто застуджується, значить у тебе ослаблена імунна система.

1) Їж більше продуктів, багатих вітаміном С - фрукти і овочі.

2) Також потрібен цинк, який є в яйцях, рибі і насінні кунжуту і соняшнику.

Боремося зі стресом!

Аврали на роботі, пробки на дорогах, сварки з одним - все це може призвести до щоденного стресу.

Спеціальною речовини для боротьби зі стресами виробляють надниркові залози. Підтримати їх роботу можна за допомогою їжі, багатої на вітаміни В і С:

1) Вітаміном С багаті полуниця, ківі, червоний перець.

Запасаємося енергією!

Стреси і божевільний ритм життя призводять до втоми і дратівливості.

1) Ти втомилася і хочеш зробити перерву на чашечку кави з тістечком? Кофеїн і цукор можуть дати тобі лише тимчасове відчуття припливу енергії. Потім рівень цукру крові швидко падає, і ти знову будеш почувати себе втомленою і розбитою (знайоме, правда?).

Спимо спокійно!
1) Для глибокого нічного сну потрібна амінокислота триптофан. Нею багаті фініки, банани, сухофрукти, молоко і сир.

2) Причиною емоціональногоі фізичної напруги може бути недолік магнію та кальцію. Тому додай у свій раціон темно-зелені овочі, рибу, горіхи і насіннячка.

3) Приклад ідеального вечері для гарного сну: натуральний йогурт, сухофрукти, коктейль з банана і соєвого молока.


 
оксанкаДата: Субота, 10/12/2011, 18:13 | Сообщение # 56
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Про журавлину(клюкву)

Журавлина одна з небагатьох ягід, в якій присутні Р-активні речовини, які зміцнюють стінки судин і мають протизапальну, ранозагоювальну та антирадіаційна дією, а також корисні при атеросклерозі, гіпертонії, ангіні та ревматизмі.

До складу журавлини входять органічні кислоти (лимонна, бензойна та ін), цукор і мінеральні речовини (калій, фосфор, натрій, залізо, марганець, алюміній, цинк). У ягодах журавлини містяться вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6), вітаміни Е, РР, К1.

Журавлина ефективна при інфекціях сечостатевої системи і хворобах нирок. Гарячий журавлинний кисіль - визнаний жарознижуючий засіб.

Журавлинний сік з медом - прекрасний полоскання при запальних захворюваннях горла.

Унікальна властивість - журавлина підсилює дію ліків, що приймаються (зокрема, антибіотиків).

Однак журавлина суворо протипоказана при гострих захворюваннях печінки, шлунка, кишечника, при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, при прийомі сульфамідних препаратів.Ягоди журавлини це одночасно і ліки, і комплекс вітамінів, і незамінний харчовий продукт. Вона прекрасно зберігається до нового врожаю без переробки і завдяки високому вмісту бензойної кислоти сама є природним консервантом. У журавлинному соку зберігається навіть м'ясо, сік і морс, приготовлені з журавлини, перешкоджають розвитку хвороботворних бактерій, мікробів. Рани, промиті журавлинним соком швидко заживають. Ягоди журавлини багаті антиоксидантами, тому її завжди вважали «молодильної» ягодою. Журавлина рекордсмен серед усіх ягід і фруктів з утримання фенолу, що володіє яскраво вираженою бактерицидною дією.

Дрібні кислуваті ягоди дуже корисні для травної системи і для нормальної роботи судин і серця. У них міститься велика кількість органічних кислот, ягоди журавлини посилюють секрецію шлункового соку, збуджують апетит. Нещодавні дослідження вчених довели що журавлинний сік і свіжі ягоди перешкоджають утворенню тромбів, зміцнюють судини, нормалізують рівень холестерину, а урсоловая кислота сприяє розширенню коронарних судин серця.

Журавлинний сік рекомендується приймати при хворобах сечової системи і як профілактичний засіб перешкоджає виникненню запальних процесів, утворення каменів у сечовому міхурі та в нирках. Він допомагає вилікувати запалення сечовивідних шляхів і підсилює дію антибіотиків при лікуванні пієлонефриту. Такими ж якостями володіють і свіжі ягоди журавлини. Для профілактики циститу медики рекомендують приймати журавлинний сік два рази на день за півгодини до їжі.

Журавлина дуже корисна при пародонтозі. Кілька ягід потрібно просто розчавити мовою і масажувати ясна. При такому масажі знімається запалення, а з зубів віддаляються бактерії, що викликають карієс.

Журавлинний сік, ягоди журавлини і журавлинний морс мають здатність виводити з організму солі важких металів, шлаки, збирати хвороботворні бактерії і видаляти їх.

Регулярне вживання журавлини рекомендується при спазмах судин, при гіпертонії, цукровому діабеті. При туберкульозі беруть ягоди журавлини розтерті з медом і льняним (або рослинним) маслом.

Будь-який напій, приготований з ягід журавлини це відмінне тонізуючий засіб, що підвищує і фізичну активність і поліпшує роботу головного мозку. Якщо змішати в рівних пропорціях сік журавлини і відвар шипшини, отриманий напій з енергетичної та вітамінної цінності залишить далеко позаду самі розрекламовані «енергетичні» напої. До того ж, приготований напій повністю натуральний, в ньому немає жодних хімічних добавок.

Ягоди журавлини містять рідкісний вітамін РР, який допомагає організму засвоювати вітамін С і журавлині як продукту необхідного для підвищення імунітету практично немає рівних. Журавлинні морси і відвари рекомендують приймати при простудних захворюваннях, журавлина має жарознижувальну дію, при ангіні хворе горло пом'якшить журавлинний сік, змішаний з медом.

Журавлина чудово зберігає всі корисні якості і в замороженому вигляді і тому її можна їсти в будь-який час року. Якщо немає можливості зберігати журавлину в свіжому вигляді, виділіть для неї місце в морозильній камері і весь рік корисні вітаміни будуть у вас під рукою.




Сообщение отредактировал оксанка - Субота, 10/12/2011, 18:16
 
Зоряна9810Дата: Середа, 28/12/2011, 16:47 | Сообщение # 57
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline


 
оксанкаДата: Понеділок, 09/01/2012, 13:53 | Сообщение # 58
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Що робити, якщо на свята "переїв"?

Катастрофічними для людського організму лікарі вважають “калорійні свята”. Безперервні застілля із величезною кількістю жирних страв упевнено роблять свою “брудну справу”.

Дотримання нескладних у виконанні порад допоможе швидко схуднути, особливо після свят, та запобігти серйознішим проблемам.

Після тривалого переїдання варто влаштувати собі розвантажувальні дні. Фахівці радять на кілька днів вилучити зі свого раціону картоплю, хліб, рис і цукор. Посидьте на фруктах та овочах, побільше рухайтеся і відпочивайте. Ефект буде помітним уже за три дні — організм запрацює як “новенький”, зникнуть здуття живота, мішки під очима, не будете швидко втомлюватися.

— Печінці допоможуть яблука, оливкова олія, календула, петрушка, огірки, цибуля.

— Лімфатичну систему оздоровлять розмарин, щавель, ехінацея, імбир.

— Зайву рідину виведуть з організму кульбаба, яблука, огірки, кропива, петрушка, кабачки, мед.

— Кров очистять часник, ріпчаста й зелена цибуля, ехінацея, кульбаба.

— Послаблювальні й жовчогінні засоби: оливкова олія, лопух, цитрусові, продукти із вмістом клітковини, свіжі фрукти, овочі й вода.

— Потовиділення стимулюють календула, часник, ріпчаста цибуля, гірчиця, зелений чай.


 
Зоряна9810Дата: П`ятниця, 30/11/2012, 19:02 | Сообщение # 59
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Просте ліки від болю в горлі: потрібно нарізати кілька лимонів, залити це все медом і додати трохи імбиру. Закрити в банку, поставити в холодильник на 2-3 місяці і коли суміш стане желеподібної розбавити ложкою теплою водою - ліки готові. Якщо запастися зараз, то до початку сезону застуд будете готові.
Прикрепления: 7430113.jpg (54.4 Kb)




Сообщение отредактировал Зоряна9810 - П`ятниця, 30/11/2012, 19:03
 
ir71Дата: П`ятниця, 30/11/2012, 19:43 | Сообщение # 60
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
ліки від болю в горлі

Quote (Зоряна9810)
залити це все медом

а я чула що на горло не можна вживати меду,хіба після того як біль пройде


 
Кулінарний форум » Я-Жінка » Наше здоров"я » Треба знати і вміти (Корисні поради)
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024