Корж:
4 яйця
1 ст. цукру
1 ст. сметани
1,5 ст. муки
1.5ч л
розпушувача
1 ст л какао+3 ч
л харчового барвника(розвести у 50грам горілки)
Яйця збити з
цукром. Додати сметану, просіяну муку з какао, розпушувач. Долити барвник і
розмішати все вінчиком. Вилити в форму і пекти при 30 хв.Провірити сухою
паличкою на готовність.
Як вистигне
розрізати на 2 коржа
Середній
корж(мішаний)
6 яєць
1.5 ст цукру
2 ст л муки
2 ст л крохмалю
2 ч л розпушувача
1 ст л оцету
2 ст л какао
Розділити 5 яєць
на білки та жовтки.Жовтки збиваємо з 6-м яйцем і половиниою норми
цукру.Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо лопаткою.Викладаємо корж у
застелену папером форму.
І відразу
збиваємо білки з рештою цукром до твердої піни.Всипаємо просіяний з
розпушувачем крохмаль і оцет і вимішуємо ложкою.На жовтки у формі даємо трохи
какао(просіяти через сито).Поверх жовтків ложкою викладаємо білки і створюємо
такі купки(як снігові кульки)але одну біля одної.
Печемо
жовто-білий корж до золотистого кольору десь 30хв(духовку не відкривати перші
20хв)
Крем.
1 стакан вершків
0.5 ст цукру
200гр сиру м’якого
сметанкового.
Все збиваємо до
пишної маси
Крім того нам потрібно 200грам ананасів в желе.Це готова суміш є у продажі.
Складаємо
пляцок.Темно червоний один корж промазуємо желе з ананасів(або вареням з
ананасів)Думаю що тут можна замінити вареними у сиропі яблуками.
Далі сирний
крем-корж жовто-білий-крем-желе з ананасів – темно-червоний корж.Пляцок дуже
добре відходить у холодильнику.А смачний!!!!!!!І гарний в розрізі.