Бисквіт: 2 яйця 2ст л цукру 1пачка кіселю полуничного(мала пачка) 2ст л муки, 1 ст л розпушувача Мус: 200 г білого шоколаду (дрібно натертого) 250 мл вершків 15гр желатину близько 1стакана полуниці Бисквіт.Яйця збити з цукром до твердих піків,вcиgати кісіль перемішаний з борошном та розпушувачем і обережно перемішати в одному напрямку.Випікати до готовності.Охолодити і пропитати сиропом. Сироп:1стак цукру зварити у 0.5л води,можна використати полуничний сік або лікер. Мус. Розтопити шоколад на водяній бані. Замочити желатин в холодній воді. Нагріти 100 мл вершків й розчинити в них набряклий желатин. Залити гарячими вершками шоколад і розмішати. Охолодити до кімнатної температури. Збити вершки, що залишилися до м'яких піків. Потроху, у 3 прийоми, ввести збиті вершки у шоколадну масу, акуратно перемішуючи. Збірка. Рецепт на роз'ємну форму, розміром 22см. У бісквіта зрізати верхню і нижню скоринки, Викласти корж на дно форми. Відібрати полуницю однакового розміру і розрізати її навпіл (полуниця повинна бути обов'язково сухою, інакше вона може забарвити мус). Решту полуницю нарізати тонкими пластинками, половину з яких викласти поверх коржа. Викласти шоколадний мус.Прикрасити.Я використала мигдальні пластівці. Охолодити в холодильнику не менше 6 годин і подавати.
Рецепт Мішель з kuking.net
|