Шашличний сезон
| |
ir71 | Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:24 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Так..так, ви не дивуйтеся що я відкрила таку темку .До тепла ще далеко але час летить швидко.і поки ми зберемо тут всі гарні рецепти шашликів то якраз почнеться сезон шашлика.Тому починаю вже від сьогодні..
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:29 | Сообщение # 2 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Сонечко, зелена травичка, тепло!))) Правильно - шашлик на природі з .... це хто з чим любить Так ось, пропоную обмінятись думками та рецептами (швидше за таємницями приготування)! М'ясо. Так, головне - це з якого м'яса. Рекомендую свинячу шию, вона з прожилками жиру, який під час смаження випливає і шашлик виходить соковитий. Методи приготування - М'ясо великими шматками м'ясо по готовності повинно вийти соковитим. Замочую в білому вині, з додаванням майонезу, солі (небагато, перцю чорного меленого, спеції (кому які подобаються), нарізаного колечками ріпчастої цибулі. Можна замість вина замочувати в світлому пиві. Саме головне - ніякого оцту. Оцет вбиває смак м'яса. Поливаю готується шашлик червоним вином , або використовую підливу, що залишається після замочування шашлику в посидині. М'ясо потрібно тримати близько до вугілля, щоб над м'ясом не можна було утримати руку від жару. Якщо піднімати м'ясо вище, воно буде просто висихати. - М'ясо (свиняча шия) ріжеться великими шматками, трохи солі, спецій, цибулі і видавлюється лимон. Настоюється протягом кількох годин. Виходить дуже соковито і смачно. - Замочувати м'ясо в червоному сухому вині або в майонезі зі спеціями з грубо нарізаною цибулею! Ой я вже мені тут слюньки потекли...як хочеться вже тепла,травички і аромату свіжоспеченого шашличка %)
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:38 | Сообщение # 3 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| О як добре ,то в мене рецептів шашлика вагон.Треба підняти записник та дати рецепти.
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:40 | Сообщение # 4 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Маринад для шашлику Великий лимон порізати на куски і залити полторалітрами окропу (лимонні кружечки придушити), насипати туди улюблених трав, зелені і нехай це все остигає і настоюється! Туди ж покришити 2-3 зубчики часнику і порізати 4-5 найбільших цибулин кільцями. 3 грудки цукру і 2 чайні ложки солі. У остиглий маринад викласти м'ясо, порізане досить великими шматками. Настоювати мінімум 12 годин. Виходить дуже смачно!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:41 | Сообщение # 5 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Яринка-1) О як добре ,то в мене рецептів шашлика вагон.Треба підняти записник та дати рецепти. Та це ж супер!Кожного разу новий рецепт попробувати треба.У мене літо не обходиться без шашлика.так що буду чекати на ваші чудові рецепти!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 04/03/2010, 18:52 | Сообщение # 6 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Ось на форумі хорошої кухні знайшла хороші поради,що до шашлика.Думаю вони нам згодяться.Тому цитую: "Є любителі обвалювати м'ясо в майонезі. Це звичайно не маринад, швидше так роблять любителі майонезу як такого, прихильники принципу «кашу маслом не зіпсуєш», вони готові є просто хліб з майонезом. Тим не менш, такий рецепт став більш менш популярний. Деякі люди здалися і їли з кетчупом навіть шашлик. Швидше за все, ці люди не дуже вибагливі і з незмінним задоволенням їдять з кетчупом сосиски, шашлик, яєчню, узбецький плов і французьких равликів. Виробники «шашличних» кетчупів, орієнтують свою продукцію саме на таких благодійників. Любителі пива, стверджують, що можна (і потрібно!) Маринувати м'ясо в пиві. На те вони й аматори, головне, що не в кока-колі. Деяким відзнакою характеризується згаданий вище люля-кебаб. М'ясо призначене для фаршу не маринують, не змішують з іншим м'ясом. Фарш не змішують з картоплею, цибулею і хлібом, а «люляшкі» не панірують. В чистий фарш, додають сіль, чорний мелений перець і ліплять з фаршу тюфтельки, що нагадують формою і розміром сосиски. Потім нанизують. Тому на пікніку, як правило, його не роблять. Хіба, що якийсь фанат візьме з собою на пікнік фарш. Взагалі, люля-кебаб у сто разів смачніше котлет (тільки не маминих звичайно). Чудовий шашлик виходить з курятини, причому не з філе (воно скоріше для барбекю), а з стегенець. Без жодних складнощів просто обваляйте їх сіллю та надсилайте на шомпол, попередньо розділивши на гомілку і стегно. Є навіть прихильники знімати шкірку, щоб рум'яний і покривалося скоринкою само м'ясо, але вони в меншості. Чудовий, просто чудовий шашлик з осетрових риб! Також просто, обробити на великі шматки, обваляти в солі (не дуже старанно, пам'ятайте, що це риба) і швидше до вугілля їх! Якщо вже така справа, вичавте на димлячі трохи скибочки лимона, прямо під час подачі. Печінка - бараняча, свиняча і, страшно зізнатися - ризикніть телячу, не маринують. Солять і нанизують, солять і нанизують. Боже, як це смачно! Картопля. Можна звичайно запекти в шкірці, закопавши в гарячу золу. Нерідко при цьому, частина картоплин кудись таємничо зникає, частина не відрізниш від вугілля, а частина залишається сирою. Брудні обпалені пальці, можна допустити, у випадку, якщо у вас немає шомполів та інших продуктів. Тільки голод і сірники. Але можна запекти картоплю і над вугіллям, на шомпол. Можна в шкірці, можна без. Більше варіантів немає, хіба що пораджу використовувати маленькі картопельки. Вони пропікається більш рівномірно. Помідори. Вибирайте маленькі, стиглі, але міцні. Готуються швидко, мають схильність падати з шомполи при різких рухах, солятся в місце відкусив. Баклажани. Не дуже загогулістие і великі. Обрізаєте хвіст, шкірку не чіпайте. М'який, печена баклажан, солять під час розтину на тарілці (до речі, печена баклажан великий друг майонезу). Обвуглені шкірку, є обов'язковою. Проткнути сиру кукурудзу гнеться і слизьким шомполом, справа культуристів, якщо ви таким не є, але любите кукурудзу, заздалегідь відваріть її і візьміть з собою. Спробуйте запекти на шомпол невеликі яблучка. Дуже цікаво (можна довірити і дітям, нехай тренуються). Те ж саме стосується і печериць. Оригінали, можуть здивувати шашликом з ..., яєць! Про смакові достоїнства говорити не буду, але для приколу ось рецепт: розпалює шомпол, акуратно протикає шкаралупу яйця наскрізь (не здавлюйте в руці яйце!) І пару хвилин тримайте над вугіллям, встигнувши разок перевернути шомпол. Не бійтеся, яйце не витече, так як розпечений шомпол, миттєво заварює дірочки. При певній вправності, може вийти .., і не раз. Чи випиває. Особливих правил немає, так як немає традицій спільного вживання шашлику та алкогольних напоїв, і все ж таки шашлик з успіхом запивають вином, горілкою і пивом. Лікер, шампанське та коньяк не котять."
|
|
| |
oresta | Дата: П`ятниця, 05/03/2010, 19:20 | Сообщение # 7 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Ух ти!!!На шашлики то до нас.У мене чоловік готує "УБОЙНІ" шашлички.
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 21/03/2010, 18:10 | Сообщение # 8 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Сувлакі (грецький шашлик) (журнал «Смачно і просто» № 2 (35) 2009) Беремо на 6-8 порцій: Свинина пісна 2 кг. Сік лимонний 1 стакан Олія рослинна 4 ст.л. Сіль, перець, чебрець, паприка, вино червоне сухе на смак М'ята, петрушка, лимон для прикраси М'ясо вимити, обсушити і нарізати кубиками. Залити лимонним соком і залишити на 30 хвилин. Потім нанизати на невеликі шампури і обсмажити на широкій пательні в олії (3 ст.л.), присмачивши сіллю, перцем і паприкою 10 хвилин, безперервно перевертаючи. Викласти шампури на лист, змащений маслом, що залишилося, посипати чебрецем і готувати в попередньо нагрітій духовці (180 градусів) приблизно 25 хвилин, поливаючи час від часу червоним сухим вином. Подавати на блюді, прикрасивши свіжими травами та лимоном.
|
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 21/03/2010, 18:13 | Сообщение # 9 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Ще рецепт Шашлик ВИШУКАНИЙ! 1 кг м'яса, 5 колечок свіжих або консервованих ананасів, порізаних великими шматочками, по 1 склянці сухого шампанського і мінеральної води з газом, мускатний горіх і майоран. На шампур нанизуємо і м'ясо, і ананаси. Поливаємо маринадом.
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 03/06/2010, 22:17 | Сообщение # 10 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Маю рецепти свіжих маринадів на шашлик ... у лимонах На 1,5 кг свіжої свинини нарізати кільцями 3 цибулини (середнього розміру), вичавити сік з двох лимонів, посікти пучок кіндзи, сіль-перець до смаку (коли перемішуєте – куштуйте). Маринувати приблизно півдня. ...у заварці 50 г доброго чаю залити 0,5 л окропу і настоювати 10–15 хв. Коли вистигне, злити осад і залити м’ясо. Маринувати 3–4 год. ...у соєвому соусі 50 мл соєвого соусу (бажано грибного, якщо немає – додати 1/4 грибного бульйонного кубика), 50 мл лимонного соку чи винного оцту, 1–3 вичавлених зубчиків часнику, по 1 ч. ложці солі, цукру, чорного перцю і паприки. Усе вимішати і додати в цю суміш м’ясо або стегенця будь-якої птиці мінімум на 2 год. Смачного!
|
|
| |
Pavluk | Дата: Середа, 30/01/2013, 22:55 | Сообщение # 11 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Зовсім випадко в мене получився дуже смачний шашлик на Старий Новий рік. Склад для маринаду: Соєвий соус, чорний перець, суміш трав "Італійські трави". Не солити!!! При потребі попробувати на сіль, соєвий соус дуже солений!!! М'ясо нарізати порційними шматками, цибулю нарізати кільцями. Змішати соєвий соус з травами та перцем. Маринад влити до шашлика з цибулею, добре перемішати, вим'яти. Якщо замало рідини, можна додати трохи води, я долила з чайника. Закрити посудину з шашликом харчовою плівкою та залишити маринуватися. В мене пройщла сутка до готування страви. Шашлик получився дуже сочним та смачним. Павлик не особо їсть м'ясо, а цей шашлик наминав за обидві щоки. І наступного дня вимагав ще шашличка
|
|
| |
Окса-70 | Дата: Четвер, 31/01/2013, 21:02 | Сообщение # 12 |
кулінар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 79
Статус: Offline
| Візьму собі на замітку цей рецепт,має бути смачно.
|
|
| |
оксанка | Дата: П`ятниця, 01/02/2013, 00:19 | Сообщение # 13 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| А я й забула що в нас така темка є Ми як робили шашлик останнього разу, то я на тир кг м’яса давала мінеральну воду приблизно 1,5ст(а може і чуть більше), 1 п. майонезу, цибулі багато, сіль, перець і 2 яйця , і добре руками вим’яла те діло, получилося супер. М’ясо дуже зарум’янилося і було файно соковите.
Сообщение отредактировал оксанка - П`ятниця, 01/02/2013, 00:24 |
|
| |
Окса-70 | Дата: П`ятниця, 01/02/2013, 21:15 | Сообщение # 14 |
кулінар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 79
Статус: Offline
| в знайомих їла шашлик маринований в мінеральній воді з додаванням спецій (без майонезу)то був дуже смачний,а я маринувала в тертій цибулі,то мені не сподобався(мясо потемніло) і на вигляд було не дуже.
|
|
| |
Таньчик | Дата: Субота, 02/02/2013, 20:40 | Сообщение # 15 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 802
Статус: Offline
| а я готувати шашлик не вмыю а ось їсти обожнюю, особливо в лісі- наприроді
[br] Цветы и букеты анимации бесплатно
|
|
| |
|