Фірмовий рецепт
|
|
ir71 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 22:58 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Кожна господиня має свою страву,яку часто готує на свята чи просто у будні.Давайте ділитися своїми фірмовими стравами
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:03 | Сообщение # 2 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Ця ідея мені теж подобається.
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:06 | Сообщение # 3 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Почну перша.У мене сама сама фірмова страва то Грибна юшка,без неї не обходиться жодне святкування.Якось так у нас заведено бо я маю сестричку в Карпатах,свекруху в Карпатах,а значить грибочки білі завжди є.Отже грибна юшка то незамінна страва.
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:11 | Сообщение # 4 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| А в мене фарширована шийка фірмова страва,як тільки приготую,то виставлю.В запасі ще є,треба готувати та виставляти.
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:15 | Сообщение # 5 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Ну а ще готую чуть не через день то плов.Мій менший так любить плов що напевно їв би його 4 рази на день.Ось поділюся з вами своїм рецептом Мій улюблений плов 0,5 кг. м"яса (можна свинину, телятину, навіть реберця ) 2 цибулини 2 великі морквини 2 ст. ложки томатної пасти 1 гол. часнику 1-1,5 ст. рису сіль, перець, олія, перець горошок, перець духмяний М"ясо ріжем кубиками і обсмажуємо на оліїї , додаємо до нього томатну пасту і нарізану напівкільцями цибулю, перемішуємо і обсмажуємо, поки цибуля трішки не підрум"яниться. Викладаєм суміш у каструлю (я для приготування плова використовую гусятницю), заливаємо водою (приблизно 1:2) і тушимо біля 1 години. Далі моркву нарізаєм кільцями приблизно 1 см. товщиною і додаємо її до м"яса. Тушимо ще хвилин 15. Додаємо рис. Солимо, додаєм спеції. Часник розбираєм на зубчики, але не чистимо. Хвилин за 10 до того, як звариться рис, втикаєм зубчики часнику у плов так, щоб вони були у всіх слоях . 10 хвилин - і плов готовий
|
|
| |
oresta | Дата: Субота, 24/04/2010, 20:00 | Сообщение # 6 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Буде час поділюся своїми рецептами,трохи їх маю
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
Зеенфельдер | Дата: П`ятниця, 07/05/2010, 19:23 | Сообщение # 7 |
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 24
Статус: Offline
| Два рази на тиждень я печу батони. Ось, викладаю свій перший рецепт: Батони домашні На 3 шт: 250мл молока змішати з 250 мл води 1 пачка дріжджів "Саф-момент" або 50г свіжих 0,5 ч л солі 3 ч л олії 3 ч л оцту столового 5 ч л цукру 1 кг борошна пшеничного (останній раз замість 1 скл пшеничного додала кукурудзяне - вийшло жовтеньке тісто) Підігріти молоко з водою до дуже теплого, додати дріжджі розмішані з цукром, вимішати, додати решту інгрідієнтів та в кінці засипати просіяне борошно. Замісити, лишити в теплі під вологим рушником, дати піднятися та обмяти. Ще один раз дати підрости та поділити на три частини. Розкатати в пласт 1,5 см товщиною, загорнути рулетом, покласти на змазаний олією та присипаний манкою лист. Так всі три. Включити духовку, а лист з батонами покласти неподалік, хай підростають. Як підростуть, змастити жовтком і випікати. Печуться швидко хвилин по 10-15, не засікала точно час - завжди перевіряю деревяною довгою шпажкою для шашличків чи не пристає тісто и тоді витягаю, вогонь невеликий. Витягаю, перекладаю на дошку та бризкаю з пульверизатора холодною водою (лишаються мякими) та накриваю рушником, щоб вистигли.
Мене звати Яна
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 07/05/2010, 19:40 | Сообщение # 8 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Яночко молодець!З початком тебе!А далі діло піде...До речі чудовий рецепт,думаю наша Аня буде в захваті від рецепта на дріжджовому тісті.Вона з ним дружить.Дякую Яно!
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: П`ятниця, 07/05/2010, 20:33 | Сообщение # 9 |
Группа: Видалені
| Яночко дякую за рецепт. Я вже собі переписала бо мене зацікавив.
|
|
| |
Зеенфельдер | Дата: П`ятниця, 07/05/2010, 20:46 | Сообщение # 10 |
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 24
Статус: Offline
| Будь ласка!
Мене звати Яна
|
|
| |
Antalia | Дата: П`ятниця, 07/05/2010, 23:43 | Сообщение # 11 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| І мене зацікавив. Дякую, Яна.
|
|
| |
Зеенфельдер | Дата: Субота, 08/05/2010, 14:31 | Сообщение # 12 |
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 24
Статус: Offline
| Дівчата, ще забула написати про батони: роблю надрізи, коли вони підростають на листі - потім виходять з гарною скоринкою.
Мене звати Яна
|
|
| |
anilah | Дата: Середа, 09/06/2010, 19:08 | Сообщение # 13 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 30
Статус: Offline
| Яна,дуже смачні батони,я також часто печу за подібним рецептом.Хліби різні також випікаю.В мене вже кілька років є хлібопічка,яка мені тісто вимісить.
Я Галина!
|
|
| |
оксанка | Дата: Понеділок, 14/06/2010, 12:35 | Сообщение # 14 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| В мене ні одна забава необходиться без печінкового торта.Якщо би його не було ...ті хто мене знають сказали б ,що це не я І так: 0,5 кг говяжої печінки(свіжої не мороженої-це важливо)+2 шт.середніх цибулин+5 шт.яєць(все перемелюю в комбайні).Тоді додаю сіль,мелений перець(до смаку), 3 ст.л. муки,1 ст.л.олії та молока ,щоб тісто було рідке як на млинці. Знову перемішаю. Печу на сковорідці кожен раз змащуючи олією. Перекладаю млинці майонезом з часником. Зверху прикрашаю. Фото додам,коли буде торт готовий.Хочу зауважити,що деколи торт роблю і з курячої печінки,але в тому випадку додаю на 1 яйце,муки трошки більше.
Сообщение отредактировал оксанка - Понеділок, 14/06/2010, 12:37 |
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Понеділок, 14/06/2010, 13:26 | Сообщение # 15 |
Группа: Видалені
| Дякуємо за рецепт.
|
|
| |