Цікава інформація.
| |
Христік | Дата: Середа, 23/04/2014, 02:23 | Сообщение # 121 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 25
Статус: Offline
| Як тут багато інформації для починаючих господинь:)
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 03/06/2014, 12:07 | Сообщение # 122 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| У себе в темі я поділилася рецептом, в якому використовувала тахіну. Так як цей продукт не типовий для нашої кухні, то вирішала тут коротенько написати, що ж це за така паста.
Тахіна – ценатуральний продукт, який отримують з відбірного насіння кунжуту, яке в процесі приготування очищається, підсушується і перемелюється до отримання однорідної маси, що нагадує крем. Корінь слова «тахін» має тюркське походження і означає «кунжутна паста». Тахіну відносять до корисних і поживних продуктів, вона є джерелом рослинних протеїнів високої біологічної цінності, котрі дарують сили і молодість організму. У грецькій традиційній кухні тахіну використовують для приготування тортів, пиріжків з нею (тахінопіт) та інших кондитерських виробів. Паста тахіна також широко поширена в кухні арабських країн та Близького Сходу: її додають у традиційні арабські страви хумус і фалафель, соуси для салатів, м’ясні страви та різноманітні східні солодощі. Тахіна зберігає усі корисні властивості кунжутного насіння. Вона багата протеїнами, вітамінами В і Е, амінокислотами, залізом, фосфором та міддю, котрі необхідні для людського організму.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 03/06/2014, 17:07 | Сообщение # 123 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, чудова інформація
|
|
| |
Ira | Дата: П`ятниця, 06/06/2014, 12:26 | Сообщение # 124 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, дякую що ділишся з нами не тільки цікавою випічкою а ще й неменш цікавою інформацією!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/06/2014, 16:55 | Сообщение # 125 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira, оксанка, завжди рада!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Натамуся | Дата: Четвер, 27/11/2014, 12:43 | Сообщение # 126 |
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
| Ідеї та поради Від нітратів і пестицидів можна частково позбутися: для цього овочі та фрукти потрібно правильно вимити і очистити.
КАПУСТА. Велика частина нітратів міститься у верхніх капустяному листі і качані, тому їх потрібно викинути.
КАРТОПЛЯ. У картоплі нітрати збираються під шкіркою і в серцевині бульби, тому після того як картопля закипіла, воду необхідно злити.
КАБАЧКИ, огірки, баклажани. Огірки за кольором повинні бути ніжно - трав'яного кольору, якщо вони темно зеленню це говорить про те, що їх перегодували нітратами. Перші кабачки і баклажани потрібно очищати від шкірки. Зріжте область плодоніжки - це саме отруйна місце.
ЗЕЛЕНЬ, САЛАТ,ПЕТРУШКА,КРІП. Найбільше хімії скупчується в прожилках, черешках - не потрібно це їсти. Зелень завжди стрімкіше вбирає нітрати і перед тим як додавати її в блюда, вимочіть протягом години у воді.
ПОМІДОРИ. Чим товщі шкірка помідора, тим більше він містить хімії. Не купуйте помідори оранжево - червоні як би недозрілі. Біла м'якоть і товсті прожилки на срезе- це сигнал великого вмісту хімії. А якщо вам все - таки попалися неякісні томати, потримайте їх у прохолодній воді близько 1 години.
ВИНОГРАД. Щоб виноград зберігався довго його обробляють фунгіцидами. Щоб позбутися від цієї речовини, виноград досить добре вимити.
КАВУНИ. Не купуйте кавуни, розрізані навпіл і загорнуті в пленку- це хороша основа для розмноження бактерій і мікробів. Якщо кавун має товсті жовтуватого відтінку прожилки, значить його удобрювали. Можна провести невеликий тест: покладіть м'якоть на одну хвилину в склянку з водою, якщо вода змінила колір - значить кавун підгодовували, якщо вона просто помутніла - ягода чиста.
ГРУШІ ТА ЯБЛУКА. Купуючи фрукти, візьміть їх в руки, якщо відчуєте що плоди слизькі і липкі, значить вони оброблені дифенілом для того щоб вони не псувалися і довго зберігалися. У Євросоюзі, США, дифеніл заборонений через його сильних канцерогенних і алергенних властивостей. Оброблені дифенілом фрукти потрібно очистити від шкірки.
Буряк, морква, РЕДИСКА. Величезна кількість нітратів міститься у верхівках і кінчиках коренеплодів, обрізайте їх перед вживанням. Не купуйте буряк із закрученими хвостиками. У моркви обрізайте 1 см хвостика, позеленіли частину потрібно обрізати повністю, в ній міститься велика кількість хімікатів.
Щоб звести до мінімуму кількість вживаної хімії, потрібно вибирати овочі та фрукти вирощені на просторах СНД. Вони у багато разів "чистіше" імпортних. У нас не в таких кількостях використовують мінеральні добрива, з тієї простої причини що у наших виробників немає грошей, щоб закуповувати добрива в таких кількостях як, наприклад, закуповують міндобрива в Америці, Голландії, Нідерландах, Туреччині. Та й гранично допустимі норми концентрації нітратів в Америці і у нас суттєво відрізняється, наприклад, буряк 3600 мг / кг, а у нас буряк забракують вже при 1400мг / кг.
Сообщение отредактировал Натамуся - Четвер, 27/11/2014, 12:44 |
|
| |
Ксюша | Дата: Четвер, 27/11/2014, 19:52 | Сообщение # 127 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Натамуся, скільки цікавої інформації дякую
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Ira | Дата: Четвер, 27/11/2014, 22:20 | Сообщение # 128 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Натамуся, оо як ти активно взялася до роботи....молодець,дякую за цікаву інфу
|
|
| |
Натамуся | Дата: П`ятниця, 28/11/2014, 21:46 | Сообщение # 129 |
Віват кухар!!!
Группа: Своя людина
Сообщений: 457
Статус: Offline
| Цитата Натамуся, оо як ти активно взялася до роботи....молодець,дякую за цікаву інфу Та я так трошки .... Щось цікавеньке надибаю та й думаю з вами поділюсь,хоча зараз в соц.мережах купа того всього, але може хто не читав, та й тут знадобиться...
|
|
| |
shorpajanna | Дата: Середа, 05/09/2018, 13:26 | Сообщение # 130 |
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 29
Статус: Offline
| Дуже дорогі страви і напоі. Можна житло придбати, за такі суми)
|
|
| |
natalitolkacheva2018 | Дата: Субота, 30/11/2019, 22:10 | Сообщение # 131 |
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 4
Статус: Offline
| очень полезная тема!
|
|
| |
vikakalina025 | Дата: Неділя, 08/12/2019, 17:43 | Сообщение # 132 |
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 5
Статус: Offline
| Візьму до уваги
|
|
| |
nocrynofry | Дата: П`ятниця, 28/07/2023, 17:52 | Сообщение # 133 |
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 20
Статус: Offline
| Заработная плата выплачивается ежедневно и в полном об
|
|
| |
sulimenkoandrey04 | Дата: Вівторок, 26/11/2024, 17:41 | Сообщение # 134 |
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 5
Статус: Offline
| До речі, якщо хочете познайомитися з українськими сирами, переглянути мою статтю про дегустаційні маршрути українських сирів. Сподіваюся, це допоможе знайти ваш ідеальний український сир!
|
|
| |
|