Поради господиням по кулінарії
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 19/07/2013, 23:10 | Сообщение # 121 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| natali0310, дякую за цікву інформацію
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
natali0310 | Дата: Субота, 20/07/2013, 19:03 | Сообщение # 122 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 47
Статус: Offline
| Молочні премудрості * Посуд з-під молока спочатку потрібно мити холодної, а потім гарячоюводою. * Всипте в молоко перед кип'ятінням 0,5 ст.л. цукру на 1л, а після того як молоко скипить, дайте йому охолонути відкритим. Таке молоко 2-3 денного не скисне. * Щоб приготувати топлене молоко, закип'ятіть звичайне сире, відразу залийте його в сполоснути гарячою водою термос і протримаєте 6-7 годин. * Каша з молоком буде смачніше і корисніше, якщо окремо відварити крупу і закип'ятити молоко, а потім з'єднати. Так молоко не втратить амінокислоти. * При варінні молочної каші, молоко треба посолити до того, як насипана крупа. * Якщо молоко пролилося на гарячу плиту, накрийте це місце мокрою газетою, щоб не поширювався запах по всьому приміщенню. * Молоко не пригорить, якщо його вилити в дуже холодну каструлю. * Молоко не скисне, якщо при кип'ятінні покласти в нього шматок цукру . Воно скипить швидше і не підгорить. * Молоко не «втече» при кип'ятінні, якщо краї каструлі змастити жиром. * Якщо доводиться замінювати свіже молоко згущеним або сухим, то слід пам'ятати, що 1л молока свіжого відповідає 250 згущеного без цукру або з цукром і 130г сухого. * Перед збиванням вершки обов'язково треба охолоджувати. Збивати їх слід спочатку повільно, потім швидше в густу піну. Піна повинна добре утримуватися на віночку. Для більшої стійкості маси в збиті вершки додайте трохи цукру. * Для крему або солодкого десерту використовуйте густі жирні вершки (35%-і), які добре збиваються в густу піну. Якщо ви збиваєте вершки меншої жирності (наприклад, 20%-ві), вам необхідно додати в них желатин.
Сообщение отредактировал natali0310 - Субота, 20/07/2013, 19:03 |
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 29/07/2013, 20:17 | Сообщение # 123 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Поради господиням для приготування смачної картоплі:
1. Відварна картопля буде смачніше, якщо додати у воду 3-4 зубчики часнику, цибулину або трохи кропу.
2. Картопля швидше звариться, якщо у воду додати ложку маргарину.
3. Щоб на старому картоплі при варінні не з'явилися сині плями, у воду потрібно додати трохи оцту.
4. Молода картопля легко очиститися, якщо заздалегідь опустити його в холодну воду.
5. Картопля смажать на попередньо на розігрітій сковороді і сильному вогні, потім його зменшують. Перед смаженням картоплю можна обсушити, тоді він краще підрум'янитись.
6. У картопляне пюре додають тільки гаряче молоко, якщо влити холодне, то пюре придбає синій відтінок.
7.Очіщенний картоплю треба відразу використовувати, поки він не потемнів. Якщо потрібно почистити картоплю заздалегідь, зав'яжіть його в кулінарну плівку і міцно зав'яжіть.
8. Підморожений картоплю треба на хвилину опустити в холодну воду, а потім зварити в окропі, додавши по 1 ч. л. солі та оцту.
|
|
| |
оксанка | Дата: П`ятниця, 16/08/2013, 21:14 | Сообщение # 124 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Вчора випадко поспілкуваласяз досвідченою господинею, яка пече пляцки на весілля. І що довідалася, що вона до любого тіста на коржі на одну порцію по рецепту, додає 1 ст.л. горілки, тоді тісто виходить пористіше і довше зберігає свіжий смак. а ну господиньки, підтвердіть, може хто таке чув, чи теж так робить?
|
|
| |
Саша | Дата: П`ятниця, 16/08/2013, 21:39 | Сообщение # 125 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 139
Статус: Offline
| Цитата (оксанка) додає 1 ст.л. горілки, Ну я даю горілку до тіста коли печу паски на великдень. Так кажуть що ніби зберігаються пасочки довше. Хоча в нас за три дні свят свят всі паски з"їдаються. Але та паска що лишаю на провідну неділю то дійсно не черствіє.
Я - Марійка.
Сообщение отредактировал Саша - П`ятниця, 16/08/2013, 21:39 |
|
| |
Леся | Дата: Субота, 17/08/2013, 00:05 | Сообщение # 126 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата (оксанка) а ну господиньки, підтвердіть, може хто таке чув, чи теж так робить? Я такого не чула,мала рецепт сухариків там йшла горілка і все,лиш у крем даю
|
|
| |
Ira | Дата: Субота, 17/08/2013, 10:12 | Сообщение # 127 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Цитата (оксанка) а ну господиньки, підтвердіть, може хто таке чув, чи теж так робить? і я такого нечула,я також даю горілку чи коньяк тільки в крем. Треба при нагоді спробувати тоді розкажу,бо при такій жарі коржі скоро сохнуть.
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 18/08/2013, 00:30 | Сообщение # 128 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Цитата (Ira) бо при такій жарі коржі скоро сохнуть. от і я так подумала, треба буде таке випробувати , думаю та горілка тіста не зіпсує
|
|
| |
Ira | Дата: Середа, 21/08/2013, 16:50 | Сообщение # 129 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Цитата (оксанка) любого тіста на коржі на одну порцію по рецепту, додає 1 ст.л. горілки, Скажу що спобувала я скористатися цією порадою,то тісто направду виходить еластичнішим і коли випечений корж крихкішший. А буду пекти на весілля то ще бобачу чи нечерствіють.
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 29/08/2013, 12:05 | Сообщение # 130 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| .
Маленькі хитрощі в приготуванні перших страв. Щі, розсольник , окрошка .
Щі .
У приготуванні щей краще всього використовувати свіжі капусту і помідори. Блюдо буде дуже смачним.
Якщо є лише квашена капуста , то перед додаванням в бульйон її потрібно трохи загасити .
Щоб щі не вийшло прісними , цибулю і моркву краще попередньо обсмажити.
М'ясо , як правило , має бути яловиче або свиняче . А курку краще використовувати для приготування такого першого страви , як суп .
Розсольник .
Для розсольнику зазвичай використовують перлову крупу. Перед закладанням перловки в бульйон , промийте її холодною водою , залийте окропом і залиште хвилин на 30. Гарячу воду можна періодично міняти. Даний метод підходить і для іншої будь-якої крупи .
Солоні огірки , перед тим як покласти в бульйон , тушкуйте на сковороді протягом п'яти хвилин.
Розсіл ж огірковий бажано спочатку прокип'ятити , тільки потім вливати в каструлю з так званим супом.
Смак страви виходить незвичайним , якщо варити розсольник з потрохами тієї або іншої тварини . Печінку чи нирки будуть відмінним варіантом .
Окрошка .
Окрошка - це перша страва , що вживається в холодному вигляді. Відповідно всі продукти повинні бути охолодженими.
Окрошка отримує відмінний смак , якщо її заправляти квасом з майонезом. Любителі кисломолочних продуктів можуть розбавити кисляк водою в пропорції 1:2 і додати туди трішки лимонної кислоти.
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 29/08/2013, 12:16 | Сообщение # 131 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата (ir71) Для розсольнику зазвичай використовують перлову крупу. а я даю тільки рис.Цитата (ir71) Солоні огірки , перед тим як покласти в бульйон , тушкуйте на сковороді протягом п'яти хвилин. треба спробувати і таке коль.
Дякую дівчата за гарні поради
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 12/11/2013, 20:35 | Сообщение # 132 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| 22 способи застосування лимона
Для будинку:
1 . Видалення сальних плям Жирний наліт на каструлях ? Зарості жиром варильні конфорки ? Якщо ваша кухня виявилося жертвою пассеровкі , спробуйте використовувати половинки лимона , перш ніж вдаватися до допомоги токсичних чистячих засобів. Насипте трохи солі ( для абразії ) на половинку лимона і потріть їй засмальцьоване пляма , потім протріть поверхню ганчіркою. ( Будьте обережні з мармуровими поверхнями або будь-якими іншими , чутливими до впливу кислот).
2 . Чистка чайника або кавоварки Для видалення накипу , що утворилася у вашому чайнику , наповніть його водою , додайте жменю дрібно порізаної лимонної цедри і поставте все це на вогонь. Після закипання дайте чайнику з цією рідиною постояти годину , вилийте рідину і добре промийте чайник . Для очищення кавоварки необхідно покласти в неї лід , сіль і лимонну цедру , гарненько потрясти все це хвилину чи дві , витрусити і промити кавоварку . Всі заблищить !
3 . Очищення мікрохвильової печі Приготування їжі в мікрохвильовій печі , особливо невдалий , зазвичай призводить до швидкої втрати чистоти і зовнішнього вигляду останньої. Плями можуть виглядати як засохлі шматки цементу. Перш ніж узяти в руки хімічне засіб для чищення, спробуйте це : додайте лимонної цедри в посуд для мікрохвиль печі , наполовину заповнену водою. Увімкніть піч на повну потужність на 5 хвилин , дозвольте воді закипіти , а пару сконденсуватися на стінках мікрохвильовки . Потім просто вийміть посуд і витріть весь цей бруд вологою ганчіркою .
4 . Дезодорування сміттєвого відра Використовувати лимонну цедру можна також для дезодорування місця з самим неприємним запахом - відра для сміття - і додання кухні свіжого аромату. Це , до речі , є хорошим останнім використанням лимона після застосування по якомусь іншому з цих рад.
5 . Полірування хромованих поверхонь Мінеральний осад на хромованому водопровідному крані , втім , як і на інших поверхнях з цього металу , легко видаляється за допомогою лимона. Потріть таку поверхню віджатою половинкою лимона , промийте і злегка відполіруйте м'якою тканиною.
6 . Полірування мідних поверхонь Половинка лимона , зануритися в сіль або харчову соду , може бути використана для очищення і освіження посуду з міді , латуні і нержавіючої сталі. Такий половинкою лимона необхідно потерти забруднене місце і залишити на 5 хвилин. Потім посуд слід промити теплою водою і відполірувати насухо .
7 . Чистка раковини з нержавіючої сталі Використовуйте той же метод , що і для очищення хромованих поверхонь .
8 . відлякування комах Багато тварин відчувають відразу до лимонної кислоти . Ви можете нарізати лимон і покласти скибочки на поріг , підвіконня , поблизу тріщин і дірок , через які непрохані гості у вигляді мурашок та інших шкідливих комах можуть проникнути у ваше житло.
9 . Виготовлення ароматизованого зволожувача повітря Якщо взимку повітря у вашому житло висушений опаленням , на допомогу знову ж прийде лимон. Наповніть посуд водою , покладіть у воду лимонну цедру і поставте на плиту. Після закипання зробіть вогонь мінімальним і залиште так на деякий час. Повітря зволожиться і наповниться свіжим ароматом.
10 . Освіжити обробну дошку Через низький рівень pH лимон має антибактеріальні властивості , що робить його прекрасним засобом очищення багатьох кухонних поверхонь , у тому числі і обробних дощок . Після дезінфекції потріть поверхню дошки половинкою лимона , залиште на кілька хвилин і промийте.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 12/11/2013, 20:36 | Сообщение # 133 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| 14. Джгутики з лимонної кірки Смужки лимонної кірки , які при засушуванні скручуються в джгутики , гарні для застосування в коктейлях , газованої чи звичайної питної воді. Використовуйте для їх приготування овощечистка або ніж , ретельно видаляючи гірку білу м'якоть. Ці джгутики також можна заморозити у контейнері або пакеті.
15 . Приготування лимонного екстракту Зробіть джгутики з лимонної кірки ( вище) і висушіть їх зовнішньою стороною вниз на тарілці протягом 3-4 днів. Покладіть їх у блендер і подрібніть до стану борошна . Використовуйте в якості екстракту в кулінарних рецептах .
16 . Приготування лимонного цукру Ви можете додати в цукор готовий лимонний екстракт ( вище) або покласти в банку з цукром свіжі джгутики з лимонної кірки , щоб цукор міг увібрати їх масло.
17. Приготування лимонного перцю Змішайте лимонний екстракт ( вище) зі свіжомеленим перцем.
18 . цукати Приготувати цукати також можна з шкірки грейпфрута. Цукати легко приготувати , адже це просто зацукрована шкірка , а є їх можна просто так , занурюючи в розтоплений шоколад , додавати в печиво , цукерки або хліб.
Для краси:
19. Освітлення вікових пігментних плям Багато народні рецепти радять використовувати лимонну цедру для освітлення вікових плям. Для цього покладіть маленький шматочок лимонної цедри на пляму і залиште на годину .
20 . Пом'якшення сухих ліктів Використовуйте половинку лимона , посипану харчовою содою . Просто опустіть лікоть у лимон і покрутіть їм кілька хвилин , начебто збираєтеся видавити з нього сік . Потім промийте лікті і витріть насухо .
21 . Використання на шкірі Лимонна цедра може бути чудовим тоніком , якщо їй злегка потерти шкіру обличчя , уникаючи області навколо очей.
22. Виготовлення цукрового скрабу Змішайте половину гуртки цукру з лимонною цедрою і оливковою олією до отримання консистенції сметани. Змочіть шкіру тіла під душем , вимкніть воду і масажними рухами нанесіть суміш на шкіру, потім змийте.
|
|
| |
Ira | Дата: Вівторок, 12/11/2013, 22:35 | Сообщение # 134 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| ir71, ого скільки цікавого дякую!!!!!!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: П`ятниця, 15/11/2013, 16:00 | Сообщение # 135 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Як правильно заварювати каву в турці
1 . На дно турки , її ще називають джезва , кладуть кавовий порошок дуже тонкого помелу і цукор. Потім заливають холодною водою , після чого нагрівають на слабкому вогні до появи піни.
2 . Турку знімають з вогню , стежачи за тим , щоб піна залишилася на поверхні - вона закупорює вузьке горлечко джезви і зберігає аромат. Процес повторюється кілька разів.
3 . Як варіант цього способу - в турку спочатку кладуть цукор і доводять воду до кипіння. Тільки після цього засипають кавовий порошок і перемішують. Далі - як в основному варіанті.
4 . Подають на стіл кави , приготований таким способом , прямо в турці , не перемішуючи . Піну рівномірно розкладають по чашках , після цього розливають каву. Це один з найкращих способів приготування кави.
|
|
| |
|