В гості до Ірини
 Поради господиням по кулінарії - Сторінка 7 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Поради господиням по кулінарії
IraДата: Субота, 10/11/2012, 00:32 | Сообщение # 91
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Quote (ir71)
так класно можна вареники наліпити

воно то класно коли тих вареників 10шт. А коли на мою сімейку з 8 чоловік де 5 хлопців dumy-10 dumy-10 dumy-10 ні я б неризикнула smehs-260 smehs-260


 
ir71Дата: Середа, 20/02/2013, 21:00 | Сообщение # 92
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline


 
оксанкаДата: П`ятниця, 08/03/2013, 21:02 | Сообщение # 93
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Двадцять три відповіді на питання домашніх кухарів-початківців, які перед тим, як прийняти рішення біля плити, думають: «Як бути, якщо..?»

Отже, як же все-таки бути, якщо...

... свіжі огірки, помідори, редис, підготовлені для салату, втрачають смак, запах, швидко в'януть?
- Різати і солити ці овочі, додавати до них спеції потрібно не заздалегідь, а перед подаванням до столу.

... очищені і нарізані для салату яблука швидко темніють?
- Покласти їх на 10 хвилин у злегка підсолену холодну воду.

... картопля в розсольнику вийшла жорсткою?
- Наступного разу покласти картоплю в розсольник до огірків.

... відварний буряк несмачний і «зблідлий»?
- Не треба варити буряк у підсоленій воді і відрізати корінь до кінця.

... залишилася половина невикористаної очищеної цибулини?
- Покласти її зрізом на тарілку, посипану сіллю, і вона залишиться свіжою.

... білокачанна капуста трохи гірчить?
- Покласти її на кілька хвилин у крутий окріп.

... хочеться, щоб салат мав ледь відчутний часниковий запах?
- Покласти в салат скоринку житнього хліба, натерту часником. Перед подаванням до столу скоринку можна вийняти, а аромат часнику залишиться.

... голубці після тушкування стали водянистими і несмачними?
- Це значить, що ви налили надто багато води або бульйону.

... вегетаріанський суп виявився занадто прісним?
- додайте в кінці варіння трохи кисляку, молока, вершків або сметани.

... бульйон з пельменями вийшов каламутним?
- Щоб такий бульйон був прозорим, відваріть пельмені окремо до напівготовності, відкиньте їх на сито і перекладіть у киплячий бульйон.

... неможливо вирішити дилему: що класти в суп спочатку — картоплю або макарони?
- Спочатку — макарони. І, поваривши їх 10-15 хвилин — картоплю. Якщо ж у вас локшина або вермішель, то можна покласти її в суп одночасно з картоплею.

... варена риба розламується, просто розвалюється на шматки?
- Тоді її краще варити невеликими порціями і в неглибокому посуді.

... хочеться, щоб запечена в духовці риба вийшла соковитою, з апетитною підсмаженою скоринкою?
- Перед тим, як поставити в духовку, обмазати рибу сметаною і полити олією, зробити на кожній рибині 2-3 продовгуватих надрізи і в ході запікання стежити за температурою в духовці — 250-280°С.

... м'ясо доводиться спочатку розморозити, використати шматочок, а решту заморозити знову. Чи можна так?
- Краще не треба. Вторинне заморожування м'яса псує його смак. Тому краще всього зберігати м'ясо в морозильній камері розрізаним на невеликі шматочки, кожен — в окремому поліетиленовому пакеті. Те ж саме стосується і субпродуктів, птиці, риби.

... смажили-смажили качку, а вона все одно жорстка, як вуса відставного фельдфебеля?
- Нічого страшного. Треба припинити смаження і потушкувати качку в бульйоні — стане м'якше.

... неможливо вловити момент, коли ж готова яєчня оката?
- Як тільки білок яєчні злегка затвердів і став білим, треба знімати сковороду з вогню. Завважте, що й після цього сковорода розжарена і процес смаження не припиняється.

... купили гірчицю, а вона через 2-3 дні починає засихати?
- Розведіть гірчицю молоком.

... спробували спекти булочки, а вони виходять твердими?
- Значить, ви поклали занадто багато цукру.

... млинці з прісного тіста виходять то грубими, як підошва, то рвуться при спробі зняти їх зі сковороди.
- Якщо млинці грубуваті, можна розбавити тісто молоком. А якщо надто ніжні — додати в тісто яйце.

... іноді бере лінь перебирати крупу для каші?
- Все одно перебирати треба, так що наберіться терпіння. А при промиванні налийте побільше холодної води: ваш «брак» спливе на поверхню ...

... закритий пиріг з фаршем або кулеб'яка здуваються, як м'ячик?
- Перед випіканням проколіть пиріг або кулеб'яку у двох-трьох місцях, пар зсередини вийде і все буде в порядку.

... варення зацукровується?
- При варінні додайте лимонний сік або лимонну кислоту.

... при варінні варення сироп густіє, а плоди зморщуються?
- Додайте в сироп води.


 
Зоряна9810Дата: П`ятниця, 08/03/2013, 21:29 | Сообщение # 94
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Цитата (оксанка)
Двадцять три відповіді на питання домашніх кухарів-початківців, які перед тим, як прийняти рішення біля плити, думають: «Як бути, якщо..?»
я не початківець ніби.але поради дуже корисні! дякую Сянічка.


 
Olena87Дата: Субота, 09/03/2013, 20:21 | Сообщение # 95
Olena87
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
оксанка, дуже класні поради,я трохи дізналась нового!ДЯКУЮ Оксанці!
 
ЛесяДата: Субота, 09/03/2013, 22:23 | Сообщение # 96
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Оксаночко!!!!!!!!!!!!!Дуже цінна інформація.Багато чого я так і роблю як тут написано.Це такий собі тест для мене.

 
КсюшаДата: Неділя, 10/03/2013, 17:25 | Сообщение # 97
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
оксанка, дякую за гарні поради,деколи все ж так і виходить а не знаєш як вийти з такої ситуації.

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
ir71Дата: Вівторок, 09/04/2013, 10:44 | Сообщение # 98
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Дівчата дивіться  як класно швидко зробити вареники




Прикрепления: 1289719.jpg (12.2 Kb) · 7072449.jpg (9.6 Kb) · 2296432.jpg (12.8 Kb) · 1789568.jpg (13.5 Kb)


 
masikДата: Вівторок, 09/04/2013, 10:49 | Сообщение # 99
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 906
Статус: Offline
ir71, кльова ідея , то якраз для мене так як я недуже люблю вареники ліпити.
 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 09/04/2013, 10:58 | Сообщение # 100
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Цитата (masik)
ir71, кльова ідея , то якраз для мене так як я недуже люблю вареники ліпити.
ідея кльова. але після того як я почала міити Оксанкине тісто на вареники то я їх стала любити ліпити. а перше навіть їсти не хотіла ...


 
КсюшаДата: Вівторок, 09/04/2013, 10:59 | Сообщение # 101
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
я по такому методу пробувала робити булочки ,то у мене вся начинка витекла,а вареники може і добре буде,але я маю такі спеціальні форми для вареників,а саме більше люблю вручну ліпити
Прикрепления: 7276754.jpg (51.0 Kb)


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
оксанкаДата: Вівторок, 09/04/2013, 11:35 | Сообщение # 102
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Цитата (Ксюша)
а саме більше люблю вручну ліпити
я  теж все  роблю  руками,  щось  мені  з  таких  формочок  не  подобається  і  не  получається,  руками  швидше podmigivaniya-118 так  як  в  мене  руки  здорові sorom то  все  окей


 
оксанкаДата: Вівторок, 09/04/2013, 12:10 | Сообщение # 103
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
[size=14][/size]Антипригарна   суміш    (з  просторів  інтернету)

Автор-Наталія Петрова(зкопійовано  дослівно)
 Це щось геніальне, для тих хто обожнює пекти.
Я думаю, чим би ти не змащував формочки, чим би не присипав: хоч борошном, сухарями чи манкою, хоч іноді, але зіткнешся з тим, що твоя випічка пристала десь до форми. Більше такого не буде ніколи, якщо зробите як я. Зробимо диво мастило, і забудемо всі проблеми.
Антипригоряюча суміш:
1ст.мукі (будь-яку, можна навіть суміш борошна і какао, для шоколадної випічки)
1ст.жиру (смалець, кулінарний жир, топлене масло)
Згідно досвіду дівчаток cмалець або масло повинне бути дуже дуже холодними
1ст.олії.
Можна зробити й по 1/2 ст. всього
Беремо борошно (я брала пшеничне, можна житнє, яке  не  шкода). Жир (у мене топлене масло) і рослинне масло. Спочатку перемішати на малих обертах, в грубу грудкувату суміш, страшненькі цвета.Затем на високій швидкості збиваємо в пишний крем, до збільшення в 2 рази. Крем стане білосніжно сріблястого кольору. Якщо він у вас рідкуватий, то додайте ще трохи борошна Розкласти в банки. Зберігати краще в прохолодному місці або в холодильнику до року. Коли збираєтеся пекти - просто дістаньте її, трохи зігрійте при кімнатній температурі (хв 3-5), потім пензликом (малярської або силіконовій, кому як зручніше) нанести тонкий шар суміші на хлібні або кондитерські форми, дека. І не тільки для випічки, але і для кулінарних цілей-запікання м'яса та риби, ростбіф і буженини, лазаньї, запіканок .... ДЛЯ ВСЬОГО! Таке покриття ніколи не горить, не димить, легко і чисто змивається і не залишає слідів і смаку на скоринці самих виробів. Якщо у вас є стародавні формочки, в яких все нещадно горить, або нові, які закинуті на антресолі по причині нестерпності пригорання - діставайте їх швидко! І печіть, печіть, печіть! Я не розумію особливого принципу її роботи - АЛЕ ЦЕ ПРОСТО ЧУДО І ВОНО ПРАЦЮЄ! Витратьте 15 хв і забудьте на найближчі півроку про цю проблему.


 
оксанкаДата: Вівторок, 09/04/2013, 12:24 | Сообщение # 104
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Скоро  будете  пекти  паски  і  ось  знайшла  в інтернеті  вроді   би  знаю  це, але  дещо  для  мене  нове тому і   Вам  викладає  інформацію  

Рекомендації до  роботи  з    тістом




1. Завжди додавайте в тісто розведений картопляний крохмаль - булки і пироги будуть пишними і м'якими навіть на наступний день. Головна умова смачних пирогів - пишне, добре зійшло тісто: борошно для тіста необхідно просіяти: з неї віддаляються сторонні домішки, і вона збагачується киснем повітря   
2. У будь тісто (крім пельменного, листкового, заварного, пісочного), тобто тісто на пироги, млинці, хліб, оладки - на пів літри рідини додавайте завжди «жменю» (приблизно столова ложка з гіркою) манки. Черниці навчили: "Раніше самий якісний хліб куховарили з питлівки. Він довго не висихав і був пишним. Зараз питлівки немає. Тепер додайте жменю манки і завжди буде гарна випічка. »Ось така безцінна ця порада. 
  3. Додавати в тісто, крім молока півсклянки мінводи. Розвести чайну ложку соди в підлогу склянці води і злегка загасити її лимонною кислотою або оцтом. Випічка, дійсно, виходить супер.Даже залишився на наступний день, пишненька.  
4. У приміщенні, де обробляють тісто, не повинно бути протягу: він сприяє утворенню дуже щільної скоринки на пирозі.
  5. При замісі дріжджового тіста всі продукти повинні бути теплими або кімнатної температури, продукти з холодильника уповільнюють підйом тіста
6. Для дріжджових виробів рідина завжди має бути підігрітою до 30-35 º С, так як дріжджові грибки в рідині, що має більш низьку або високу температуру, втрачають свою активність  
7. Коли  обминають тісто, руки повинні бути сухі.  
8. Перед тим як поставити вироби в духовку, йому дають підійти протягом 15-20хвилин. Перед випічкою тісту  дайте повністю відстоятися. При неповному  відстоюванні  воно погано піднімається і пироги довго не пропікаються.   
9. Пироги на деку випікати на середньому вогні, щоб начинка не пересохла.  
10. У тісто (дріжджове і прісно-здобне) найкраще додавати нерастоплене вершкове масло, так як розтоплене масло погіршує структуру тіста.  
11. Пироги, приготовані на молоці, більш смачні і ароматні, шкірочка після випічки блискуча з гарним кольором.   
12. Дріжджі для тіста повинні бути свіжими, з приємним спиртним запахом. Перевірте дріжджі заздалегідь. Для цього приготуйте невелику порцію опари і посипте шаром борошна. Якщо через 30 хв не з'являться тріщини, то якість дріжджів погана  
13. При надлишку цукру в тісті пироги швидко «рум'яняться» і навіть підгорають. Сповільнюється бродіння дріжджового тіста, і пироги виходять менш пишними   
14. Жири, розм'якшені до густоти сметани, додають в кінці замішування тіста або при його обминку, від цього бродіння тіста поліпшується


 
оксанкаДата: Вівторок, 09/04/2013, 12:24 | Сообщение # 105
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
15. Щоб готові пироги були більш ніжними і розсипчастими, в тісто кладіть тільки жовтки  
16. Високі пироги випікають на слабкому вогні, щоб вони рівномірно пропікалися.  
17. Жири, розм'якшені до густоти сметани, додають в кінці замішування тіста або при його обминку, від цього бродіння тіста поліпшується  
18. Щоб готові пироги були більш ніжними і розсипчастими, в тісто кладіть тільки жовтки.  
19. Тісто для пирога, що випікається на деку, розкочують як можна тонше, щоб добре відчувався смак начинки.  
20. Щоб нижня частина пирога була сухою, злегка посипте нижній пласт пирога крохмалем, а потім вже викладайте начинку.  
21. Ні тісту, ні опарі не слід давати перестоюватися, так як це викликає погіршення якості тіста. Досить 3 год, але обов'язково в теплі.   
22. Пироги з дріжджового тіста можна змащувати молоком, а при бажанні посипати зверху сіллю, маком, кмином.  
23. Закриті пироги змащують перед випічкою збитим яйцем, молоком, цукровою водою. Завдяки цьому на готовому пирозі з'являється апетитний глянець. Найкращий блиск виходить при змащуванні жовтками.  
24. Пироги, які посипають цукровою пудрою, змащують також маслом - воно надає їм приємний аромат.  
25. Пироги, змащені яєчним білком, набувають під час випічки блискучу рум'яну скориночку.  
26. Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більше розсипчастими виходять вироби.   
27. Якщо в тісто додати  соди, то пиріг вийде більш темного кольору з неприємним запахом.   
28. Тонке тісто легко розкачати, обернувши качалку чистій полотняній ганчіркою   
9. Якщо тісто дуже вологе, покладіть на нього лист пергаменту і розгортайте прямо через папір.  
30. Пироги з пісочного тіста слід виймати з форм охолодженими.  
31. Перш ніж додавати в тісто родзинки, його потрібно обваляти в борошні.  
32. Сіль завжди додають до борошна лише тоді, коли опара вже відбродила  
33. Чим більше в тісті жиру і менше рідини, тим більше розсипчастими виходять вироби.   
34. Якщо тісто вже підійшло, а у вас немає часу поставити його в духовку, прикрийте тісто добре змоченим папером, заздалегідь струсивши з неї воду.   
35. Гарячий пиріг краще не різати. Але якщо це необхідно, потрібно ніж нагріти в гарячій воді, швидко витерти і різати.   
36. Якщо пиріг не знімається з дека, відокремлюють його від дека ниткою


 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024