В гості до Ірини
 Шукаю рецепти ...... - Сторінка 5 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Шукаю рецепти ......
КсюшаДата: Вівторок, 11/12/2012, 11:28 | Сообщение # 61
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
nc, Киселиця

Свіжі сливи або сушений чорнослив перебирають, промивають, заливають водою, добре розварюють, протирають крізь сито. Протерті сливи змішують з відваром, в якому варились ягоди, дово­дять до кипіння, всипають злегка підсма­жене кукурудзяне борошно або манні крупи, цукор і варять до готовності.

Киселицю подають гарячою.

На 500 г свіжих слив або на 200 г сушеного чорносливу — 3 ст. ложки кукурудзяного борошна або манних крупів, 1/4 склянки цукру, 5 склянок води.,

то я знайшла в неті у нас варили трошки по іншому звичайний пачковий кисіль але той пресований,варили до загустіння ,теж туди давали сливи і без кісок і трошки мабуть додавали желатину,бо я памятаю ту страву з дитинства що їли її як холодець в холодному вигляді,ти розпитай чоловіка що саме він їв,


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями

Сообщение отредактировал Ксюша - Вівторок, 11/12/2012, 11:29
 
ncДата: П`ятниця, 14/12/2012, 18:31 | Сообщение # 62
nc
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 138
Статус: Offline
Quote (Ксюша)
Ксюша

дякую за оперативну пораду ,але нажаль це не та страва.Чоловік каже що там була картопля і квасоля,а свекруха говорить що її мама для тої страви робила закваску на борошні
 
Зоряна9810Дата: П`ятниця, 14/12/2012, 19:21 | Сообщение # 63
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
nc,
Киселиця (суп)

Киселицю можна приготувати з вівсяного борошна, геркулесу чи вівсяної крупи. Для приготування 3-3,5 літрів киселиці потрібно взяти 0,5 л банку вівсяного виробу,25 г дріжджів, окрайчик чороного хліба, залити в посудині одною літрою теплої води, накрити кришкою, поставити в тепле місце на 24 год..
Потім витиснути через марлю, долити ще 2-2,5 л води, 1-2 чайні ложки тмину, варити помішуючи, щоб не пілгоріло.
Коли закипить, додати цибулю (можна просмажити на олії), часник іта сіль. В кінці дати лавровий лист, перець, льняну олі..
Їсти з картоплею, хлібом, вареним бобом, квасолею.
На Лемківщині киселицю варили переважно в зимовий період і під час посту.


 
ncДата: П`ятниця, 14/12/2012, 21:07 | Сообщение # 64
nc
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 138
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
Зоряна9810

Дуже дякую obyatiya-87 ,це напевно воно і є.Ну як приготую відзвітую,чи вдалося emocii-160
 
Зоряна9810Дата: П`ятниця, 14/12/2012, 22:10 | Сообщение # 65
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
nc, чекаємо на звіт!

 
ЛесяДата: Середа, 02/01/2013, 21:45 | Сообщение # 66
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
терміново треба рецепт пляцка слойка з маком

 
PoetkaДата: Середа, 02/01/2013, 21:58 | Сообщение # 67
Poetka
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
Лею, на нашому сайті, чи взагалі????

Я ОЛЯ!
 
ЛесяДата: Середа, 02/01/2013, 22:27 | Сообщение # 68
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Взагалі,може бути і на нашому.бо я щось не знаходжу

 
оксанкаДата: Середа, 02/01/2013, 22:46 | Сообщение # 69
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
(Леся)
рецепт пляцка слойка з маком

в нас такого я вроді не знаходила dumy-10 це щось подібне до мартин іден має бути dumy-10


 
КсюшаДата: Середа, 02/01/2013, 22:54 | Сообщение # 70
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
оксанка, у мене Мартін Іден йде з повидлом замість маку,а я щось таке не зустрічала слойка з маком

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
ЛесяДата: Середа, 02/01/2013, 23:00 | Сообщение # 71
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
(Ксюша)
у мене Мартін Іден йде з повидлом замість маку,

У мене і мак і повидло,але то пісочні коржі


 
КсюшаДата: Середа, 02/01/2013, 23:09 | Сообщение # 72
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Леся, якщо чесно я такого ще не пробувала і від тебе вперше почула,я знайшла кучу рецептів але то не пляцки а всякі дрібнички

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
ЛесяДата: Середа, 02/01/2013, 23:25 | Сообщение # 73
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Я щось вже трохи нарила в неті,буду пробувати

 
КсюшаДата: Середа, 02/01/2013, 23:52 | Сообщение # 74
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Леся, давай пробуй ,ти завжди щось цікаве нариєш, da-38

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
IraДата: П`ятниця, 04/01/2013, 02:42 | Сообщение # 75
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Ксюша, Лесю,закинула в пляцки,
(Леся)
слойка з маком

може підійде,я вже спекла вийшла гарна хіба ще перекласти і пробувати podmigivaniya-118


 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024