Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Танюша | Дата: Четвер, 31/03/2011, 15:55 | Сообщение # 61 |
Гурман
Группа: Відвідувач
Сообщений: 119
Статус: Offline
| Вітаю з відкритям теми!! Тут багато цікавих рецептів
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: П`ятниця, 01/04/2011, 09:46 | Сообщение # 62 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Така красота ,а що смачно ,то факт
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 04/04/2011, 16:37 | Сообщение # 63 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Танюша, Яринка-1, дякую вам! Завжди рада вас тут бачити! Про мою любов до імбиру ви мабуть уже знаєте. А тому чергове імбирне печиво. Хрумке імбирне печиво Необхідно: корінець імбирю - 10 см приблизно цедра одного апельсина 200 г м’якого вершкового масла 2 ст.л. меду 2 яєчних білки 150 г цукру ваніль, сіль 320 г борошна 1/4 ч.л. кориці Розтерти масло з цукром добіла. Додати білки, мед, корицю, імбир, цедру, сіль, ваніль. Акуратно додати борошно, не збивати, а вмішувати. На пекарському папері сформувати з тіста 2 ковбаски і покласти їх на 1 год, а можна і до 2-х діб, в холодильник. Потім дістати тісто і нарізати його на окремі печива поперек. Кожне печиво "вмочити" однією стороною в цукор і викласти на бляшку з пекарським папером. Випікати при 180 градусах, до гарного золотистого кольору. Джерело: julsmile. Мої коментарі: Розділивши тісто на 2 ковбаски, з однієї я спекла печиво відразу після годинного охолодження, а друга "ковбаска" у мене лежала в морозилці більше тижня. Тісту це анітрохи не зашкодило. Ось ці уже з другої партіїї: Печиво дійсно хрумке, але разом з тим не розсипчасто-крихке, вочевидь через те, що хрумкіт тут дають не жовтки, а білки. :D Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 04/04/2011, 19:16 | Сообщение # 64 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Хрумке імбирне печиво Тут від одної твоєї фотки слиною подавишся,ще й рецепту не читала.Як ти умудряєшся так вдало все подати що хочеться вже і відразу?Quote (Talochka) Про мою любов до імбиру ви мабуть уже знаєте У мене теж помалу пробуджується любов до того продукту.Спробувала дати до підливки з мяса і сподобався аромат і присмак. Quote (Talochka) Прикріплення: 6033603.jpg(167Kb) А це трохи полінувалася зменшити????Шановний мій модератор зменшіть будь ласка цю красу
|
|
| |
оксанка | Дата: Понеділок, 04/04/2011, 21:36 | Сообщение # 65 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Про мою любов до імбиру ви мабуть уже знаєте Я це замітила,дякую за рецепт!!! Треба пробувати пекти!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 05/04/2011, 11:34 | Сообщение # 66 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71 Шановний адміне, каюся! Дякую тобі, як завжди, за твої похвали і приємні слова! Quote (оксанка) Треба пробувати пекти!!! Оксанко, треба-треба, принаймні, щоб взнати, чи подобається тобі імбирний смак чи ні.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ira | Дата: Вівторок, 05/04/2011, 16:05 | Сообщение # 67 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, ти справжній гурман, я просто зачарована твоїм талантом творити красу
|
|
| |
LILEJA | Дата: Вівторок, 05/04/2011, 19:52 | Сообщение # 68 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Quote (Ira) Хрумке імбирне печиво І знову смакота!
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 06/04/2011, 11:24 | Сообщение # 69 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira Іринко, щиро тобі дякую за такі слова! LILEJA Ліля, Quote (ir71) У мене теж помалу пробуджується любов до того продукту. Дуже тішуся, що мої смакові вподобання ще хтось розділяє! В такому разі ось ще один імбирний рецепт. (Називається дай волю... ) Зі всього "імбирного" я більш за все люблю імбирні цукати. Я знаю, що в деяких містах їх можна купити готовими, але не у нас, і тому я роблю їх сама. Можливо хтось теж захоче спробувати, тому охоче ділюся одним із своїх рецептів. Імбирні цукати 500 г свіжого імбиру, очистити 4 чашки (800 г) цукру, плюс додатково, щоб обваляти шматочки імбиря, якщо бажаєте 4 чашки (1 л) води дрібка солі 1. Нарізати імбир пластинками як можна тонше. (Мені навпаки подобається не дуже тонко – я ріжу десь 2-3 мм товщиною.) 2. Покладіть шматочки імбиру в каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Збавте вогонь, і нехай імбир покипить 10 хв. Зніміть з вогню і злийте воду. Повторіть ще раз. 3. Змішайте цукор і воду в каструлі, додавши дрібку солі і скибочки імбиру. Варіть, поки температура не досягне 106° С. (Вам не обов’язково використовувати термометр для цього. Просто, коли сироп набуде консистенції рідкого меду, можна виключати.) 4. Зніміть з вогню, і нехай постоїть мінімум 1 годину (я часто лишаю на ніч). Або, якщо ви бажаєте отримати зацукрені імбирні цукати, ще гарячими викладіть їх на решітку (дуршлаг), щоб з них стік сироп. 5. Зберігайте імбир в сиропі або обваляйте їх після того, як стік сироп, в цукровому піску. Струсіть зайвий цукор і розкладіть шматочки імбиру на решітку і залиште на ніч, щоб вони трохи підсохли. Зберігання: Імбир в сиропі можна зберігати в холодильнику до 1 року. (У мене так і зберігається.) Обсипанними цукром цукати можуть зберігатися при кімнатній температурі декілька місяців. Мої коментарі: Мені особисто дуже подобається зберігати ці цукати в сиропі, тому що і сам цей карамельно-пряний сироп дуже смачний, і він облагородить і зробить цікавим смак будь-якого десерту/оладок/вафель и т.д. Ось: Що стосується зацукрених шматочків, перший раз я робила все точно за рецептом і нарізала імбир дуже тонкими пластинками. В результаті, коли вони підсохли, я отримала імбирні чіпси. Вони теж смачні, але все-таки мені більш до вподоби м’ясистіші (і відповідно пекучіші ) цукатики. Тому тепер я ріжу їх дещо товстіше. Смачного! PS.Тепер, коли ви знаєте, як зробити імбирні цукати, ви зможете приготувати і цей смачнючий крамбль.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| | |
Talochka | Дата: Середа, 06/04/2011, 17:07 | Сообщение # 71 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дякую тобі, Оксаночко! Доступно тільки для користувачів
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Середа, 06/04/2011, 21:29 | Сообщение # 72 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, Дякую!!! Я впала!!! ^_^
Сообщение отредактировал оксанка - Середа, 06/04/2011, 21:30 |
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 07/04/2011, 09:13 | Сообщение # 73 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Так що ось в ложечці спеціально тільки для тебе З такої посуди!!!!!!Я вже лежу.....
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 07/04/2011, 17:40 | Сообщение # 74 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (оксанка) Я впала!!! Оце так! Я їм ще один рецепт принесла, в вони лежать! Дякую вам, дорогусі! Я тут пригадала, що у мене є рецепт смачного пирога з капустою. Одним я уже ділилася у нас на форумі, але у цьому тісто зовсім інше - дріжджове та ще й з горілкою. Оскільки уже починають продавати молоду капусту, то саме час поділитися з вами цим рецептом, бо безумовно начинка саме з молодої капусти дуже-дуже смачна. Отже, Пиріг з капустою ТІСТО: Усі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури. Опара: 30 г свіжих дріжджів 0,5 склянки теплої води 1 ст. ложка цукру трохи борошна Тісто: 2 яйця 1 пачка масла (250г) 1 ст. ложка олії 3 ст. ложки сметани 1 ст. ложка горілки 1 ч. ложка солі 1,5 скл. молока 0,5 скл. цукру борошно - скільки візьме тісто (приблизно 1 кг + 100 г на присипку) 1. Змішати всі інгредієнти для опари і залишити підніматися. 2. Поки опара підходить, змішати яйця з цукром, не збиваючи. 3. В опару додати суміш яєць і ще раз добре перемішати. Додати решту інгредієнтів - олію, сметану, сіль, горілку - і ще раз розмішати. 4. Додати борошно (приблизно половину порції) і добре вимісити, потроху розводячи все теплим молоком - до консистенції густої сметани. 5. Приблизно через годину тісто підійде. Його потрібно обім’яти і замісити рештою борошна. 6. Підійде вдруге (40-60 хвилин) – все, тісто готове. Можна робити пироги або пиріжки - кому що більше до вподоби. Тісто прекрасно робиться в хлібопічці. Капустяна начинка: 1 кг свіжої капусти 5 яєць 100 г масла вершкового 50 г окропу сіль 1 яйце або 30 мл молока для обмазування пирога 1. Капусту дрібно нашинкувати і покласти у глибокий сотейник. Залити окропом і, перемішуючи лопаточкою, всю її обварити. За 10 - 15 хвилин вона стане м’якою. Якщо капуста молода, вона буде готова раніше. Капусту в жодному випадку не смажити, вона повинна лишитися білою (салатовою, якщо молода)! 2. Зварити і дрібно порізати яйця. 3. У гарячу капусту додати вершкове масло, добре перемішати, щоб масло повністю розтануло. Потім додати яйця. Із отриманого тіста можна зробити 1 або 2 пироги, все залежить від того, скільки тіста ви любите в пирозі. Данна кількість начинки розрахована на 2 пироги. 1. Розділити тісто на 2 частини. Потім кожну частину ще на дві: одна більша - це дно пирога. Розкатати більшу частину, викласти на деко, на неї покласти половину начинки. Закрити другим пластом і защипати краї. Промазати зверху збитим яйцем (для блискучої поверхні) або молоком (для матової поверхні). Наколоти виделкою, щоб виходило повітря, і пиріг не тріснув. 2. Нагріти духовку до 180° C. Поставити пиріг випікатися на 25 хвилин. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 07/04/2011, 17:43 | Сообщение # 75 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Мої коментарі до пирога з капустою: - Робила половину норми тіста і замішувала його в хлібопічці. Тісто прекрасно піднялося, і з нього у мене вийшов один ве-е-еликий пиріг та й ще 8 шт. маленьких пиріжків. - Для начинки для одного (але великого) пирога я взяла десь 800 г молодої капусти і проварила її з прибл. 70 г окропу. У мене в холодильнику були залишки соусу Бешамель, котрий, як мені подумалось, не зашкодить начинці. Тому я додала десь 40 г масла і 2 ст.л. бешамеля. Посолила, поперчила, додала улюблених трав (хмелі-сунелі, тмін) і на завершення покришила 2 великих варених яйця. Начинка вийшла дуже смачна! Та й тісто мене теж дуже порадувало: пухке, приємне в роботі. (Горілка дійсно благотворно впливає на дріжджове тісто.) Так що, дівчатонька, сподіваюсь, що і вам сподобається!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|