Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 29/01/2013, 13:43 | Сообщение # 436 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Оладки з гарбузa я якась розсіяна... як я могла таку смакоту пропустити, то для моєї мами вона в нас обожнює гарбуз і все що з ним пов’язане дякую Наталочко!!!
|
|
| |
Окса-70 | Дата: Середа, 30/01/2013, 18:08 | Сообщение # 437 |
кулінар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 79
Статус: Offline
| Quote (Улянка) В морозильный камері було трохи гарбузяного пюре. Цього разу пустила його на оладки: Talochka,ваші фото завжди такі вдалі,таке враження.що ці апетитні оладки прямо перед очима.Смакота!!!!!!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 31/01/2013, 17:28 | Сообщение # 438 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| oксанцю, нічого ти не пропустила! Рецепти в мене з теми не тікають - так що можеш потішити маму оладками. Окса-70, дуже дякую за такі слова!
Дівчатонька, як і обіцяла, хочу запропонувати вам цікавий варіант морквяного пирога. До його складу входить лише 3 ст. ложки олії (вдалий варіант для тих, хто слідкує за калоріями), а текстура соковита і ніжна. Але, як ви уже зрозуміли з назви, в рецепті пирога є не лише морква, але й мій любимий імбир. Тому для мене вже завдяки цьому пиріг привабливий: вогкий, насичений, а шматочки імбиру дають трішки пекучий післясмак! Але звичайно, якщо ви не любите «гострі» відчуття, то імбиру можна взяти і менше.
Шотландський морквяно-імбирний пиріг
На форму 20 см Інгредієнти: 225 г борошна (я брала 50% цільнозернового і 50% звичайного) 1 ч.л. розпушувача 1 ч.л. соди 2 ч.л. меленого імбиру 0,5 ч.л. солі 175 г коричневого цукру 350-400 г тертої моркви 2-4 см свіжого кореня імбиру 50г зацукрованого імбиру + трохи для оздоблення за бажанням 150 г ізюму 2 яйця 3 ст.л олії без специфічного запаху сік і цедра 1 апельсина трохи вершкового масла для змащування форми
Для крему: 300 г вершкового сиру 3-4 ч.л. цукрової пудри 1 ч.л. ванільної ессенції 1 ч.л. апельсинового лікеру «Куантро» (Cointreau)
1. Духовку розігріти до 170°С. Форму для випікання змазати маслом і застелити папером для випікання. 2. Моркву очистити і натерти на дрібній тертці, сік не зливати. 3. Свіжий імбир очистити і натерти на дрібній тертці, щоб не лишилося волокон. 4. Ізюм вимити і обсушити, зацукрований імбир нарізати дрібними кубиками. 5. В окрему миску просіяти борошно, розпушувач, соду, сіль і мелений імбир. 6. Яйця збити з цукром і додати апельсиновий сік і олію. 7. Змішати борошно з яєчною сумішшю, додати ізюм, свіжий и зацукрований імбир, моркву і цедру апельсина. 8. Викласти тісто в форму і випікати 50-75 хвилин, поки зубочистка не буде виходити сухою і чистою з центра пирога. 9. Для крему: змішати всі інгредієнти і збити міксером. 10. Готовий пиріг остудити і покрити кремом. Поставити в холодильник до подачі. 11. Для оздоблення можна використати шматочки зацукрованого імбиру.
Cмачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - П`ятниця, 01/02/2013, 01:04 |
|
| |
Оливка | Дата: Четвер, 31/01/2013, 22:42 | Сообщение # 439 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 110
Статус: Offline
| Наталочко, ти як завжди маєш чим нас здивувати. Смачний пиріг та ще й такий багатий і родзинки, і імбир, і апельсини, і морква, одні вітаміни.
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 01/02/2013, 00:52 | Сообщение # 440 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Оливка Олю, дяку тобі! Ага, якщо без випічки ніяк, то хай хоч трохи корисною вона буде. Тим паче, що смак від цього не страждає, а навіть навпаки.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
LILEJA | Дата: П`ятниця, 01/02/2013, 17:28 | Сообщение # 441 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Talochka, так можна цілими днями сидіти і любуватися твоїми фотографіями, читати цікаві рецепти, заодне і історію кулінарії потрошки вивчати. Ти просто М О Л О Д Е Ц Ь!!!
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 01/02/2013, 22:20 | Сообщение # 442 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (LILEJA) так можна цілими днями сидіти і любуватися твоїми фотографіями я сюди захожу за натхенням.Після перегляду відразу апетит пробуджується
|
|
| | |
Маряна | Дата: Вівторок, 05/02/2013, 21:53 | Сообщение # 444 |
Віват кухар!!!
Группа: Заблоковані
Сообщений: 504
Статус: Offline
| Talochka, а у рецепті Сьомга в томатно-кокосовому cоусі - помідори можна дадати такі як вдома консервуємо чи треба купляти?
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 18/02/2013, 14:23 | Сообщение # 445 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Маряна, мені дуже шкода, що через свою відсутність на форумі я лише сьогодні побачила твоє запитання, яке мабуть уже втратило свою актуальність. Я брала помідори куплені, тому що консервовані вдома - це або мариновані, або квашені, а тут в рецепті взагалі бажано свіжі, тому я і взяла покупні, тому що вони більше подібні до свіжих.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 18/02/2013, 17:50 | Сообщение # 446 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Про мою любов до випічки з румбамбаром ви можете судити самі із мого каталогу. Крім того, ще минулої зими я переконалась, що ревінь можна успішно заморожувати, щоб взимку повернути собі на кілька митей відчуття літа, смакуючи пиріг/тарт чи крамбль з цими смачними кисленькими стеблами. Саме це я власне і зробила на минулих вихідних. Можливо хтось, як і я, має морожений румбамбар (правда тут треба нарізаний не кубиками, а цілі стебла), тоді рецепт буде доречним, а якщо ні, то будемо чекати літа (скільки там вже лишилось ).
Перевернутий пиріг з ревенем і мигдалем
Нам потрібно на прямокутну форму зі стороною 22 см:
500 г ревеня 100 г цукру Для тіста: 100 г борошна 60 г меленого мигдалю (я брала навпіл з грецькими горіхами) 1/4 ч.л. озпушувача 3 яйця 100 г цукру 50 г масла + 10 г для змазування форми 1 ч.л. ванільного цукру
Приготування: Форму для випікання змазати маслом. Ревінь вимити, обсушити, очистити і нарізати смужками по довжині або по ширині форми. Нарізаний ревінь покласти у велику сковороду (чи форму), посипати 50 г цукру і тушкувати 5 хвилин на повільному вогні, час від часу перевертаючи. Перекласти ревінь в інший посуд. У сік, що утворився при тушкуванні, додати 50 г цукру і варити на повільному вогні 2 хвилини. Вогонь збільшити і карамелізувати цукор (5 - 7 хвилин). Карамель влити в форму і викласти на неї ревінь. Приготувати тісто. Масло розм’якшити. Збити яйця з цукром і ванільним цукром добіла і збивати, поки маса не збільшиться в об’ємі. Додати розм’якшене масло. Порціями, не припиняючи збивати, підмішати борошно, мигдаль і розпушувач. Тістом залити викладений у форму ревінь і випікати 25 - 30 хвилин. Пиріг перевернути на сервірувальне блюдо.
Нам було смачно, чого і вам бажаю!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Понеділок, 18/02/2013, 23:15 | Сообщение # 447 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) (скільки там вже лишилось ага кілько тої зими
Цитата (Talochka) Перевернутий пиріг з ревенем і мигдалем сама назва про все говорить, доречі вже був час засумувати за твоїми смачнючими фотками
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 19/02/2013, 14:55 | Сообщение # 448 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Talochka, Наталю!!!!!!!!!!!!!! У тебе як і завжди,можна вдавитися слюньою переглядаючи твої фото з рецептами.
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 19/02/2013, 15:07 | Сообщение # 449 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Перевернутий пиріг з ревенем і мигдалем я вже хочу літа і такого пляцка. бо забула наморозити ревеню...
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 19/02/2013, 17:55 | Сообщение # 450 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цитата (оксанка) ага кілько тої зими Ага, так і я про те ж! Леся, Цитата (Зоряна9810) я вже хочу літа ... Зоряна9810, скоро буде (див. Оксанчину цитату)!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|