Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 01/03/2013, 15:01 | Сообщение # 466 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) перемелених в крихти картопляних чипсів А яких саме чипсів,чи то немає різниці,бо вони ж із смаками різними?
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 01/03/2013, 16:02 | Сообщение # 467 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Можна брати будь-які чипси (я робила з Pringles). І хоча сам факт присутності в солодкому печиві картопляних чипсів вже робить це печиво нетрадиційним, я вирішила піти ще далі і взяла чипси з перцем чилі. І що ви думаєте? Мені сподобалось! Лесю, як я написала в передмові до рецепту, можна брати будь-які, але бажано без добавок, принаймні не з часником чи цибулею, хоча я сама ризикнула взяти чіпси з перцем чилі.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
LILEJA | Дата: П`ятниця, 01/03/2013, 16:54 | Сообщение # 468 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Talochka, не знаю що й сказати... Молодець!!! Звідки ти черпаєш ці безкінечні незвичайні ідеї???
|
|
| |
Окса-70 | Дата: П`ятниця, 01/03/2013, 20:31 | Сообщение # 469 |
кулінар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 79
Статус: Offline
| Цікаве поєднання.
|
|
| |
Леся | Дата: Субота, 02/03/2013, 01:58 | Сообщение # 470 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) написала в передмові до рецепту, Дякую Наталю,я просто відразу до рецепту дивилася
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 04/03/2013, 19:16 | Сообщение # 471 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| LILEJA, дякую!
Цитата (LILEJA) Звідки ти черпаєш ці безкінечні незвичайні ідеї???
Та в основному звідти, звідки в наш час можна почерпнути будь-яку інформацію, - з ІНЕТУ. Окса-70,
Дівчатонька, а сьогодні я до вас з десертом.
Кокосовий флан
Флан – це десерт родом з Іспанії. Головні інгредієнти цього смачного десерта – яйця, молоко і цукор. А готують його на водяній бані, обов’язково наливши на дно форми трохи карамелі. Це базовий набір інгредієнтів, який однак можна урізноманітнити за власним смаком, додавши, наприклад, каву, ваніль, какао-порошок, мед, лимон і т.п. Я ж хоч запропонувати вам рецепт кокосового флану, який відповідно готується на основі кокосового молока.
На 4 порцiї: 4 яйця 400 мл кокосового молока 75 г цукру
Для карамелі: 75 г цукру
Сервірування: 1 рюмка рому
4 формочки велика форма для водяної бані духовка 150°С
Для карамелі 75 г цукру розтопити на сухій сковороді з товстим дном (якщо цукор потемнів, але весь не розтопився, енергійно струсіть). Швидко розлити у формочки, повертаючи їх, щоб карамель рівномірно покрила дно. Остудити.
Тим часом змішайте 400 мл кокосового молока, 4 яйця, 75 г цукру. Суміш процідіть і перелийте в зручну для наливання посудину - кувшин чи соусник. Розлийте по формочках з карамеллю.
Поставте формочки у велику форму, потім в розігріту до 150°С духовку, а потім влийте у велику форму окріп, щоб вода доходила до середини маленьких формочок. Випікайте 1 годину, або поки флан не загусне. Якщо легенько потрусити, він подібний на желє.
Остудити при кімнатній температурі, а потім повністю в холодильнику. Провести ножем по стінках формочок і перевернути флани на тарілки. Полити кожен чайною ложкою рому і подавати.
Мої коментарі: як, власне, я можу прокоментувати: набір інгредієнтів – мінімальний, важкість приготування – мінімальна, а результат – смачний, красивий і вишуканий. Звичайно з кокосовим молоком ми маємо цікавіший смак і легкий кокосовий аромат, але при його відсутності флан можна спокійно готувати і на основі звичайного молока. Щодо карамелі, то після охолодження, вона розтає і перетворюється на карамельний сироп, який з ложечкою рому, неймовірно доповнює ніжний смак флану.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 04/03/2013, 19:22 |
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 04/03/2013, 20:20 | Сообщение # 472 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, смачний десерт,мені нагадав пудінг ,хоча твій має бути ще смачніший
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 05/03/2013, 12:07 | Сообщение # 473 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Кокосовий флан я впала і лежу під столом....ти так смачно описала весь процес приготування що слина просто захльобує мене!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 05/03/2013, 12:36 | Сообщение # 474 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Кокосовий флан Прощавай фігуро!Хоча тобі Наталю добре,бо таке не грозить.Я трохи взялася за себе і зараз стараюся проходити мимо десертів та випічки.Дякую за безцінний рецепт.Добре що він у нас буде на форумі і я в любий час зможу до нього повернутися.ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
LILEJA | Дата: Вівторок, 05/03/2013, 13:09 | Сообщение # 475 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Talochka, це щось має бути суперсмачне. На вигляд просто БОМБА!
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 05/03/2013, 14:31 | Сообщение # 476 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цитата (Ксюша) смачний десерт,мені нагадав пудінг Ксюша, ти знаєш, дехто каже, що флан швидше нагадує солодкий омлет. Дійсно, тут яйця, молоко + цукор, але, як на мене, то у цьому десерті основну "погоду" робить карамель, яка після приготування і охолодження перетворюється на карамельний соус. І якщо ще, як в цьому рецепті, все полити ложечкою рому, то такий омлет не гріх і гостям подати. Окрім того, суттєвим є те, що готується флан на водяній бані, тому консистенція його досить ніжна виходить. Зоряна9810 Зоряночко, дякую тобі! А приготувати - легше простого!
Цитата (ir71) Прощавай фігуро!Хоча тобі Наталю добре,бо таке не грозить. Ірусю, на жаль, нам усім таке "грозить", у всякому разі мені теж ще й як "грозить"! Цитата (ir71) Дякую за безцінний рецепт. Його таким можна назвати, тому що він дуже легко готується! Цитата (ir71) зараз стараюся проходити мимо десертів та випічки. При твоїй роботі це просто геройство! (Адже майже завжди лишаються якісь обрізки, залишки крему... Я коли печу, то завжди мушу себе стосовно цього контролювати )
LILEJA Лілечко, дякую!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 05/03/2013, 15:08 | Сообщение # 477 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Talochka, Наталю!!!!!!!!!!!!!! Ну як так можна???????????Все,я в ауті!!!!!!!!!!!!!Таке воно файнезне,чому не можна переміститися з компа до тебе щоби те все покуштувати.
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 05/03/2013, 16:18 | Сообщение # 478 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цитата (Леся) чому не можна переміститися з компа до тебе щоби те все покуштувати.
Леся, і дійсно, чому не можна?!!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 05/03/2013, 16:18 |
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 23/03/2013, 01:05 | Сообщение # 479 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, ще на День Св.Валентина я пекла нове печиво – з арахісовим маслом. Але якось відразу забула поставити рецепт. На минулі вихідні вирішила повторити, проте у зовсім іншому вигляді. Отже,
Арахісове печиво "Чайні пакетики"
Iнгредієнти: • 1 ¾ чашки борошна • 1/8 ч.л. пекарського порошку • ½ ч.л. солі • 170 г вершкового масла • 7 ½ ст.л. арахісового масла • 5 ст.л. звичайного цукру • 6 ст.л. коричневого цукру • ¾ ч.л. ванільного екстракту • 1 велике яйце
У невелику миску просіяти борошно і порошок для випічки. Відставити. Збити міксером до гладкого кремоподібного стану вершкове масло, арахісове масло, обидва види цукру і ваніль. Додати яйце і перемішати. Тепер обережно додавайте просіяне борошно. Мішайте на невеликій швидкості, поки не отримаєте однорідне тісто. Покладіть в холодильник на 1-2 години (можна в морозильну камеру і на кілька днів). Добре присипте борошном стільницю і розкачайте тісто. Використовуючи лінійку зробіть кілька паралельних розрізів по ширині пласта тіста, а після цього перпендикулярно по довжині. У прямокутників, які ви отримали, вверху з обох боків зріжте кутики, щоб вони набули форми чайного пакетика. Далі за допомогою будь-якого гострого предмета (стержня, соломини, палички) зробіть зверху посередині маленький отвір, через який ви потім будете протягувати стрічку. Випікайте протягом 20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору. Коли печиво охололо, необхідно окунути його в розтоплений шоколад, щоб імітувати чай всередині нашого пакетика. Для цього розтопіть шоколад або в мікрохвильовці, або на водяній бані. Занурте нижню половину кожного печива у розтоплений шоколад і викладіть підсихати на пекарський папір (бажано залишити на ніч або можна покласти в холодильник, щоб прискорити процес). Після того, як шоколад на печиві застиг, через зроблену дірочку протягніть стрічку чи нитку. Крім того, можна вирізати з паперу квадратики, трикутнички, сердечка і приклеїти їх до кінців стрічки. І дивіться, що ми маємо!
Смачного чаювання!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 27/03/2013, 16:09 | Сообщение # 480 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| На минулому тижн я отримала ОП від Уляни uliana 88 з питанням щодо ось цього рецепта апельсинової панна котти. А саме, Уляна запитувала, чи не згорнуться вершки, коли їх додавати до гарячого апельсинового соку, а потім ще й кип'ятити. Чесно кажучи, цю панна котту я готувала досить давно. Але з іншого боку, за звичай, коли в ході приготування рецепта у мене стаються якісь "казуси", то я завжди пишу про це в коментарях. І так як в коментарі після рецепту я нічого не написала, то відповідно нічого в мене не згорнулося. Та все ж як свідома форумлянка з гострим відчуттям відповідальності за рецепти, якими ділюся, щоб не було жодних сумнівів, я вирішила ще раз приготувати цю панна котту, щоб бути абсолютно впевненою, відповідаючи Уляні. І ось мій результат:
Апельсинів, що були вдома, вистачило лише на саму панна котту, тому замість апельсинового соусу (як у мене за рецептом) я зробила до неї карамель, щоб якось прикрасити. Як я відповіла Уляні, сметана (вершки) не згортається, але треба весь час мішати і варити при цьому на маленькому вогні. Доступно тільки для користувачів
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|