Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Неділя, 19/05/2013, 18:20 | Сообщение # 496 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, я думаю, не тільки в мене ще є запаси морожених ягід, зокрема смородини, які треба утилізовувати, бо вже свіжі будуть незабаром. Тому можливо пригодиться цей рецепт.
Рожеве печиво (з чорною смородиною)
Продукти: Чорна смородина заморожена - 200 грам Вершкове масло - 200 грам Цукрова пудра - 100 грам Борошно - 260 грам Горіхи мелені - 80 грам Крохмаль кукурудзяний - 40 грам
1. Смородину розморозити. Масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. 2. Розм’якшене масло збити з цукровою пудрою до кремоподібного стану. 3. Продовжуючи збивати масло на малій швидкості міксера, додати розморожену смородину. 4. Додати мелені горіхи, всипати просіяне борошно з крохмалем і замісити тісто. 5. Сформувати з тіста "ковбаску" діаметром приблизно 3-4 см, загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник або в морозилку на 30 хвилин. 6. Духовку розігріти до 200 градусів. "Ковбаску" нарізати кружечками товщиною 5 мм.
Випікати чорносмородинове печиво близько 10 хвилин.
Джерело: Russian.Food.com
Мої коментарі: смородину я заморожую перетертою, додавши цукор та апельсин (з шкіркою). І тут кислинка апельсина, яка іноді відчувалась на язику, була дуже доречною. Якщо ж у вас ціла смородина, то вона все одно потріскається, коли будете перемішувати тісто. Якщо випікати печиво довше, то воно вийде хрумкішим (що я особисто люблю більше), але зате колір тоді уже не буде таким фіолетово-рожевим. Взагалі рецепт дуже простий, але ви ж розумієте, що у цьому печиві головне – колір.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 19/05/2013, 18:51 | Сообщение # 497 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, слів бракує, колір на всі12+++++++++++++++++++++++++++++++++++++
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Неділя, 19/05/2013, 22:51 | Сообщение # 498 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Дівчатонька, я думаю, не тільки в мене ще є запаси морожених ягід, зокрема смородини, які треба утилізовувати, бо вже свіжі будуть незабаром Божечко, наталю яка ж то красива смакота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| | |
Talochka | Дата: Понеділок, 20/05/2013, 16:55 | Сообщение # 500 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Не кидайте в мене камінням, але я знову з печивом. І якщо попередні брали кольором, то ці смаком.
Brutti Ma Buoni
Назва цього печива в перекладі з італійської означає "некрасиве, але смачне!", що цілком відповідає дійсності. Бо й насправді печиво виходить неказисте на вигляд, але дуже смачне: тягуче всередині і хрумке зовні. Цей рецепт я колись давно знайшла на сайті Jazzedcook.com і пекла його не один раз і була впевнена, що рецептом з вами ділилася, але, виявляється, ні , тому виправляюся.
Вихід: приблизно 25 шт. 4 яєчних білки 1 чашка цукру 3 ст.л. борошна 1 ч.л. ванільного екстракту 2 чашки грубо порубленого шоколаду з нугатом типу Тоблерон (можна взяти 1 склянку горіхів і 1 склянку порубленого шоколаду) 2 ст.л. цукрової пудри
На водяній бані готуємо білки, розмішані з цукром, час від часу помішуючи, приблизно 10 хвилин або, поки суміш перестане бути прозорою. Суміш повинна стати мутна, білувата. Знімаємо з вогню і збиваємо хвилин 7 або, поки не охолоне і суміш не стане блискучою і густою. Акуратно вмішуємо борошно (по ложці), ваніль. Тепер вмішуємо шоколад. Викладаємо по 1 ст.л. на застелену пергаментом бляшку на відстані приблизно 5 см одне від одного. Випікати 25-30 хвилин або, поки не стануть золотисто-коричневими. Лишаємо вистигати на решітці. Присипаємо цукровою пудрою. Можна зберігати в закритому контейнері протягом 3 днів. Смачного!
Мої коментарі: Рецепт був би більш актуальним відразу після Пасхи, коли залишається багато білків. І я, до речі, саме з тих білків, що лишились після випічки паски, і пекла. Взагалі мушу сказати, що звичайні безешки я не дуже люблю, але ось це печиво можу їсти без упину. Що стосується шоколаду та горіхів, то я використала шоколадні цукерки типу м’який грильяж. (Якось вони в нас вдома не дуже йшли, тобто білки в холодильнику, а цукерки в шафі «нудьгували», і я вирішила їх об’єднати. ) Крупно порізала і додала замість шоколаду і горіхів. Цукровою пудрою не присипала – як на мене, вона там зайва. Зберігається печиво дуже добре (довше 3 днів), залишаючись таким же в’язким всередині і хрумким зовні.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 21/05/2013, 15:00 | Сообщение # 501 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Щоб ви не думали, що я лише печивом харчуюся.
Булгур з грибами та овочами
Інгредієнти на 2 порції: Булгур – 0,5 склянки 1,5 склянки води 150 г грибів 130 г моркви 120 г цибулі 1 невеликий солодкий перець 3 ст.л оливкової олії 1/4 ч.л. паприки 1/5 ч.л молотої кориці сіль за смаком
Приготування: Булгур промити. Закип’ятити воду в каструлі, додати булгур, посолити і готувати до готовності на невеликому вогні. Нагріти олію, обсмажити нарізані цибулю і часник. Додати гриби, попередньо нарізані. Готувати, помішуючи, 1-2 хвилини. Додати терту на терці моркву, готувати, помішуючи ще хвилину. Влити води, посолити, додати спеції і потушкувати овочі і гриби, рідина повинна вся випаритись. Після чого додати готовий булгур і дрібно нарізаний солодкий перець. Готувати, помішуючи ще 1 хвилину. Смачного!
Просто, смачно і корисно!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 21/05/2013, 15:42 | Сообщение # 502 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Булгур з грибами та овочами на пивеликий свій сором явперше про таке чую і навіть не уявляю що це а з фото видно СМАКОТА
|
|
| |
Ксюша | Дата: Вівторок, 21/05/2013, 20:03 | Сообщение # 503 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, дуже смачно все в тебе виглядає,що печенько що всі іншістрави.Дякую за булгур. оксанка, Цитата вперше про таке чую я по фото зрозуміла що булгур це є як називали наші бабусі логаза (яка вариться з пшеничної крупи). Такі страви мені більш до смаку,дякую Наталю.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 22/05/2013, 10:07 | Сообщение # 504 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, оксанка, дякую вам за гарні слова! Ось тут я уже давала рецепт з булгуром, а тут давала інформацію про нього. Ксюша має рацію: це різновид пшеничної крупи. Неочищені зерна пшениці обробляють парою, а потім подрібнюють до потрібного калібру. Ця крупа популярна на Близькому Сході, Закавказзі, але тепер вона уже з'являється і на прилавках наших супермаркетів.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 22/05/2013, 13:45 |
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 22/05/2013, 15:41 | Сообщение # 505 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Один рецепт з сочeвицею я уже колись давала. А не так давно готувала салат з цією крупою, хоча це і салат, але він цілком може служити повноцінною стравою. Мені особисто він дуже сподобався, бо неважкий і водночас ситний. І оскільки дехто (Оксанцю, привіт! ) нещодавно зацікавився сочевицею, то не можу не поділитися рецептом.
Салат з cочевицею
Інгредієнти: • Сочевиця відварена — 250 грам • Буряк невеликий — 2 штуки • Листя салату суміш — 300 грам (у мене руккола) • Сир фета — 150 грам • Фундук обсмажений — 50 грам • Сіль — за смаком • Перець — за смаком
Для заправки: • Оливкова олія — 3 столових ложки • Гірчиця дижонська — 1 чайна ложка • Мед рідкий — 1 чайна ложка • Оцет винний білий — 1 столова ложка
Спосіб приготування: 1. Буряк відваріть або запечіть, очистіть і наріжте соломкою. Листя салату промийте і обсушіть. Фундук злегка розкришіть. 2. Приготуйте заправку: змішайте у невеликій мисці оливкову олію, винний оцет, гірчицю і мед. 3. Викладіть в салатницю сочевицю, нарізаний буряк і салатне листя, полийте заправкою і акуратно перемішайте. Розкришіть в салатницю сир і прикрасьте горіхами.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 24/05/2013, 15:03 | Сообщение # 506 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, сьогодні я вас пригощаю пирогом, який наряду з тортом «Захер» (про який ви вже знаєте завдяки Ксюші, яка підібрала справжню «антологію» всесвітньо відомих десертів) та штруделем входить до скарбниці австрійської випічки. А австрійска кухня знаменита на весь світ своєю випічкою і солодкими стравами. За кількістю солодощів австрійській кухні мабуть немає рівних в Європі, та і в світі у неї суперників небагато. Рецепт Лінцського пирога (чи, ящо дослівно перекладати, торта) - один з найдавніших в світі, адже йому вже більше 350 років. Тому й не диво, що торт «Лінцер» є предметом сотень легенд. Найпоширеніша версія, що торт названий на честь міста Лінц. Але побутувала також думка, що цей торт не має жодного відношення до міста Лінц, а був винайдений в Зальцбурзі, а світову славу здобув завдяки князю Герману фон Пюклер-Мускау, який рекламував його в записках мандрівника. Достовірно відомо, що в масове виробництво торт ввів Йоханн Конрад Фогель в 1823 році. Відповідно, як і з більшістю кулінарних легенд, рецептів Лінцського пирога є велика кількість, але в основі його мусить бути крихка пісочна основа, на яку викладається фруктовий джем (у більшості версій малиновий або з червоної смородини) і зверху обов’язково решітка з тіста. Я ж свій рецепт знайшла у книзі «Die besten Rezepte von A-Z».
Лінцський пиріг Linzertorte
Тісто: 200 г борошна 50 г крохмалю 1 ч.л. меленої кориці на кінчику ножа гвоздики на кінчику ножа меленого кардамону 150 г меленого мигдалю 125 г холодного масла 125 г цукру 2 cт.л. ванільного цукру 1 яйце 2 жовтки цедра половини лимона 1 ст.л. лимонного соку
Начинка: 250 г малинового джему 1 ст.л. лимоннгог лікеру (за бажанням)
Крім того: 1 жовток
1. Змішати борошно з крохмалем, спеціями та мигдалем. Додати решту інгредієнтів для тіста і замісити однорідне м’яке пісочне тісто. 2. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 30 хв. 3. Змішати джем з лікером. 4. 2/3 тіста розкачати і викласти у роз’ємну форму d 24 cм, зробивши бортики 1,5 см. 5. Викласти джем на тісто. Решту тіста розкачати товщиною пів сантиметра і нарізати з нього смужки шириною 1 см. Ці смужки викласти у вигляді решітку на начинку. Змазати збитим жовтком і поставити торт у розігріту духовку. 6. Випікати 40-45 хв при t 180°C.
Смачного!
Мої коментарі: Як ви бачите, зовнішнім виглядом мій Лінцський пиріг не задався. Просто тісто у мене вийшло надто вже крихким, тому розкачати з нього рівненькі смужки було просто неможливо. Але я навмисне не хотіла додавати борошно, щоб готове тісто лишалося розсипчатим. Власне нічого особливого в цьому рецепті немає, але я давно хотіла спекти цей пиріг, рецепт якого є ледь не найдавнішим в світi.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: П`ятниця, 24/05/2013, 15:12 | Сообщение # 507 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Власне нічого особливого в цьому рецепті немає, а назва а вигляд у твоєму виконанні!!!!!!!!!!!!!!!! можливо в самому рецепті немає якихось диковинок, але назва і вигляд суперські!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 24/05/2013, 15:35 | Сообщение # 508 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810, Іноді я ділюся рецептами з не зовсім традиційними чи доступними у нас інгредієнтами. А тут навпаки зраділа, що можу поставити рецепт з легендою, але разом з тим дуже простий і доступний.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: Неділя, 26/05/2013, 21:57 | Сообщение # 509 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, мені і салатик сподобався ,тільки без рукули бо я її не люблю, а вона мене,,її специфічного запаху не перенрошу ,а от пиріг то взагалі слюньки котяться.Гарно дякую за рецепти
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
LILEJA | Дата: Неділя, 26/05/2013, 22:36 | Сообщение # 510 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Talochka, скільки нових смачненьких рецептів повикладала! Все таке апетитне! Бажаю тобі і надалі натхнення і гарний ідей!
|
|
| |
|