В гості до Ірини
 
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 412 413 414 415 »

Мясо запечене у вині

Нам треба гарний кусок свинячої
шинки
1 голівка часнику + кілька додаткових зубчиків
близько 3-4 ложки солі
сушеної травички (майоран, чебрець, орегано, і т.д.)

Сиру шинку я мию, осушую паперовими рушниками, зрізаю всі лишні оболонки і зайвий жир.
Почистити голівку часнику, і дуже дробно посікти. До часнику добавляю сіль,трави і розтираю широким ножем, так би отримати гладку кашку.
Додаткові зубки часнику, ріжу на скибочки. У м'ясі я надрізую ножем невеликі отвори і вкладаю в нього по скибочці часнику. Соляно– часниковою кашкою натираю м'ясо з усіх боків. Кладу до посудини прикриваю продовольчою плівкою і до холодильника на всю ніч (або принаймні на 5-6 годин).
Наступного дня туди ж вливаю червоне вино (ідеально було б якби вино закрило все м'ясо, але зазвичай одна пляшка виявляється дуже мало) і знову прикриваю і вставляю до холодильника. Цього разу на 2-3 дні. Час від часу під час маринування я перевертаю м'ясо на другу сторону.
Виймаю з холодильника на1-2 години перед тим як ставити до духовки.
Розігріваю духовку до 180.C. М'ясо печу зануреним у винному маринаді. В процесі печіння знову я обертаю м'ясо. На декілька хвилин перед вимиканням духовки зливаю маринад,обмащую кетчупом(хоча того можна і не робити) після чого ще я допікаю м'ясо.У мене це триває 2-2.5год.
А вино, що зливається, можна використати як соус

Детальніше  Неділя | 13:29 |  Коментарів: (0)

Овочі з телятиною у горшочку.

Можу вам сказати що це надзвичайно корисне і смачне блюдо.Зараз надворі літо,овочів багато і саме тому у мене на столі кожний день овочі.Хочу поділитися рецептом приготування цієї страви.

Нам потрібно 0.5кг телятини(це на 6 горшочків),сметана та
овочі:картопля,помідори,кабачок,морква,цибуля,болгарський перець.
На дно горшочка наливаємо трохи вершкового масла,далі ріжимо картоплю кубіками,цибулю,моркву теж нарізаємо кубіками.Телятину нарізаємо тоненькою соломкою і складаємо поверх моркви.Далі кабачки,перець і помідори(з помідорів зняти шкірку).Посолити,приправити перцем,лавровим листом,можна додати 2ст л сметани і ставимо у гарячу духовку на 1.5години.Готову страву посипаємо зеленю і додаємо дрібно нарізаний часник
 
 
 

Детальніше  Неділя | 13:26 |  Коментарів: (0)

Печінковий паштет

Складники:0.5кг печінки(у мене куряча)
300-400гр шпондеру(частина сала з мясними прослойками)
1 курячу грудку або 200гр свинного мяса(можна любого)
2 великих цибулини,1 суха булочка
2 варених яйця,2 сирих яйця,сіль.перець,приправи
Цибулю ріжимо великими кусками і жаримо на олії.коли цибуля змінить колір додаємо до неї печінку.все обсмажуємо 5-8хв
 
 
 
 
 
 
Далі мелемо на мясорубці печінку,шпондер,варені яйця,булочку(попередньо замочити у молоці або воді,щоб змякла),два рази.До маси додаємо сирі яйця,приправи і добре вимішуємо.Викладаємо масу у застелену пергаметром бумагу і печемо до готовності(по краях буде золотистий)
 


Детальніше  Неділя | 13:24 |  Коментарів: (0)

Котлетки як в садочку

Рецепт з форуму"Едим вдома".На цей раз я захопилася приготуванням котлеток для діточок.Надзвичайно дієтичні,мягкі і хороша альтернатива паровим котлетам.Дякую Катюші за хороший рецепт.

В фарш добавляемо цибулю,жовток, розмочену у воді булочку і небагато води. Добре вимішати. Робимо котлетки, складаємо їх у форму і наливаємо воду так,щоби вона доходила до середини котлет. Ставимо в розігріту духовку спочатку на великий вогонь, потім на маленький. Готовимо 40хв, поливаючи котлетки бульоном. Головне,щоб вода не википіла, а то засохнуть.
 
 
 

Детальніше  Неділя | 13:19 |  Коментарів: (1)

Свинина запечена у рукаві

 
Гарний кусок свинини(у мене шия)замаринувати у сухому маринаді(перець,сіль,червоний перець,багато кропу і пертушки дрібно нарізаної,трави душиця,базилік,мелений розмарин)
Залишити все на 3-4 години.Далі залити все кислим молоком(або кефіром)і витримати в холодильнику всю ніч.(чим довше тим краще)
Потім запікаємо в рукаві свинину 2години до появи золотистої шкірочки.

Детальніше  Неділя | 13:09 |  Коментарів: (1)
Четвер, 29/09/2022, 20:22
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Вересень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2005]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2022