Нам треба гарний кусок свинячої
шинки
1 голівка часнику + кілька додаткових зубчиків
близько 3-4 ложки солі
сушеної травички (майоран, чебрець, орегано, і т.д.)
Сиру шинку я мию, осушую паперовими рушниками, зрізаю всі лишні оболонки і зайвий жир.
Почистити голівку часнику, і дуже дробно посікти. До часнику добавляю сіль,трави і розтираю широким ножем, так би отримати гладку кашку.
Додаткові зубки часнику, ріжу на скибочки. У м'ясі я надрізую ножем невеликі отвори і вкладаю в нього по скибочці часнику. Соляно– часниковою кашкою натираю м'ясо з усіх боків. Кладу до посудини прикриваю продовольчою плівкою і до холодильника на всю ніч (або принаймні на 5-6 годин).
Наступного дня туди ж вливаю червоне вино (ідеально було б якби вино закрило все м'ясо, але зазвичай одна пляшка виявляється дуже мало) і знову прикриваю і вставляю до холодильника. Цього разу на 2-3 дні. Час від часу під час маринування я перевертаю м'ясо на другу сторону.
Виймаю з холодильника на1-2 години перед тим як ставити до духовки.
Розігріваю духовку до 180.C. М'ясо печу зануреним у винному маринаді. В процесі печіння знову я обертаю м'ясо. На декілька хвилин перед вимиканням духовки зливаю маринад,обмащую кетчупом(хоча того можна і не робити) після чого ще я допікаю м'ясо.У мене це триває 2-2.5год.
А вино, що зливається, можна використати як соус
шинки
1 голівка часнику + кілька додаткових зубчиків
близько 3-4 ложки солі
сушеної травички (майоран, чебрець, орегано, і т.д.)
Сиру шинку я мию, осушую паперовими рушниками, зрізаю всі лишні оболонки і зайвий жир.
Почистити голівку часнику, і дуже дробно посікти. До часнику добавляю сіль,трави і розтираю широким ножем, так би отримати гладку кашку.
Додаткові зубки часнику, ріжу на скибочки. У м'ясі я надрізую ножем невеликі отвори і вкладаю в нього по скибочці часнику. Соляно– часниковою кашкою натираю м'ясо з усіх боків. Кладу до посудини прикриваю продовольчою плівкою і до холодильника на всю ніч (або принаймні на 5-6 годин).
Наступного дня туди ж вливаю червоне вино (ідеально було б якби вино закрило все м'ясо, але зазвичай одна пляшка виявляється дуже мало) і знову прикриваю і вставляю до холодильника. Цього разу на 2-3 дні. Час від часу під час маринування я перевертаю м'ясо на другу сторону.
Виймаю з холодильника на1-2 години перед тим як ставити до духовки.
Розігріваю духовку до 180.C. М'ясо печу зануреним у винному маринаді. В процесі печіння знову я обертаю м'ясо. На декілька хвилин перед вимиканням духовки зливаю маринад,обмащую кетчупом(хоча того можна і не робити) після чого ще я допікаю м'ясо.У мене це триває 2-2.5год.
А вино, що зливається, можна використати як соус
