Рецепти пасхи
| | |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 10:15 | Сообщение # 2 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Пасха пухнаста 5яєць 0.5л молока 60гр вершкового масла 0.5стак олії 1ста цукру 50гр дріжді1 стак родзинок сіль 2стак муки ваніль Яйця збити х половиною стакана цукру.Взбиті яйця залити гарячим молоком,добре розмішати.Коли маса охолоне до кімнатної температури,розвести дріжді,додати 2 стак муки і поставити опару на 1.5-2год в темпе місце. Коли опара підійде додати вершкове масло,олію,цукор родзинки,ваніль і розмішати.Муки додавати так щоб вийшло гладке еластичне тісто.Місити! Верх готового тіста змазати олією і поставити в тепле місце.Тісто має збільшитися у 4 рази. Форми змазати олією,на 1/3 форми викласти тісто,змазати жовтком. Випікати у розігрітій духовці при 180гр на протязі 35-40хв
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 10:20 | Сообщение # 3 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Пасха сирна 500гр доброго сиру 5 варених яєць 200гр цукру 200гр масла 50гр родзинок цукати ваніль Сир добре розтерти з цукром,ванілю і маслом.Пропустити через сито.Додати родзинки,цукати і перемішати. Викласти масу у марлю,втрамбувати і поставити на 2 доби у холодильник. готову пасху прикрасити цукатами
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 13:54 | Сообщение # 4 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Пасха домашня 800гр муки 6 жовтків 200гр цукру 200гр вершкового масла 400мл молока 50гр дріждів 100гр родзинок шафран Розвести дріжді в теплому молоці,додати половину муки і поставити опару.Коли опара підійде,додати жовтки,розтерті з маслом та цукром,додати родзинки,шафран і мука що залишилася. Тісто помнути і покласти у змазані формочки до половини.Почекати щоб тісто гарно піднялося і пекти при 180гр. Зпечені пасочки змазати помадкою,приготовленою з пудри та лимонного соку.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 13:58 | Сообщение # 5 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Пасха бісквітна 12скл борошна 18ст л цукру 30 жовтків 150гр дріждів 24 ст л топленого масла 3стак кипяченого молока олія Жовтки збити з цукром.Дріжді розвести теплим молоком,зєднати з борошном,додати жовтки з цукром. Вимішувати тісто близько години. Потімдодати топлене масло і місити ще півгодини. Форми змазати олією,розкласти тісто на 1/3 форми. Помістити форми у попередньо нагріту духовку і випікати пасху.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 14:17 | Сообщение # 6 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| СИРНА ПАСКА. 1,5 кг кисломолочного сиру,200 г вершкового масла,3 скл цукру,9 жовтків,1 скл густої сметани,100 г родзинок,100 г смаженого мигдалю,0,5 лимона цукати для оздоблення Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром до утворення пухкої маси, по одному додаючи жовтки. Сир двічі протерти крізь сито і старанно змішати з масляно-жовтковою сумішшю. Родзинки промити і обсушити, мигдаль подрібнити, лимонну цедру натерти на мілкій тертці і все додати у сирну масу. Сметану збити і ввести в суміш. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Готову паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.
|
|
| |
oresta | Дата: Середа, 17/03/2010, 14:18 | Сообщение # 7 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Моя святкова паска 5скл. муки, 0,5 скл.молока, 8 жовткiв,150г масла,150г цукру, 100г дрiжджiв. У теплому молоці розчинити дріжджі і додати 1 ст.л. цукру. Коли дріжджі підійдуть, влити розчин у просіяне борошно, додати жовтки розтерті з рештою цукру і ванільним цукром і замісити тісто. Коли тісто почне відлипати від рук, влити розтоплене тепле масло і продовжувати місити, аж поки тісто не вбере все масло. Всипати промитий, підсушений і посипаний борошном ізюм, січений мигдаль і поставити в тепле місце на 1,5-2 години. Форми змастити маслом, посипати борошном і наповнити на 1/2 висоти, залишити в теплому місці, поки тісто не заповнить форми по вінця, змастити поверхню пасок жовтком і випікати .
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Середа, 17/03/2010, 17:05 | Сообщение # 8 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Уже й паска на порозі.У мене є дуже гарний стародавній рецепт,стільки не перепробувала,цей найкращий.Паска не черствіє та має гарний смак.Правда фото не маю гарного
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 21:13 | Сообщение # 9 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Поради,що до випічки пасхи Тісто не любить протягів,а любить тепло,тому пасхи повинні підходити у тепломі місці при 30-40гр . Випікати пасху треба у зволоженій духовці.Для цього в низ духовки треба поставити емність з водою і пекти при 200-250гр. Якщо пасха почне зверху пригорати,варто її прикрити сухим папером. Щоб пасху легко дістати з формочок,спочатку її треба обережно поставити на бік і залишити у такому положенні,поки дно не відстане.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 21:24 | Сообщение # 10 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Пасха заварна 4стак муки 0.5 л молока 10 жовтків 4 білка 100гр дріждів 100гр масла 100гр цукру В 1.5стак теплого молока розчинити дріжді.Закипятити 1 стак молока заварити 1 стакан муки і вимісити. Коли остине положити всі жовтки,влити молоко з дріждями,розтоплене масло,всипати 3 стак муки і вимісити. Додати збити білки дати тісту піднятися у теплому місці. Форми змазати маслом і посипати сухарями,наповнити на 1/4 тістом. Коли тісто підніметься поставити у гарячу духовку і випікати.У тісто можна положити шафран,родзинки,горішки,корицю.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 21:32 | Сообщение # 11 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Пасха економна 2.5стак молока 1 ст л меду 50гр масла 50гр олії 1.5стак цукру 2ст л горілки 8 яєць 1 лимон 100гр дріждів 100гр родзинок 1.5 борошна сіль До 2 стак кипяченого молока додати мед 1 стак борошна і вимішати.Коли опара трохи охолоне додати розведені у теплому молоці дріжді.Поставити в тепле місце.Коли опара підніметься додати розтоплене масло,олію,збити з цукром жовтки,ваніль,борошно і замісити тісто. Тісто поставити у тепле місце щоб підійшло.Потім додати цедру лимона і родзинки.Поставити у форми і змазати жовтком.Випекти.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 23:19 | Сообщение # 12 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| ПОЛЬСЬКА ПАСКА 10 жовтків слід розтерти з 2-ма склянками цукру, додати 2 склянки борошна, дрібку солі, 60 г дріжджів, розчинених у невеликій кількості теплого молока. Гарно вимісити і викласти у форми, заповнивши їх на 1/3. Тісто має досягнути країв форми. Тоді пекти. ОСОБЛИВА ПАСКА Збити 600 г цукру і 10 яєць до утворення пушкої піни. Закип’ятити 1 л молока і гарячим влити до збитої маси. Гарно вимішати і схолодити до теплого. Узяти черпак цієї маси і розвести у ній 100 г дріжджів, і скоренько, доки не схолола виготовлена маса, вилити у неї розведені дріжджі. Має побродити 2 години у теплому місці. Тоді покласти 200 г м’якого вершкового масла, влити 100 мл олії, борошно і замісити молоде тісто. Дайте підійти, але не набагато, викладіть у форму, аби тісто ще раз піднялося, і випікайте (Увага! У духовці слід пекти з помірною температурою).
|
|
| |
oresta | Дата: Середа, 17/03/2010, 23:22 | Сообщение # 13 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| СТАРОВИННИЙ РЕЦЕПТ ПАСКИ 1 кг борошна, 100 г вершкового масла, 160 г цукру, жменя родзинок, 400 г молока, 70 г дріжджів, 3 яйця, дрібка солі. У теплому молоці розчиняють дріжджі, додають половину мірки борошна, замішують тісто і ставлять для бродіння у теплому місці на 3 години. Потому додають інші продукти і добре вимішують. Родзинки слід попередньо намочити і додати у тісто, обвалявши у борошні. Тістом заповнюють змащену форму на 1/3 і дають підрости. Перед випіканням змащують яйцем, посипають товченими горіхами. Додано (17.03.2010, 23:22) --------------------------------------------- Я теж маю корисні поради що до пасхи. ПЕРЕСТОРОГИ І ПОРАДИ: • Готуючи тісто для паски і протягом його замішування, думайте тільки гарні думки, відганяйте, відлякуйте всі злі. • Не дозволяйте жодному з ваших сусідів або ще гірше- незнайомцям - входити у будинок, коли Ви готуєте паску. Вони могли б покласти лихе око на вашу паску, і вона може не піднятися, як потрібно. Не робіть ніяких раптових шумів, у той час як паска піднімається чи в той час як вона випікається у духовці. Крім того, не сідате, у той час як паска перебуває в духовці, бо вона може осісти і стати плоскою. Якщо Ви ретельно будете дотримуватися усіх вищезгаданих інструкцій, то паска буде легкою, повітряною і смачною. Якщо ні - паска вийде твердою і щільною. Тоді люди скажуть: "Навіть грім і блискавка не зрушать цю паску".
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 23:23 | Сообщение # 14 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Це ж добре,дякую!
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 17/03/2010, 23:24 | Сообщение # 15 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Глазур для паски Цукор — 0,5 склянки, вода — 1/5 склянки, лимонний сік — 1-2 ст. ложки, або лимонна кислота — 1/8 ч. ложки (розчинена у 2 ст. ложках води). Цукор насипати у невелику миску, залити водою, нагрівати на вогні доти, доки не розчиниться. Варити сироп 5 хвилин, охолодити до кімнатної температури (якщо при охолодженні цукрова маса починає застигати — сироп переварений. В цьому випадку потрібно додати 2-3 ст. ложки води й швидко розмішати їх з сиропом) й розтерти у мисці або ступці, додаючи потроху 1-2 ст. ложки лимонного соку або лимонної кислоти доти, доки сироп не побіліє й не стане густим. Готовою глазур’ю вкрити паску, зверху посипавши товченими горіхами або цукатами. Можна зробити шоколадну глазур, додавши 2-3 ст. ложки натертого шоколаду або апельсинову, додавши цедру апельсина й столову ложку апельсинового соку. Можна додати 1 ст. ложку рому або підфарбувати глазур ложкою сиропу з варення. Дуже гарно виглядатиме, якщо спочатку поллєте паску білою, а потім кольоровою глазур’ю.
|
|
| |
|