В гості до Ірини
 Рецепти пасхи - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
  • 10
  • »
Модератор форуму: Зоряна9810  
Рецепти пасхи
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 10:08 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Каталог

Пасха пухнаста

Пасха сирна

Пасха домашня

Пасха бисквітна

Сирна пасха 2

Святкова пасха від Орести

Поради що до випічки пасхи

Пасха заварна

Пасха економна

Польська пасха

Особлива пасха

Старовинний рецепт пасхи

Глазурь для пасхи

Пасхальний віночок

Пасха нечерствіюча


 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 10:15 | Сообщение # 2
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Пасха пухнаста

5яєць
0.5л молока
60гр вершкового масла
0.5стак олії
1ста цукру
50гр дріжді1 стак родзинок
сіль
2стак муки
ваніль

Яйця збити х половиною стакана цукру.Взбиті яйця залити гарячим молоком,добре розмішати.Коли маса охолоне до кімнатної температури,розвести дріжді,додати 2 стак муки і поставити опару на 1.5-2год в темпе місце.

Коли опара підійде додати вершкове масло,олію,цукор родзинки,ваніль і розмішати.Муки додавати так щоб вийшло гладке еластичне тісто.Місити!
Верх готового тіста змазати олією і поставити в тепле місце.Тісто має збільшитися у 4 рази.
Форми змазати олією,на 1/3 форми викласти тісто,змазати жовтком.
Випікати у розігрітій духовці при 180гр на протязі 35-40хв



 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 10:20 | Сообщение # 3
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Пасха сирна

500гр доброго сиру
5 варених яєць
200гр цукру
200гр масла
50гр родзинок
цукати
ваніль

Сир добре розтерти з цукром,ванілю і маслом.Пропустити через сито.Додати родзинки,цукати і перемішати.
Викласти масу у марлю,втрамбувати і поставити на 2 доби у холодильник.
готову пасху прикрасити цукатами



 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 13:54 | Сообщение # 4
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Пасха домашня

800гр муки
6 жовтків
200гр цукру
200гр вершкового масла
400мл молока
50гр дріждів
100гр родзинок
шафран

Розвести дріжді в теплому молоці,додати половину муки і поставити опару.Коли опара підійде,додати жовтки,розтерті з маслом та цукром,додати родзинки,шафран і мука що залишилася.
Тісто помнути і покласти у змазані формочки до половини.Почекати щоб тісто гарно піднялося і пекти при 180гр.
Зпечені пасочки змазати помадкою,приготовленою з пудри та лимонного соку.



 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 13:58 | Сообщение # 5
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Пасха бісквітна

12скл борошна
18ст л цукру
30 жовтків
150гр дріждів
24 ст л топленого масла
3стак кипяченого молока
олія

Жовтки збити з цукром.Дріжді розвести теплим молоком,зєднати з борошном,додати жовтки з цукром.
Вимішувати тісто близько години.
Потімдодати топлене масло і місити ще півгодини.
Форми змазати олією,розкласти тісто на 1/3 форми.
Помістити форми у попередньо нагріту духовку і випікати пасху.



 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 14:17 | Сообщение # 6
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
СИРНА ПАСКА.

1,5 кг кисломолочного сиру,200 г вершкового масла,3 скл цукру,9 жовтків,1 скл густої сметани,100 г родзинок,100 г смаженого мигдалю,0,5 лимона цукати для оздоблення

Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром до утворення пухкої маси, по одному додаючи жовтки. Сир двічі протерти крізь сито і старанно змішати з масляно-жовтковою сумішшю. Родзинки промити і обсушити, мигдаль подрібнити, лимонну цедру натерти на мілкій тертці і все додати у сирну масу. Сметану збити і ввести в суміш. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Готову паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.



 
orestaДата: Середа, 17/03/2010, 14:18 | Сообщение # 7
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Моя святкова паска

5скл. муки, 0,5 скл.молока, 8 жовткiв,150г масла,150г цукру, 100г дрiжджiв.

У теплому молоці розчинити дріжджі і додати 1 ст.л. цукру. Коли дріжджі підійдуть, влити розчин у просіяне борошно, додати жовтки розтерті з рештою цукру і ванільним цукром і замісити тісто. Коли тісто почне відлипати від рук, влити розтоплене тепле масло і продовжувати місити, аж поки тісто не вбере все масло. Всипати промитий, підсушений і посипаний борошном ізюм, січений мигдаль і поставити в тепле місце на 1,5-2 години. Форми змастити маслом, посипати борошном і наповнити на 1/2 висоти, залишити в теплому місці, поки тісто не заповнить форми по вінця, змастити поверхню пасок жовтком і випікати .



ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
Яринка-1Дата: Середа, 17/03/2010, 17:05 | Сообщение # 8
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Уже й паска на порозі.У мене є дуже гарний стародавній рецепт,стільки не перепробувала,цей найкращий.Паска не черствіє та має гарний смак.Правда фото не маю гарного
 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 21:13 | Сообщение # 9
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Поради,що до випічки пасхи

Тісто не любить протягів,а любить тепло,тому пасхи повинні підходити у тепломі місці при 30-40гр .
Випікати пасху треба у зволоженій духовці.Для цього в низ духовки треба поставити емність з водою і пекти при 200-250гр.
Якщо пасха почне зверху пригорати,варто її прикрити сухим папером.
Щоб пасху легко дістати з формочок,спочатку її треба обережно поставити на бік і залишити у такому положенні,поки дно не відстане.


 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 21:24 | Сообщение # 10
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Пасха заварна

4стак муки
0.5 л молока
10 жовтків
4 білка
100гр дріждів
100гр масла
100гр цукру

В 1.5стак теплого молока розчинити дріжді.Закипятити 1 стак молока заварити 1 стакан муки і вимісити.
Коли остине положити всі жовтки,влити молоко з дріждями,розтоплене масло,всипати 3 стак муки і вимісити.
Додати збити білки дати тісту піднятися у теплому місці.
Форми змазати маслом і посипати сухарями,наповнити на 1/4 тістом.
Коли тісто підніметься поставити у гарячу духовку і випікати.У тісто можна положити шафран,родзинки,горішки,корицю.



 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 21:32 | Сообщение # 11
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Пасха економна

2.5стак молока
1 ст л меду
50гр масла
50гр олії
1.5стак цукру
2ст л горілки
8 яєць
1 лимон
100гр дріждів
100гр родзинок
1.5 борошна
сіль

До 2 стак кипяченого молока додати мед 1 стак борошна і вимішати.Коли опара трохи охолоне додати розведені у теплому молоці дріжді.Поставити в тепле місце.Коли опара підніметься додати розтоплене масло,олію,збити з цукром жовтки,ваніль,борошно і замісити тісто.
Тісто поставити у тепле місце щоб підійшло.Потім додати цедру лимона і родзинки.Поставити у форми і змазати жовтком.Випекти.


 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 23:19 | Сообщение # 12
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
ПОЛЬСЬКА ПАСКА
10 жовтків слід розтерти з 2-ма склянками цукру, додати 2 склянки борошна, дрібку солі, 60 г дріжджів, розчинених у невеликій кількості теплого молока. Гарно вимісити і викласти у форми, заповнивши їх на 1/3. Тісто має досягнути країв форми. Тоді пекти.

ОСОБЛИВА ПАСКА

Збити 600 г цукру і 10 яєць до утворення пушкої піни. Закип’ятити 1 л молока і гарячим влити до збитої маси. Гарно вимішати і схолодити до теплого. Узяти черпак цієї маси і розвести у ній 100 г дріжджів, і скоренько, доки не схолола виготовлена маса, вилити у неї розведені дріжджі. Має побродити 2 години у теплому місці. Тоді покласти 200 г м’якого вершкового масла, влити 100 мл олії, борошно і замісити молоде тісто.
Дайте підійти, але не набагато, викладіть у форму, аби тісто ще раз піднялося, і випікайте (Увага! У духовці слід пекти з помірною температурою).



 
orestaДата: Середа, 17/03/2010, 23:22 | Сообщение # 13
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
СТАРОВИННИЙ РЕЦЕПТ ПАСКИ

1 кг борошна, 100 г вершкового масла, 160 г цукру, жменя родзинок, 400 г молока, 70 г дріжджів, 3 яйця, дрібка солі.
У теплому молоці розчиняють дріжджі, додають половину мірки борошна, замішують тісто і ставлять для бродіння у теплому місці на 3 години. Потому додають інші продукти і добре вимішують. Родзинки слід попередньо намочити і додати у тісто, обвалявши у борошні.
Тістом заповнюють змащену форму на 1/3 і дають підрости. Перед випіканням змащують яйцем, посипають товченими горіхами.

Додано (17.03.2010, 23:22)
---------------------------------------------
Я теж маю корисні поради що до пасхи.
ПЕРЕСТОРОГИ І ПОРАДИ:
• Готуючи тісто для паски і протягом його замішування, думайте тільки гарні думки, відганяйте, відлякуйте всі злі.
• Не дозволяйте жодному з ваших сусідів або ще гірше- незнайомцям - входити у будинок, коли Ви готуєте паску. Вони могли б покласти лихе око на вашу паску, і вона може не піднятися, як потрібно. Не робіть ніяких раптових шумів, у той час як паска піднімається чи в той час як вона випікається у духовці. Крім того, не сідате, у той час як паска перебуває в духовці, бо вона може осісти і стати плоскою.
Якщо Ви ретельно будете дотримуватися усіх вищезгаданих інструкцій, то паска буде легкою, повітряною і смачною. Якщо ні - паска вийде твердою і щільною. Тоді люди скажуть: "Навіть грім і блискавка не зрушать цю паску".


ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 23:23 | Сообщение # 14
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Це ж добре,дякую!

 
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 23:24 | Сообщение # 15
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Глазур для паски

Цукор — 0,5 склянки, вода — 1/5 склянки, лимонний сік — 1-2 ст. ложки, або лимонна кислота — 1/8 ч. ложки (розчинена у 2 ст. ложках води).
Цукор насипати у невелику миску, залити водою, нагрівати на вогні доти, доки не розчиниться. Варити сироп 5 хвилин, охолодити до кімнатної температури (якщо при охолодженні цукрова маса починає застигати — сироп переварений. В цьому випадку потрібно додати 2-3 ст. ложки води й швидко розмішати їх з сиропом) й розтерти у мисці або ступці, додаючи потроху 1-2 ст. ложки лимонного соку або лимонної кислоти доти, доки сироп не побіліє й не стане густим. Готовою глазур’ю вкрити паску, зверху посипавши товченими горіхами або цукатами.
Можна зробити шоколадну глазур, додавши 2-3 ст. ложки натертого шоколаду або апельсинову, додавши цедру апельсина й столову ложку апельсинового соку. Можна додати 1 ст. ложку рому або підфарбувати глазур ложкою сиропу з варення. Дуже гарно виглядатиме, якщо спочатку поллєте паску білою, а потім кольоровою глазур’ю.


 
  • Сторінка 1 з 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 9
  • 10
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024