В гості до Ірини
 Рецепти пасхи - Сторінка 2 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Рецепти пасхи
ir71Дата: Середа, 17/03/2010, 23:31 | Сообщение # 16
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Пасхальний віночок

125 г шоколаду (або 50 г порошку какао),
250 г вершкового масла,
70 г цукру,
4 яйця,
трошки солі,
500 г борошна,
125 мл молока,
1 пакетик розпушувача,
12 ч.л. меленої гвоздики,
1 ч.л. кориці,
50 г рубаного мигдаля,
2 ст.л. рому,
цукрова пудра

Натерти на дрібній терці шоколад.
Збити вершкове масло до утворення піни. Помішуючи, поперемінно додавати цукор і яйця. Заважати кожне яйце 3 мин.
Всипати в борошно сіль, просіяти і додавати її ложками по черзі з молоком. При цьому спочатку повністю перемішувати борошно і тільки тоді додавати молоко.
З останньою порцією борошна підмісити розпушувач, гвоздику і корицю. Підмісити до тіста мигдаль. Приправити алкоголем. Тісто повинно важко обпадати з ложки.

Змастити жиром роз"ємну форму з насадкою-трубкою посередині. Викласти туди тісто і випікати на середній полиці духової шафи 60-70 хвилин. Через 60 хвилин спробувати, чи готовий віночок, проколовши тісто зубочисткою. Якщо тісто не приклеїлося до неї, значить, краса готова.

Вийняти готовий вінок і декілька хвилин охолоджувати у формі. Потім акуратно відокремити ножем краю від форми. Перекинути і дати йому повністю остигнути.
Посипати цукровою пудрою і прикрасити.
Смачних свят!

Прикрепления: 3771912.gif (18.9 Kb)


 
orestaДата: Середа, 24/03/2010, 15:33 | Сообщение # 17
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Паска нечерствіюща
2 кг пшеничного борошна,
0,5 стакану густих дріжджів (30 г дріжджів і 0,5 ст. молока), 4,5 стакану молока,
0,5 стакану ароматизованого цукру,
1,5 стакану розбитого вершкового масла

3 повних стакани борошна заварити 3 стаканами киплячого молока, розмішати, накрити, дати постояти 1 годину. Потім влити 1,5 стакану молока, густі дріжджі, всипати ароматизований цукор, трохи муки. Все розмішати, дати піднятися, вимісити і влити 1,5 стакана теплого масла. Знову всипати борошно, вимісити густе тісто, зробити паски. Коли вони піднімуться, поставити в духову шафу.

Приготування ароматизованого цукру
Розтерти 200-400 г цукру з однією з ароматизованих добавок (4 г товченої ванілі, або 16 крапель трояндової олії, або цедра 2 апельсинів, або 1 ст. л. свіжозмеленої кави).
Зберігати в закритому посуді.

Додано (24.03.2010, 15:33)
---------------------------------------------
Паска на опарі

Борошно – 1 кг, молоко – 500 г, дріжджі – 50 г, масло або маргарин – 300 г, цукор – 400 г, сіль – 5 г, родзинки – 150 г, горіхи або мигдаль – 50 г, яйця – 6 шт. ванілін – за смаком.

300 г борошна запарити гарячим молоком і добре розтерти, щоб не було грудок. Після того, як маса охолоне, додати розводять теплим молоком дріжджі, добре вимісити і поставити в тепле місце. Коли тісто підійде, додати розтерті з цукром і ваніліном жовтки, сіль, борошно і добре вимісити. Потім додати збиті в густу піну білки і місити, поки тісто не відставатиме від стінок посуду. Поставити в тепле місце, щоб підійшло. Коли тісто підійде і подвоїться в об’ємі, додати родзинки подрібнений мигдаль або горіхи, тепле масло і вимісити. Тісто викласти у форми так, щоб воно займало не більше половини висоти, а коли воно підніметься і заповнить 3/4 форми, поставити в не дуже гарячу духовку на 1 годині
Вийняти з духовки, посипати цукровою пудрою. Паску можна прикрасити ягодами з варення, тертим шоколадом та ін.


ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
ir71Дата: Середа, 31/03/2010, 10:49 | Сообщение # 18
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Пасочка від Дарії Цвек
1кг муки, склянка молока, 0,5склянки вершків, 8 жовтків, 2 білки,250г маргарину,300г цукру, 100г родзинок, 100г дріжджів, ванілін.
Дріжджі, столову ложку борошна і столову ложку цукру розвести у половині склянки теплого молока. Решту молока довести до кипіння, залити ним 300гр муки і розтерти, щоб не було грудочок. Жовтки розтерти з цукром і ваніліном до білого кольору. Змішати все, додати нагріті вершки, і решту муки і вимішати тісто. Влити розтоплений маргарин, вимішати щоб тісто його повністю увібрало, добавити родзинки, легко вимішати, накрити і поставити у тепле місце. змастити форми і вистелити їх промащеним папером. Коли тісто підійде перемісити його і викласти у форми на 2/3 висоти, як тільки тісто знову підійде змазати білком і пекти 30-40хв. Охолоджені вийняти з форми і полити помадкою ( 100гр цукрової пудри, білок, лимонний сік)


 
ir71Дата: Середа, 31/03/2010, 10:50 | Сообщение # 19
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Сирна паска з цукатами

1 кг кисломолочного сиру
4 жовтки
1 скл. цукру-пудри
0,5 скл. вершків
150 г вершкового масла
2 пакетика ванільного цукру
200 - 300 г цукатів
Цукати подрібнити. Жовтки розтерти з цукром на водяній бані. Сир двічі протерти крізь густе сито, додати розм'якшене масло, жовтки, ванільний цукор і ретельно розтерти все разом. Влити вершки, всипати цукати (залишити трохи цукатів для оздоблення) і ретельно перемішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 12-14 годин. Паску викласти на тарілку і оздобити рештою цукатів


 
ir71Дата: Середа, 31/03/2010, 10:50 | Сообщение # 20
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Сирна паска,,Княжа"

Складники
200 г густої сметани
100 г цукру
150 г вершкового масла
2 яйця
1 кг кисломолочного сиру
ванільний цукор, ізюм

Сир протерти крізь сито і змішати з цукром. Масло розтерти з 1 яйцем і сметаною, на повільному вогні довести до кипіння. Гарячу суміш влити в сир з цукром і старанно все розтерти. Вистудити і додати 1 яйце, ізюм і ванільний цукор, все ще раз розмішати. Сито вистелити марлею і викласти сирну масу. Зверху покласти невеликий гніт і залишити на 1-2 дні. Паску викласти на тарілку і оздобити цукатами.


 
ir71Дата: Середа, 31/03/2010, 15:52 | Сообщение # 21
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Сьогодні почула цікавий рецепт пасочки,без дріждів!

50гр вершкового масла,
2 яєчних жовтки,
1 / 2 склянки цукру,
1 ст.л. лимонного соку.
Це все треба розтерти у пухку масу.Як тільки маса почне біліти, всипте 2 склянки борошна і 1 / 2 ч.л. соди.
Добре розмішайте, навіть перетріть виделкою, щоб вийшли маслянисті крихти.

Влийте 1 / 2 склянки молока, Вимісіть однорідне тісто.
Окремо збийте в міцну піну 2 білки і акуратно вмішайте в тісто.

Тепер додайте 2 пакетики ванільного цукру,
1 / 3 склянки товчених горіхів (очищеного від шкірочки мигдалю або волоських),
100 попередньо розпареного родзинок,
цедру апельсина або лимона,
можна пару крапель будь-якої ароматної есенції, ромовою, мигдальною.
Ще раз вимісіть тісто.

Форми для пасок змастіть вершковим маслом, дно застеліть пергаментним папером
Розкладіть тісто на 1 / 2 або 2 / 3 висоти форми.
Поставте в попередньо нагріту до 220 градусів духовку.
Печіть хвилин 20-25, В залежності від обсягу формочок.

Готовність пробуйте дерев'яною паличкою - вийнята з середини паски, вона повинна сухою.Смачного!



 
orestaДата: Четвер, 01/04/2010, 20:32 | Сообщение # 22
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Заварна пасха

2 кілограми сиру, 400 грам сметани, 300 грам вершкового масла, щіпка солі і 4 курячих яйця.

візьміть сир і протріть його кілька разів через сито, хоча можна скористатися блендером - він теж перетворить сир в однорідну масу. Тепер візьміть каструлю, викладіть в неї вершкове масло, розтопіть і доведіть до кипіння. У гаряче масло повільно введіть 3 яйця, постійно помішуючи, щоб яйця не зварилися, потім і сметану. Суміш знову доведіть до кипіння. У готову масу з сметани, масла і яєць (гарячу) додайте приготовлений сир, і вбийте що залишився яйце. Підсолити, сир любить сіль, інакше він стає нудотним. Перемішайте сирну масу до однорідного стану і кладіть у форму для паски. Наповнену форму накрийте блюдцем, переверніть і поставте в холодильник на 24 години.


ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
Зоряна9810Дата: Четвер, 01/04/2010, 20:32 | Сообщение # 23
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Паска
1 кг муки
500 мл рідини (400 мл молока+ 100мл сироватки)
5 жовтків і 3 цілі яйця
250 грам цукру, 200 грам масла
1 чарка настоянки шафрану, 60 грам дріжджів
2 пакетики ванільного цукру, 2 скл. родзинок, цедра 1 цитрини і 2 помаранчів.
З цієї кількості муки отримують 3 середні паски.
Паска
1 кг муки
500 мл вершків або незбираного молока
5 жовтків, 1 білок
300 грам цукру, 200 грам масла, 60 гр дріжджів
2 пакетики ванільного цукру, 2 скл. родзинок, цедра 1 цитрини і 2 помаранчів.
З цієї кількості муки отримують 3 середні паски.
Паска
2 кг муки
1 л сироватки
12 жовтків, 3 цілі яйця
400 грам цукру
300 грам родзинок
1 чарка настоянки шафрану
300 грам масла
100 гр дріжджів
2 пакетики ванільного цукру, 2 скл. родзинок, цедра 1 цитрини і 2 помаранчів.
З цієї кількості муки отримують 6 середніх пасок.


 
ir71Дата: Середа, 30/03/2011, 22:21 | Сообщение # 24
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Паска сира, сирно-сметанна з вареним згущеним молоком
500г сиру
500г 20%-ної сметани
1 банка (400г) вареного згущеного молока
150г вершкового масла
0,5 лимона,
цукру (якщо потрібно буде, на ваш смак)
1стакана суміші різних сухофруктів і цукатів

Приготування
Продукти повинні бути кімнатної температури.
Сир перетерти через сито або змолоти на м'ясорубці.
Сметану збити з розм'якшеним маслом, додати згущене молоко, цедру лимона і 1 ч.л. лимонного соку збити. З'єднати отриману масу з сиром, збити, додати наповнювачі за Вашим смаком, акуратно перемішати і викласти масу в підготовлену форму для паски (застелену марлею), зверху покласти вантаж і залишити в холодильнику на 1-2 доби. Якщо форми не є, використовуємо друшляк, також застелити марлею (у кілька шарів).
Таку паску різати теплим ножем.


 
ir71Дата: Середа, 30/03/2011, 22:23 | Сообщение # 25
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Великдень
• 3 кг борошна
• 1кг цукру
• 25 жовтків або 15 жовтків і 10 яєць
• 100 - 150 гр. дріжджів (я ложу 200 гр.)
• 500 мл. сметани
• 300 гр. Маргарину вершкового або масла вершкового (300 гр. Маргарину + 100-150 гр. Масла)
• 1 літр молока (солодкого = кип'яченого)
• 0,3-0,5 літра молока кислого
• цедра з лимоном або весь лимон
• ванілін
• родзинки
Взяти дріжджі і розмішайте їх в каструльці з половиною склянки молока, 1 чайною ложкою цукру; поставити біля плити. Молоко повинно бути теплим, але не гарячим.
В іншу каструлю взяти 1 склянку борошна, 1 столову ложку цукру, 1 склянка молока. Додати дріжджі і перешкодити і знову поставити біля плити. Нехай піднімається 2 рази (це опара)
У цей час, у великій каструлі (для розчінкі) розтопити масло або маргарин, додати цукор щоб він розтанув, сметану, 200-300 грам кислого молока. Добре все розмішати. Маса повинна бути теплою, але не гарячою. Додати добре збиті яйця, все розмішати і дивитися як потрібно молоко (солодке) - якщо маса надто рідка або її занадто багато, то можна молоко не додавати.
У цю масу додати опару, трохи - трохи солі, перемішати і додати половину борошна. Добре вимішати, укрити і поставити біля теплої плити, щоб підходило.
Підійшло (зросла) 1 раз - прим'яти, перемішати трошки; коли підійде 2-й раз, то треба додати решту борошна і добре вимішати. (Якщо тісто вийшло рідкуватий. Те додають ще борошна. Крім 3 кг борошна повинне бути 0,5-1 кг запасний борошна. Коли перемішати, стінки каструлі і ручку треба помазати соняшниковою олією. Наприкінці вимішуючи додати лимон, ваніль, родзинки.
Зверху тесту вимазати пісним маслом, укрити і нехай підходить. Не можна щоб тісто остигало, коли воно тепле, то краще і швидше зростає. Піднялося 1 раз - тихенько прим'яти, на 2 разів можна викладати у формочки і випікати.
Формочки змащувати вершковим маслом, можна посипати манкою.
Шматочок тесту вимішати (щоб усередині не було бульбашок) і покласти формочку так щоб було заповнено тільки 1/3формочкі. Почекати коли виросте і тільки тоді класти в гарячу духовку. Випікати 30-40 хв.
Готові паски викладати на стіл застелений чимось м'яким і відразу не ставити, а класти їх, що б не поламалися. Трішки реготати, - будуть рівні з усіх боків.
За бажанням: На остиглі паски зверху помазати білком збитим з цукром (цукровою пудрою).
1-2 білка + стакан цукру. Спочатку висипати ¼ склянки, збити потім досипати цукор, що залишився і добре збити. Швидко помазати і посипати кольоровими карамельками, а то швидко застигає.
Вихід 25 середніх пасок


 
ir71Дата: Середа, 30/03/2011, 22:27 | Сообщение # 26
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Для тих, у кого немає часу

Тісто вистоюється в холодильнику.
Рецепт випробуваний
300 г борошна,
20 г свіжих дріжджів,
125 гр. теплого молока,
150 г розтопленого масла,
2 збитих яйця,
8 столових ложок цукру,
пакетик ваніліну,
родзинки,
лимонна цедра.

Всі замісити і збити добре міксером. Вмішати родзинки. Вийде тісто, як густа сметана, накрити його кришкою (можна харчовою плівкою)-ємність повинна бути в 2 рази більше тіста! І в холодильник на добу-дві .
На наступний день тісто в каструльці підніметься мінімум удвічі і загусне.

Після того, як тісто піднялося в холодильнику, витягти, дати зігрітися до кімнатної температури, обмяти, розкласти по формах і все. Обережно викласти його у формочки не вище, ніж до половини, і в тепло на 1 годину. Пекти 45-60 хв (залежить від формочки)


 
РоксоланаДата: Середа, 30/03/2011, 23:30 | Сообщение # 27
Роксолана
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (ir71)
Трішки реготати, - будуть рівні з усіх боків.

Іринко,а як це?Що справді прикмета така є?Я цього року буду також пекти паски,то якщо так треба,то буду сміятися))))) lol


я трохи нерозумна!
 
оксанкаДата: Четвер, 31/03/2011, 00:57 | Сообщение # 28
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (ir71)
Трішки реготати, - будуть рівні з усіх боків.

Ну ше м такого не чула happy happy happy happy happy Де ти то вицарапала, таку прикмету


 
Зоряна9810Дата: Четвер, 31/03/2011, 10:35 | Сообщение # 29
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (ir71)
Для тих, у кого немає часу
це напевно рецепт для мене, так як я постійно на роботі, а ввечері пекти паску якось то не то.. а так в середу замісив а в суботу спік.Треба пробувати.


 
ЛесяДата: Четвер, 31/03/2011, 13:39 | Сообщение # 30
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
а так в середу замісив а в суботу спік

А у нас переважно печуть паски у чистий четвер.


 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024