В гості до Ірини
 Заморожування--сучасний спосіб зберігання продуктів. - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Модератор форуму: Зоряна9810  
Заморожування--сучасний спосіб зберігання продуктів.
нeмаєтакоїДата: Вівторок, 01/06/2010, 23:08 | Сообщение # 1
Группа: Видалені





Розпочинається сезон ягід-фруктів, свіжих корисних овочів. Постає запитання як і в чому морозити.
Запрошую Вас ділитися своїми способами заморожування, посуд в якому морозите і які продукти використовуєте для зберігання в морозильній камері.

Прикрепления: 1604752.jpg (64.0 Kb)
 
нeмаєтакоїДата: Середа, 02/06/2010, 17:02 | Сообщение # 2
Группа: Видалені





Я заморожую майже всі ягоди: суницю, малину, афину, смородину, виноград...
Ягоди мию, просушую, викладаю на піднос, і в морозильну камеру. Потім коли вони замерзнуть розділюю в пакети.
Полуницю я мию, протираю з цукром( за смаком) і набираю в порційні посудини з кришкою( спеціально для замороження). А зимою витягаю порцію, розморожую, додаю сметани або вершків і маємо смачнющий десерт який нагадує про літо.
 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 18:57 | Сообщение # 3
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (котяра)
Полуницю я мию, протираю з цукром( за смаком) і набираю в порційні посудини з кришкою( спеціально для замороження). А зимою витягаю порцію, розморожую, додаю сметани або вершків і маємо смачнющий десерт який нагадує про літо.

О це корисна порада бо я просто заморожую без цукру і вона зимою після розмерзання стає ніяка на смак,хіба до компотів годиться.


 
ОляДата: Середа, 02/06/2010, 19:05 | Сообщение # 4
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Вітаю, дівчата. smile
Я ні овочів, ні фруктів не заморожую в основному, бо у нас вони за доступними цінами цілий рік, та і магазинні все одно. Якби були домашні, то може би заморожувала. Хоча ні. Заморожую деколи деякі овочі. От наприклад варимо ми час від часу аджику. І туди треба гіркий перець. А він продається у нас найдешевше фасованою сіточкою на пів кг. То раніше я купувала ту сіточку і вона мені потім пропадала, бо ж свіжою довго в холодильнику не могла лишатися, як рідко використовувала. От я раз взяла і кинула в морозилку. І так файно! smile Коли треба, пару тих перчинок витягнула і в сам раз до аджики.
А ще я приловчилася морозити різану моркву. Як тремо моркву на корейський салат, то завжди залишалися недотерті великі кавалки і все викидалося. От я собі надумала, що нащо викидати, краще порізати, як до зупи, запакувати в целофановий мішечок і тримати теж в морозилці. smile Це навіть і не економія, а просто для зручності. Нераз вдома кинешся зупку варити, а тут моркви свіжої нема. А так завжди в морозилці готова тепер є і зупа вариться дуже швидко. smile Те саме і з кропом. Не завжди весь пучок використовую. Тоді чик-чик порізала вже чистенький і в мішечок, чи баночку і завжди є що до зупки, чи другого дати, чи навіть до салату. smile
Морожу і м"ясо. Купую і кісточки на перші страви, і фарш, і так м"ясо і заморожую. І завжди є в потрібний час.

До речі. Вчителька на курсах по прикрашенню тортів, навчила нас морозити спечені коржі. smile Не завжди ж є час і пекти, і відразу прикрашати торт. А так спекти, охолодити, загорнути в харчову плівку, а як треба мастити, то швиденько витягнув і все готово. smile Корж розмерзається не довго.

 
нeмаєтакоїДата: Середа, 02/06/2010, 19:18 | Сообщение # 5
Группа: Видалені





Quote (Оля)
До речі. Вчителька на курсах по прикрашенню тортів, навчила нас морозити спечені коржі. Не завжди ж є час і пекти, і відразу прикрашати торт. А так спекти, охолодити, загорнути в харчову плівку, а як треба мастити, то швиденько витягнув і все готово. Корж розмерзається не довго.
Чула про таке але ще нпробувала. Чула що навіть готові перекладені пляцки морозят, інтересно чи неміняють смаку вони після розморозки?
 
нeмаєтакоїДата: Середа, 02/06/2010, 19:22 | Сообщение # 6
Группа: Видалені





Я також зелень заморожую різну: щавель, кріп, петрушку...
Мию , нарізую і фасую в пакетики, а зимою додаю до страв. А щавель додаю до супу в кінці, і нехай 2хв. покипить, і готово.

А ще робила так: різала кріп і петрушку, змішала, розкидала в формочки для льоду, залила чистою водою(я привозила з села з криниці) або кипяченою і заморожувала, потім зсипала кубики в пакет.

 
ОляДата: Середа, 02/06/2010, 19:25 | Сообщение # 7
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Quote (котяра)
Чула що навіть готові перекладені пляцки морозят, інтересно чи неміняють смаку вони після розморозки?

Трохи втратять. Я в магазин і готові торти отримую. То, коли свіжі відразу люди купують, то дуже задоволені. А коли ми візьмемо із запасом і ставимо в морозилку, а тоді помало виставляємо і продаємо, то смак не той. Там ж таки і сметана перемерзає, і коржі просочені., і креми. Смак, точно не той, що у свіжого. А сам сухий корж ще нічого не має.

 
нeмаєтакоїДата: Середа, 02/06/2010, 19:27 | Сообщение # 8
Группа: Видалені





Дякую Оля за відповідь.
 
ОляДата: Середа, 02/06/2010, 19:28 | Сообщение # 9
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Quote (котяра)
А ще робила так: різала кріп і петрушку, змішала, розкидала в формочки для льоду, залила чистою водою(я привозила з села з криниці) або кипяченою і заморожувала, потім зсипала кубики в пакет.

Добра ідея. smile Я знаю, що таким способом роблять відвари з тої самої петрушки, різних трав і заморожують кубиками. А тоді використовують для протирання обличчя. Кажуть, що краще будь-якої маски. smile Але мені спробувати ще руки не доходили. smile

 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 19:30 | Сообщение # 10
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Оля)
До речі. Вчителька на курсах по прикрашенню тортів, навчила нас морозити спечені коржі. Не завжди ж є час і пекти, і відразу прикрашати торт. А так спекти, охолодити, загорнути в харчову плівку, а як треба мастити, то швиденько витягнув і все готово. Корж розмерзається не довго.

Олю я таким методом вже користуюся давно.Але як на мене то для заморожування підходять лише бисквіти.

Quote (котяра)
інтересно чи неміняють смаку вони після розморозки?

Таня не міняють лише коржі,провірено!А якщо пляцок або торт заморозити то і справді вже не те,відчувається відразу.


 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 19:32 | Сообщение # 11
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (котяра)
А ще робила так: різала кріп і петрушку, змішала, розкидала в формочки для льоду, залила чистою водою(я привозила з села з криниці) або кипяченою і заморожувала, потім зсипала кубики в пакет.

от бачиш які ти хороші речі знаєш і з нами ділишся.А боялася що погану тему відкрила.Дуже корисну!!!До речі за цю ідею з кропоп то дякую,я чомусь лише нарізаю тоненько і висушую,але вона потім несмачна,хіба до зупи даю


 
нeмаєтакоїДата: Середа, 02/06/2010, 19:37 | Сообщение # 12
Группа: Видалені





Я раніше також сушила, а коли купила холод. який морозить повітрям то мені морожений краще сподобався. Морожена зелень неміняє ні запаху , ні смаку, а от сушена трохи інша.
 
tavtorДата: Середа, 02/06/2010, 22:14 | Сообщение # 13
tavtor
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 16
Статус: Offline
Заморожую майже все-клубніку .сунички і чорниці морожу з цукром.розбиваю блендером.на компоти-роблю асорті з ягід і фруктів.Того року морозили обліпіху. в зимі коли хворіли дуже добре помагало=заварювали .розминали.Ревень чистила різала заморожувала.а зимою з цукром тушковала і до пляцка начинка.Вишні без кісток на вареники.сир домашній..
До зупки морожу-горошок.цвітну капусту. але перед тим кидаю на окріп тоді в холод. воду просушую і в пакетики.помідори без шкірки.шпарагівку підварену.терту моркву.печериці.кабачки.перець для фаршировки.фасолю. щавель.різну зелень...


Я Оля!
 
ir71Дата: Середа, 02/06/2010, 22:20 | Сообщение # 14
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (tavtor)
Заморожую майже все

Олю та ти ГОСПОДИНЯ просто чудова.Ось так все вигідно заморозувати,а в зимку як найдеш.Я теж морожу:горошок,цвітну капусту,чуть ошпарений окропом болгарський перець для фарширування,ягоди-смородину,чорниці,порічки,малину,вишню,ожину.Але то все без цукру і коли даю до випічки то нічого не розморожую.
А інколи треба десь поїхати на кілька днів,а коли приїжаєш то всі відразу хочуть істи а я ще не втигла наварити.То в такому випадку я маю у морозилці наморожених сирих голубці,налисників,навіть бульони з мяса.
А ще морожу білі відварені гриби.Сортую по кульочках на один захід,а потім взимку і на підливку і на салат і на юшку .Так що морозець то хороша справа!


 
мамцяДата: Четвер, 03/06/2010, 16:50 | Сообщение # 15
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
А я морожу тільки зелень, бо на решта нема місця.Ми живемо в селищі і тримаємо свинку, от як заріжемо то все в морозілку.Морозила якось полуницю, то мені смак не сподобався, морозила різними способами, а от свекруха має суху заморозку, то полуничка в неї зимою ніби свіжа.

Оксана Я.
 
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024