Працюємо з мастикою та кремом
|
|
мамця | Дата: П`ятниця, 14/05/2010, 18:41 | Сообщение # 61 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
| Іринко, що таке декор цукор, і де його купується?Як вирівнюється торт під мастику?В четвер справляли доці день народження, 1 рочок,спекла їй такий тортик Яринка весь час намагалась поцупити ляльку. Що робити, щоб мастика не текла, а то до вечора вже підтикала?
Оксана Я.
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 14/05/2010, 20:36 | Сообщение # 62 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Оксано,як багато питань,але попробую дати відповідь поступово. Quote (мамця) що таке декор цукор, і де його купується? Це такі маленькі різно кольорові кульки з блиском ,бувають різного розміру.Я сфотографую і потім додам фото.Купую все в неті але інколи їх можна купити на лотках на ринку.В пачці по 15-20шт,десь в районі 4-6грв за пачку. Quote (мамця) Як вирівнюється торт під мастику? Це довго розповідати.На слідуючому торті зроблю майстер клас,щоб ти подивилася. Quote (мамця) Що робити, щоб мастика не текла, а то до вечора вже підтикала? Насам перед треба під мастику давати тільки! масляний крем і не інший бо від іншого мастика тече.Також має значення холодильник.Якщо холодильник зі сухою заморозкою то це супер і торт добре охолоне(з мастикою має охолоджуватись мінімум 3-5год,краще на ніч) Якщо холодильник з мокрою заморозкою то задня стінка у нього мокра.Її треба обовязково закривати від торта.Це можна зробити любою картонкою або деревяною дощечкою,щоб волога не поподала на торт. Quote (мамця) В четвер справляли доці день народження, 1 рочок,спекла їй такий тортик. Тортик чудовий,якщо не враховувати те що ти зовсім не рівняла його.Але фігурки смішариків вийшли чудово.Вмієш гарно ліпити ,а це великий плюс і говорить про те що потрібна лише практика.З часом торти стануть ще красивішими. Я рада що до нас прийшла людина яка цікавиться тортоприкращанням.Я з радістю поможу і підскажу.
|
|
| |
ir71 | Дата: Субота, 15/05/2010, 23:12 | Сообщение # 63 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Далі знову у холод і через годину можна накривати мастикою. А ось цукор-декор для оформлення тортів або тістечок
|
|
| |
мамця | Дата: Понеділок, 17/05/2010, 09:36 | Сообщение # 64 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
| Мені чоловік купив на ринку такий цукор-декор,в упаковці 15 шт , а коштують 2.5 грн. Додано (16.05.2010, 23:20) --------------------------------------------- Дякую за мастер-клас, я і гадки не мала, що так вирівнюється,я просто ножиком. А як ти розраховуєш скільки маси тобі треба на торт, а скільки на вирівнювання? Питаю тому, що в мене постійно маси не вистачає. Додано (17.05.2010, 09:32) --------------------------------------------- Іринко,трохи помучу тебе своїми питаннями.Торт з лялькою в мене,ще до вечора потік,а може бути,що забагато дала заварного крему стосовно масла? Я маю спекти торт чоловіковій сестрі,і хотілось би зробити їй сюрприз "торт-сумку",але я не знаю який має бути торт,чи підійде будь-який?Допоможи будь-ласка. Додано (17.05.2010, 09:36) --------------------------------------------- О,забула,а торт вже покритий мастикою і прикрасами можна ставити в холодильник? Я думала,що не можна,і тримала його добу без холодильника, може тому він і потік?
Оксана Я.
|
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 17/05/2010, 11:36 | Сообщение # 65 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Оксано прочитай ОП у себе в профілі
|
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 17/05/2010, 12:14 | Сообщение # 66 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (мамця) А як ти розраховуєш скільки маси тобі треба на торт, а скільки на вирівнювання? Питаю тому, що в мене постійно маси не вистачає. Крем під мастику,я роблю окремо з пачки масла і пів банки згущеного молока.Того вистарчає на 2кг торта під мастику Quote (мамця) а може бути,що забагато дала заварного крему стосовно масла? однозначно що забагато,масла має бути більше ніж завареного крему Quote (мамця) хотілось би зробити їй сюрприз "торт-сумку",але я не знаю який має бути торт,чи підійде будь-який? якщ сумка буде стояти то коржі мають бути твердішими.Наприклад як медові,або спартак або бисквіт але тугіший не мягкий.Якщо сумка буде лежати то можна будь які коржі на торт.Ось варіант лежачої сумки-торта Quote (мамця) а торт вже покритий мастикою і прикрасами можна ставити в холодильник? Я думала,що не можна,і тримала його добу без холодильника, може тому він і потік? можна і треба.Так це і є основною причиною від чого у тебе потік торт.
|
|
| |
мамця | Дата: Понеділок, 17/05/2010, 12:25 | Сообщение # 67 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
| Іринко дякую тобі за відповіді.
Оксана Я.
|
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 17/05/2010, 12:36 | Сообщение # 68 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (мамця) Іринко дякую тобі за відповіді. Нема защо.Питай ,якщо зможу і те що знаю то тобі підскажу.
|
|
| |
мамця | Дата: Середа, 19/05/2010, 10:56 | Сообщение # 69 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
| Я й так думала,але й думала,що може до замка прилипнути.Дякую,за підтвердження. Додано (19.05.2010, 10:56) --------------------------------------------- Іра,якщо помастити,мастику розчином води+цукор+горілка, буде блистіти,але й буде липнути, чи не так? Може якось інакше можна зробити блиск?
Оксана Я.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 19/05/2010, 11:42 | Сообщение # 70 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (мамця) Може якось інакше можна зробити блиск? Можна з допомогою декор-геля,або фарби -кандуріна.Але воно все продається в інет магазинах і зовсім недешеве.А ще можна звичайним білком,але липнути теж буде.
|
|
| |
мамця | Дата: П`ятниця, 21/05/2010, 19:51 | Сообщение # 71 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
| Ось, спекла чоловіковій сестрі в подарунок, це в розрізі
Оксана Я.
Сообщение отредактировал мамця - П`ятниця, 21/05/2010, 19:54 |
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 21/05/2010, 19:53 | Сообщение # 72 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Оксано,там така середина апетитна!!!!Поділися рецептом
|
|
| |
мамця | Дата: П`ятниця, 21/05/2010, 19:56 | Сообщение # 73 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
| А це сам подарунок
Оксана Я.
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 21/05/2010, 19:58 | Сообщение # 74 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Ух ти така модна!Таку фірму модну приліпила.Напевно сестра була приємно здивована від такого подарунка.Досить акуратно зробила сумочку,МОЛОДЕЦЬ!!!!!
|
|
| |
мамця | Дата: П`ятниця, 21/05/2010, 20:00 | Сообщение # 75 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
| Іра а рецепт писати тут? Додано (21.05.2010, 20:00) --------------------------------------------- Ірця, та де там акуратно, вирівнювати так і не навчилась.
Оксана Я.
|
|
| |