В гості до Ірини
 Поради господиням по кулінарії - Сторінка 4 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Поради господиням по кулінарії
РосинкаДата: П`ятниця, 22/10/2010, 23:33 | Сообщение # 46
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
Дякую, що порадили як варити печериці smile

Я Оля!
 
РосинкаДата: Субота, 05/03/2011, 20:27 | Сообщение # 47
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
Останнім часом зустрічала рецепти в інтернеті дріжджового тіста, де воно після замішування ставилося в холодильник, а не а тепле місце. Цікаво, що це дає і чи не портить це дріжджового тіста?

Я Оля!
 
цукеро4каДата: Субота, 05/03/2011, 21:39 | Сообщение # 48
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 362
Статус: Offline
Росинка, це суперове тісто я ним часто користуюсь у мене є рецепURL=http://smajliki.ru/smilie-875461287.html][/URL]т булочок.Вони дуже м"ягенькі.

Красива жінка для очей-рай, для душі - пекло, для кишені - чистилище

Я Таня

 
ir71Дата: Субота, 05/03/2011, 21:56 | Сообщение # 49
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Росинка)
Цікаво, що це дає і чи не портить це дріжджового тіста?

Олю,а як тоді куповане дріжджове тісто?Воно ж продається замороженим.А після розморожування росте ще краще ніж свіжозамішане.


 
ir71Дата: Неділя, 06/03/2011, 08:56 | Сообщение # 50
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Аню,твоє повідомлення про рецепт рулета перенесено у відповідну тему СЮДИ

 
ir71Дата: Понеділок, 07/03/2011, 20:51 | Сообщение # 51
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline

Корисні поради по кухні

Від чищення картоплі темніє шкіра на руках. Щоб цього уникнути, необхідно перед роботою змочити руки оцтом і дати їм висохнути, а після роботи одразу вимити з милом і змастити кремом.

Всю скляний посуд - склянки, вази - можна відмити без спеціальних засобів. Для цього в теплу воду потрібно додати трохи оцту або крупної солі. Посуд стане чистіше й прозоріше.

Алюмінієві каструлі заблищать знову, якщо їх прокип'ятити разом з картопляними очищеннями, яблучної шкіркою, шкіркою ревеню або розчином оцту.
Потемнілі емальовані каструлі треба прокип'ятити з будь-яким складом для миття посуду, а потім промити гарячою водою. Але якщо два рази на місяць кип'ятити їх з розчином оцту, вони не будуть темніти.

Якщо щось підгоріло в каструлі, можна налити на дно холодної води і насипати солі. Через кілька годин можна легко видалити залишки їжі. Для емальованих каструль підійде такий спосіб: залити каструлю гарячою водою з додаванням ложки соди, залишити постояти, а потім прокип'ятити - залишки їжі чудово відійдуть.

Сковородки можна чистити легко так: злегка підігріти їх і протерти сіллю, а потім пергаментом (у крайньому випадку - простий папером).

Якщо втікло молоко пролилося на гарячу плиту, потрібно засипати залите місце сіллю і накрити його мокрою папером - тоді запах не пошириться по всьому приміщенню.

Щоб форма з водою для льоду не примерзла в морозилці холодильника, потрібно попередньо натерти її свічкою.
Крупу і крохмаль краще зберігати в банках з притертою кришкою - жерстяних, скляних або фаянсових. Щоб у крупі не заводилися жучки, перш ніж засипати в банки, крупу потрібно прожарити на сковорідці або в духовці, а в баночки для її зберігання покласти марлеві пакетики із сіллю.

Щоб видалити личинки малинового жука, ягоди потрібно на 15-20 хвилин залити двопроцентним розчином кухонної солі. Личинки спливають на поверхню. Після цього ягоди слід прополоскати чистою водою.

Щоб у борошні не заводилися жучки, потрібно покласти в мішечок, де вона зберігатиметься, кілька зубчиків часнику, не очищаючи від верхньої шкірки. Борошно треба періодично просівати і пересипати з чистий мішечок.

Щоб ножі, ножиці тощо було легше заточити, можна помістити їх в слабкий солоний розчин на півгодини і точити, не витираючи.

Мити м'ясорубку набагато легше, якщо в кінці пропустити сиру картоплю.

Не варто сушити м'ясорубку біля джерела тепла - від цього тупляться ножі.

Нові скляні склянки не будуть битися, якщо їх поставити в посудину з холодною водою, повільно нагріти її до кипіння і залишити їх охолоджуватися в тій же воді.
Металева фольга для запікання зберегтися набагато довше в холодильнику - вона не склеюється.


 
ir71Дата: Понеділок, 07/03/2011, 20:53 | Сообщение # 52
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline

УСУНЕННЯ ЗАПАХІВ

Неприємний запах на руках (від риби, часнику і т.д.) можна прибрати, потерши руки сіллю, а потім - вимивши їх з милом.
Запах часнику з рота можна прибрати, пожувавши петрушку.
Запах риби у сковорідок і каструль зникне, якщо їх протерти підігрітою сіллю, а потім сполоснути.
Якщо ложки і виделки мають рибний запах, потрібно вимити їх холодною мильною водою, змастити рослинним маслом і акуратно витерти м'яким рушником.
Запах цибулі можна видалити, натерши кухонні дошки, столові прилади сухою сіллю.

Від неприємного запаху на кухні можна позбутися, якщо прокип'ятити у відкритому посуді воду з додаванням оцту і через кілька хвилин приміщення провітрити. З цією ж метою можна покласти на нагріту конфорку кірку апельсина або лимона або насипати на гарячу плиту трохи солі.

Запах втік молока, що пролилася на гарячу плиту, можна локалізувати, засипавши залите місце сіллю і накривши його мокрою папером - тоді запах не пошириться по всьому приміщенню

Щоб видалити запах фарби з приміщення, треба потерти голівку часнику і залишити його на деякий час в кімнаті.

Запах масляної фарби в квартирі швидше зникне, якщо в декількох місцях поставити тарілки з сіллю.

Запах тютюну з кімнати погано виходить інакше навіть протягом. Але це можна зробити так: відкрити вікна і покласти в різних місцях кімнати 2-3 мокрих рушники. Вони добре вбирають тютюновий запах. З цією ж метою в кімнаті, де курили, можна запалити декілька свічок.


 
Зоряна9810Дата: Середа, 09/03/2011, 11:02 | Сообщение # 53
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
А я знаю одну пораду :щоб тісто було жовтим ( якщо використовуються магазинні яйця) або просто жовтішим (якщо домашні) то до тіста треба додати трішки КУРКУМИ.

 
ОляДата: Середа, 09/03/2011, 11:07 | Сообщение # 54
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Quote (Зоряна9810)
то до тіста треба додати трішки КУРКУМИ.

Так робить моя мама. А ще додає куркуму до плову.

 
irusykДата: Вівторок, 06/12/2011, 19:54 | Сообщение # 55
повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 324
Статус: Offline
в мене таке до вас питання: я хочу пекти бізе, але ще ніколи до цього його не пекла...(((( приякій температурі воно має пектись і скільки часу???

 
ТаньчикДата: Вівторок, 06/12/2011, 21:16 | Сообщение # 56
Таньчик
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 802
Статус: Offline
irusyk, наскільки знаю я бізе дуже примхливе....мені ні разу невдалося sad sad sad sad sad sad sad

[br] Цветы и букеты анимации бесплатно
 
irusykДата: Вівторок, 06/12/2011, 21:49 | Сообщение # 57
повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 324
Статус: Offline
surprised я вже так наважилась то спробую всерівно, тільки б знати скільки часу пекти і при якій температурі??? cry cry

 
PocяДата: Вівторок, 06/12/2011, 22:31 | Сообщение # 58
Pocя
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
Quote (irusyk)
скільки часу пекти і при якій температурі???


Я дуже добре збиваю білки з цукром -пудрою і печу при 150гр приблизно 1,5 год.


 
irusykДата: Вівторок, 06/12/2011, 23:06 | Сообщение # 59
повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 324
Статус: Offline
Pocя, дуже дякую!!! завтра буду пробувати і сповіщу про результат)))) flower flower flower

 
PavlukДата: Вівторок, 06/12/2011, 23:15 | Сообщение # 60
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
irusyk, я пекла бізе вже кілька разів і шоразу вдавалося. Роби так як Рося каже. Єдина відмінність я сушила при 120-140градусах а то і нижче десь 2години. Ну то ще залежить від духовки напевно?!? wink Пробуй, не таке воно страшне як здається happy happy happy

 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024