200 г цукру
200 г розм'якшеного вершкового масла
200 г борошна
3 яйця
1 год. л соди, гашеної оцтом(я давала порошок до печива)
1 ст. л какао - порошку
100 г чорного шоколаду
100 мл меду
200 мл гарячої води
помадка:
200 г чорного шоколаду
70 мл меду
50 мл води
Масло кімнатної температури збиваємо з цукром. Додаємо яйце, продовжуючи збивати і відразу додаємо 1 ст. л. борошна. Потім додаємо решту яєць і гарненько збиваємо.Збиваємо масло, яйця цукор ..далі відправляємо борошно, соду і какао.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо разом з медом і теплою водою в приготовлену суміш. Добре перемішуємо, тісто має бути рідким.
Виливаємо його у форму, змащену вершковим маслом,чуть притрушену какао і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.Неперетримати,щоб не вишусити корж!
Для приготування помадки, змішуємо всі інгредієнти в каструлі і на невеликому вогні доводимо до однорідної маси.
Готовий гарячий торт обережно дістаємо з форми і поливаємо помадкою.
Дуже ніжний торт, просто тане в роті,але його не можна довго тримати в холодильнику(лише трохи щоб помадка зватилася). Він має бути трохи мокрим ,вологим. Гіркий шоколад і мед чудово доповнюють один одного.
Рецепт підглянула на ЖЖ Karolinu
...
Читати далі »