В гості до Ірини
 
Головна » 2010 » Грудень » 21

Грибна юшка з кльоцками

Нам треба - на 3 л каструлю білих сухих грибів - 200-300 гр
1 яйце
сметана
цибулина

Гриби бажано попередньо намочити на 2-3год або краще на ніч
Наливаємо дві третини чистої зимної води і додаємо гриби.
Ніяких спецій! Коли закипить,треба зменшити вогонь і зняти пінку.

На повільному вогні варимо 40-80 хв
Доки гриби варяться, беремо одну цибулину і дрібно ріжимо.Поджарюємо на вершковому маслі до прозорості.
Додаємо 3-4 ст л борошна і трохи прожарюємо все це до світло коричневого кольору.Потім необхідно додати200 мл 10-15 жирних вершків або домашньої сметани.
Це все ретельно перемішуємо, краще деревяною лопаткою.Хай трохи покипить.
Грибний розсіл доводимо до кипіння і вливаємо вміст пательні.
Коли закипить то чайною ложкою набираємо маленькі кульки з приготовленою сумішю для кльоцок і з допомогою іншої маленької ложки опускаємо це в киплячий бульон.
Все варимо ще 5-7хв
Солимо, перчимо за смаком. Можна долити кипятка по потребі.
Гриби не люблять інших спецій, які перебивають або поглинають їх неповторний аромат.Подавати можна зі зеленю

Для кльоцок :
жовток змішати з молоком(1-2 ложки) або водою і додати борошна так щоб вийшла маса схожа на густу сметану.


Детальніше  Вівторок | 21:34 |  Коментарів: (0)
Вівторок, 08/10/2024, 02:48
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024