Нам треба - на 3 л каструлю білих сухих грибів - 200-300 гр 1 яйце сметана цибулина Гриби бажано попередньо намочити на 2-3год або краще на ніч Наливаємо дві третини чистої зимної води і додаємо гриби. Ніяких спецій! Коли закипить,треба зменшити вогонь і зняти пінку. На повільному вогні варимо 40-80 хв Доки гриби варяться, беремо одну цибулину і дрібно ріжимо.Поджарюємо на вершковому маслі до прозорості. Додаємо 3-4 ст л борошна і трохи прожарюємо все це до світло коричневого кольору.Потім необхідно додати200 мл 10-15 жирних вершків або домашньої сметани. Це все ретельно перемішуємо, краще деревяною лопаткою.Хай трохи покипить. Грибний розсіл доводимо до кипіння і вливаємо вміст пательні. Коли закипить то чайною ложкою набираємо маленькі кульки з приготовленою сумішю для кльоцок і з допомогою іншої маленької ложки опускаємо це в киплячий бульон. Все варимо ще 5-7хв Солимо, перчимо за смаком. Можна долити кипятка по потребі. Гриби не люблять інших спецій, які перебивають або поглинають їх неповторний аромат.Подавати можна зі зеленю Для кльоцок : жовток змішати з молоком(1-2 ложки) або водою і додати борошна так щоб вийшла маса схожа на густу сметану.
|