Поки пекла ці кексики то божественний аромат лайма наповнив всю квартиру.... На 20 шт. - 150мл олії - 200-220г борошна (тісто має бути як сметана ) - 1 ч.л. розпушувача - 1 2 ч.л. солі - 225г цукру - 1 велике яйце - 1 яєчний білок - 150мл молока - 1 ст.л. соку лайма(можна замінити лимоном) - 1 ст.л. цедри лайма - 1склянка дрібно нарізаних сухофруктів(курага,чорнослив,родзинки) Для прикраси 2 ч.л. цедри лайма Змастити форми маслом. Просіяти борошно, розпушувач, сіль, додати цукор. В окремій мисці збити яйце і яєчний білок, масло, що залишилося і молоко, додати сік і цедру лайма. Влити суміш в борошно, додати сухофрукти, злегка перемішати, суміш може бути з грудками - це не страшно. Розлити тісто по формах (заповнювати на 2/ 3), зверху посипати цедрою. Випікати в розігрітій духовці (190С) приблизно 25 хвилин, поки маффіни не стануть золотистими. Смачного!!!
|