На ванільний бисквіт:
4яйця
0.5ст цукру
150гр борошно+2 ст л крохмалю
1 ст л порошку до випічки
1 пачка ваніліну
На маковий бисквіт:
2 яйця
150гр маку
100гр меленого мигдалю
1 ст л меду
0.5ст цукру
2ст л крохмалю
1 чл порошка до печива
Крем:
300гр жирних вершків
0.5 ст цукр пудри
1 пакет готового заварного крему з ванільним ароматом
ананас кільцями(консервований)
Пропитка:
кілька ст л перетертої з цукром полуниці(у мене заморожена суміш)
а також кілька ложок сиропу з ананасів
Печемо ванільний бисквіт і розрізаємо на два коржі.Охолоджуємо.
Печемо маковий корж.Для того мак потрібно запарити на кілька годин.Далі воду злити а мак розтерти у макітрі або блендері.
До тертого маку додати мед,мелений мигдаль,крохмаль,порошок.Вимішати.
Окремо збити яйця з цукром і акуратно ввести до яєчної маси макову суміш.При цьому вимішуючи ложкою в одну сторону і дуже акуратно,щоб не пошкодити збиту структуру білків.
Виливаємо тісто у застелену пергаментом форму і печемо,як звичайний бисквіт.Остуджуємо у формі до повного охолодження.
Тільки після того виймаємо.Корж виходить дуже ніжний і пухкий.
Крем.Заварний крем заварюємо на молоці і охолоджуємо.Збиваємо вершки з пудрою і поступово по одній ложці додаємо заварний крем.
Збиваємо до пишної маси(не перебити!)
Складаємо торт.На один білий корж,який пропитаний полуничною сумішю викладаємо крем а зверху кільця ананасу.Накриваємо маковим коржом.Далі знову крем-ананас і пропитаний ананасовим сиропом,білий корж.
Верх торта можна оздобити кремом або підготувати торт під мастику.Я просто полила розтопленим білим шоколадом.
Смачно,по новорічному!Наче в казці!