В гості до Ірини
 
Головна » 2011 » Січень » 02

Торт новорічний

На ванільний бисквіт:
4яйця
0.5ст цукру
150гр борошно+2 ст л крохмалю
1 ст л порошку до випічки
1 пачка ваніліну

На маковий бисквіт:
2 яйця
150гр маку
100гр меленого мигдалю
1 ст л меду
0.5ст цукру
2ст л крохмалю
1 чл порошка до печива

Крем:
300гр жирних вершків
0.5 ст цукр пудри
1 пакет готового заварного крему з ванільним ароматом
ананас кільцями(консервований)

Пропитка:
кілька ст л перетертої з цукром полуниці(у мене заморожена суміш)
а також кілька ложок сиропу з ананасів

Печемо ванільний бисквіт і розрізаємо на два коржі.Охолоджуємо.

Печемо маковий корж.Для того мак потрібно запарити на кілька годин.Далі воду злити а мак розтерти у макітрі або блендері.
До тертого маку додати мед,мелений мигдаль,крохмаль,порошок.Вимішати.
Окремо збити яйця з цукром і акуратно ввести до яєчної маси макову суміш.При цьому вимішуючи ложкою в одну сторону і дуже акуратно,щоб не пошкодити збиту структуру білків.
Виливаємо тісто у застелену пергаментом форму і печемо,як звичайний бисквіт.Остуджуємо у формі до повного охолодження.
Тільки після того виймаємо.Корж виходить дуже ніжний і пухкий.

Крем.Заварний крем заварюємо на молоці і охолоджуємо.Збиваємо вершки з пудрою і поступово по одній ложці додаємо заварний крем.
Збиваємо до пишної маси(не перебити!)

Складаємо торт.На один білий корж,який пропитаний полуничною сумішю викладаємо крем а зверху кільця ананасу.Накриваємо маковим коржом.Далі знову крем-ананас і пропитаний ананасовим сиропом,білий корж.
Верх торта можна оздобити кремом або підготувати торт під мастику.Я просто полила розтопленим білим шоколадом.
Смачно,по новорічному!Наче в казці!

Детальніше  Неділя | 14:13 |  Коментарів: (4)
П`ятниця, 26/04/2024, 13:10
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024