В гості до Ірини
 
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 372 373 374 375 376 ... 425 426 »

Пиріг Вузетка

Тісто:
Маргарин-125 гр
Яйце-2 шт
Цукор- 150 гр
Сметана- 4 ст.л
Мука- 2 ст(по 200 гр)
Розвушувач- 2 ч.л
Вареня зі смородини- 2 ст.л
Какао- 2 ч.л

Все змішати та спекти два коржа.
Охолодити ,змазати смородиновим вареням тонко два коржа ,між ними крем.

Крем:
Масло вершкове-300 гр ( цей раз взяла 150 гр)
Цукрова пудра-7 ст.л
Сиркова маса солодка-250 гр ( маса була з курагою)

Масло розтерти до біла з пудрою ,добавити сиркову масу ,добре збити.
Смачного


Детальніше  П`ятниця | 20:38 |  Коментарів: (0)

Кремові тістечка до кави

Тісто на корж -

3 яйця
5ст л цукру
3ст л теплої води
3ст л борошна
2ст л крохмалю
1 ч л розпушувача

Жовтки розтерти з цукром до білого, додати теплу воду, борошно та крохмаль, і розпушувач. Окремо збити до твердих піків білки, дуже обережно віночком ввести в жовтків, вимішуючи в одну сторону.
Пекти при 170-180гр .Остудити розрізати на два.

Крем.

100г жирних вершків
1плитка молочного шоколаду
2ст л вареної згущенки
100гр меленого жареного арахісу

Вершки збити.Ввести акуратно охолоджений розтоплений шоколад і продовжувати збивати.потім додати згущене молоко та горіхи і ще раз все збити(не довго)
Корж розрізати на два коржа,просочити джемом(у мене грушевий).Перемазати кремом.Знову промазаний джемом корж кладемо джемом до середини і на верх коржа- крем.Прикрасити по бажанню.Охолодити в холодильнику і нарізати на кусочки.
Рецепт розрахований на форму 20*30см.

Смачного!!!


Детальніше  П`ятниця | 19:34 |  Коментарів: (1)

Шоколадний торт з карамельно-маковим прошарком і вишнями.

На 1корж:
6яєць
1ст муки
2ст л чорного какао
1пакетик порошку до печива,
1ст цукру

Білки відокремити від жовтків.Білки збити з цукром до твердих піків,додати по одному жовтки і продовжувати збивати.Далі малими порцієми всипаємо муку вимішану з порошком та какао.І методом складання змішуємо яєчну суміш з борошняною.Виливаємо тісто у застелену бумагою форму і печемо 40хв при 180гр.Духовку не відкривати а в кінці пробуємо сухою паличкою чи випечений бісквіт.
Таким чином печемо два коржа.охолоджуємо і розрізаємо на два коржа.У нас має получитися 4 темних коржа.

Шоколадний крем:
100 гр. шоколаду,
250 мл. вершків

Вершки довести до кипіння, зняти з вогню, додати шоколад, розмішати до однорідної маси. Охолодити, збити до густого крему(ганаш)

Карамельно-маковий прошарок:

2 жовтки,
по одній десертній ложки крохмалю і борошна
200 мл. молока,
100 гр. маку,
Вареного згущеного молока ,
1 столова ложка без гірки желатину

Желатин залити соком з вишень для набухання, жовтки розтерти з борошном і крохмалем, закип'ятити молоко, тонкою цівкою молоко влити в яєчну суміш постійно збиваючи, щоб не утворилися грудочки, поставити на вогонь на пару хвилин до загустіння. У гарячу молочну суміш всипати очищений перетертий мак і згущене молоко. Поставить остуджувати до кімнатної температури. Розпустити желатин на водяній бані, тонкою цівкою, збиваючи влити желатин в карамельно макову суміш.
Вишня (свіжоморожена):400 гр.

За пару годин, а краще за день вишню засипати цукром 2-3 ст. ложки. і 3-4 ст. ложки алкоголю. Довести до кипіння на маленькому вогні і залишити щоб вишня просочилася. Перед складанням торта я вишню проціджую через ситечко й тим сиропом просочую коржі.

Складання:

Корж, просочений, шоколадний крем, на нього викласти 1 / 2 частини вишні, трохи по верху змастити кремом, щоб вишня була в кремі, знову кладемо корж, просочуємо, викладаємо карамельно-маковий прошарок, корж, просочування , що залишився шоколадний крем і вишні, корж.

Рецепт розрахований на тортівницю розміром 26см в діаметрі.Весь торт обтягнутий мастикою важив 3.5кг.

Ідею рецепта підглянула на сайті "У самовара",рецепт зі змінами


Детальніше  Середа | 11:00 |  Коментарів: (9)

Торт Макова насолода

Це дуже старий рецепт,але до сих пір ми полюбляємо цей торт.
Тісто:

Яйце-12 шт
Мак-2 ст
Сухарі-1 ст
Цукор-2 ст
Розпушовач-2 ч.л

Торт виходить дуже високий.
( цього разу я брапа півнорми,пекла один корж,потім розрізала його навпіл)

Крем

Яйце-3 шт
Цукор-1 ст
Вода-1 ст
Кава розчина-2-3 ч.л
Масло вершк.-300 гр

Яйце з цукром збити в кріпку піну,як бісквіт збиваєте.Потім добавляєте розтертий мак( розтираю його я в кофемолкі),терті сухарі та розпушувач.Дуже обережно перемішуєте.Та випікаєте два коржі.Охолоджуєте та потім перемазуєте кремом

Для крема: розчинити каву в воді та поставити закипятити,потім добавити взбиті яйця з цукром(збити як на бісквіт),та довести до кипіня.Маса виходить густенькою.Ожолодити.Збити масло ,та потроху добавляти холодну масу.
Смачного


Детальніше  Середа | 10:14 |  Коментарів: (7)

Язик з білими грибами під горіховим соусом

Склад:
варений яловичий язик 1,5-2кг.
2 цибулини,
500 гр. Білих грибів
сметана (добре домашня)500мл.,
склянка волоських горіхів,
часник 3-5 зубчиків
багато зелені (кріп + петрушка )
вершкове масло
сіль.

Готуємо:язик варимо з морквою,коренем петрушки,цибулькою,лавровим листком,сіль,перець.Варимо до готовності(2.5-3год)
Язик обчищаємо від шкірки(в холодній воді) і жиру, нарізаємо великими кубиками цибулю ріжемо півкільцями обсмажуємо на олії до золотистого кольору
Гриби миємо,трохи відварити(якщо сирі,у мене морожені) й ріжемо скибочками,перемішуємо з язиком, цибулею і солимо.
Для соусу перемішуємо сметану і подрібнені волоські горіхи, видавлюємо часник і солимо
якщо густо додаємо кип'яченої води кладемо все в глибоку форму, змащену вершковим маслом.
Заливаємо соусом і в розігріту до 180-200 гр. духовку на 20 хвилин
Готову страву посипаємо зеленню


Детальніше  Середа | 10:10 |  Коментарів: (5)
Неділя, 19/05/2024, 02:38
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2062]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2024