На тісто:400гр муки
125гр цукрової пудри
1 ч л кориці
250гр вершкового масла
1 яйце
Начинка:
200гр маку
125мл вершків
3яйця
75гр цукру
3ст л меду
1 ч л кориці
200гр подріблених горіхів
200гр ізюму(кураги,чорносливу)
100гр кокосової стружки
125гр цукрової пудри
1 ч л кориці
250гр вершкового масла
1 яйце
Начинка:
200гр маку
125мл вершків
3яйця
75гр цукру
3ст л меду
1 ч л кориці
200гр подріблених горіхів
200гр ізюму(кураги,чорносливу)
100гр кокосової стружки
Всі складові тіста змішати і замісити тісто.Загорнути у плівку і поставити у холод.
А тим часом готуємо начинку.Ізюм(курагу або чорнослив)запарити.Потім нарізати дрібно.
Мак розтерти у блендері і всипати у киплячі вершки.Дати охолонути.
Яйця збити з цукром до піни ,додати меду і також збити.Зєднати обидві маси яєчну і макову.Всипати горіхи,стружку і ізюм.Перемішати.
Тісто розділити на дві частини(меншу і більшу)Більшу викладаємо у круглу форму і робимо високі бортики.З меншої вирізуємо зірочки.
Викладаємо начинку на тісто і зверху складаємо зірочки так щоб вони накладалися одна на одну краями.Зверху змастити жовтком.
Випікаємо 45 хв при 170-180гр.Форма розміром 26 см.
А тим часом готуємо начинку.Ізюм(курагу або чорнослив)запарити.Потім нарізати дрібно.
Мак розтерти у блендері і всипати у киплячі вершки.Дати охолонути.
Яйця збити з цукром до піни ,додати меду і також збити.Зєднати обидві маси яєчну і макову.Всипати горіхи,стружку і ізюм.Перемішати.
Тісто розділити на дві частини(меншу і більшу)Більшу викладаємо у круглу форму і робимо високі бортики.З меншої вирізуємо зірочки.
Викладаємо начинку на тісто і зверху складаємо зірочки так щоб вони накладалися одна на одну краями.Зверху змастити жовтком.
Випікаємо 45 хв при 170-180гр.Форма розміром 26 см.