В гості до Ірини
 
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 422 423 424 425 »

Курячий зельц

1 курка або 2 великих стегна і дві великих курячих грудки
1 пакетик (10-14 г) желатину
сіль,молотий перець, часник – за смаком
1 морквина
2-3 лаврових листка
.М'ясо зрізаємо невеликими шматочками. Жир відкладаємо убік, нам він не згодиться. Шкірку викидаємо.
Підготовлене м'ясо солимо, перчимо, додаємо видавлений часник і відставляємо убік десь на 2-3 години. Моркву злегка проварити,нарізати кусочками
Беремо чистий, картонний, з фольговим покриттям пакет з під соку або молока і наповнюємо його м'ясом,кусочками моркви. Зверху кладемо декілька лаврових листочків і засипаємо сухим желатином.
Готуємо високу посудину, наповнюємо її водою і ставимо на вогонь. Занурюємо пакет. Вода не повинна доходити по самий пакету, а десь на 3\4. Зверху, на м'ясо, ставимо вантаж: кавову чашку або маленьку скляну баночку. І придавлюємо чим-небудь важким. Я просто накрила кришкою, придавивши баночку. Воду доводимо до кипіння і варимо 1 годину Знімаємо вантаж і витягуємо пакет з води. Охолоджуємо. Перед вживанням пакет розрізаємо і отримуємо курячий рулет зі желе або курячий зельц.
Рецепт запозичила зі сайту «У самовара»
 

Детальніше  Неділя | 14:07 |  Коментарів: (3)

Мясний хлібець з фісташками

900 г курячого м'яса або
м'ясо курячих грудок (близько 3шт)
400гр фаршу (свинина+говядина)
1 яйце
1 зубчик часнику, дрібно-дрібно порізати
120 г готової шинки, порізати маленькими кубиками
1/2 чашки сирих, очищених фісташок
трохи меленого мускатного горіха
сіль, перець за смаком
Курячі грудки перемолоти і змішати з фаршом.
4. Додати яйце, часник, шинку, мускатний горіх, сіль, перець. Все добре, ретельно перемішати
Розігріти плиту .
6. Змастити прямокутний аркуш дуже щільної фольги злегка маслом. Викласти на нього фарш і сформувати брусок..
7. Перенести на деко і запікати 1 годину. Дати остигнути, не виймаючи, потім охолодити в холодильнику.
Мої коментаріїї.У мене було мало фісташок і я додала жарений арахіс.Скажу вам що вигляд непоганий але цього не слід робити то смак у такого арахіса-ніякий.
Рецепт взятий зі сайту KYXARKA.RU
 

Детальніше  Неділя | 14:04 |  Коментарів: (0)

Котлети у картопляній шубі

 
На 12 шт:600гр фаршу
1 яйце
1 маленька суха булочка
Сіль,перець,2 цибулини,4 великих картоплі,2 ст л мелених сухарів,
1 головка часнику

До фаршу додати терту 1 цибулю,часник,сіль,перець,вимочену у молоці булочку,яйце,можна зелень і приготувати масу на котлети.
4 сирих картоплини тремо на дрібній терці(як на деруни)додаємо 2 ст л сухарів,1 терту цибулю,сіль,перець і добре вимішуємо.
Сформовані сирі котлети вимазуємо у картопляній суміші і жаримо на добре розігрітій пательні з обох сторін до готовності.
 
 
 

Детальніше  Неділя | 14:01 |  Коментарів: (0)

Пікантний помідоровий супчик

Потрібно:1кг помідорів,1 цибулина,3зубчика часнику,1 болгарський перець,1 морквину,250мл мясного бульону,4-5ст л оливкової олії,150гр рису,сіль,перець,зелень,спеціїї до смаку

Помідори залити кипятком і зняти з них шкірочку.Мякоть змолоти у блендарі.Цибулю дрібно нарізати піджарити.Часник порізати дрібно,перець соломкою,моркву на терку.Коли цибуля буде майже піджарена до неї добавити часник,перець і моркву.
до протертих помідорів долити бульон,додати піджарені овочі,рис,посолити.поперчити і варити 30хв.за 1-2хв до готовності заправити спеціями і зеленю.До супа добре подати грінки з чорного хліба намазані часником.

Мої коментарії.Я варила суп без рису.А готовий суп весь пропустила через блендер і у мене вийшов суп-пюре.

Детальніше  Неділя | 13:57 |  Коментарів: (0)

Мясо запечене у вині

Нам треба гарний кусок свинячої
шинки
1 голівка часнику + кілька додаткових зубчиків
близько 3-4 ложки солі
сушеної травички (майоран, чебрець, орегано, і т.д.)

Сиру шинку я мию, осушую паперовими рушниками, зрізаю всі лишні оболонки і зайвий жир.
Почистити голівку часнику, і дуже дробно посікти. До часнику добавляю сіль,трави і розтираю широким ножем, так би отримати гладку кашку.
Додаткові зубки часнику, ріжу на скибочки. У м'ясі я надрізую ножем невеликі отвори і вкладаю в нього по скибочці часнику. Соляно– часниковою кашкою натираю м'ясо з усіх боків. Кладу до посудини прикриваю продовольчою плівкою і до холодильника на всю ніч (або принаймні на 5-6 годин).
Наступного дня туди ж вливаю червоне вино (ідеально було б якби вино закрило все м'ясо, але зазвичай одна пляшка виявляється дуже мало) і знову прикриваю і вставляю до холодильника. Цього разу на 2-3 дні. Час від часу під час маринування я перевертаю м'ясо на другу сторону.
Виймаю з холодильника на1-2 години перед тим як ставити до духовки.
Розігріваю духовку до 180.C. М'ясо печу зануреним у винному маринаді. В процесі печіння знову я обертаю м'ясо. На декілька хвилин перед вимиканням духовки зливаю маринад,обмащую кетчупом(хоча того можна і не робити) після чого ще я допікаю м'ясо.У мене це триває 2-2.5год.
А вино, що зливається, можна використати як соус

Детальніше  Неділя | 13:29 |  Коментарів: (0)
Вівторок, 05/12/2023, 22:00
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Грудень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
Nikita
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2058]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2023