1 курка або 2 великих стегна і дві великих курячих грудки 1 пакетик (10-14 г) желатину сіль,молотий перець, часник – за смаком 1 морквина 2-3 лаврових листка .М'ясо зрізаємо невеликими шматочками. Жир відкладаємо убік, нам він не згодиться. Шкірку викидаємо. Підготовлене м'ясо солимо, перчимо, додаємо видавлений часник і відставляємо убік десь на 2-3 години. Моркву злегка проварити,нарізати кусочками Беремо чистий, картонний, з фольговим покриттям пакет з під соку або молока і наповнюємо його м'ясом,кусочками моркви. Зверху кладемо декілька лаврових листочків і засипаємо сухим желатином. Готуємо високу посудину, наповнюємо її водою і ставимо на вогонь. Занурюємо пакет. Вода не повинна доходити по самий пакету, а десь на 3\4. Зверху, на м'ясо, ставимо вантаж: кавову чашку або маленьку скляну баночку. І придавлюємо чим-небудь важким. Я просто накрила кришкою, придавивши баночку. Воду доводимо до кипіння і варимо 1 годину Знімаємо вантаж і витягуємо пакет з води. Охолоджуємо. Перед вживанням пакет розрізаємо і отримуємо курячий рулет зі желе або курячий зельц. Рецепт запозичила зі сайту «У самовара»
900 г курячого м'яса або м'ясо курячих грудок (близько 3шт) 400гр фаршу (свинина+говядина) 1 яйце 1 зубчик часнику, дрібно-дрібно порізати 120 г готової шинки, порізати маленькими кубиками 1/2 чашки сирих, очищених фісташок трохи меленого мускатного горіха сіль, перець за смаком Курячі грудки перемолоти і змішати з фаршом. 4. Додати яйце, часник, шинку, мускатний горіх, сіль, перець. Все добре, ретельно перемішати Розігріти плиту . 6. Змастити прямокутний аркуш дуже щільної фольги злегка маслом. Викласти на нього фарш і сформувати брусок.. 7. Перенести на деко і запікати 1 годину. Дати остигнути, не виймаючи, потім охолодити в холодильнику. Мої коментаріїї.У мене було мало фісташок і я додала жарений арахіс.Скажу вам що вигляд непоганий але цього не слід робити то смак у такого арахіса-ніякий. Рецепт взятий зі сайту KYXARKA.RU
На 12 шт:600гр фаршу 1 яйце 1 маленька суха булочка Сіль,перець,2 цибулини,4 великих картоплі,2 ст л мелених сухарів, 1 головка часнику
До фаршу додати терту 1 цибулю,часник,сіль,перець,вимочену у молоці булочку,яйце,можна зелень і приготувати масу на котлети. 4 сирих картоплини тремо на дрібній терці(як на деруни)додаємо 2 ст л сухарів,1 терту цибулю,сіль,перець і добре вимішуємо. Сформовані сирі котлети вимазуємо у картопляній суміші і жаримо на добре розігрітій пательні з обох сторін до готовності.
Потрібно:1кг помідорів,1 цибулина,3зубчика часнику,1 болгарський перець,1 морквину,250мл мясного бульону,4-5ст л оливкової олії,150гр рису,сіль,перець,зелень,спеціїї до смаку
Помідори залити кипятком і зняти з них шкірочку.Мякоть змолоти у блендарі.Цибулю дрібно нарізати піджарити.Часник порізати дрібно,перець соломкою,моркву на терку.Коли цибуля буде майже піджарена до неї добавити часник,перець і моркву. до протертих помідорів долити бульон,додати піджарені овочі,рис,посолити.поперчити і варити 30хв.за 1-2хв до готовності заправити спеціями і зеленю.До супа добре подати грінки з чорного хліба намазані часником.
Мої коментарії.Я варила суп без рису.А готовий суп весь пропустила через блендер і у мене вийшов суп-пюре.
Нам треба гарний кусок свинячої шинки 1 голівка часнику + кілька додаткових зубчиків близько 3-4 ложки солі сушеної травички (майоран, чебрець, орегано, і т.д.)
Сиру шинку я мию, осушую паперовими рушниками, зрізаю всі лишні оболонки і зайвий жир. Почистити голівку часнику, і дуже дробно посікти. До часнику добавляю сіль,трави і розтираю широким ножем, так би отримати гладку кашку. Додаткові зубки часнику, ріжу на скибочки. У м'ясі я надрізую ножем невеликі отвори і вкладаю в нього по скибочці часнику. Соляно– часниковою кашкою натираю м'ясо з усіх боків. Кладу до посудини прикриваю продовольчою плівкою і до холодильника на всю ніч (або принаймні на 5-6 годин). Наступного дня туди ж вливаю червоне вино (ідеально було б якби вино закрило все м'ясо, але зазвичай одна пляшка виявляється дуже мало) і знову прикриваю і вставляю до холодильника. Цього разу на 2-3 дні. Час від часу під час маринування я перевертаю м'ясо на другу сторону. Виймаю з холодильника на1-2 години перед тим як ставити до духовки. Розігріваю духовку до 180.C. М'ясо печу зануреним у винному маринаді. В процесі печіння знову я обертаю м'ясо. На декілька хвилин перед вимиканням духовки зливаю маринад,обмащую кетчупом(хоча того можна і не робити) після чого ще я допікаю м'ясо.У мене це триває 2-2.5год. А вино, що зливається, можна використати як соус