Сьогодні вирішила трохи потішити своїх легеньким тортиком.Зовсім мало калорій,зате смачно
На бисквіт: 4 яйця 1.5ст цукру 100гр маргарину 2-3ст л сметани 1 стакан шампанського(можна фанту або любу водичку сильногазовану) 1 пакет розпушувача 1 ч л соди 3 стакани муки
Яйця збити з цукром.Додати розтоплений,але охолоджений маргарин,сметану і шампанське.Вимішати і всипати муку з розпушувачем та содою.Мішати легко в одну сторону не довго. За рахунок газів тісто гарно росте і виходить пухке.
Крем. 200гр обежириного сиру 1ст сметани 0.5ст пудри цедра лимона закріплювач вершків або розведений на воді желатин(15гр) Банан або персики або абрикоси
Сметану збити з пудрою,додати закріплювач(не желатин!) і поступово додавати протертий через сито сир.Якщо закрюплювача вершків не має то желатин додається в самому кінці збивання крему.Масу гарно збити.Складаємо тортик. Коржі пропитую сиропом(1:1)цукор+вода.Далі крем зі сиру і нарізані колечками фрукти(у моєму випадку банани).
Мої коментарі.Я робила пів порції тіста на бисквіт бо з цієї порції виходить великий торт.І відповідно крем брала лише на пів порції.Фрукти можна давати любі але яблука сюди категорично не підходять.
|