Яринка запрошує до столу
| |
Pocя | Дата: Понеділок, 15/08/2011, 20:01 | Сообщение # 496 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
|
Дууууже люблю цю страву!!!! Але я заливаю молоко+мед+мак. І завжди готують в нас на Спаса!!! Направду дуже смачно!
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 16/08/2011, 00:21 | Сообщение # 497 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (канарка) Хоч і прогавила свято але випічку випечу в любий день Я також не тільки в це свято їх печу,бо полюбляємо ми ці шуліки
Quote (Talochka) Я шуліків ніколи не куштувала Наталко,спробуй,смачно Quote (Talochka) Тобто форму змастити олією і випікати в духовці, як звичайні коржі? Можна і в духовці,але я полюбляю на плиті в сковорідці їх пекти
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 16/08/2011, 00:22 | Сообщение # 498 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Pocя) Але я заливаю молоко+мед+мак. В мене мед донька не дуже признає,то заміняю цукром
|
|
| |
Оля | Дата: Вівторок, 16/08/2011, 02:36 | Сообщение # 499 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
| Ой, Яринко! Дійсно нагадали дитинство. Мої бабці колись таке готували. Паляниці на соді пекли на плиті зверху. А як вони вистигали, то щіпали кавальчиками, скидували в макітру і заливали такою сумішшю, як Неля написала - молоко ,мед і тертий мак. То таке смачне було, що мені донині пахне! Але нема тих сільських печей, нема на чому ті паляниці пекти.... Та і забулося все. Дівчата, поки ще живуть ваші мами і бабусі - переписуйте всі ці старовинні рецепти галичанської кухні, щоби і дітям у спадок залишилося. То все безцінне!
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 16/08/2011, 20:56 | Сообщение # 500 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Оля) Дівчата, поки ще живуть ваші мами і бабусі - переписуйте всі ці старовинні рецепти галичанської кухні, щоби і дітям у спадок залишилося. То все безцінне! Так це чиста правда, як гляну в той мамин записник, а він вже такий жовтезний, але який цінний...
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 16/08/2011, 21:29 | Сообщение # 501 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Оля) Але нема тих сільських печей, нема на чому ті паляниці пекти.. Олю,то на плиті вони теж смачні виходять Quote (оксанка) а він вже такий жовтезний, але який цінний Це у мене так з бабусиним записником,а записувати вона його почала в кінці 19 сторіччя,то йому вже більше чім 100 років
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Середа, 24/08/2011, 18:51 | Сообщение # 502 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Пташине молоко Дуже смачно та легко в приготуванні
форма 26 см.
Тісто: 1 ст. борошна 7 жовтків 1 / 2 ст. цукру 100 гр. слівівочного масла 1 ч.л соди, гашене якщо тісто вийшло дуже густе - додати молока або ціле яйце або мінералки з газом
взагалі тісто має бути дуже тягучим, і корж сильно не поднімаеться.
Крем: 7 білків желатин 20 гр. 1 ст. цукрового піску (якнайменше, хто не ласун) вершкове масло-150 гр 200 гр. згущеного молока, 1 / 4 ч.л. лимонної кислоти ... крем готуйте у великому посуді літрів на 5, тому що сильно збільшується в об'ємі і збивати не зручно в маленькій)
глазур: (або вже готова) шоколад 150 гр 50-70 мл вершків 38% 25 гр. вершкового масла
Приготування основи: Збити масло кімнатної температури із цукром,додати жовтки, ванільний цукор, соду і борошно,все перемішати міксером. Форму вистелити папером для випічки і викласти суміш. Випікати в нагрітій духовці до 170 хвилин 15-20 до готовності. Остудити й розрізати навпіл.
Приготування крему: Замочити желатин в 1 / 2 ст. холодної води на 30 хвилин. а поки окремо збити масло зі згущеним молоком до однорідного крему і залишити осторонь (краще в холодильнику) У воду з набряклим желатином додати половину цукру і половину лимонної кислоти (дивіться склад крему). Нагріти до розчинення цукру і желатіна.НЕ кип'ятити! Збити білки з залишилася лимонною кислотою до стійкої піни, в три прийоми додаючи цукор, що залишився і обережно влити гарячий цукрово-желатиновий розчин, в кінці додаю ванільний цукор. масу зі збитими білками з сах-желатиновим растворомі поступово поступово вводжу в вершково-сгущеночную масу, весь час збиваючи.
Для глазурі: У каструльку поламати шоколад, додати вершки і масло все розтопити на маленькому вогні до однорідної маси. Глазур вважається готовою, якщо крапля її, налита на фарфорове блюдечко, не розпливається. Готову глазур вилити негайно на поверхню торта, швидко розрівняти і розгладити її ножем.
Збірка торта: У форму із знімними бортами кладемо нижній корж за бажанням можна просочити цукровим або фруктовим сиропом. Виливаємо крем і зверху кладемо другий корж злегка вдавлюючи його всередину. Ставив холодильник для застигання. Застиглий торт заливаємо шоколадною глазурьюі прикрашаємо за бажанням
пояснення
Глазур брати краще магазину (рівніше лягає і не плавить крем)
Бісквіт розрізаю на 2 частини, просочують сиропом і будь-яким кремом тонким шаром, потім ставлю форму-кільце, вона повинна дуже щільно прилягати до бісквіту.Затем виливаю суфле (воно рідке) і в холодильник
(Все залежить від желатину, буває застигає за 30-40 хв, а буває години за 2-3, якщо не впевнені у властивості желатину, залиште застигати на болеее тривалий термін) Перевірити застигло чи ні можна ножем, Знімати кільце і прикрашати, тільки після повного застигання
Розігріти глазур, дістати торт, зняти форму і вилити глазур і швидко розрівняти широким пензлем або ножем або шпателем, не забути про боки. Якщо ж ви хочете покласти суфле між коржами, то перший корж просочіть, потім форму, потім суфле і в холодильник, як застигне покладіть другий корж, просочіть сиропом і вже глазур. в рецепті стоїть, що корж кладуть на не застигле суфле і придавлюють-НЕ РАДЖУ, тоді суфле осідає й не таке повітряне.
|
|
| |
Леся | Дата: Середа, 24/08/2011, 19:17 | Сообщение # 503 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Яринка-1, Я аж облизала монітор.Все думаю коли ж це мені таку смакотінь спекти???
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 24/08/2011, 19:28 | Сообщение # 504 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Дякую за рецепт!Колись пробувала зовсім по іншому рецепті(з агар-агаром) то мені не сподобалося,а тепер бачу простіший рецепт.Буду пробувати.
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Середа, 24/08/2011, 22:59 | Сообщение # 505 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Дуже класний торт, все хочу попробувати пекти Пташине молоко і боюсь , а тут треба таки попробувати...Дякую за рецепт. Тут так гарно все описано...
|
|
| |
Наталонька | Дата: Четвер, 25/08/2011, 11:31 | Сообщение # 506 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
| Яринка-1, пташине молоко у вашому виконанні просто неперевершене. Вигляд цього штаточка вражає і смак мабуть фантастичний. Дякую за рецепт. Quote (Зоряна9810) Хочу попробувати пекти Пташине молоко і боюсь в цьому з Зоряною я солідарна. Дуже мені подобається така випічка із суфле, але я не дуже впевнена у своїх кулінарних здібностях, наразі тільки збираю рецепти
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 25/08/2011, 11:46 | Сообщение # 507 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Яринкo, і я дякую за такий детальний рецепт! Є багато рецептів псевдо "Пташиного молока", а Ваше - дійсно справжнє. Розріз просто бездоганний!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Pocя | Дата: Четвер, 25/08/2011, 11:52 | Сообщение # 508 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Quote (Яринка-1) Пташине молоко Дуже смачно виглядає кусочок тортика! І рецептик не складний!! Дякую!
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 25/08/2011, 14:34 | Сообщение # 509 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Леся) Все думаю коли ж це мені таку смакотінь спекти??? Quote (Леся) Буду пробувати. Quote (Зоряна9810) все хочу попробувати пекти Пташине молоко і боюсь , а тут треба таки попробувати Quote (Наталонька) але я не дуже впевнена у своїх кулінарних здібностях, наразі тільки збираю рецепти Quote (Pocя) І рецептик не складний!! Дякую! Дівчатоньки,рецепт легкий,готується також дуже просто,все гарно виходить,головне не відходити від рецепта.Одне він солодкий,то можете трохи лим.к-ти більше добавити.Але ми солодкоїжки,то нам ще мало було солодкого. Я спекла корж,він виходить не високий,з нього зрізала кришку ,яку потім на суфле поставила,на фото то все видно.Коржі не просачувала,воно не сухе виходить.
Quote (Talochka) а Ваше - дійсно справжнє. Сонечко дякую.
А глазур я брала 2 пачки д-р Еткер
Так,Наталко,це є справжнє Пташине молоко.
Quote (Talochka) Розріз просто бездоганний!
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 25/08/2011, 14:35 | Сообщение # 510 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (ir71) Дякую за рецепт!
Іринко,на здоров"я
|
|
| |
|