Десерти
| |
LILEJA | Дата: П`ятниця, 25/11/2011, 18:52 | Сообщение # 151 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| irusyk, полюбляю я налиснички з різними начинками. Треба спробувати.
|
|
| |
irusyk | Дата: П`ятниця, 25/11/2011, 20:22 | Сообщение # 152 |
повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 324
Статус: Offline
| LILEJA, спробуй, я впевнена ти не пошкодуєш про це)))
|
|
| |
Pavluk | Дата: Неділя, 04/03/2012, 13:47 | Сообщение # 153 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Пишу поки сюди, а як треба буде то можливо в окрему темку вивести?!? Ось що я найшла на рахунок йогуртів на форумі Хлібопічка.
Коротка інструкція:
Вибирайте сорти Молока, не вимагають його кип'ятіння, звичайне свіже пастеризоване молоко: високоякісне молоко, витримане молоко, стерилізоване з використанням УВЧ, тривалого терміну зберігання, порошкове молоко. Сире молоко слід прокип'ятити охолодити і після охолодження відфільтрувати, щоб позбутися від пінок.
Зауваження 1. Різні сорти молока дають йогурт різної якості. Гарні результати виходять при використанні високоякісного пастеризованого і гомогенізованого молока і молока для тривалого зберігання після обробки УВЧ. З цілісного молока виходить більш м'який і ароматний продукт. 2. Для отримання більш щільного йогурту можна додати в молоко 2 або З столові ложки порошкового (сухого) молока і ретельно їх розмішати З. Так як молоко є натуральним продуктом, то його характеристики не залишаються постійними. Можливий випадок, коли Ви використовуєте порцію молока, не відповідну для приготування йогурту, хоча до цього воно Вас і задовольняло. Вам буде достатньо взяти молоко з іншої партії.
Вибір "закваски" 1. Або на основі йогурту, наявного в продажу, але не пастеризованого (ні розмішаного, ні рідкого) з максимально віддаленій датою реалізації. 2. Або на основі йогурту Вашого приготування. З. Або на основі сухого ліофілізованого ферменту (продається в аптеках). В цьому випадку подовжите час першого приготування на 2:00.
Не використовуйте для закваски йогурт Вашого приготування більше 12 разів, так як при цьому виходить продукт стає менш якісним.
Рекомендації 1. Використовуйте тільки охолоджене молоко або молоко кімнатної температури (але не гаряче молоко). 2. для досягнення хорошого перемішування збийте йогурт до однорідного стану, і потім поступово додайте молоко, продовжуючи перемішування. З. Не рухайте йогуртницю під час приготування продукту, Уникайте місць, де можлива вібрація, наприклад, на холодильнику, і не встановлюйте апарат на протязі. 4. Коли йогурт готовий, помістіть його в холодильник принаймні за годину до вживання. Якщо Ви витримаєте його протягом 24 годин, то він буде більш щільним. 5. Термін зберігання готового продукту в холодильнику - не більше 8-10 днів. 6 При приготуванні дійте обережно, стежте за чистотою всіх об'єктів, що знаходяться в контакті з молоком.
Для приготування йогурту високої якості потрібно від 8 до 10:00 в залежності від сорту використовуваного молока і Вашого смаку.
|
|
| |
Pavluk | Дата: Неділя, 04/03/2012, 13:47 | Сообщение # 154 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| • Йогурт з фруктовим сиропом - 4-5 столових ложок концентрованої сиропу - 1 порція йогурту або 1 упаковка ферменту і 1 літр молока Збити йогурт або розвести фермент в невеликій кількості молока. Додати сироп при постійному помішуванні і влити, перемішуючи, молоко. Розлити по баночках.
• Йогурт, ароматизований кавою - 100 г цукру - 3-4 столові ложки кави - 1 порція йогурту або 1 упаковка ферменту і 1 літр молока Ретельно розвести цукор і кава в молоці. Збити йогурт і перемішати з приготованим молоком.
• Йогурт з варенням - 4-5 столових ложок варення - 1 порція йогурту або 1 упаковка ферменту і 1 літр молока. Ретельно розвести варення при нагріванні в каструлі на малому вогні, потім поступово влити туди півлітра молока. Остудити. Додати другу половину порції молока Перемішати зі збитим йогуртом або ферментом. Розлити по баночках.
• Йогурт з фруктами в сиропі (консервовані ананаси, абрикоси) - 3-4 скибочок ананаса або 8-12 половинок абрикосів або персиків в залежності від розмірів - 4-5 столових ложок сиропу - 1 порція йогурту або 1 упаковка ферменту і 1 літр молока. Подрібнити фрукти. Збити йогурт або приготувати фермент, ввести при постійному енергійному перемішуванні. Поступово додавати молоко. Розлити по баночках.
• Йогурт зі свіжими фруктами - 1 великий апельсин -100 Г цукру - 1 / З склянки води - 1 порція йогурту або 1 упаковка ферменту і 1 літр молока Очистити апельсин. Розрізати його на дрібні шматочки. Прокип'ятити протягом 10-15 хв. на слабкому вогні з цукром і водою. Охолодити. Збити йогурт або приготувати фермент, додати приготовлений продукт в охлажденномом вигляді і влити при енергійному помішуванні молоко. Розлити по баночках. Зауваження: ніколи не додавати фрукти без попереднього кип'ятіння.
Розмістити баночки без кришечок в апараті, еакрить загальною кришкою і включити в мережу. Готовий йогурт закрити кришками і поставити в холодильник. П.С. фермент - закваска для йогурту.
Сообщение отредактировал Pavluk - Неділя, 04/03/2012, 13:48 |
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 04/03/2012, 15:46 | Сообщение # 155 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Дякую зі інформацію.Я вже спробувала і фруктовий і питний.Задоволена поки що лише йогуртом без добавок і питним.Якщо щось додавати то мабуть краще свіжі фрукти,бо з мороженими нам не сподобалося.Малому сьогодні вже у готовий йогурт додала консервованих персиків кусочками,бо просто ЧУДО!!!! На рахунок молока то з суперпастерізованого виходить кращий,густіший та смачніший.А зі звичайного молока зі супермаркету,не те зовсім.Це швидше нагадує кефір а не йогурт
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 03/04/2012, 18:20 | Сообщение # 156 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| На замовлення Ксюші. Я робила за таким рецептом.
Тірамісу Склад: • 250 гр. Маскарпоне (італійський м'який сир, продається в коробочках) • 3-4 яйця • 75 гр. цукрової пудри • 20-30 шт. печива савоярді (це бісквітне, довгасте печиво ("Дамські пальчики") • 150 мл холодного міцного кави (краще еспресо) • 4 ч.л.коньяку • 1-2 ч.л. простого какао • щіпка солі • Чорний шоколад Приготування 1) Маскарпоне розім'яти виделкою в мисочці. Яйця розділити на білки і жовтки. Зварити каву і поставити охолоджуватися. 2) Збити жовтки з цукровою пудрою до білого. Потім додати їх по ложці до маскарпоне, збиваючи міксером або віночком. 3) Збити білки з дрібкою солі. І так само, по ложці, додати до маскарпоне з жовтками. Забрати масу в холодильник. 4) Тим часом в холодну каву додати лікер і підготувати форму для тірамісу. 5) Дістати суміш з холодильника, дно форми покрити тонким шаром крему. Потім брати по одному печива і швидким (!) Рухом вмочати їх в каві, не випускаючи, і викладати у форму щільним шаром. Так викласти один шар. 6) Змастити зверху кремом. 7) Потім таким же чином викласти 2-й шар. 8) Змастити кремом, що залишився. 9) Зверху посипати какао так, щоб не було просвітів. І посипати тертим шоколадом. Тірамісу повинен постояти ніч в холодильнику. Чим довше стоїть на холоді тим смачніше.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Вівторок, 03/04/2012, 22:42 | Сообщение # 157 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| оксанка, Дякую сонечко.А потім як його з форми дістати ,чи ти не складаєш у форму глубоку?
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - Вівторок, 03/04/2012, 22:50 |
|
| |
masik | Дата: Середа, 04/04/2012, 15:30 | Сообщение # 158 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 906
Статус: Offline
| Quote (Ксюша) А потім як його з форми дістати ,чи ти не складаєш у форму глубоку? Я роблю по тому рецепту який дала Оксанка і без вершків.А щоб можна було порізати, то я викладаю його в розємну круглу форму тільки беру її без дна , а ставлю на тортівницю.І боки викладаю печивом.Знімаю форму коли застигне і готовий тортик , ріжеться добре.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Середа, 04/04/2012, 18:22 | Сообщение # 159 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| masik, дякую ,попробую і прозвітую
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
оксанка | Дата: Середа, 04/04/2012, 23:09 | Сообщение # 160 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Ксюша) чи ти не складаєш у форму глубоку? я викладаю у глибоку роз’ємну форму, потім просто боки знімаю і ріжу. Мар’янко дякую за ідейку як можна викласти на тортивницю
Сообщение отредактировал оксанка - Середа, 04/04/2012, 23:10 |
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 15/08/2012, 12:18 | Сообщение # 161 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, хочу показати вам, чим я снідаю практично кожні вихідні (особливо спекотні) впродовж усього цьогорічного літа. А чому пишу в цій темі - та тому що це морозиво! Приготування його примітивне до смішного, але смак не гірший (для мене принаймні), ніж у справжнього. а найголовніше, що вам потрібно мати лише один інгредієнт - банан. Але вся "фішка" в тому, що банан потрібно попередньо заморозити. А потім, діставши з морозильної камери, очищаємо його від шкірки (прямо зішкрябуємо ножем, бо у замороженого банана вона сама так легко не відходить, яку у звичайного), ріжемо на крупні шматки і кидаємо все у блендер (краще не в погружний, а в чашу з ножем). У блендері банан спочатку перетворюється на заморожені крихти, але ви продовжуєте, і через кілька хвилин побачите, як ці бананові крихти перетворюються у густу кремоподібну масу. Усе: виймайте готове морозиво! Ви знаєте, якби мені хтось дав скуштувати це морозиво до того, як я сама його приготувала, я б ніколи не повірила, що там немає вершків. Структура цього бананового пюре виходить такою кремоподібною - одним словом справжнісіньке вершкове морозиво, але з насиченим банановим смаком. Я сказала, що для морозива необхідний один лише інгредієнт, але для свого сніданку я додаю ще 2, і саме ця трійця зробила його моїм хітом. Отже, переклавши морозиво у креманку/мисочку/тарілку, я поливаю його 1 десертною ложкою кавового лікеру "Калуа" і щедро посипаю корицею (для мене кориця до банана - це майже така сама класика, як і з яблуком). Все, беру свій сніданок-десерт і неквапливо насолоджуюсь!
Можливо хтось із вас уже давно знає цей рецепт, а хто не знає, то наполегливо закликаю спробувати. (До речі, банани для цього морозива я часто купую другого сорту, бо чим стигліший банан, тим солодшим потім виходить морозиво. )
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Середа, 15/08/2012, 13:02 | Сообщение # 162 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Talochka, усе геніальне це найпростіше що може бути!!!! я думаю що це дуже смачно! Дякую що поділилася!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 15/08/2012, 13:21 | Сообщение # 163 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810,
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 15/08/2012, 14:10 | Сообщение # 164 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) я снідаю практично кожні вихідні просто бомбезний сніданок.Дякую за рецептик.Думаю мої діти будуть від такого морозива пригати до неба.
|
|
| |
Леся | Дата: Середа, 15/08/2012, 15:30 | Сообщение # 165 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Наталю,може хтось і знає але приховує,а ти така наша хороша що ділишся смакотою з нами.За це тобі велике ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Мені якраз зараз пригодиться таке,дуже люблю морозиво але поки не їм,а таке точно буду їсти
|
|
| |
|