Десерти
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 05/08/2013, 18:20 | Сообщение # 226 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira, ой, пам'ятаю, моя тітка такі цукерки робила, коли я була ще мала. Дійсно, смак дитинства. Дякую, Іринко за рецепт!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Понеділок, 05/08/2013, 21:17 | Сообщение # 227 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Ira, дуже просто у приготуванні а зате натуральне,не те що зараз продають
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 05/08/2013, 22:40 | Сообщение # 228 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Ira, дякую за рецепт
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Olena87 | Дата: П`ятниця, 25/10/2013, 15:24 | Сообщение # 229 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
| Журавлина у білковій глазурі (айсинг) (рецепт з телепередачі) 200г. журавлини 1 яєчний білок 200г. пудри 1,5ч.л. соку лимона
Білок збити міксером додаючи пудру і сік лимона. Журавлину наколоти на зубочистки, занурити у білок і посипати пудрою через сито, поставити хай застигає протягом 2год.
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 27/10/2013, 15:02 | Сообщение # 230 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Olena87, щось таке цікавеньке...
|
|
| |
Ira | Дата: Вівторок, 29/10/2013, 20:12 | Сообщение # 231 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Olena87, цікавооо...Дякую!!!!!!
|
|
| |
Olena87 | Дата: Вівторок, 29/10/2013, 21:42 | Сообщение # 232 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
| оксанка, Ira, дякую! буду рада якщо комусь сподобається...
|
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 14/12/2013, 20:11 | Сообщение # 233 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Вирішила і я поділитись смачним десертом Макарон(Макарун),кому як подбається називати це мигдальне печенько. Інгредієнти на 30-40 макаронів, в залежності від розміру:
Для макаронів:
125 г очищеного від шкірки мигдалю * 225 г цукрової пудри 120 г яєчних білків кімнатної температури, краще від не самих свіжих яєць (у мене це виходить 3 шт від великих яєць, які С-0 з маркування, але на око все ж краще не орієнтуватися і відміряти на вагах, тому що навіть у межах однієї категорії у яєць може бути разбежка у вазі до 5 грамів на штуку, а 15 грамів - це вже значна похибка при випіканні макаронів 60грам цукру не грубого барвник. Для ганашу:
100 г білого шоколаду 40 мл жирних вершків (не менше 30%) 2 ч.л. м'ятного сиропу
Щоб почистити мигдаль , залийте його окропом і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду і зніміть шкірку. Просушіть на низькій температурі в духовці або залиште на пару днів при кімнатній температурі , якщо не поспішайте . Якщо ви готуєте шоколадні макарони , мигдаль можна не очищати .
** Білки краще відокремити від жовтків з вечора , накрити харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі до моменту випікання макаронів.
*** Для приготування макаронів підходить як порошковий , так і гелевий харчовий барвник . Рідкий не підходить , оскільки його потрібно занадто багато для того , щоб він дав потрібну інтенсивність кольору , а це може зіпсувати консистенцію мигдалево - білкової маси.
Насамперед потрібно перемолоти мигдаль в борошно. Я це роблю в кавомолці. Оскільки чаша у кавомолки невелика , я ділю мигдаль на 2 частини. До кожної частини додаю по 50 г цукрової пудри - в такому випадку при перемелюванні у мигдалю менше шансів пустити масло і злипнутися в ком. Перемелюю в режимі " пульс" , тримаю кнопку не довше за 5 секунд. Просіваю через сито , що залишилися великі частки відкладаю. Перемелюю другу частину , теж просіваю . З'єдную погано перемелені залишки , додаю 20 г ( 1 ст.л.) пудри і знову перемелюю і просіваю . Додаю залишок цукрової пудри ( 100 г ) і ще раз просіваю через сито всю масу. Все, з сухою частиною покінчили Білки кладемо в чашу міксера і на високій швидкості збиваємо до м'яких піків. Продовжуємо збивати, в процесі по чайній ложці додаємо цукор. Збиваємо до жорстких піків. Якщо ви набрали білкової маси в ложку, перевернули її і маса не впала - ви все зробили правильно. Кладемо білки в миску з мигдальною сумішшю і починаємо їх акуратно перемішувати рухами, спрямованими знизу вгору, повертаючи при цьому миску проти годинникової стрілки. Заважаємо близько 30 секунд. Якщо використовується барвник - додаємо його і акуратно перемішуємо до однорідного кольору. Мигдаль і білки повинні з'єднатися, але суміш не повинна стати зовсім рідкою. Для проби на консистенцію беремо ложку суміші, кладемо її на тарілку і дивимося - сліди від ложки повинні поступово згладитися. Перекладаємо суміш у кондитерський мішок. Деко застилає пергаментним папером або силіконовим килимком. Відсаджувати на деко кружечки з мигдального тесту діаметром близько 3-4 см. Залишаємо макарони при кімнатній температурі як мінімум на годину, щоб вони завітрились і на них з'явилася відчутна скоринка.
Ставимо деко в попередньо розігріту до 150-155 градусів духовку і випікаємо протягом 11-12 хвилин. Готовим макаронам даємо охолонути на деку близько 5 хвилин, потім знімаємо і охолоджуємо повністю.
Поки печуться макарони, готуємо ганаш. Для цього доводимо до кипіння вершки і заливаємо ними дрібно посічений шоколад. Перемішуємо, поки шоколад не розтане. Додаємо м'ятний сироп і знову перемішуємо. Ставимо миску з ганашем в холодильник і даємо йому загуснути до такої міри, щоб його було зручно намазувати на половинки макаронів.
З'єднуємо остиглі макарони попарно за допомогою крему. Кладемо тістечка на ніч у холодильник. Виймаємо за 10 хвилин до подачі і даємо полежати при кімнатній температурі.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Неділя, 15/12/2013, 02:00 | Сообщение # 234 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| Ксюша, яка смакота, дякую, що поділилася з нами
|
|
| |
Таньчик | Дата: Неділя, 15/12/2013, 13:24 | Сообщение # 235 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 802
Статус: Offline
| Ксюша, ти молодець а тільки мрію їх випікати, але все боюся що не вийде( в мене питання де взяти мятний сироп?
[br] Цветы и букеты анимации бесплатно
Сообщение отредактировал Таньчик - Неділя, 15/12/2013, 13:25 |
|
| |
Ксюша | Дата: Неділя, 15/12/2013, 13:50 | Сообщение # 236 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Таньчик, я робила рожеві макарони ,то ж мятного сиропу не треба,бо кожен колір має свої смаки,рожевий -малина клубніка ,і так далі ,жовтий -смак лимону,бежевий -це карамель або ваніль,то вже собі підбираєш за смаком.Можна ароматизаторами користуватись,можна шоколадні з крем ганашем з шоколаду робити.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Сообщение отредактировал Ксюша - Неділя, 15/12/2013, 13:50 |
|
| |
Таньчик | Дата: Неділя, 15/12/2013, 15:46 | Сообщение # 237 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 802
Статус: Offline
| ясно, можна просто ароматизаторами користуватися)
[br] Цветы и букеты анимации бесплатно
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 17/12/2013, 16:17 | Сообщение # 238 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, я на макаруни теж давно налаштовуюсь, але ще так і не пекла.У тебе такі симпатичні вийшли! Дякую за рецепт!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 17/12/2013, 17:21 | Сообщение # 239 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата Ксюша ( ) Вирішила і я поділитись смачним десертом Макарон(Макарун),кому як подбається називати це мигдальне печенькоі як смак макарунів? бо на вигляд бомбезні.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Вівторок, 17/12/2013, 22:37 | Сообщение # 240 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Зоряна9810, смак чудовий, але як там пише поставити на ніч в холодильник,то мабуть не треба було ,бо вони надто змякли,в принципі я ніколи не їла їх то і не знала які мають бути,але мала купила в кафе принесла ,то взагалі такі як в казці про Соломяного бичка ,зуби там застрягли.І ще один секрет випікання прочитала вже пізніше щоб вони не підгорали і гарно росли потрібно ставити конструкцію з двох, трьох бритванок ,тобто під низ щоб менший був жар,воно зразу було як бізешка хрумке а після ночі стало мягеньке
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
|