В гості до Ірини
 Десерти - Сторінка 16 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Десерти
TalochkaДата: Понеділок, 05/08/2013, 18:20 | Сообщение # 226
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ira, ой, пам'ятаю, моя тітка такі цукерки робила, коли я була ще мала. Дійсно, смак дитинства. podmigivaniya-118 Дякую, Іринко за рецепт!

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ЛесяДата: Понеділок, 05/08/2013, 21:17 | Сообщение # 227
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Ira, дуже просто у приготуванні а зате натуральне,не те що зараз продають

 
КсюшаДата: Понеділок, 05/08/2013, 22:40 | Сообщение # 228
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Ira, дякую за рецепт

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
Olena87Дата: П`ятниця, 25/10/2013, 15:24 | Сообщение # 229
Olena87
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
Журавлина у білковій глазурі (айсинг)
(рецепт з телепередачі)

200г. журавлини
1 яєчний білок
200г. пудри
1,5ч.л. соку лимона

Білок збити міксером додаючи пудру і сік лимона. Журавлину наколоти на зубочистки, занурити у білок і посипати пудрою через сито, поставити хай застигає протягом 2год.
Прикрепления: 3747158.jpg (94.3 Kb)
 
оксанкаДата: Неділя, 27/10/2013, 15:02 | Сообщение # 230
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Olena87, щось  таке  цікавеньке... da-38

 
IraДата: Вівторок, 29/10/2013, 20:12 | Сообщение # 231
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Olena87, цікавооо...Дякую!!!!!!

 
Olena87Дата: Вівторок, 29/10/2013, 21:42 | Сообщение # 232
Olena87
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
оксанкаIra, дякую!
буду рада якщо комусь сподобається...
 
КсюшаДата: Субота, 14/12/2013, 20:11 | Сообщение # 233
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Вирішила і я поділитись смачним десертом Макарон(Макарун),кому як подбається називати це мигдальне печенько.
Інгредієнти на 30-40 макаронів, в залежності від розміру:

Для макаронів:

125 г очищеного від шкірки мигдалю *
225 г цукрової пудри
120 г яєчних білків кімнатної температури, краще від не самих свіжих яєць (у мене це виходить 3 шт від великих яєць, які С-0 з маркування, але на око все ж краще не орієнтуватися і відміряти на вагах, тому що навіть у межах однієї категорії у яєць може бути разбежка у вазі до 5 грамів на штуку, а 15 грамів - це вже значна похибка при випіканні макаронів
60грам цукру не грубого
барвник.
 
Для ганашу:

100 г білого шоколаду
40 мл жирних вершків (не менше 30%)
2 ч.л. м'ятного сиропу

Щоб почистити мигдаль , залийте його окропом і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду і зніміть шкірку. Просушіть на низькій температурі в духовці або залиште на пару днів при кімнатній температурі , якщо не поспішайте . Якщо ви готуєте шоколадні макарони , мигдаль можна не очищати .

** Білки краще відокремити від жовтків з вечора , накрити харчовою плівкою і залишити при кімнатній температурі до моменту випікання макаронів.

*** Для приготування макаронів підходить як порошковий , так і гелевий харчовий барвник . Рідкий не підходить , оскільки його потрібно занадто багато для того , щоб він дав потрібну інтенсивність кольору , а це може зіпсувати консистенцію мигдалево - білкової маси.

Насамперед потрібно перемолоти мигдаль в борошно. Я це роблю в кавомолці. Оскільки чаша у кавомолки невелика , я ділю мигдаль на 2 частини. До кожної частини додаю по 50 г цукрової пудри - в такому випадку при перемелюванні у мигдалю менше шансів пустити масло і злипнутися в ком. Перемелюю в режимі " пульс" , тримаю кнопку не довше за 5 секунд. Просіваю через сито , що залишилися великі частки відкладаю. Перемелюю другу частину , теж просіваю . З'єдную погано перемелені залишки , додаю 20 г ( 1 ст.л.) пудри і знову перемелюю і просіваю . Додаю залишок цукрової пудри ( 100 г ) і ще раз просіваю через сито всю масу. Все, з сухою частиною покінчили
Білки кладемо в чашу міксера і на високій швидкості збиваємо до м'яких піків.
Продовжуємо збивати, в процесі по чайній ложці додаємо цукор. Збиваємо до жорстких піків.
Якщо ви набрали білкової маси в ложку, перевернули її і маса не впала - ви все зробили правильно.
Кладемо білки в миску з мигдальною сумішшю і починаємо їх акуратно перемішувати рухами, спрямованими знизу вгору, повертаючи при цьому миску проти годинникової стрілки.
Заважаємо близько 30 секунд. Якщо використовується барвник - додаємо його і акуратно перемішуємо до однорідного кольору. Мигдаль і білки повинні з'єднатися, але суміш не повинна стати зовсім рідкою. Для проби на консистенцію беремо ложку суміші, кладемо її на тарілку і дивимося - сліди від ложки повинні поступово згладитися.
Перекладаємо суміш у кондитерський мішок. Деко застилає пергаментним папером або силіконовим килимком. Відсаджувати на деко кружечки з мигдального тесту діаметром близько 3-4 см.
Залишаємо макарони при кімнатній температурі як мінімум на годину, щоб вони завітрились і на них з'явилася відчутна скоринка. 

Ставимо деко в попередньо розігріту до 150-155 градусів духовку і випікаємо протягом 11-12 хвилин. 
Готовим макаронам даємо охолонути на деку близько 5 хвилин, потім знімаємо і охолоджуємо повністю.

Поки печуться макарони, готуємо ганаш. Для цього доводимо до кипіння вершки і заливаємо ними дрібно посічений шоколад. Перемішуємо, поки шоколад не розтане.
Додаємо м'ятний сироп і знову перемішуємо.
Ставимо миску з ганашем в холодильник і даємо йому загуснути до такої міри, щоб його було зручно намазувати на половинки макаронів.

З'єднуємо остиглі макарони попарно за допомогою крему. Кладемо тістечка на ніч у холодильник. Виймаємо за 10 хвилин до подачі і даємо полежати при кімнатній температурі.
Прикрепления: 6490769.jpg (52.9 Kb)


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
_uliana_88Дата: Неділя, 15/12/2013, 02:00 | Сообщение # 234
_uliana_88
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
Ксюша, яка смакота,  дякую, що поділилася з нами da-38
 
ТаньчикДата: Неділя, 15/12/2013, 13:24 | Сообщение # 235
Таньчик
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 802
Статус: Offline
Ксюша, ти молодець а тільки мрію їх випікати, але все боюся що не вийде( в мене питання де взяти мятний сироп?

[br] Цветы и букеты анимации бесплатно

Сообщение отредактировал Таньчик - Неділя, 15/12/2013, 13:25
 
КсюшаДата: Неділя, 15/12/2013, 13:50 | Сообщение # 236
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Таньчик, я робила рожеві макарони ,то ж мятного сиропу не треба,бо кожен колір має свої смаки,рожевий -малина клубніка ,і так далі ,жовтий -смак лимону,бежевий -це карамель або ваніль,то вже собі підбираєш за смаком.Можна ароматизаторами користуватись,можна шоколадні з крем ганашем з шоколаду робити.

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями

Сообщение отредактировал Ксюша - Неділя, 15/12/2013, 13:50
 
ТаньчикДата: Неділя, 15/12/2013, 15:46 | Сообщение # 237
Таньчик
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 802
Статус: Offline
ясно, можна просто ароматизаторами користуватися)

[br] Цветы и букеты анимации бесплатно
 
TalochkaДата: Вівторок, 17/12/2013, 16:17 | Сообщение # 238
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ксюша, я на макаруни теж давно налаштовуюсь, але ще так і не пекла.У тебе такі симпатичні вийшли! Дякую за рецепт!

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Зоряна9810Дата: Вівторок, 17/12/2013, 17:21 | Сообщение # 239
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Цитата Ксюша ()
Вирішила і я поділитись смачним десертом Макарон(Макарун),кому як подбається називати це мигдальне печенькоі
 як смак макарунів? бо на вигляд бомбезні.


 
КсюшаДата: Вівторок, 17/12/2013, 22:37 | Сообщение # 240
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Зоряна9810, смак чудовий, але як там пише поставити на ніч в холодильник,то мабуть не треба було ,бо вони надто змякли,в принципі я ніколи не їла їх то і не знала які мають бути,але мала купила в кафе принесла ,то взагалі такі як в казці про Соломяного бичка ,зуби там застрягли.І ще один секрет випікання прочитала вже пізніше щоб вони не підгорали і гарно  росли потрібно ставити конструкцію з двох, трьох бритванок ,тобто під низ щоб менший був жар,воно зразу було як бізешка хрумке а після ночі стало мягеньке

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024