Десерти
| |
оксанка | Дата: Середа, 10/11/2010, 15:28 | Сообщение # 31 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Десерт"Радість" Знадобиться: чорнослив грецькі горіхи желе три кольори (в мене жовтий,червоний,зелений) вершки або густа сметана збита з пудрою чорний шоколад для посипки Готувала так: 1.В одноразові стаканчики на дно покласти ядро горіха і залити желе жовтого кольору.Поставити нехай застигає. 2.Потім розвела желе червоного кольору,і вилила на жовте ,і наступне желе зеленого кольору. 3.Чорнослив відварити,остудити і в середину покласти ядро горіха. 4.Коли желе готове в окрему посудину налити горячої води , опустити стаканчик на 3сек.,щоб відстало желе і перевернути його на тарілочку, збоку покласти чорнослив, зверху покласти вершки,посипати шоколадом. Ось так. СМАЧНОГО!!!!
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Середа, 10/11/2010, 15:42 | Сообщение # 32 |
Группа: Видалені
| Супер десерт!!!!!!!!
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 10/11/2010, 17:00 | Сообщение # 33 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Оксанко,всі страви чудові.Десерт в самий раз.Гарно дякую за рецепт!!!!
|
|
| |
Pavluk | Дата: П`ятниця, 18/02/2011, 17:25 | Сообщение # 34 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Думала гадала де писати про городоцьку Шоколадну вечірку, і згадала, що в нас є дуже гарна тема "Десерти". Так, як шоколад, це в першу чергу десерт, то і розповідь напишу тут. Отже, почну спочатку. В моєму місті, як і в більшості українських міст, існує міський форум. Тут спілкується переважно молодь, і серед нас є певна група людей, які люблять влаштовувати різні тематичні вечірки та гарно проводити час. В нас вже не першиц рік проходить Українська вечірка, під гарною назвою "Без вишиванки нема гулянки", недавно була Ретро вечірка. З успіхом пройшли Андріївські вечорниці витримані в українських традиціях. Ще перед святом Миколая ми вирішили робити цукерки, але то був пересвятковий час, вільного часу було мало, тому відклали вечірку, Шокопаті, до лютого. Перед Днем всіх закоханих наша вечірка нарешті відбулась. Без пригод не обійшлося. По-перше в будинку де то всьо проходило не було світла, чим ми завдячували сильному вітру та дереву, котре він звалив на дроти. Але, тим не менше, все пройшло вдало. Так як треба було міскери, не все вийшло так, як мало бути, але то додало своєї пікантності. Ми готували кілька видів цукерок та гарячий шоколад. Було також, смачне шоколадне фондю. Ну тепер все по порядку. З гарячим напоєм було дуже кумедно. В склад шоколаду входять жовтки. Їх треба було збити з цукром, без електроенегрії мучилися вручну, віничком. В результаті жовтки добре не розтерлися, через велику їхню кількість, і трошки звурдилися в процесі варіння. Ну ми вийшли з положення, сказали всім шо то так має бути, і вручили присутнім шоколадоманам чайні ложечки. Як доповнення до гарячого шоколаду покидали в чашки всім нам добре відоме Маршмелоу. Вийшло досить оригінально. Одному з присутніх мужчин, шляхом лотереї випало приготування "Ірисок". Цікаво, що він не віднєкувався а з честтю виконав своє завдання. Хлопець вистояв біля плити 25хв, поки варилися іриски, з ложкою в руках та фартушком. Пильнував щоб не пригоріло, і був задаволений результатом. Ще готували цукерки "Рафаелло", Шоколадно-горіхове праліне, Трюфелі родом з СССР і просто шоколадні цукерки з горіхами, цукатами з вишень та кокосовою стружкою. це ми рятували Рафаело. Його треба було збути міксером до загустіння та ліпити цукерки, так як світла небуло, вирішили скласти у форми для цукерок. Але потім вдома я їх звідти добула, збила і зліпила порядні кульки, обкачала їх в стружці, тільки фото зробити не встигла. В понеділок відмітили післяпаті і скоренько всю смакоту злопали А смакують навіть краще від магазинних А це я сьогодні повторила, приготувала Гарячий шоколад і з превеликим задоволенням випила його з форумного горнятка. Повірте, що в тому горняті всі напої смакують по-особливому А тепер, власне рецепти. Попробуйте не пожалкуєте, все провірено громадою Городоцького форуму - СМАКОТА!!!
|
|
| |
Pavluk | Дата: П`ятниця, 18/02/2011, 17:57 | Сообщение # 35 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Таку довгу тираду накатала, тому рецепти окремо, щоб не погубилися Гарячий шоколад На одну порцію потрібно: молоко - 1 ст жовтки - 2 шт цукор - 0,5 ст (можна менше, хто не любить дуже солодке) какао - 2 ст.л. борошно - 1 ч.л. Приготування: Жовтки розтерти з цукром, додати какао та борошно. Тоді потрохи вливати гаряче молоко, і ретельно вимішувати, щоб не було грудочок. Поставити на вогонь, і варити поки не загусне. Потрібно постійно мішати, щоб не пригоріло, як заварний крем. Як загусне - готово. Налити в чашку та СМАКУВАТИ!!! Цукерки "Іриски" Склад: сметана - 400 гр цукор - 400 гр мед - 125гр Змішати всі продукти в каструлі. Поставити на слабкий вогонь, або на водяну баню, і довести до кипіння. Варити, помішуючи, 20-25 хв. Маса поступово змінить колір, погустішає, стане тягучою. Готовність провіряти капаючи в чашку з холодною водою. Як капля зафіксується - готово. Форму змастити олією без запаху і вилити масу в неї. Коли добре вистигне і затрведне - можна порізати на шматки та насолоджуватися цукерками. Ще, як варіант, можна заглазурувати шоколадом. Рафаело Продукти: білий шоколад - 95 гр вершки жирні 33% - 60 мл вершкове масло - 75 гр мигдаль (арахіс) 24 шт, як цукерочки робити меншими, піде більше горіхів. щіпка солі Приготування: Шоколад залити вершками, та розтопити на водяній бані до однорідності. Нехай закипить і зразу зняти з вогню. Охолодити до кімнатної температури, додати 15-20 гр кокосу, сіль та масло. Добре перемішати і охолодити ще більше. Потім збити міксером до густоти, маса буде густа кремова. Далі, за допомогою чайних ложечок, набирати по трошки крему і скидати на посипану кокосом дошку. В середину класти горішок та формувати кульку. Обваляти в стружці. Зберігати цукерки в холодильнику. П.с. вони там довго не затримаються Трюфелі родом з СССР Думаю, що такі цукерки готували наші мами і бабулі, рецепт від моєї свекрухи. 5 ст.л. молока, 4 ст.л. какао, 80 гр масла, 250 гр цукру, то все перемішати і закип'ятити. Відставити, нехай охолоне до кімнатної температури. Потім потрохи всипати дитячу суміш "Малютка" або "Малиш", в мене був рисовий. Добре вимішати, щоб вийшла липка маса, з якої можна зліпити цукерки. Сформувати цукерки, обваляти їх в какао, або а "Малиші". Зберігати варто в холодильнику. Шоколадго-горіхове праліне Склад: арахіс смажений - 200 гр, грецькі горіхи смажені - 150 гр, цукрова пудра - 5 ст.л., какао - 3 ст.л. вершки 20-33% - 3ст.л., молочний шоколад - 200 гр. Смажені горіхи посікти або змолоти. Цукрову пудру змішати з какао та горіхами. Додати вершки, ретельно перемішувати, щоб вийшла маса, з якої можна сформувати кульки. Розтопити молочний шоколад. Сформувати кульки, та кожну опустити в шоколад. Покласти цукерки в холодильник для затвердіння. П.с. ми їх просто обваляли в какао вийшло теж непогано. Ну а решту - просто розтопили шоколад, додали трошки вершків. А тоді давали горіхи та вишневі цукати і наповнили форми. Коли цукерки затверди добули і зї'ли Сподіваюсь, що вам сподобаються ці цукерки так, як вони сподобалися нам. Ну і надіюся, що така вечірка перша але не остання в моєму рідному місті
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 18/02/2011, 18:17 | Сообщение # 36 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Як багато гарних ,нових рецепті.Таня,ти така молодець.Це ж треба було пів днини сидіти друкувати.А рецептами я обовязково скористаюся.А яка у вас наступна тематика для вечірки???
|
|
| |
Pavluk | Дата: П`ятниця, 18/02/2011, 18:22 | Сообщение # 37 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Леся, та друкую я скоро дякуючи курсовим та дипломним роботам. Сподіваюся що цукерочки прийдуться до смаку. А от наступна вечірка напевно буде Латино і ще в планах Українська. От тільки яка перша??? Але знаю точно, що обидві будуть суперові!!!
Сообщение отредактировал Pavluk - П`ятниця, 18/02/2011, 18:23 |
|
| | |
Pavluk | Дата: П`ятниця, 18/02/2011, 19:53 | Сообщение # 39 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| оксанка, дякую. То в нас місто маленьке а піти відпочити нема куди. Всюди п'ють пиво і горілку, на дискотеках одна "малеча", на нас дивляться як на древніх старичків. Отак виходимо з положення)))
|
|
| | | |
Antalia | Дата: П`ятниця, 18/02/2011, 22:43 | Сообщение # 42 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Таня! Це все така смакота, що хочеться попробувати все й одразу.
|
|
| |
Pavluk | Дата: П`ятниця, 18/02/2011, 22:53 | Сообщение # 43 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Повірте, що все і одразу - то погана думка. Ми так наїлися солодкого, що напевно якби нам тоді запропонівали банку огірків квашених за 100 гривень, ми б навіть не сперечалися
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: П`ятниця, 18/02/2011, 23:43 | Сообщение # 44 |
Группа: Видалені
| Pavluk, Танюшка, ти молодчинка що поділилася рецептами. Quote (Pavluk) напевно якби нам тоді запропонівали банку огірків квашених за 100 гривень, ми б навіть не сперечалися
|
|
| |
Pavluk | Дата: Субота, 19/02/2011, 00:37 | Сообщение # 45 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Дякую дівчата, користуйтеся на здоров'я!!!
|
|
| |
|