В гості до Ірини
 Десерти - Сторінка 4 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Десерти
TalochkaДата: Субота, 19/02/2011, 13:21 | Сообщение # 46
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Танюша, я теж висловлюю щиру повагу та захоплення твоєю ініціативністю і креативністю, а також дякую за те, що написала нам цілий звіт про вашу шоколадну вечірку. МОЛОДЦІ!
І звичайно дякую за рецепти!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
МаріяДата: Субота, 19/02/2011, 16:57 | Сообщение # 47
Марія
кулінар
Группа: Особливі
Сообщений: 64
Статус: Offline
Таня, я приєднуюсь до дівчат , ти дісно молодчина, рецепти супер!!! applause applause applause
 
PavlukДата: Субота, 19/02/2011, 17:22 | Сообщение # 48
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Дуже дякую всім за теплі слова. Я без вас тепер нікуди smile

 
TalochkaДата: Середа, 02/03/2011, 15:51 | Сообщение # 49
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дівчатонька, хочу поділитися рецептом одного із десертів, які я дуже люблю. Це - крамбль. Мабуть, більшості з вас нема потреби пояснювати, що таке крамбль. Назва його походить від англ.слова crumble, що означає "розкришити, розтовкти". Суть крамблів у тому, що основа (за звичай, фрукти чи ягоди) посипається розтертим в крихти борошном з маслом та цукром. Я дуже люблю крамблі, тому що вони, по-перше, легші, ніж традиційні тортики (все-таки фруктової начинки більше, ніж тіста), а по-друге, вони дійсно смачні, особливо хрумкий верх із запечених крихт тіста. А варіацій для основи - взагалі безліч!
На разі поділюся рецептом крамбля, який пекла на вихідних, і який мені ду-у-уже сподобався. smile

Лимонний крамбль з імбирем

Рецепт з книги «Невероятные крамбли». В дужках мої зміни.

На 6 порцій:
лимони – 4 шт.
• імбирні цукати – 50 г
• яйця – 4 шт.
• цукор коричневий – 150 г
(я брала звичайний білий)
масло вершкове – 120 г (я брала прибл. 70 г)
Я ще взяла кілька слив половинками

Для посипки:
• борошно – 150 г
• цукор коричневий – 80 г
• вершкове масло – 80 г
• імбир мелений – 1 ст.л.
• сіль – дрібка

Імбир нарізати дрібними шматочками.
Натерти цедру 1 лимона.
Зі всіх лимонів вичавити сік.
Яйця збити з цукром добіла, додати розм’якшене або розтоплене вершкове масло, цедру, лимонний сік.
Для посипки змішати борошно, масло, нарізане дрібними шматочками, цукор і розтерти все це пальцями на крихти.
У форму (чи формочки), змащену маслом, викласти лимонну массу (вона буде рідка), посипати її меленим імбирем, а тоді борошняно-масляними крихтами.
Запікати в духовці 30 хвилин при 180 градусах.
Подавати теплим.

Смачного! biggrin


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
УлянкаДата: Середа, 02/03/2011, 16:45 | Сообщение # 50
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Наталю, у тебе знову щось новеньке та цікаве, я такого ще пробувала. Дякую за рецепт!!! smile

s
 
ir71Дата: Середа, 02/03/2011, 17:05 | Сообщение # 51
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Наталю,я "впала!"яке ж воно смачнюще!!!



 
PavlukДата: Середа, 02/03/2011, 17:43 | Сообщение # 52
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Talochka, колись я готувала щось подібне, тільки з лісовими ягодами. Смакотаааа словами не передати!!! Дякую за перепис!!!!

 
нeмаєтакоїДата: Середа, 02/03/2011, 22:08 | Сообщение # 53
Группа: Видалені





Talochka
 
stinaДата: Середа, 02/03/2011, 23:03 | Сообщение # 54
Віват кухар!!!
Группа: файна газдиня
Сообщений: 358
Статус: Offline
Ну і смачнющий десерт, а фото просто відпадне. crazy

Мене звати Людмила!
 
TalochkaДата: Четвер, 03/03/2011, 11:16 | Сообщение # 55
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Улянка, ir71, Pavluk, stina, котяра,
Дівчатонька, величезне вам всім дякую!!!
Крамблі - це дійсно неклопітно і смачно. smile
І натхненна вашими похвалами, поставлю ще один рецепт. Цей крамбль, хоч робила його уже давно, але він у мене теж один з улюблених.

Крамбль з апельсинами і лiкером



На 6 порцій:
6 апельсинів
4 ст.л. ликеру
1 яйце+жовток
50 г цукру
70 г вершкового масла
2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
(я брала звичайний картопляний)

Для посипки:
150 г борошна
80 г коричневого цукру
80 г вершкового масла, нарізаного маленькими шматочками
Дрібка солі


4 апельсини очистити і нарізати тонкими скибочками, після чого кожну скибочку розрізати ще на чотири частини. З’єднати апельсини з лікером і маринувати їх 10 хвилин, поставивши у прохолодне місце.
Натерти цедру 2 апельсинів, із м’якоті вичавити сік.
Збити яйця з цукром до розчинення цукру. Додати 50 г розтопленого вершкового масла і половину апельсинової цедри.
Розвести крохмаль соком апельсина. Додати його в яєчно-цукрову суміш.
Для посипки змішати вказані інгредієнти, додати решту цедри. Розтерти кінчиками пальців в крихти.
Форму змастити маслом. Викласти в неї апельсини, далі яєчно-цукрову суміш, посипати борошняно-масляними крихтами.
Запікати до утворення золотистої скоринки.
Подавати теплим.
Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 15/08/2012, 11:40
 
PavlukДата: Четвер, 03/03/2011, 12:36 | Сообщение # 56
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
І знов СМАКОТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
ЛесяДата: Четвер, 03/03/2011, 14:40 | Сообщение # 57
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Talochka, Яка,вкусняшка!!!Дякую за новенький рецепт.

 
PavlukДата: П`ятниця, 18/03/2011, 10:14 | Сообщение # 58
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Ділюся з вами рецептом цукерок шоколадних з горіховим праліне. Фото ТУТ
Шоколадно-горіхове праліне
Склад:
Жарений арахіс - 200гр,
Грецькі горіхи жарені - 150гр,
Пудра цукрова - 5ст.л.,
какао - 3ст.л.,
Вершки - приблизно 3ст.л.,
шоколад - 200гр для глазурування.
Пісмажені горіхи змолоти, або посікти дрібно. Додати пудру, какао і добре перемішати. Додавати по трошки вершки і добре вимішувати, щоб получилася маса з якої можна зліпити кульки.
Шоколад розтопити на водяній бані. Сформовані цукерки обмазати шоколадом. Поставити в холодильник для застигання.
Смачного!!!


 
ir71Дата: П`ятниця, 18/03/2011, 12:20 | Сообщение # 59
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Супер!!!всі продукти в наявності маю,та трохи бракує часу.Таню,дякую за класний рецепт!!!!!

 
PavlukДата: П`ятниця, 18/03/2011, 12:31 | Сообщение # 60
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
На здоров'ячко, смакуйте з задоволенням дівчата. Я потім ще цукерочок підкину happy

 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024