Консервування
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 27/05/2010, 14:20 | Сообщение # 16 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Дуже гарний рецепт
|
|
| |
tavtor | Дата: Середа, 16/06/2010, 00:09 | Сообщение # 17 |
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 16
Статус: Offline
| ВАРЕННЯ З ТРОЯНДИ 1 ск пелюсток/добре натовкти/ 1 ск води 2 ск цукру 0.5 соку лимону або лим кислоти заварити сироп кинути пелюстки і варити на малому вогні до прозорості.в кінці додати лимон. це варення дуже помічне коли болить горло.пити з нього чай. СМАЧНОГО
Я Оля!
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 16/06/2010, 09:34 | Сообщение # 18 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Моя мама теж таке варення робить.Дякую tavtor,
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Середа, 16/06/2010, 18:05 | Сообщение # 19 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (tavtor) ВАРЕННЯ З ТРОЯНДИ А я пелюстки з цукром перетираю,але хочу спробувати ще й вареня.Дякую за рецепт
|
|
| |
Antalia | Дата: Середа, 23/06/2010, 14:23 | Сообщение # 20 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Дівчата, хто має рецепт огірків. Огірки мають спочатку робитись малосольні, а потім через пару днів закриваються.
|
|
| |
tavtor | Дата: Четвер, 24/06/2010, 00:20 | Сообщение # 21 |
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 16
Статус: Offline
| моя мама робить так- огірки заливає холодною водою на пару год на дно банки кладе приправи-суцвіття кропу.листочки вишні.смородини.хрону.корінець хрону. перці-чорний.білий.духмяний. зубці часнику кружальце паприки накладає огірки до верху. з верху накриває гілочкою кропу і кусочком листка хрону і заливає гарячим росолом 1 л води+1 стол лож солі відставляє до повного охолодження. а тоді закриває кришкою і виносить в кладовку.вони в неї виходять смачні.а головне хрумкі.
Я Оля!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 24/06/2010, 09:42 | Сообщение # 22 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Аню,я роблю такі малосольні огірочки на зиму,що потім вони хрумкають В 3х літровий бутель кладу хрін,кріп,багато часнику і 3ст л солі.Складаю огірки і заливаю холодною водою на три доби.Через три доби цей росіл зливаю в каструлю і довожу до кипіння.Якщо мало солі то досолюю.І відразу заливаю цим росолм огірки.В підвал і чекаю зими.Рецепт ще перейшов до мене від моєї бабці.Провірено!
|
|
| |
Antalia | Дата: Четвер, 24/06/2010, 10:25 | Сообщение # 23 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Дівчатка, я дякую що поділились рецептами своїх огірочків.Обовязково буду закривати, бо в мене огірки їдять найкраще.
Сообщение отредактировал Antalia - Четвер, 24/06/2010, 10:25 |
|
| |
marjna | Дата: Неділя, 04/07/2010, 17:58 | Сообщение # 24 |
дегустатор
Группа: Своя людина
Сообщений: 42
Статус: Offline
| Салат з огірків(на зиму) 7кг огірків 2 кг цибуля 100 г укропу 1 кг морква 2 з л цукор 4 с л оцет 30% 10 десерт л солі 3- 5ст л олії Цибуля , - колечками , огірки - соломкою , Морква дрібними кубиками або потерти. Змішати і дати постояти 12-24 год. Нагріти до кипіння (не кип'ятити ! ) і закрити в стерилізовані банки. Додано (04.07.2010, 17:58) --------------------------------------------- БАКЛАЖАНИ ГОСТРІ Склад: Маринад : Олія соняшникова рафінована - 500г оцет 6% - 500г вода - 3 склянки цукор - 1 / 2 склянки сіль - 1 / 2 склянки продукти: баклажани - 6кг перець гіркий ( гострий) - 3шт часник - 2-3 головки Приготування : Маринад довести до кипіння. Баклажани розрізати на чотири частини ( кожен) , проварити в маринаді 10 хвилин. Часник і перець пропустити через м'ясорубку . Баклажани скласти в банки , пересипати часником і перцем , залити маринадом . Стерилізувати 30 хвилин - 1л банки.
Життя прекрасне!
Сообщение отредактировал marjna - Неділя, 04/07/2010, 17:56 |
|
| |
Galysuk | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:04 | Сообщение # 25 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
| Дадам і свої улюблені рецепти консервування,буду виставляти по мірі того як буду консервувати,щоб було фото:) "Вишні у власному соці" На 7 кг вишень 2 кг.цукру. Повитягувати кісточки з вишень,і засипати цукром в великому баняку,постійно мішати,приблизно кожні 10-15хв.Так вишні швидше пустять сік і розійдеться цукор.Так щоб постояли години 3-4,тоді накладаємо у банки,трохи вишень,трохи соку і ставимо стерелізуватись хв 20-25,попередньо банку накрити кришкою(просто зверху поставити),потім витягуючи з окропу відразу закрутити і первернути кришкою вниз,поставити хай охолоджується. Такі вишні дуже смачні у пампушках,в тортах,кремах.Тут хтось писав у розділі рецепти про торт"Чорний принц",так от я даю між коржі разом з кремом такі вишні попередньо вистояні у горілці чи коньяку,дуже вже смакота:)
Сообщение отредактировал Galysuk - П`ятниця, 09/07/2010, 10:05 |
|
| |
Antalia | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:10 | Сообщение # 26 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Галя, і я буду закривати такі вишні, але трохи по-іншому.Багато є пляцків, де треба вишні.
|
|
| |
Galysuk | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:22 | Сообщение # 27 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
| "Абрикосовий джем"(на фото з права) І" абрикосове повидло половинками"(на фото з ліва) Отже для приготування джему: На 5 кг абрикос 2кг.цукру Беремо абрикоси кладемо в друшлаг і на 3-4 хв.в кипячу воду,тоді відразу під холодну,після цього дуже легко знімається шкірка,після того як зняли шкірку розділили на пополам і вийняли кісточку,засипаємо цукром і варимо помішуючи хв 5 після закипіння.Відставити,дати охолонути,я завжди даю охолонути через день або ніч,і так закипятити ще два рази,після цього охолоджену массу збити блендером,або в кого немає перетерти через сито і закипятити ще раз,тоді гарячим викладати в стерелізовані банки і закручувати,знову ж таки перевернути кришкою до низу і дати так охолонути. Тепер про абрикосове повидло: На 1 кг абрикосів 0,5 води цукру і 1 склянка цукру. Помиті абрикоси середньої велечини(якщо візьмете маленькі то вони дуже уварюються),порізати на половинки і обрежно вийняти кістки,залити водою і цукром і довести до кипіння а потім на малому вогні кипятити хв3-5.Абрикоси не мішати,а легенько зрушувати з місця щоб не пригоріли деревяною ложкою,інакше пошкодите половинки,за останнім разом кипячення гарячим розкласти в стерильні банки і закрити. Ще хочу додати що коли кипятимо будь-що на консервацію при кипінні збирається піна-її потрібно знімати!
|
|
| |
Galysuk | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:29 | Сообщение # 28 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
| "Порічкови джем" На 1 літру поричок 1 стакан води і 1 стакан цукру. Порічки відібрати від хвостиків ,додати цукор,воду і варити хв 25-30,постійно помішуючи,перед варкою ягоди можна трохи примяти ложою,потім дати охолонути,кинути на марлю і відтиснути сік від шкірок,знову закипятити і у банки закрутити. Джем виходить дуже смачний,і в залежності від порічок майже желейний,і дуже яскравий колір має.Шкода що фото є у мене тільки у банках вже закручених....
|
|
| |
Antalia | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:32 | Сообщение # 29 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Галинко, дуже дякую за ці рецепти. Вони мені пригодяться. А може ти маєш гарні рецепти помідорів, аджики...Щось таке суперове.
|
|
| |
Galysuk | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:40 | Сообщение # 30 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
| "Варення з клубніки" На 3 кг.клубніки 2 кг.цукру. Ягоди почистити від плодоніжок і засипати цукром на ніч,ягоди пустять сік,потім поставити на середній вогонь і хай закипить,кипятити хвилини 3,обережно помішуючи щоб не пошкодити ягоди,при кипінні обовязково знімати піну,відставити,дати охолонути,і так повторити ще три рази,за останнім разом розлити в стерелізовані банки і перевернути кришкою в низ. Варення виходить прозоре,і зовсім не нутке.Але цукру можете давати хтось трошки більше,хтось трошки менше,все залежить від ягід і від вашого особистого смаку:) Додано (09.07.2010, 10:40) --------------------------------------------- Quote (Galysuk) А може ти маєш гарні рецепти помідорів, аджики...Щось таке суперове. Маю,але вони в мене дома в записнику в батьків,так сталося що ми з мамою мали одну поварйонну книгу на двох:),а зараз я пересилилась,то дещо памятаю,а дещо переписую,сьогодні якраз їду до неї в гості то перепишу і заодно ці рецепти,бо маю дуже добрі помідори самі,асорті овочеве з помідорами і аджику,мій тато її їсть з усім,бульбою,макаронами ,хлібом,якби мама не забирала то певно і так би пив .Обовязково напишу нині вечором чи завтра зранку рецепти.
|
|
| |
|