В гості до Ірини
 Консервування - Сторінка 2 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Консервування
Яринка-1Дата: Четвер, 27/05/2010, 14:20 | Сообщение # 16
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (tavtor)
СМАЧНОГО

Дуже гарний рецепт
 
tavtorДата: Середа, 16/06/2010, 00:09 | Сообщение # 17
tavtor
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 16
Статус: Offline
ВАРЕННЯ З ТРОЯНДИ

1 ск пелюсток/добре натовкти/
1 ск води
2 ск цукру
0.5 соку лимону або лим кислоти
заварити сироп кинути пелюстки і варити на малому вогні до прозорості.в кінці додати лимон.

це варення дуже помічне коли болить горло.пити з нього чай.
СМАЧНОГО


Я Оля!
 
ir71Дата: Середа, 16/06/2010, 09:34 | Сообщение # 18
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline

Моя мама теж таке варення робить.Дякую tavtor,


 
Яринка-1Дата: Середа, 16/06/2010, 18:05 | Сообщение # 19
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (tavtor)
ВАРЕННЯ З ТРОЯНДИ

А я пелюстки з цукром перетираю,але хочу спробувати ще й вареня.Дякую за рецепт
 
AntaliaДата: Середа, 23/06/2010, 14:23 | Сообщение # 20
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Дівчата, хто має рецепт огірків. Огірки мають спочатку робитись малосольні, а потім через пару днів закриваються.
 
tavtorДата: Четвер, 24/06/2010, 00:20 | Сообщение # 21
tavtor
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 16
Статус: Offline
моя мама робить так-
огірки заливає холодною водою на пару год
на дно банки кладе приправи-суцвіття кропу.листочки вишні.смородини.хрону.корінець хрону.
перці-чорний.білий.духмяний.
зубці часнику
кружальце паприки
накладає огірки до верху.
з верху накриває гілочкою кропу і кусочком листка хрону і заливає гарячим росолом
1 л води+1 стол лож солі
відставляє до повного охолодження. а тоді закриває кришкою і виносить в кладовку.вони в неї виходять смачні.а головне хрумкі.


Я Оля!
 
ir71Дата: Четвер, 24/06/2010, 09:42 | Сообщение # 22
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Аню,я роблю такі малосольні огірочки на зиму,що потім вони хрумкають

В 3х літровий бутель кладу хрін,кріп,багато часнику і 3ст л солі.Складаю огірки і заливаю холодною водою на три доби.Через три доби цей росіл зливаю в каструлю і довожу до кипіння.Якщо мало солі то досолюю.І відразу заливаю цим росолм огірки.В підвал і чекаю зими.Рецепт ще перейшов до мене від моєї бабці.Провірено!


 
AntaliaДата: Четвер, 24/06/2010, 10:25 | Сообщение # 23
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Дівчатка, я дякую що поділились рецептами своїх огірочків.Обовязково буду закривати, бо в мене огірки їдять найкраще.
Прикрепления: 8247515.gif (3.3 Kb)


Сообщение отредактировал Antalia - Четвер, 24/06/2010, 10:25
 
marjnaДата: Неділя, 04/07/2010, 17:58 | Сообщение # 24
дегустатор
Группа: Своя людина
Сообщений: 42
Статус: Offline
Салат з огірків(на зиму)

7кг огірків
2 кг цибуля
100 г укропу
1 кг морква
2 з л цукор
4 с л оцет 30%
10 десерт л солі
3- 5ст л олії
Цибуля , - колечками , огірки - соломкою ,
Морква дрібними кубиками або потерти. Змішати і дати постояти 12-24 год. Нагріти до кипіння (не кип'ятити ! ) і закрити в стерилізовані банки.

Додано (04.07.2010, 17:58)
---------------------------------------------
БАКЛАЖАНИ ГОСТРІ
Склад:
Маринад :
Олія соняшникова рафінована - 500г
оцет 6% - 500г
вода - 3 склянки
цукор - 1 / 2 склянки
сіль - 1 / 2 склянки
продукти:
баклажани - 6кг
перець гіркий ( гострий) - 3шт
часник - 2-3 головки
Приготування :
Маринад довести до кипіння.
Баклажани розрізати на чотири частини ( кожен) , проварити в маринаді 10 хвилин.
Часник і перець пропустити через м'ясорубку .
Баклажани скласти в банки , пересипати часником і перцем , залити маринадом .
Стерилізувати 30 хвилин - 1л банки.

Прикрепления: 4401709.jpg (19.5 Kb)


Життя прекрасне!

Сообщение отредактировал marjna - Неділя, 04/07/2010, 17:56
 
GalysukДата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:04 | Сообщение # 25
Galysuk
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
Дадам і свої улюблені рецепти консервування,буду виставляти по мірі того як буду консервувати,щоб було фото:)

"Вишні у власному соці"

На 7 кг вишень 2 кг.цукру.
Повитягувати кісточки з вишень,і засипати цукром в великому баняку,постійно мішати,приблизно кожні 10-15хв.Так вишні швидше пустять сік і розійдеться цукор.Так щоб постояли години 3-4,тоді накладаємо у банки,трохи вишень,трохи соку і ставимо стерелізуватись хв 20-25,попередньо банку накрити кришкою(просто зверху поставити),потім витягуючи з окропу відразу закрутити і первернути кришкою вниз,поставити хай охолоджується.
Такі вишні дуже смачні у пампушках,в тортах,кремах.Тут хтось писав у розділі рецепти про торт"Чорний принц",так от я даю між коржі разом з кремом такі вишні попередньо вистояні у горілці чи коньяку,дуже вже смакота:)

Сообщение отредактировал Galysuk - П`ятниця, 09/07/2010, 10:05
 
AntaliaДата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:10 | Сообщение # 26
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Галя, і я буду закривати такі вишні, але трохи по-іншому.Багато є пляцків, де треба вишні.
 
GalysukДата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:22 | Сообщение # 27
Galysuk
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
"Абрикосовий джем"(на фото з права) І" абрикосове повидло половинками"(на фото з ліва)


Отже для приготування джему:
На 5 кг абрикос 2кг.цукру
Беремо абрикоси кладемо в друшлаг і на 3-4 хв.в кипячу воду,тоді відразу під холодну,після цього дуже легко знімається шкірка,після того як зняли шкірку розділили на пополам і вийняли кісточку,засипаємо цукром і варимо помішуючи хв 5 після закипіння.Відставити,дати охолонути,я завжди даю охолонути через день або ніч,і так закипятити ще два рази,після цього охолоджену массу збити блендером,або в кого немає перетерти через сито і закипятити ще раз,тоді гарячим викладати в стерелізовані банки і закручувати,знову ж таки перевернути кришкою до низу і дати так охолонути.

Тепер про абрикосове повидло:
На 1 кг абрикосів 0,5 води цукру і 1 склянка цукру.
Помиті абрикоси середньої велечини(якщо візьмете маленькі то вони дуже уварюються),порізати на половинки і обрежно вийняти кістки,залити водою і цукром і довести до кипіння а потім на малому вогні кипятити хв3-5.Абрикоси не мішати,а легенько зрушувати з місця щоб не пригоріли деревяною ложкою,інакше пошкодите половинки,за останнім разом кипячення гарячим розкласти в стерильні банки і закрити.
Ще хочу додати що коли кипятимо будь-що на консервацію при кипінні збирається піна-її потрібно знімати!

 
GalysukДата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:29 | Сообщение # 28
Galysuk
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
"Порічкови джем"


На 1 літру поричок 1 стакан води і 1 стакан цукру.
Порічки відібрати від хвостиків ,додати цукор,воду і варити хв 25-30,постійно помішуючи,перед варкою ягоди можна трохи примяти ложою,потім дати охолонути,кинути на марлю і відтиснути сік від шкірок,знову закипятити і у банки закрутити.
Джем виходить дуже смачний,і в залежності від порічок майже желейний,і дуже яскравий колір має.Шкода що фото є у мене тільки у банках вже закручених....

 
AntaliaДата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:32 | Сообщение # 29
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Галинко, дуже дякую за ці рецепти. Вони мені пригодяться. А може ти маєш гарні рецепти помідорів, аджики...Щось таке суперове.
 
GalysukДата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:40 | Сообщение # 30
Galysuk
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
"Варення з клубніки"


На 3 кг.клубніки 2 кг.цукру.
Ягоди почистити від плодоніжок і засипати цукром на ніч,ягоди пустять сік,потім поставити на середній вогонь і хай закипить,кипятити хвилини 3,обережно помішуючи щоб не пошкодити ягоди,при кипінні обовязково знімати піну,відставити,дати охолонути,і так повторити ще три рази,за останнім разом розлити в стерелізовані банки і перевернути кришкою в низ.
Варення виходить прозоре,і зовсім не нутке.Але цукру можете давати хтось трошки більше,хтось трошки менше,все залежить від ягід і від вашого особистого смаку:)

Додано (09.07.2010, 10:40)
---------------------------------------------

Quote (Galysuk)
А може ти маєш гарні рецепти помідорів, аджики...Щось таке суперове.

Маю,але вони в мене дома в записнику в батьків,так сталося що ми з мамою мали одну поварйонну книгу на двох:),а зараз я пересилилась,то дещо памятаю,а дещо переписую,сьогодні якраз їду до неї в гості то перепишу і заодно ці рецепти,бо маю дуже добрі помідори самі,асорті овочеве з помідорами і аджику,мій тато її їсть з усім,бульбою,макаронами ,хлібом,якби мама не забирала то певно і так би пив biggrin .Обовязково напишу нині вечором чи завтра зранку рецепти. smile
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024