В гості до Ірини
 Консервування - Сторінка 4 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Консервування
оксанкаДата: Неділя, 25/07/2010, 17:27 | Сообщение # 46
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Кабачки-пальчики(гострі)

Потрібні молоденькі кабачки. Добре миємо,виміряємо так ,щоб довжина була на висоту 1 л. банки.
Нарізаємо тонкими смужками. На дно банки кладемо трошки моркви(тертої на грубій терці),кріп,
2-3 середні зубці часнику,2 ст.л олії(нерафінованої),1 ч.л. паприки.Складаємо в банку нарізані
кабачки вертикально (щільно один до одного). Я маринад не варю. А додаю в банку 2 ст.л.цукру,
2ст.л оцту,1 ст.л. солі в заливаю окропом. Стерилізувати 15 хв.
Примітка: так як кабачки в банці поскладані щільно я роблю так: дала одну ложку цукру і злила
його окропом,додала другу ложку і знову трошки злила,тоді сіль і так далі.Тобто заливаю поступово.
А можна і маринад заварити,це як кому до вподоби. Спробуйте,хороша гостра закуска виходить.



 
нeмаєтакоїДата: Неділя, 25/07/2010, 21:29 | Сообщение # 47
Группа: Видалені





оксанка, Гарна закуска.
 
ir71Дата: Вівторок, 27/07/2010, 16:07 | Сообщение # 48
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Рецепт від РОСі

Помідори на зиму (половинками).

Маринад:
3л води
6столових ложок цукру
3ст.л. солі
100г(7ст.л.) оцту

Помідори (я брала сливки ) порізати на половинки,цибулю ріпчасту кружечками.
На дно банки налити 1.5-2ст.л. олії,покласти порізану зелень петрушки і викласти помідори перекладаючи 2-а рази цибулую( 2-і невеликі цибулини на банку),Залити гарячим маринадом.
Стерилізувати 15хв. (1літрові банки)

Вихід: 8 банок.


 
оксанкаДата: Середа, 28/07/2010, 18:26 | Сообщение # 49
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Огірки з горілкою.
Рецепт на 2 кг огірків на 3 л банку.
Добре вимити огірки, облити кип"ятком і тут же залити холодною водою.
В банку(не обов"язково стерилізовану) кладемо кріп,хрін(в мене і корінь,і листя),2 зубці часнику,листя вишні і смородини.
Викладаємо огірки.
Робимо маринад: на 1,5 л води 80 гр.цукру,80 гр.солі, 25 гр. лимонної кислоти все закип"ятити.
Заливаємо огірки на 5 хв, зливаємо росіл,кип"ятимо і так три рази.
Перед тим як заливати третій раз додати на 3 л банку 50 гр.горілки,тоді залити розсолом. Закатати. Не стерилізувати.
Примітка: в мене огірки були маленькі, відповідно закривалися в 1 л банки(горілки давала 2 ст.л.) і в 0,5 л -1 ст.л.

Спробуйте!!! Я ж спробувала!???




Сообщение отредактировал оксанка - Четвер, 04/08/2011, 13:27
 
нeмаєтакоїДата: Середа, 28/07/2010, 18:57 | Сообщение # 50
Группа: Видалені





оксанка, Вперше чую про огірки з горілкою. Дякую за рецепт.
 
нeмаєтакоїДата: Неділя, 01/08/2010, 21:48 | Сообщение # 51
Группа: Видалені





Зелені помідори-апетитні.

 
ir71Дата: П`ятниця, 20/08/2010, 17:59 | Сообщение # 52
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (котяра)
Зелені помідори-апетитні.

Назва говорить сама за себе.Я набрала апетиту до твоїх помідорчиків.


 
нeмаєтакоїДата: П`ятниця, 20/08/2010, 18:28 | Сообщение # 53
Группа: Видалені





Помідори- половинками.

 
ir71Дата: Неділя, 22/08/2010, 09:58 | Сообщение # 54
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Перець маринований в олії

На 10кг перцю
1.5л води
2 л олії
700гр оцету
700гр цукру
5ст л солі
В кожну банку кладемо по кілька горошин чорного та духмяного перцю,по 3-4 зубчика сирого часнику та лавровий листочок.
З даних продуктів варимо маринад.І коли закипить то кидаємо почищений та нарізаний пластинками перець.Варимо 7 хв.Витягуємо і складаємо у чисті банки з часником.Маринаду даємо ще раз закипіти і заливаємо ним перць.Закриваємо пластмасовими крижками.

Перець виходить дуже смачним.Я користуюся цим рецептом вже кілька років.При цьому у пластмасових крижках перець спокійно стоїть цілу зиму і не псується.


 
ir71Дата: Неділя, 22/08/2010, 10:15 | Сообщение # 55
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Прості мариновані помідори.

Тут нічого особливого немає,але це мій провірений рецепт таких помідорів,тому вирішила поділитися з вами.
Помідори помити і відібрати найкращі.Складаємо у чисті банки.На дно кожної банки кладемо по кілька горошин чорного та духмяного перцю,гвоздику,кілька листочків салери та петрушку.Додаємо по кусочку гіркого перцю та кілька зубців часнику,лавровий лист
Маринад на 4 трохлітрових банки
5.5 л води
0.5 л оцету
200гр солі
400гр цукру
Все прокипятити.
Спочатку помідори заливаємо звичайним окропом на 15хв,зливаємо воду і знову заливаємо окропом на 10 хв.Третій раз заливаємо киплячим маринадом і закупорюємо банки металічними кришками.

З тим маринадом дуже смачні виходять також цвітна капуста,кабачки,асорті.


 
ОляДата: Неділя, 22/08/2010, 10:15 | Сообщение # 56
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
Quote (ir71)
Витягуємо і складаємо у чисті банки з часником.

Іра, а банки стерилізуєш?

 
ir71Дата: Неділя, 22/08/2010, 10:18 | Сообщение # 57
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Оля)
Іра, а банки стерилізуєш?

Так,але я ставлю в холодну духовку і поступово нагріваю банки температурою з духовки.Так десь 10-15 хв.А можна над чайником.А одного разу просто добре вимила банки содою харчовою і теж стояв перець всю зиму і не зіпсувся.


 
оксанкаДата: Понеділок, 23/08/2010, 20:41 | Сообщение # 58
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
А я сьогодні робила:
Помідори мелені
Добре помити помідори, перемолоти(я перемолола на комбайні),додати добре солі
і поставити ,щоб кипятилося 10-15 хв.Розлити в банки .Закатати. Не стерилізувати.
Дуже добрі в зимі до помідорової зупи та до борщу(при варінні солі давати не потрібно).
Смак як свіжих помідорів.

Овочеве рагу
7шт. великих баклажанів
7 шт. великих помідорів
7 шт. великих червоних болгарських перці
7 шт.великих цибулин
Всі овочі грубо порізати, додати 300 гр.олії (нерафінованої), 150 гр. оцту,1 ст.л.цукру, солі до смаку.
Все тушити 30 хв. Розкласти в банки. Стерилізувати 0,5лбанки-10хв.,1лбанки -15 хв.

СМАЧНОГО!!!!!!!!!!!!!!!!!
Прикрепления: 3852962.jpg (22.5 Kb) · 6196816.jpg (22.7 Kb)


 
orestaДата: Понеділок, 23/08/2010, 22:53 | Сообщение # 59
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Quote (оксанка)
Помідори мелені

Оце мабуть класна штука!Дякую Оксано за рецепт.Таке взимку пригодиться і до зупи і до макаронів,як соус.


ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
Яринка-1Дата: П`ятниця, 10/09/2010, 12:21 | Сообщение # 60
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (котяра)
Дівчата підкажіть будь-ласка рецепт смачної борщової заправки, хотіла закрити на зиму.

Таню,у мене є в цитатнику.Завтра планую її готувати,тільки треба помідор докупити.Вона дуже смачна.Тільки без капусти готую( бо коли вперше готувала,то капусти не було,то отак уже три роки закриваю.),і все в тричі більше беру.
Борщ (заготовка)

1,5 кг капусты
700 грамм моркови
700 грамм лука
1,5 кг свеклы
1,5 кг помидор
400 грамм болгарского перца
0,5 стакана 9% уксуса
2 столовые ложки соли (без горки)
1 столовая ложка сахара
300 мл растительного масла
вода 0,5 литра

Нарезать соломкой овощи, масло и воду. Положить соль и сахар. Тушить 40 минут с момента закипания. За 10 минут до готовности влить уксус и доварить.
Разлить в приготовленные банки и закатать

Свекла в аджике

Итак:
5 кг. сырой винегретной свеклы перетереть на корейской терке.

1 кг. сладкого перца.
0.5 кг. лука.
2 кг. помидор.
100 гр. чеснока.
3 шт. горького перца. все эти ингредиенты перемолоть.

3 ст. л. соли.
200 гр. сахара.
0.5 л. подсолнечного масла.
200 гр. уксуса. 9%
Все ингредиенты перемешать и довести до кипения. Варить 30 мин. За 10 мин. до окончания варки добавить уксус.

Також гарна заготовка ,піде і до борщу,тільки без часника

 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024