Консервування
| |
оксанка | Дата: Неділя, 25/07/2010, 17:27 | Сообщение # 46 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Кабачки-пальчики(гострі) Потрібні молоденькі кабачки. Добре миємо,виміряємо так ,щоб довжина була на висоту 1 л. банки. Нарізаємо тонкими смужками. На дно банки кладемо трошки моркви(тертої на грубій терці),кріп, 2-3 середні зубці часнику,2 ст.л олії(нерафінованої),1 ч.л. паприки.Складаємо в банку нарізані кабачки вертикально (щільно один до одного). Я маринад не варю. А додаю в банку 2 ст.л.цукру, 2ст.л оцту,1 ст.л. солі в заливаю окропом. Стерилізувати 15 хв. Примітка: так як кабачки в банці поскладані щільно я роблю так: дала одну ложку цукру і злила його окропом,додала другу ложку і знову трошки злила,тоді сіль і так далі.Тобто заливаю поступово. А можна і маринад заварити,це як кому до вподоби. Спробуйте,хороша гостра закуска виходить.
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Неділя, 25/07/2010, 21:29 | Сообщение # 47 |
Группа: Видалені
| оксанка, Гарна закуска.
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 27/07/2010, 16:07 | Сообщение # 48 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Рецепт від РОСі Помідори на зиму (половинками). Маринад: 3л води 6столових ложок цукру 3ст.л. солі 100г(7ст.л.) оцту Помідори (я брала сливки ) порізати на половинки,цибулю ріпчасту кружечками. На дно банки налити 1.5-2ст.л. олії,покласти порізану зелень петрушки і викласти помідори перекладаючи 2-а рази цибулую( 2-і невеликі цибулини на банку),Залити гарячим маринадом. Стерилізувати 15хв. (1літрові банки) Вихід: 8 банок.
|
|
| |
оксанка | Дата: Середа, 28/07/2010, 18:26 | Сообщение # 49 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Огірки з горілкою. Рецепт на 2 кг огірків на 3 л банку. Добре вимити огірки, облити кип"ятком і тут же залити холодною водою. В банку(не обов"язково стерилізовану) кладемо кріп,хрін(в мене і корінь,і листя),2 зубці часнику,листя вишні і смородини. Викладаємо огірки. Робимо маринад: на 1,5 л води 80 гр.цукру,80 гр.солі, 25 гр. лимонної кислоти все закип"ятити. Заливаємо огірки на 5 хв, зливаємо росіл,кип"ятимо і так три рази. Перед тим як заливати третій раз додати на 3 л банку 50 гр.горілки,тоді залити розсолом. Закатати. Не стерилізувати. Примітка: в мене огірки були маленькі, відповідно закривалися в 1 л банки(горілки давала 2 ст.л.) і в 0,5 л -1 ст.л.
Спробуйте!!! Я ж спробувала!???
Сообщение отредактировал оксанка - Четвер, 04/08/2011, 13:27 |
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Середа, 28/07/2010, 18:57 | Сообщение # 50 |
Группа: Видалені
| оксанка, Вперше чую про огірки з горілкою. Дякую за рецепт.
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Неділя, 01/08/2010, 21:48 | Сообщение # 51 |
Группа: Видалені
| Зелені помідори-апетитні.
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 20/08/2010, 17:59 | Сообщение # 52 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (котяра) Зелені помідори-апетитні. Назва говорить сама за себе.Я набрала апетиту до твоїх помідорчиків.
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: П`ятниця, 20/08/2010, 18:28 | Сообщение # 53 |
Группа: Видалені
| Помідори- половинками.
|
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 22/08/2010, 09:58 | Сообщение # 54 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Перець маринований в олії На 10кг перцю 1.5л води 2 л олії 700гр оцету 700гр цукру 5ст л солі В кожну банку кладемо по кілька горошин чорного та духмяного перцю,по 3-4 зубчика сирого часнику та лавровий листочок. З даних продуктів варимо маринад.І коли закипить то кидаємо почищений та нарізаний пластинками перець.Варимо 7 хв.Витягуємо і складаємо у чисті банки з часником.Маринаду даємо ще раз закипіти і заливаємо ним перць.Закриваємо пластмасовими крижками. Перець виходить дуже смачним.Я користуюся цим рецептом вже кілька років.При цьому у пластмасових крижках перець спокійно стоїть цілу зиму і не псується.
|
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 22/08/2010, 10:15 | Сообщение # 55 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Прості мариновані помідори. Тут нічого особливого немає,але це мій провірений рецепт таких помідорів,тому вирішила поділитися з вами. Помідори помити і відібрати найкращі.Складаємо у чисті банки.На дно кожної банки кладемо по кілька горошин чорного та духмяного перцю,гвоздику,кілька листочків салери та петрушку.Додаємо по кусочку гіркого перцю та кілька зубців часнику,лавровий лист Маринад на 4 трохлітрових банки 5.5 л води 0.5 л оцету 200гр солі 400гр цукру Все прокипятити. Спочатку помідори заливаємо звичайним окропом на 15хв,зливаємо воду і знову заливаємо окропом на 10 хв.Третій раз заливаємо киплячим маринадом і закупорюємо банки металічними кришками. З тим маринадом дуже смачні виходять також цвітна капуста,кабачки,асорті.
|
|
| |
Оля | Дата: Неділя, 22/08/2010, 10:15 | Сообщение # 56 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
| Quote (ir71) Витягуємо і складаємо у чисті банки з часником. Іра, а банки стерилізуєш?
|
|
| |
ir71 | Дата: Неділя, 22/08/2010, 10:18 | Сообщение # 57 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Оля) Іра, а банки стерилізуєш? Так,але я ставлю в холодну духовку і поступово нагріваю банки температурою з духовки.Так десь 10-15 хв.А можна над чайником.А одного разу просто добре вимила банки содою харчовою і теж стояв перець всю зиму і не зіпсувся.
|
|
| |
оксанка | Дата: Понеділок, 23/08/2010, 20:41 | Сообщение # 58 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| А я сьогодні робила: Помідори мелені Добре помити помідори, перемолоти(я перемолола на комбайні),додати добре солі і поставити ,щоб кипятилося 10-15 хв.Розлити в банки .Закатати. Не стерилізувати. Дуже добрі в зимі до помідорової зупи та до борщу(при варінні солі давати не потрібно). Смак як свіжих помідорів. Овочеве рагу 7шт. великих баклажанів 7 шт. великих помідорів 7 шт. великих червоних болгарських перці 7 шт.великих цибулин Всі овочі грубо порізати, додати 300 гр.олії (нерафінованої), 150 гр. оцту,1 ст.л.цукру, солі до смаку. Все тушити 30 хв. Розкласти в банки. Стерилізувати 0,5лбанки-10хв.,1лбанки -15 хв. СМАЧНОГО!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
oresta | Дата: Понеділок, 23/08/2010, 22:53 | Сообщение # 59 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Quote (оксанка) Помідори мелені Оце мабуть класна штука!Дякую Оксано за рецепт.Таке взимку пригодиться і до зупи і до макаронів,як соус.
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: П`ятниця, 10/09/2010, 12:21 | Сообщение # 60 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (котяра) Дівчата підкажіть будь-ласка рецепт смачної борщової заправки, хотіла закрити на зиму. Таню,у мене є в цитатнику.Завтра планую її готувати,тільки треба помідор докупити.Вона дуже смачна.Тільки без капусти готую( бо коли вперше готувала,то капусти не було,то отак уже три роки закриваю.),і все в тричі більше беру. Борщ (заготовка) 1,5 кг капусты 700 грамм моркови 700 грамм лука 1,5 кг свеклы 1,5 кг помидор 400 грамм болгарского перца 0,5 стакана 9% уксуса 2 столовые ложки соли (без горки) 1 столовая ложка сахара 300 мл растительного масла вода 0,5 литра Нарезать соломкой овощи, масло и воду. Положить соль и сахар. Тушить 40 минут с момента закипания. За 10 минут до готовности влить уксус и доварить. Разлить в приготовленные банки и закатать Свекла в аджике Итак: 5 кг. сырой винегретной свеклы перетереть на корейской терке. 1 кг. сладкого перца. 0.5 кг. лука. 2 кг. помидор. 100 гр. чеснока. 3 шт. горького перца. все эти ингредиенты перемолоть. 3 ст. л. соли. 200 гр. сахара. 0.5 л. подсолнечного масла. 200 гр. уксуса. 9% Все ингредиенты перемешать и довести до кипения. Варить 30 мин. За 10 мин. до окончания варки добавить уксус. Також гарна заготовка ,піде і до борщу,тільки без часника
|
|
| |
|