В гості до Ірини
 Консервування - Сторінка 5 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Консервування
ir71Дата: П`ятниця, 10/09/2010, 13:13 | Сообщение # 61
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Маринований перець в меді та яблучному соці

Рецепт на 5-6 стерильних півлітрових баночек.На дно кожної баночки покласти по гілочці зеленого кропу , по 3 гвоздички і по 3 зубчики часнику.
Наповніть банки різнокольоровим м'ясистим перцем , нарізаним на 6-8 частин.

маринад треба зварити:
3 склянки яблучного соку без цукру ( краще віджати натуральний)
1 стакан води ,
1 склянка 9% оцту ,
3 повні столові ложки світлого меду ,
1 з гіркою ст.л. великої нейодованої солі.

Доведіть до кипіння , зніміть з вогню.
Залийте киплячим маринадом банки , накрийте кришками і рушником на 20 хвилин.
Потім злийте маринад , знову доведіть до кипіння і залийте перці вже остаточно.
Закупорьте кришками , переверніть і закутати в теплу ковдру діб на 2, до повного охолодження.
При такому способі заливки (без попереднього бланшування ) перець виходить хрустким !

Доповнення мої.Кількість маринаду на 5-6 півлітрових банок приблизне - це залежить від щільності наповнення перцем банок.Я попередньо перець пробаланшувала в окропі десь зо 3 хв.Хрумкість від того він не втратив,але точно взимку не повистрілює.Закупорювала пластмасовими кришками.



 
Яринка-1Дата: П`ятниця, 10/09/2010, 13:17 | Сообщение # 62
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Іринко,дякую
 
PavlukДата: Неділя, 19/09/2010, 13:04 | Сообщение # 63
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Дівчата, а селеру стеблову хтось консервував? Може підкажете як.

 
PavlukДата: Понеділок, 04/10/2010, 15:18 | Сообщение # 64
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Ікра з грибів
3л варених грибів змолоти.
1кг цибулі помолоти, прожарити на олії. Потім додати гриби, олію(0.5л), 0.5л томатного соусу.
Тушити на маленькому вогні 2години. Сіль до смаку. Стерелізувати 5хв. Закрутити. Як будете відкривати до столу додайте часнику трошки, так смачніше. Виходить приблизно 6-7 півлітрових баночок.


 
comkoДата: Вівторок, 16/11/2010, 12:40 | Сообщение # 65
comko
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 37
Статус: Offline
Quote (Pavluk)
Підкажіть цікавий рецепт крижавок, так щоб хрумкали biggrin biggrin biggrin

Розрізаю капусту на дрібні листочки, складаю в кастрюлю, ріжемо часник, сирий буряк пластинками. Це все заливаємо маринадом (на 1 л води):
2 ст. л солі
1 ст. цукру
1 ст. оцту
перець духм'яний, лавровий лист, паприка (спеції за смаком).
І все це під прес на декілька суток. Смачного!


Мене звати Наталя!

Сообщение отредактировал comko - Середа, 17/11/2010, 12:40
 
AntaliaДата: Неділя, 03/04/2011, 12:11 | Сообщение # 66
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (оксанка)
Огірки з горілкою.
Сяна, ті огірки хрусткі? wink
 
Оленка14Дата: Неділя, 03/04/2011, 22:51 | Сообщение # 67
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
Опенькиз капустою
6 великих цибулин
3 кг капусти
1 велика морквина
0,5л олію
2кг варених опеньків
Капусту посікти. Сіль, перець, оцет до смаку.Моркву тремо на терці.----суміш змішую і залишаю на 1 годину.
Цибулю перекручую через мясорубку і смажимо в олію. Додаємо капусту і тушимо 20хв тоді опеньки ще тушимо 30 хв. Розкладаємо по банках і стерилізуємо 30-40хв.
 
Оленка14Дата: Неділя, 03/04/2011, 22:58 | Сообщение # 68
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
Лечо з грибами
1кг цибулі----напівкольця
2кг червоного болгарськ перцю----соломка
0,5л олію ----все це смажимо
додаємо 2кг варених грибів------тушимо 30хв
додаємо 1кг помідор напів кольця і 1-2шт гіркого перцю порізаного соломкою----тушимо 30-40хв. В кінці солимо розкладаємо по банках і стерилізуємо 1год
 
Оленка14Дата: Неділя, 03/04/2011, 23:08 | Сообщение # 69
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
Гриби в томаті
1кг цибулі-напівкольця
0,5л олію ---- смажимо 10-15хв
додаємо 2кг опеньок варених
+ 0,250 гр томатного СОУСУ
сіль, перець до смаку.
Тушимо 30хв.
Розкладаємо в банки і стерилізуємо 1 год
 
Оленка14Дата: Неділя, 03/04/2011, 23:27 | Сообщение # 70
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
Фасоля з грибами
1кг фасолі зварити до готовності
тепер окремо
0,3гр цибулі порізати кубиками
1кг болг перцю--соломкою
2стручки гіркого перцю-соломкою
1кг вар. грибів-дрібно порізані
10 великих помідор-порізані
олія------тушимо 40хв
додаємо фасолю і тушимо ще 10-15хв. В кінці солимо і розложуємо в банки. Стерилізуємо 1-1,5год
 
AntaliaДата: Неділя, 03/04/2011, 23:41 | Сообщение # 71
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Ух ти!!!! surprised surprised surprised Супер !!!! ОЛЕНКО, ДЯКУЮ!!!! А що найсмачніше? Я прислухайсь твоєї думки.
 
оксанкаДата: Неділя, 03/04/2011, 23:52 | Сообщение # 72
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
happy happy happy happy Оленка14, І я на хвіт впала... тоже вже переписую happy

 
Оленка14Дата: Неділя, 03/04/2011, 23:52 | Сообщение # 73
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
Мені подобаються дуже гриби в томаті, і лечо з грибами! Ну це в кого який смак. Смачного Вам!
 
оксанкаДата: Неділя, 03/04/2011, 23:54 | Сообщение # 74
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Antalia)
ті огірки хрусткі

Я закривала маленькі, то хрусткі, а мама закривала такі середні то не дуже wink


 
AntaliaДата: Неділя, 03/04/2011, 23:56 | Сообщение # 75
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (Оленка14)
Мені подобаються дуже гриби в томаті, і лечо з грибами
Ну і я таке хочу!!! smile happy
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024