Перші страви
|
|
ir71 | Дата: Вівторок, 30/03/2010, 21:34 | Сообщение # 16 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Солянка домашня грибна 40 г сушених білих грибів 200 г грибів солоних рижків, груздів або інших цибуля ріпчаста 1-2 штуки огірків солоних 2-3 штуки картоплі 400 г 2 лаврові листи рослинна олія, зелень Сушені гриби промити, залити водою на 2-3 години, після відварити 1 годину. Зварені і солоні гриби порізати і покласти в грибний бульйон, додати нарізану картоплю і зварити. Потім покласти пасеровану цибулю, нарізані огірки та спеції. Варити до готовності. У грибну солянку каперси і маслини не кладуть. При подачі на стіл посипати зеленню і покласти лимон.
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 14/04/2010, 19:48 | Сообщение # 17 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Antalia, мені точно довелося попробувати бо я частий гість в Орести,особливо влітку коли вона все має своє з городу,з грядки.
|
|
| |
цукеро4ка | Дата: П`ятниця, 16/04/2010, 00:04 | Сообщение # 18 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 362
Статус: Offline
| ЗЕЛЕНИЙ БОРЩ(з щавлем). Промиваю кусок копченої домашньої гомілки(шовдарь).Варю до готовності.Додаю моркву,картоплю.Як це все готове кидаю промитий різаний щавель хай кипить.Беру сирі яїчка у тарілку гарно вилкою збиваю.І по чуть-чуть тоненькою струйкою вливаю в борщ помішуючи.Окремо пасерую цибульку з морквою.Спеції по вкусу. [color=blue]СМАЧНОГО!
Красива жінка для очей-рай, для душі - пекло, для кишені - чистилище Я Таня
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: П`ятниця, 16/04/2010, 10:14 | Сообщение # 19 |
Группа: Видалені
| Інтересно. Я завжди беру варені яйця, треба спробувати по твоєму.
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 16/04/2010, 10:31 | Сообщение # 20 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Справді цікаво.Ніби назва одна а всюди по різному цей борщ вариться.Я навіть і не чула що можна ось так до борщу сирі яйця.У нас окремо щавель тушать на сметані і тоді виливають у киплячий бульон.А яйця варені додають в кінці.
|
|
| |
oresta | Дата: Середа, 21/04/2010, 12:51 | Сообщение # 21 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Курячий суп Відварюю куряче м'ясо (в основному це курячі ніжки). Потім виймаю м'ясо та додаю в бульйон дрібно нарізану картоплю, потім кладу рис. В цей же час пасеруйте цибулю та моркву, потім додаю в бульйон. Нарізаю дрібно куряче відварене куряче м'ясо, додаю в суп. Все, суп готовий! Я ще додаю багато зелені: кріп і петрушка, іноді кінзу, але її не всі люблять. Суп виходить легкий і дуже ситний. У тарілку можна додати сметану або майонез.
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 18/06/2010, 19:54 | Сообщение # 22 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Часниковим суп-пюре з телятиною, від romlida 400 г. телятини 1 головка часнику 2 морквини 1 цибулина 4 картоплини 1 ст. молока 2 ст. л. сметани (вершків) сіль, зелень М'ясо нарізати шматочками і обжарити до золотистої шкірочки. Додати горячу воду і потушити 20 хв. Тим часом почистити картоплю, цибулю і моркву, все порізати кубиками і варити до готовності. Додати тепле молоко, вершки і збити блендером. В кінці додати телятину, часник і ще 10 хв. варити на вогні. Я завжди супи-пюре подаю з домашніми сухариками.
|
|
| |
Kagor | Дата: Четвер, 29/07/2010, 00:58 | Сообщение # 23 |
нова людина
Группа: Новачок
Сообщений: 2
Статус: Offline
| Quote (цукеро4ка) ЗЕЛЕНИЙ БОРЩ(з щавлем). А де буряк загубився у тому борщі? Чи то може зупа щавлева всього навсього?
КУХАР
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 29/07/2010, 10:15 | Сообщение # 24 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Kagor, Це та сама щавлева зупа,просто в кого як називають
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 29/07/2010, 10:17 | Сообщение # 25 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Kagor) Чи то може зупа щавлева всього навсього? До речі у нас теж називають саме щавлевий борщ а не зупа!
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Четвер, 29/07/2010, 10:25 | Сообщение # 26 |
Группа: Видалені
| Kagor, Ця страва саме так і називається.
|
|
| |
kitty | Дата: Вівторок, 05/10/2010, 21:13 | Сообщение # 27 |
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 4
Статус: Offline
| Дуже любимо наш помідоровий супчик. особливо влітку! Дуже він нам всім смакує. А ось його рецепт: Беремо 3 шт плавлених сирків, 3 помідора, цибулину, морквину і 2 шт картоплі. Помідори обдаємо кипятком, щоб можна було легко зняти шкірку. Поки помідори настоюються, ставимо каструлю з водою на вогонь і тремо сирки на терці. Коли вода закипає, по-трошки вводимо сирки і помішуємо до повного їх розчинення. Після того додаємо нарізану бульбу і варимо до готовності. Доки бульба вариться ми робимо зажарку з додаванням різаних помідорів. Я люблю помідори різати дуже мілко, їх тоді в супі практично не видно, вони супові дають приємний колір і кисленький смак . Коли зажарка готова, додаємо її в суп і суп посипаємо зеленню. Всім Смачного!!!
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Середа, 22/12/2010, 14:11 | Сообщение # 28 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Юшка грибна з вушками
|
|
| |
Оля | Дата: Неділя, 20/02/2011, 20:19 | Сообщение # 29 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
| Червоний борщ, як готую його я. Рецепт скопіюю з іншого форуму, де я описувала для одного пана нашого, що живе у Франції і дуже хотів зварити борщу. Відварюєте м"ясний бульйон. Правда зі свинини борщ найсмачніший... Як вже можна починати кидати овочі, перше кришете дрібненько пів цибулини. Вона розвариться і тільки дасть смак, а самої її не побачите. Тоді ріжете дрібненько одну велику моркву. Тоді вбираєте і ріжете теж дрібно 5-6 середніх картоплин. Кидаєте і після картоплі солите борщ. Все робите за порядком. Я ніколи не навбирую нічого наперед, бо воно так собі по черзі все вариться. Вбираєте два невеликі , або один величенький буряк червоний, трете на грубій тертці і починаєте його підтушувати на олії на пательні. За той час шинкуєте кавалок капустини(залежить, який баняк ви готуєте) і кидаєте до киплячого баняка. Тоді до буряка на пательні додаєте томатний соус. Як маленька баночка, то я даю цілу. Як велика, то пів. Можна замість томатного соусу давати кетчуп, або свіжі терті помідори. Як то вже починає кипіти і трохи пересмажиться, я даю склянку сметани до пательні і помішую, щоб все разом закипіло. Тоді вливаю це в бяняк, даю ще ложку "Вегети", чи якої іншої приправи, ложку цукру, пів пучка петрушки і стільки ж кропу свіжих порізаних. Воно ще все разом закипає, хвилину покипить і відставляю, накриваючи, щоб само доходило. Можна ще з картоплею кидати намочену наперед квасолю. Можна давати намочені гриби. Хто що любить. Але такий борщ смачніший, ніж зі звареного наперед буряка. І колір не виварюється. А ось і сам мій вчорашній борщик. Зараз буду їсти на сніданок, бо вчора цілий день робила, а ввечері тільки ложку спробувала. І налила так повно, що ще би сама зверху сіла. Тільки я ще до рецепту зверху подала половину покришеної червоної перчини, як кидала капусту. Дуже люблю зараз смак перцю у борщі.
|
|
| |
|