В гості до Ірини
 Перші страви - Сторінка 5 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Зоряна9810  
Перші страви
TalochkaДата: Середа, 15/01/2014, 00:23 | Сообщение # 61
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Я взагалі-то - не надто великий фанат перших страв, але це горнятку супу вже би з'їла. 

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
muroslava07Дата: Середа, 15/01/2014, 12:17 | Сообщение # 62
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Talochka, це я варю на забави. Бульйон вже не дуже хто хоче пити, а грибна юшка до блінчиків - йде як по маслу. А моя мама і свекруха так її полюбили, що на роздачі стоять і припрошують одна одну.
 
Зоряна9810Дата: Середа, 15/01/2014, 13:05 | Сообщение # 63
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Цитата muroslava07 ()
Бульйон вже не дуже хто хоче пити, а грибна юшка до блінчиків - йде як по маслу
і в нас тепер бульон як повсякденна страва більше йде. а на свята грибна юшка - то є супер. Але я варю без плавлених сирків.


 
muroslava07Дата: Середа, 15/01/2014, 13:34 | Сообщение # 64
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Будеш мала змогу і бажання - спробуй не пошкодуєш. Я знаю що варять якось зі сметани, товчуть картоплю...
 
Зоряна9810Дата: Середа, 15/01/2014, 14:12 | Сообщение # 65
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Цитата muroslava07 ()
Я знаю що варять якось зі сметани, товчуть картоплю...
я даю сметану....картоплю просто ріжу..


 
КсюшаДата: Середа, 15/01/2014, 15:04 | Сообщение # 66
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Я  грибну юшку варю подібно до muroslava07, але теж без сирків а підбиваю або сметанкою або майонезом,це таку святкову.
А ще варю повсякденню то там йде макарон гриби морква,воно так більше до бульйону схоже,але у нас в ресторанах лиш таку подають з макароном не підбивану,але мої краще люблять підбиту.
А з сирками я варю всякі супи пюре.,знаю що дуже смачно,треба ще до грибної спробувати ,думаю що воно ще смачніше.


Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
МашуняДата: Середа, 15/01/2014, 17:29 | Сообщение # 67
Машуня
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 29
Статус: Offline
і я також варю грибну ющку так само без сирків, а заправляю сметаною, але варю на курячому бульйоні
 
muroslava07Дата: Середа, 15/01/2014, 19:25 | Сообщение # 68
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Дівчатка, юшка дуже смачна. Тільки прошу - не економте на сирках! Не беріть дешевих по 2 грн. Вже заплатіть дорожче і смак буде добрим. Тим більше дешеві не топляться, потім в юшці будуть плавати клапті. net-18
 
МашуняДата: Середа, 15/01/2014, 22:16 | Сообщение # 69
Машуня
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 29
Статус: Offline
Цитата muroslava07 ()
юшка дуже смачна
 обов'зколо ще спробую з сирками, бо такого ще не робила
 
ЛесяДата: Неділя, 13/12/2015, 20:37 | Сообщение # 70
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
 Угорський суп-гуляш
 

Склад
яловичина (лопаткова частина, голяшка або інші частини) - 450-500 г,
цибуля ріпчаста - 1 велика шт,
картопля  - 3-4 шт (~ 500 г),
болгарський перець - 1-2 шт,
помідори - 2 шт (можна замінити томатами у власному соку),
часник - 2 зубчики,
томатний соус або паста - 1 чайна ложка,
бульйон (кістковий) або вода - 800-1000 мл,
паприка сушена - 1 столова ложка,
топлене сало (смалець) або олія для смаження,
щіпка кмину (за бажанням),
сіль

Приготування

М'ясо вимити, обсушити і нарізати кубиками зі стороною ~ 1 см.
цибулю почистити і дрібно нарізати.
Болгарський перець вимити, видалити насіння і нарізати кубиками.
Помідори вимити і також нарізати кубиками.
Картоплю  нарізати великими кубиками зі стороною
Часник  почистити і дрібно порубати або пропустити через чеснодавку.
У  каструлі (можна чавунної) розтопити смалець (або рослинне масло) і нагріти.
Покласти цибулю, злегка посолити і готувати, періодично помішуючи, до м'якості.
Каструлю з цибулею зняти з вогню, дати трохи охолонути, всипати паприку і перемішати.
У чистій сковороді розігріти трохи олії або смальцю і обсмажити, порціями, м'ясо до рум'яност
Перекласти м'ясо в каструлю з цибулею.
Додати рубаний часник і дрібку кмину.
Влити трохи води (щоб м'ясо не варилося, а тушкувалось в малій кількості рідини).
Перемішати і тушкувати ~ 1-1,5 години на слабкому вогні, періодично помішуючи і підливати трохи води.
До м'яса додати картоплю, збільшити вогонь, перемішати і смажити, періодично помішуючи, ~ 3-5 хвилин. Посолити.
Додати нарізані перець, помідори і томатний соус.
Влити бульйон або воду так, щоб рідина тільки покривала овочі.
* Угорський суп-гуляш - досить густе блюдо, тому кількість рідини можна регулювати на свій розсуд.

Довести суп до кипіння, накрити кришкою і варити на слабкому вогні ~ 15 хвилин або до готовності картоплі.
Готовий суп вимкнути і дати настоятися під кришкою ~ 10-15 хвилин.




Сообщение отредактировал Леся - Понеділок, 14/12/2015, 15:18
 
ir71Дата: Вівторок, 15/12/2015, 15:58 | Сообщение # 71
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Знайшла в неті але хочу приготувати по цьому рецепту ЧАНАХИ!

Інгредієнти
• 500-600 г свинячої шинки
• 500-600 г картоплі
• 1 банка червоної квасолі Бондюель
• 400 г помідорів (або томатного соку)
• 200 г моркви
• 150 г цибулі
• 200 г шампіньйонів (за бажанням)
• 4 зубці часнику
• 2 ст. л. борошна
• олія
• лавровий листок, сіль, суміш перців
• зелень, інші улюблені приправи
Приготування
1. М’ясо нарізати кубиками (невеличкими шматками), посолити, поперчити, можна додати улюблену приправу до м’яса, та залишити маринуватися (від 1 год. і більше).
2. Дрібно порізати цибулю, моркву – півкільцями або соломкою. Якщо є гриби, то їх нарізати пластинками.
3. Коли м’ясо замаринується, обсипати його борошном та викласти на добре розігріту сковорідку, змащену олією. Обсмажити до рум’яної скоринки.
4. Тоді додати моркву, посмажити на середньому вогні хвилин п’ять, помішуючи. Якщо є гриби, додайте разом із морквою. Тоді додаємо цибулю і смажимо, доки вся ця суміш не буде рум’яною.
5. Перетираємо помідори на терці. Якщо замість помідорів є томатний сік, то цей крок пропускаємо.
6. Тепер беремо горщики (або іншу глибоку посудину для запікання), викладаємо туди зажарку, подрібнену невеликими кубиками картоплю, червону квасолю Бондюель, додаємо лавровий лист, по 2-3 горошини чорного та духмяного перцю, солимо. Зверху заливаємо бульйоном або водою та томатним соком, щоб рідина покрила всі овочі. Тушимо страву в духовці протягом 1 год. при температурі 200⁰С. За 15 хв до готовності додаємо подрібнений часник.
7. Можна також приготувати чанахи на плиті, без запікання. Для цього необхідно просто додати в зажарку з м’яса та овочів картоплю, бульйон (воду) і спеції, трохи потушити, доки картопля зм’якне, тоді додати квасолю і томатний сік. Все посолити, приправити. В кінці додати до страви подрібнений часник. Розкласти все в горщики.
8. Прикрашаємо чанахи зеленню і подаємо в горщичках у гарячому вигляді. Смачного!


 
hamaker95Дата: П`ятниця, 13/11/2020, 01:00 | Сообщение # 72
hamaker95
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1
Статус: Offline
Крутейшее казино, которое я когда-либо встречала в интернете. Обожаю этот сервис --> https://vulcandelux-casino.com. Крутая атмосфера, качественный сервис и возможность постоянного заработка. Всем советую!!!
 
innkostenko1991Дата: П`ятниця, 13/11/2020, 12:44 | Сообщение # 73
innkostenko1991
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 11
Статус: Offline
А любите супы пюре??? Какие чаще всего готовите?
 
o88058852Дата: Вівторок, 11/07/2023, 20:40 | Сообщение # 74
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 8
Статус: Offline
da-38
 
podkurpДата: Четвер, 10/08/2023, 11:04 | Сообщение # 75
набираюсь досвіду
Группа: Відвідувач
Сообщений: 25
Статус: Offline
Дуже цікаві рецепти на телеграм каналі https://t.me/cmacota
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024