Креми,помадки,начинки
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 10/05/2010, 15:32 | Сообщение # 16 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Крем на основі жовтків від Олі
|
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 10/05/2010, 15:34 | Сообщение # 17 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Крем з молочного шоколаду 300г. молочного шоколаду, або чорного - на ваш смак (у мене були шоколадні чіпси) - для ганаша, 300 р. гарячих вершків (36%) - для ганаша, 2 склянки холодних вершків для збивання. Крем з білого шоколаду 200 р. білого шоколаду - для ганаша, 200 р. гарячих вершків (36%) - для ганаша, 1 склянка холодних вершків для збивання. Вершки для ганаша нагріти до кипіння і залити шоколад, розмішати виделкою до повного розчинення шоколаду. Поставити в холодильник на ніч (або поки добре охолоне й загусне). На наступний день збити вершки для крему в пухку масу. Потім збити шоколадно-вершкову масу до густого стану. Шоколадну масу потроху викладати у збиті вершки, постійно збиваючи міксером на невеликій швидкості. Крем виходить ніжний, але густий, схожий на м'яке морозиво.
|
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 10/05/2010, 15:36 | Сообщение # 18 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Крем заварний з лимоном та манною крупою вершкове масло - 300 гр, цукор - 1,5 склянки, молоко 2 склянки, манна крупа - 3 ст. л., лимони - 2 штуки. Масло розтерти з цукровим піском. Зварити манну кашу з двох склянок молока та трьох столових ложок манної крупи. Остудити. Натерти 2 лимона на дрібній тертці разом зі шкіркою і додати в кашу. Туди ж додати масло, перетерте з цукром, невеликими частинами. Крем збити і поставити в холодильник на 20 хвилин. Дуже ніжний крем, рецепт крему був наведений для торта Пташине молоко.
|
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 10/05/2010, 15:42 | Сообщение # 19 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Домашній марципан Порція розрахована для вироби вагою 450 г: 225 г (2 1 / 4 чашки) товченого мигдалю 125 г (1 / 2 чашки) рафінованого білого цукрового піску 125 г (3 / 4 чашки) просіяної цукрової пудри 5 мл (1 ч.л.) лимонного соку Кілька крапель мигдальної есенції 1 велике яйце або 2 білка середніх за величиною яєць Помістіть товчений мигдаль, цукровий пісок і цукрову пудру в миску, гарненько перемішайте. Зробіть поглиблення і влийте лимонний сік, есенцію і яйце або білки у кількості, достатній для утворення щільної маси. Вимішуйте дерев'яною ложкою. Скачайте марципанових масу в невеликий куля. Злегка посипте його цукровою пудрою і вимішуйте вручну, поки маса не стане однорідною та пластичної. При бажанні додайте харчовий барвник. Якщо ви не збираєтеся використовувати марципан відразу, загорніть його в харчову плівку. Марципан можна використовувати по-різному, наприклад, замість глазурі для прикраси різдвяного торта рецепт зі сайту superkulinar.
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 31/12/2010, 20:31 | Сообщение # 20 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Шоколадно-вершковий крем покроково!
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 02/02/2011, 17:35 | Сообщение # 21 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Кавовий ганаш (Рецепт від Luna07 c GC) 150 г вершків, 200 гр білого шоколаду, 2 ч.л. розчинної кави. Шоколад ламаємо на шматочки, кладемо в миску. Вершки кип'ятимо з кави 1 хвилину, заливаємо шоколад, розмішуємо до повного розчинення. Залишаємо остигати. Періодично помішуючи. Коли охолоне, збиваємо міксером, поки маса не придбає густоту хорошою сметани. Даємо охолонути кремам в хол-ку. Але недовго, а то сильно застигне. Кава тільки для смаку. Якщо робити без кави, то вийде просто ганаш з білого шоколаду.
|
|
| |
Росинка | Дата: Четвер, 10/02/2011, 17:17 | Сообщение # 22 |
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
| Я до вас за порадою. Хочу пекти пляцок, який би хотіла перемазати лиминним кремом, а доброго рецепту немаю. Я спочатку думала робити крем на основі лимонного курду, але незнаю чи добре він загусне, чи буде добре збиватися з маслом. Мені здається, що крем заварний, де є молоко, смачніший. Шукла рецепти на основі молока. Але в тих рецептах або сік і цедра вже йшли в готовий заварний крем, або цедра додавалася на початку, а сік вже в готовий крем. Також були рецепти , де цедра попередньо варилася 3-4 рази, щоб не гірчила. Пригледівся мені крем з маково-лимонного пляцка п. Іри, але я б хотіла зразу всі інгредієнти заварювати, а потім лище збити з маслом. Як ви думаєте, як буде варитися сік з молоком? Що порадите? Може маєте перевірені рецепти лимонного крему? Ось цей рецепт Крем. цедра 1 лимона сік з цього лимона 300 гр молока 2 яйця добре розбити виделкою і змішати з молоком. 100 гр цукру 2ст. ложки. крохмалю 1 стол. ложка борошна Всі сипучі перемішати. Молоко з яйцями вливати в суху суміш і розмішувати до зникнення грудочок. Постійно помішуючи на маленькому вогні довести до кипіння. Зняти з вогню, охолодити. Додати цедру і сік лимона, добре перемішати. 150 гр масла збити з 100 гр цукрової пудрою, з'єднати з заварним кремом. Крем готовий.Я додала чуть жовтого барвника для гарного кольору
Я Оля!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 10/02/2011, 17:20 | Сообщение # 23 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Росинка) як буде варитися сік з молоком? Олю,я не пробувала але гадаю що вийде сир.Молоко з лимоном(то кислота) просто звернеться
|
|
| |
Росинка | Дата: Четвер, 10/02/2011, 19:40 | Сообщение # 24 |
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
| А якщо такий попробувати: Для крему: 2лимони (потрібна цедра і сік), 1ст. цукру, 100г. масла, 2 яйця. Все трохи збиваємо, крім лимонів. Збивши, додаємо лимони. Кладемо на вогонь і, добре мішаючи, варимо, поки трошки не загусне. Окремо варимо: 1ст. молока, 1ст.л. крохмалу, 1ст.л. муки. Варимо, поки не загусне. Коли остигне, збиваємо ці дві маси разом приблизно 5-10хв чи такий: Лимонний крем Крем: 2 скл молока 3/4 скл соку лимону (4-5 шт) цедра з 3 лимонів 4 ст. л муки з гіркою 5 ст. л крохмалю з гіркою 4 яйця 1 + 1/4 скл цукру 370 гр м"якого масла В кастрюльці закип"ятити 1 скл молока з цукром. другу склянку змішати з мукою, крохмалем, цедрою, яйцями. Молоко з яйцями влити до кип"ячого. Варити доти, поки маса не загусне. Охолодити. Коли охолоне - дати сік лимона. Весь час збивати міксером на найвищих обертах, лимонний сік давати поступово!!!!! Масло добре збити, по- чуть-чуть давати заварний крем. В цьому кремі я думаю чи лимонний сік не дуде сприяти тому, що крем буде швидше портитися і чи при збиванні крем не буле вурдитися? Чи може краще курд попробувати?
Я Оля!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 10/02/2011, 19:51 | Сообщение # 25 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Олю я більше схиляюся до другого варіанту крему.Як на мене то крем має бути смачний і нічого не повинно згорнутися.У першому варіанті дуже мало масла і мені здається буде більше відчуватися мука(в даному випадку крохмаль) Хоча я завжди роблю з курдом і ще погано не получалося.Обовязково поділися з нами результотом,будь-ласка
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 10/02/2011, 19:59 | Сообщение # 26 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Росинка) Я спочатку думала робити крем на основі лимонного курду, Я робила такий крем.Курд сам по собі густий,та я ще збила його з маслом. А ще готувала густу ману кашу на молоці, коли вона охолола,то давала лимоний сік,а потім з маслом взбивала.Такий смачний був з цим кремом пляцок
|
|
| |
ксенія | Дата: Четвер, 10/02/2011, 22:55 | Сообщение # 27 |
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 99
Статус: Offline
| ]Крем масляно-заварний на основі білого шоколаду Ніжний шоколадний смак. Добрий під мастику( для вирівнювання) 180гр білого шоколаду 2,5ст л муки 250гр молока 200гр цукру(можна менше бо шоколад солодкий) 200гр масла ванільний цукор Вилити в кастрюлю молоко, всипати муку і добре вимішати.Додати цукор і поставити на водяну баню. Довести суміш до кипіння і варити на маленькому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Зняти кастрюлю з бані і зразу додати шоколад. Перемішати до повного розтворення шоколаду і остудити повністю.Збити мяке масло міксером до білого,додати ванілін.Поступово добавити в масло шоколадну масу і збити до однорідності. Мені цей крем дуже сподобався.Взяла з самовара.[color=blue]
Сообщение отредактировал ксенія - Четвер, 10/02/2011, 22:57 |
|
| |
Росинка | Дата: Четвер, 10/02/2011, 23:47 | Сообщение # 28 |
кулінар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 79
Статус: Offline
| Дякую за поради! Я буду пекти або завтра або в суботу, тоді й напишу результат
Я Оля!
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 01/03/2011, 14:18 | Сообщение # 29 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Яринка-1, Питання до Вас!!! Ви написали щодо пляцка Амоняк вишня можна зробити крем (зефір, масло,лимонна кислота). Опишіть будь-ласка в яких пропорціх можна цей крем зробити
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Вівторок, 01/03/2011, 15:47 | Сообщение # 30 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| хочу розказати про крем для прикрашання тортиків. робила його перший раз , і дуже радію що получився дуже смачний і вдалий. Знайшла на якомусь кулінарному форумі ( правда не памятаю на якому). Отже: Крем білковий для прикрашання тортів Складники: 3 білка (охолоджених) 1 стакан цукру ( я брала 230 грам) 1/3 ч. л. лимонної кислоти. Приготування Цукор висипаєм в кастрюльку добавляємо 1/3 стакана води і ставимо на сильний вогонь. На сиропі появляються бульбашки, а коли появляться великі бульбахи (приблизно через 5 хв.) додати лимонну кислоту і добре перемішати. Варити сироп приблизно 7 хв. Перевірка сиропу на готовність: В миску з холодною водою капаєм сироп і якщо утворився шарик то сироп готовий. Білки відділяємо від жовтків. Взбити зразу після приготування сиропу, або під час готування. Коли білки готові тоненькою струйкою вливаємо сироп гарячий, не перестаючи збивати. Крем потрібно збивати поки він не охолоне. Я набрала в велику миску холодної води і поставила туди кастрюлю з кремом і так збивала щоб швидше було. Крем має бути тугим. От і все.
|
|
| |
|